18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 31. runde i Premier League d. 2. – 4. april 2022

Pausen er forbi og jagten på mesterskabet og overlevelse går ind med en byge af spørgsmål. Prygler Liverpool som altid Watford? Løser City forsvarsproblemer? Snubler United igen igen til Leicester? Og løser Tottenham og Arsenal svære opgaver?

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Liverpool – Watford 1 (2-0)

Jeg er sikker på, at Watford virkelig glæder sig til en eftermiddag på Anfield. Med løg på. I de seneste seks møder mellem de to klubber har Liverpool scoret hele 23 kasser. Watford? Nul.

Liverpool har vundet de seneste ni hjemmekampe og heraf holdt nullet i syv af dem. Watford snitter et mål på udebane med 15 styks i 15 kampe på fremmed græs, men otte af de mål er sat ind mod andre trængte hold med rod i defensiven nemlig Norwich og Everton.

Watford har i min optik stadig en fair chance for at overleve, men jeg falder ned af stolen, hvis de får point her. Og bliver muligvis liggende. Det skal dog med at en god del af Liverpools profiler har lange rejser i benene og deraf spørgsmålstegn om fitness, så det bliver måske mere tæt end forventet.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Leeds – Southampton X (0-0)

Det er igen blevet hverdag for Southampton, der efter en fin stime har indkasseret tre nederlag i rap. Leeds har med to sejre lagt afstand til bunden, og det er hovedmissionen for March her og nu efter han blev hentet ind som afløser for Bielsa. Sikre overlevelse. Til det formål skal der helt indlysende bare samles point til bunke og på distancen holde øje med de andre hold i bunden snubler. Set i den optik så har Leeds ikke pinedød brug for at komme blæsende ud af starthullerne og jagte sejren her. Southampton har brug for at sætte en stopper for nederlag, så en deler virker oplagt her. En pudsig detalje der skal med – i fem af de seneste seks møder mellem dem har kun det ene hold scoret. Med elementet af forsigtig tilgang til affæren her, så virker det fint betalt, at max det ene hold kommer på tavlen. Det er igen blevet hverdag for Southampton, der efter en fin stime har indkasseret tre nederlag i rap. Leeds har med to sejre lagt afstand til bunden, og det er hovedmissionen for March her og nu efter han blev hentet ind som afløser for Bielsa. Sikre overlevelse. Til det formål skal der helt indlysende bare samles point til bunke og på distancen holde øje med de andre hold i bunden snubler. Set i den optik så har Leeds ikke pinedød brug for at komme blæsende ud af starthullerne og jagte sejren her. Southampton har brug for at sætte en stopper for nederlag, så en deler virker oplagt her. En pudsig detalje der skal med – i fem af de seneste seks møder mellem dem har kun det ene hold scoret. Med elementet af forsigtig tilgang til affæren her, så virker det fint betalt, at max det ene hold kommer på tavlen.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Chelsea – Brentford 1 (3-1)

Brentford tager hul på den første af fire kampe, der vil holde dem i hovedstadsområdet. Chelsea, West Ham, Watford og Tottenham venter og yes det åbner for den akademiske diskussion om, hvorvidt Watford er en del af hovedstadsområdet. Som Hertfordshire klub er Watford ikke officielt, men der er så få mil til hovedstadszonen at køreturen er behageligt kort til Vicarage Road. Det er naturligvis kampen mod Watford, der er altafgørende i de fire kampes forløb, men også mødet med West Ham bør kunne give et afkast. Først gælder det Chelsea. Der er via A4 gennem Hammersmith mindre end ti kilometers afstand mellem de to klubber, men en egentlig London-rivalisering er der ikke tale om. Så vi kan kalde det et derby, men Brentford har været for længe i lavere rækker til at have oparbejdet en rivalisering med Chelsea. Selv om vi alle glæder os over, at Eriksen er tilbage, så forventer jeg ikke, at han på egen hånd kan tage point på ’Broen’. Resten af Brentford-holdet har undskyld mig ikke niveau til at kunne hamle op med Chelsea i egen hule.  De to har mødtes to gange tidligere denne sæson, hvor Chelsea har vundet uden Brentford kom på tavlen. Thomas Frank og co. har det tilmed generelt svært på udebane idet de har lukket mindst to mål ind i ti af de seneste 11 kampe away, men hvis man ser ind i chancen for at duoen Toney-Eriksen kan få sat et mål ind, så er der ok odds på begge hold scorer.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Ja til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Brighton – Norwich 2 (1-2)

Begge hold befinder sig i krise. De har begge tabt deres seneste seks kampe, hvilket måske ikke for alvor overrasker for Norwich’ vedkommende, men Brighton havde da helt sikkert drømt om mere. Ikke mindst efter de har været med fremme i top-10 det meste af sæsonen. Nu er de drysset ned gennem rækken. For værternes vedkommende så er det vanen tro et spørgsmål om mål – Brightons angribere scorer simpelthen ikke nok, og når man ser dem spille, så ser man virkelig struktur til et top-10 hold, men det er ikke nemt, når krudtet er vådt.

Norwich er otte point under stregen, og de skal vinde den her, hvis håbet skal leve. De har et ekstremt vanskeligt slutprogram og skal de have en chance så skal kampen mod Brighton og den næste mod Burnley give seks point. Brightons spillestil og sikkerhed i at køre bolden rundt volder altid Norwich problemer, og de ender med at jagte skygger. De seneste tre møder har givet Brighton syv point uden at Norwich overhovedet har scoret, men vi kommer ikke uden om, at Brighton har lidt efter salget af Dan Burn til Newcastle. Norwich skal kaste alt frem og med tanke for Brightons nuværende tilstand så er oddset på hjemmesejre skrækkelig lavt. Så hellere gå med Norwich og desperado-point evt. over en X2 variant der fås til lige under 3,00 eller en asian model.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 8,40 – SPIL HER >>*

Wolves – Aston Villa X (2-2)

Her venter der os et derby, hvor man som neutral tilskuer kun kan håbe på, at begge hold er indstillet på at give den fuld kakao. Det var tilfældet i efteråret, hvor Wolves trak sig med en 3-2 sejr og kan altså her cementere dobbelt håneret. Ikke mindst i en sæson, hvor bysbørn som WBA og Birmingham sovser rundt i The Championship langt fra rampelyset. Fun fact – Wolves er det eneste hold fra Birmingham-området der ikke har haft Steve Bruce som træner. Tilbage til kampen. Der er ti points afstand mellem de to klubber i Wolves favør. Værterne har således stadig chancen for at lande en billet til Europa, men det strammer til. Der skal høstes godt med point i slutprogrammet, men Wolves er her uden karantæneramte Jimenez og skadede Neves. Aston Villa har for deres part Digne tilbage. Det ligner en kamp med mål ind og flag til hjørne-folket samt et point til hvert hold.

Sorgenfri spår: Over 2,5 mål til odds 2,36 – SPIL HER >>*


Burnley – Manchester City 2 (0-3)

Begge hold har knas med defensiven. Værterne er uden den skadede anfører Ben Mee samt karantæneramte Nathan Collins, hvilket betyder, at Sean Dyche formentlig må ty til Kevin Long i centerforsvaret. Long har ikke spillet en førsteholdskamp i mere end et år. Skader og karantæner har smadret Burnleys sæson, men The Clarets kan stadig slå fra sig.

Fra lørdag og 11 dage frem spiller City fire kampe, der kan afgøre sæsonen. Først Burnley, så A. Madrid i CL, derefter Liverpool og så returkampen mod A. Madrid. Guardiola har aldrig tabt til Burnley og det er den ’lette’ kamp i kalenderen, men spanieren har alligevel begrænsede muligheder for at rotere i defensiven, hvor der er skader til Dias og Stones. Så hold øje med sidste nyt fra den lyseblå lejr. Der kan blive trukket store veksler på Ake og Laporte de næste uger.

Det er ikke let at bore værdi ud af City for tiden, men et godt bud er, at de lyseblå hurtigt vil kvæle kampen for at kontrollere uden at bruge for meget krudt.

Sorgenfri spår: HT/FT 2/2 til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Manchester United – Leicester 2 (1-2)

De fleste fans glæder sig kampdag. Jeg er dog ikke sikker på, at det også gælder Manchester Uniteds pt. Der er dog ingen vej udenom efterhånden som spænding og spil om fjerdepladsen strammer til. United har fire point op til Arsenal og har spillet en kamp mere end Gunners. De har med andre ord ikke brug for en bananskræl, men det er som regel, hvad Leicester er. Rodgers’ mandskab har således ikke tabt til de røde djævle siden sommeren 2020, hvilket er et af få lyspunkter i en sæson, der rimer på mareridt for The Foxes. Skader har sat sit tydelig præg og det er også tilfældet her. Ndidi misser formentlig resten af sæsonen, Vardy er stadig tvivlsom, og det samme gælder for Albrighton og flere andre. Forvent et Leicester-hold der vil stå dybt og køre kontra det bedste de har lært. Så er det op til Ronaldo at redde Manchester United. Jeg tvivler.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 6,40 – SPIL HER >>*

West Ham – Everton 1 (1-0)

Everton har været en del af det bedste selskab siden 1954 og anses for at være store til at fejle. Men i Premier Leagues tid har de mere end en gang voldflirtet med nedrykning. Det bliver næppe anderledes denne sæson. De er 1-3-9 ude og scorer under et mål i snit som gæster. West Hams drømme om en fjerdeplads er gået i stå, men Hammers kan kickstarte missionen her, som er den første af tre kampe mod hold fra bund-10. Tager de ni point, så venter der en gyser mod Arsenal med gode kort på hånden. West Ham har været ramt af skaden til Bowen. Han er deres offensive talisman, men seneste nyt spår at både Bowen og Coufal er tilbage mod Everton. Det er et stort boost, men spørgsmålet er, om Moyes tør risikere Bowen? Der venter trods alt også to kvartfinaler mod Lyon forude.

Everton er stadig uden Mina, og det ventes ifølge Liverpool Echo, at Frank Lampard finder skohornet frem og stiller op med 3 mand i bagkæden. Uanset hvad, så kommer vi ikke uden om, at West Ham mand til mand er et bedre hold og Everton med otte nederlag i de seneste ni udekampe, hvoraf de typisk lukker mindst to ind er i dyb krise.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Tottenham – Newcastle 1 (3-0)

Der er mere drama i vente i London denne weekend. Spurs kan med en sejr lukke hullet op til Arsenal på fjerdepladsen.

Efter et forrygende run hvor Newcastle har slået et formentlig afgørende hul til nedrykningszonen, så har Howes mandskab tabt to i træk. Det er måske ganske forståeligt, hvis der gået lidt ned i gear og taber en puster før de afsluttende kampe. Newcastle har gjort det godt især i kontrafasen, hvor hurtige Ryan Fraser har været en oplevelse, men Contes aftryk bliver mere og mere tydeligt hos Tottenham. 343’eren virker næsten som en omklamrende skærm, der gør det enormt vanskeligt at spille sig ud af. Og jeg er ikke overbevist om, at Newcastle har evnerne.

Tottenham har scoret mindst to i otte af deres ni seneste hjemmekampe, så det bør blive en festlig søndag i den del af Nordlondon, hvor Spurs i de to sidste hjemmekampe har sat skabet på plads allerede i første halvleg og lagt på efter pausen.

Sorgenfri spår: HT/FT 1/1 til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Crystal Palace – Arsenal 2 (2-3)

Den er tricky den her kamp. Forstå mig ret, men den er i princippet ligegyldig for Crystal Palace. De kan hverken nå det ene eller andet i ligaen og har en kæmpe kamp forude nemlig en FA Cup-semifinale mod Chelsea. Zaha meldes skadet og selv om han kan spille så bliver han formentlig sparet her. Crystal Palace har dog formået at udbygge deres trup med flere offensive strenge at spille på, så det freder ikke gæsterne.

Men Arsenal er rasende godt kørende på udebane for tiden med fem sejre away. Alle vundet HT/FT. Gunners har fjerdepladsen at spille for, men jeg kan godt se Palaces direkte spil og fine 433-omstillinger gøre ondt på Artetas tropper. Arsenal har således blot vundet en af de seneste seks møder med Crystal Palace. Fire af de seks kampe er gået over 2,5 mål. Det bliver tæt på Selhurst Park, hvor vi må forvente Arsenal gå all in på de tre point. Men afvent lineup før du går med Arsenal. Crystal Palace har kompetencerne til at drille.

Sorgenfri spår: Over 2,5 mål til odds 2,23 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Se også: SpilXpoden med spiltips til weekenden

Skriv et svar