18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 35. runde i Premier League d. 30. april – 2. maj 2022

Der venter en rasende spændende weekend. Bundstriden spidser virkelig til nu, og Watford kan de facto blive sendt ned. Fjerdepladsens duel ligger til sejre til både Tottenham og Arsenal, og så er det spørgsmålet, om ikke Manchester City snubler på Elland Road?

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Newcastle – Liverpool 2 (0-2)

Det her er en tricky affære at åbne på. Newcastle er formstærke og har vundet deres seks seneste hjemmekampe. Liverpool er sammen med City i en klasse for sig, men det vidner alligevel om en vis styrke for hjemmeholdet. Liverpool er dog ikke sådan at ryste og har holdt rene lagner i syv af de seneste otte kampe takket være en stærk defensiv, og fordi modstanderne ved den mindste blottelse kan koste mål. Everton, det var ikke fedt at se på, frustrerede Liverpool med skal vi sige en solid omgang antifodbold (og hvor kan Gordon blive god, når han holder sig på benene). Det vil Howe ikke gøre, men han ved, at Newcastle ikke skal på eventyr her men først og fremmest lukke leddet og se efter kontramuligheder. Hjørnefolket kan se efter flag her og formentlig en målfattig affære.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Aston Villa – Norwich 1 (4-1)

Gæsterne har nu 10 point op til redning med fem kampe tilbage. Det ser sgu lidt sort ud. Og med den overraskende vitaminfattige indsats mod Newcastle forleden, hvor de reelt havde sidste chance for at slå hånden op gennem mulden og råbe ’vi lever’, så ligner det mere og mere, at Dean Smiths grøngule hold har kapituleret. De kan ikke bruge X eller nederlag til noget som helst, så de skal jagte sejren. Det bør åbne for Aston Villas direkte spil. Da de to hold mødtes medio december på Carrow Road, havde Aston Villa ingen problemer med at vinde 2-0. Aston Villa er til mere end den nuværende placering som nummer 15 otte point over stregen. Og ser vi på afstanden ned til stregen, er kampen her Aston Villas store chance for at lukke ned for den mindste risiko for at ende i sovsen. Norwichs manglende kvalitet ses blandt andet i, at de har tabt seks af de seneste otte kampe både HT/FT.

Sorgenfri spår: 1/1 HT/FT-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Watford – Burnley X (1-1)

Sagen er bøf for Watford. De har ni point op til Burnley og fem kampe tilbage. Taber de her, siger regnestykket 12 op, men med en markant dårligere målscore, er The Hornets de facto nede med et nederlag.

Watford har tabt ikke færre end ti hjemmekampe i rap og skal altså bryde en sand forbandelse her. Hodgson vil naturligvis vide at levere et rally call til sine tropper i et sidste desperat forsøg på at undgå nedrykning, men veteranen har indtil videre ikke været i stand til at få sine folk til at levere ret meget, der taler for Premier League efter sommerferien. Vi kender Hodgsons kvaliteter, når han står i spidsen for små hold, og jeg tillader mig at konkludere, der ganske enkelt er tale om en trup uden de nødvendige kvaliteter til topbold.

Sorgenfri spår: X til odds 3,40 – SPIL HER >>*


Wolves – Brighton X (1-1)

Dampen gik af Wolves, men en placering i top-10 er godkendt for træner Bruno Lage. Tre af de seneste fire kampe er dog tabt, så risikoen for en dårlig afslutning på sæsonen skal afmonteres.

Hjemme har Wolves en vis styrke med tre sejre i de seneste fem hjemmekampe. Brighton er sjældent gode ude men har fået taget fat om det problem, idet de har vundet halvdelen af de seneste seks udekampe. Det har taget tid at komme sig over vinterens salg af Dan Burn, men det ser bedre ud nu. Brighton smed senest en 2-0 føring hjemme mod Southampton til 2-2, men de har power nok til at tage fra besøget her med det ene point.

Sorgenfri spår: X til odds 3,25 – SPIL HER >>*

Southampton – Crystal Palace 1 (3-1)

Southampton leverede et fornemt comeback mod Brighton og fik 2-2. Crystal Palace vågnede op i anden halvleg mod Leeds og fik sat gæsterne under pres, men 0-0 stod det ved slutfløjt efter en indsats, der i perioder rimede på sommerferie for The Eagles. Crystal Palace har ikke vundet en kamp i de seneste fire forsøg, hvorimod det ligner, at Southampton vil forsøge at bruge slutprogrammet til at skrue på taktikken. De er således tilbage i næsten stærkeste opstilling og den 4-4-2, der med stærkt pres-spil tidligere har fungeret for dem. De to hold mødtes også her på St. Mary’s for næsten præcis et år siden, hvor værterne vandt 3-1. Jeg kan se en gentagelse i det udfald her.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,43 – SPIL HER >>*Leeds – Manchester City 1 (2-1)

Manchester City har et rasende hårdt program, og kan vi forvente, de bare bliver ved med at levere varen? Normalt ja, men Leeds er et hold, der ikke er blege for at spille pres-bold og ikke lader sig kue. Vi har tidligere set de liljehvide involveret i en lang række kaoskampe, og her har de tilmed overlevelse at spille for. Det ene point som spået her forleden mod Crystal Palace betyder, de er tæt på den matematiske redning. Statistikken hjælper mig ikke meget her, så det er udelukkende et spørgsmål om spillestil og dagsorden. City vil med stor sandsynlighed gå på banen velvidende, at Liverpool har vundet tidligere på dagen, og i så fald skal de lyseblå pinedød gå efter sejren. Det kan åbne for Leeds’ hurtige folk.

Sidst de to hold mødtes, vandt City 7-0, men meget er sket siden da. Leeds har skiftet træner og fået flere profiler tilbage fra skader. City har vundet 10 af de 12 seneste udekampe og holdt nullet i seks af de otte seneste af den stime. Hold øje med startopstillingen og vurder, i hvilket omfang Citys tætte program og returmøde med Real Madrid i næste uge spiller ind. Jeg kan se en bananskræl for dem her og værdi i det. Overvej den variant af point til Leeds, som du ser mest fidus i eller bare begge hold til at score. Der kan være en forrygende aften for hjemmepublikummet på Elland Road i vente.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 11,00 – SPIL HER >>*

Everton – Chelsea 2 (0-2)

Everton forsøgte efter alle kunstens regler at destruere Liverpools spil forleden, men strategien rakte ikke helt til slutfløjt. Spørgsmålet er, hvordan de vil gribe denne kamp an. De kan ikke byde hjemmepublikummet en tilsvarende omgang, men Frank Lampard har heller ikke holdet til at tage 1:1 livtag med Chelsea. London-holdet har historisk set altid problemer på Goodison, men jeg synes ikke, vi kan sammenligne dette Everton-hold med tidligere – der er altså ikke meget kvalitet i den trup.

Chelsea har vundet fire udekampe i træk og med tanke for, at The Blues skal have sikret tredjepladsen, så tager de den femte her, men det kan godt blive en affære, der kræver tålmodighed for Tuchels tropper, hvis Everton igen graver skyttegrave. Og holder de Chelsea fra fadet til pausen, kan det måske tilmed give mening at spekulere i et gult kort til Pickford for at kramme bolden. Han må alt andet lige være i dommerens fokus på den del.

Sorgenfri spår: X/2 HT/FT til odds 4,75 – SPIL HER >>*

Tottenham – Leicester 1 (3-0)

Spurs har en billet til CL at spille for og skal samle sig selv op efter susen for ørerne mod Brentford. Her fik de dog 0-0, som lige til nød kan gå an i duellen med Arsenal om fjerdepladsen, i og med de to rivaler fra Nordlondon mødes 12. maj. Men der er ikke råd til flere snubletråde.

Leicester har været en bleg udgave af sig selv denne sæson, og vi må forvente stor transferaktivitet til sommer. I 10 af de seneste 11 udekampe er The Foxes gået sejrsløse fra banen, og de lukker i snit knap to mål ind away. De to seneste møder mellem de to hold har set Tottenham score tre og fire mål. Det ligner tre ’sikre’ point til Spurs her.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 2,12 – SPIL HER >>*

West Ham – Arsenal 2 (1-3)

Det er afgørende at holde øje med startopstillingerne her. West Ham har en regulær mandskabskrise før dette London-derby. Dawson så rødt mod Chelsea, og med alle andre stoppere ude skal Moyes virkelig tænke kreativt her. Han vil formentlig gå med en variant af en bagkæde med 3 mand, hvoraf Declan Rice kan blive den ene. Men uanset hvordan må vi forvente et meget afventende West Ham-hold, der vil stå dybt og lade Arsenal føre dansen.

Med to sejre i træk er Arsenal i førertrøjen om fjerdepladsen og vil her kende Tottenhams resultat før kampstart. Det vil dog ikke ændre på, at Arsenal skal gå all in på at tage sejren mod et ramt West Ham-hold, der også var i den europæiske ild torsdag aften.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Manchester United – Brentford 2 (1-2)

Manchester United slider i det. Ikke bare på, men også udenfor banen. Spillertruppen beskyldes indirekte for ikke at levere varen via udfald fra forskellige stemmer i den engelske presse, og i forlængelse heraf skrives der om stor udskiftning til sommer. Det kan ikke være let at bevare motivationen og kæmpe for ret meget andet end den faglige stolthed pt. Spillet på banen hænger heller ikke sammen, og handler mest af alt om at få Cristiano Ronaldo til at sparke bolden ind og håbe på det bedste.

Brentford kommer til Old Trafford med stærk form og imponerende selvtillid. Eriksen og Toney har løftet Bierne til nye højder og med den selvfølge, som spillet glider med, så er det vel nu, hvis Brentford skal tage en udesejr over ellers så mægtige Manchester United.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 4,80 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar