18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sorgenfri: Tips til 30. runde i Premier League d. 3. – 5. april 2021

Premier League-fodbolden vender tilbage i denne weekend, hvor der er kampe på programmet fra lørdag til mandag. Arsenal og Liverpool krydser klinger på Dag 1, United og Brighton gør på Dag 2, og så forsøger West Ham at presse på for CL mod Wolves på Dag 3. Søren Sorgenfri er klar med analyserne til samtlige 10 kampe fra 30. runde i Premier League.

Runde 30 i Premier League

Efter det lille intermezzo vi kalder landskampspausen, så vender Premier League tilbage. Det er tilmed slutspurten der sættes ind nu, hvor der tages hul på runde 30 ud af i alt 38.

Med andre ord så er det nu, der skal rykkes, hvis man skal sikre sig en billet til Europa eller slet og ret overlevelse i ligaen.

Chelsea – WBA 1 (2-0)

Hvis Sam Allardyce skal fastholde sine fine meritter som værende aldrig nedrykket, så er det nu WBA skal accelerere. Og det er ikke just en nem opgave at gæste Stamford Bridge efter Thomas Tuchel har taget over. De blå har således holdt rene lagner de seneste fem hjemmekampe, og det er den defensive struktur, som WBA på en eller anden måde skal nedbryde. Især fordi WBA blot har scoret i to af de seneste syv kampe. Chelsea har et kobbel af forfølgere efter sig i striden om den eftertragtede fjerdeplads, og der er ikke råd til at snuble mod hold som trængte WBA. Gæsternes defensive dyder er som ventet rettet op under Allardyce (under 2,5 i de seneste syv kampe), men spørgsmålet er, om han blev bakket nok op under vinterens transfervindue til at kunne redde oprykkerne, der er ti point under stregen, eller om en eller to stærke offensive tilgange havde gjort en saliggørende forskel?

Sorgenfri spår: Chelsea + under 2,5 mål til odds 3,15 – SPIL HER >>*

Leeds – Sheffield United 1 (3-0)

Leeds har været et underholdende bekendtskab som oprykker om end en kende ustabil, men de er lykkedes til fulde med sæsonens overordnede mål: redning. De liljehvide kan hverken nå det ene eller andet og kan nyde sæsonens sidste runder i ro og mag. Anderledes forholder det sig for gæsterne – Sheffield Uniteds sæson ligger i ruiner og succestræner Chris Wilder er smidt på porten. The Blades har 14 point op til redning, og er de facto rykket ned. De har tabt 14 af de seneste 16 udekampe, og har blot scoret i en enkelt af de seneste syv udekampe, og hvis de alligevel stik mod forventning klarer frisag og bliver oppe, så vil det være den vildeste redningsaktion siden Dunkirk. Turen til Elland Road bliver ikke lettere for Sheffield United med tanke for, at de er så hårdt ramt af skader, at det ligner de stort set ikke kan stille med nogen af de faste forsvarsspillere, hvilket er deres sæson i en nøddeskal.

Sorgenfri spår: Leeds -1,5 (AH) til odds 3,15 – SPIL HER >>*

Leicester – Manchester City X (1-1)

Leicester får muligvis James Maddison tilbage til kampen her. Rævene har været uden det offensive es i de seneste seks kampe i alle turneringer, men Brendan Rodgers er lidt tilbageholdende med at melde ud, om englænderen bliver klar til braget.

Leicester er 2-1-3 i de seneste seks møder med City, og det vidner om, hvad Leicester efterhånden er for en størrelse. De kan møde City i øjenhøjde, men det ændrer ikke på, at gæsterne naturligvis er favoritter.

Manchester City hamrer afsted i ligaen med stort forspring, og det ligner, der skal et faldende klaver til, hvis de skal forhindres i at vinde titlen. De har således vundet 17 af de seneste 18 ligakampe og scoret mindst to mål i otte af de seneste ti. Guardiola er tilmed uden nævneværdige skader her, men har en CL-kvartfinale i næste uge at forholde sig til.

City har snor at give af og Leicester skal helst ikke åbne leddet for forfølgerne.

Sorgenfri spår: X’et til odds 4,40 – SPIL HER >>*

Arsenal – Liverpool X (1-1)

Begge hold har en lille chance for at ende sæsonen på fjerdepladsen, hvorfor denne kamp er helt indlysende vigtigt. Især for Arsenals vedkommende gælder det, at et nederlag stort set vil ende et hvert håb om Europa via ligaen.

Hold øje med sidste nyt og lineup, da begge hold har spørgsmålstegn omkring spillere på vej tilbage fra landsholdstjeneste. Arsenal har således sved på panden omkring Emile Smith Rowe, der ikke var med i England U21’s sidste kamp pga. en skade. Han har budt ind med fire assists siden årsskiftet og er en vigtig brik for Arteta.

Liverpool har en vigtig CL-opgave i horisonten og kan muligvis få Firmino i spil og banket lidt rust af ham, før mødet med Real Madrid i næste uge. Ifølge engelsk presse ligner det spilletid mod Arsenal for brasilianeren, og han har nettet otte gange i 11 kampe mod Arsenal. Begge hold har scoret i fem af de seneste seks møder mellem de to og det kan også blive tilfældet i en kamp, som ingen har råd til at tabe. Der er i øvrigt scoret under 2,5 i Liverpools fem sidste ligakampe.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Southampton – Burnley X (0-0)

Sæsonen må nok gerne bare fløjtes af for Southampton, der har tabt ti af de seneste 12 kampe og styrtdykket fra de europæiske pladser til at skæve nervøst mod Fulhams præstationer lige under stregen. Senest er Ward-Prowse sendt hjem fra den engelske landsholdslejr med en skade, og hold øje med om midtbaneesset bliver spilleklar. Han er ekstremt vigtig for Saints. Burnley skal ligeledes bare holde stregen på afstand efter de hen over vinteren stille og roligt har arbejdet sig fri af hængedyndet. Begge hold har syv point ned til stregen. Ingen grund til at løbe en risiko her i en runde, hvor Fulham har en svær kamp, og Newcastle vanen tro er en urolig størrelse i pressen.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Newcastle – Tottenham 2 (0-2)

Newcastle er som altid en rygtebørs af mere eller mindre pålidelige ’sandheder’. Senest er en historie om Sean Dyche som ny træner i Newcastle poppet op og sådan bliver det vanen tro ved på de kanter.

Newcastle har to point ned til stregen og Fulham, men har en kamp i hånden. Offensiven har været afhængig af Callum Wilson, der har været ude i de seneste seks kampe, hvor Newcastle blot har scoret tre gange – heraf blot en i de seneste tre. Wilson er muligvis tilbage her, men hold øje. Før pausen blev Newcastle klædt af, af Brighton, og selv om Spurs har været en blandet pose bolsjer i denne sæson, så svigter et José Mourinho-hold altså sjældent mod hold fra bund-10. I de seneste fem ligakampe har Tottenham godt nok tabt til Arsenal, men de øvrige fire kampe er vundet med samlet 11-1 og det over fire modstandere fra bund-10. Hvor Newcastle har hjemme.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Aston Villa – Fulham X (1-1)

Fulham har ikke tabt i de seneste otte udekampe og i otte af de seneste ni udekampe er oprykkerne gået under 2,5. Dvs. tiden i starten af sæsonen, hvor de gik fra nederlag til nederlag er long gone. Ikke mindst takket være Joachim Andersens stærke forsvarsarbejde. Danskeren bliver vigtig her, hvis Aston Villa, som pressen skriver, har Jack Grealish med igen. Aston Villas talisman meldes spilleklar efter en længere pause med skade og i de fem uger har Aston Villa blot taget fem af 18 mulige point. Grealish’ tilbagekomst er dårligt nyt for Fulham, der kæmper for overlevelse, men sidst de to mødtes vandt Villa sikkert med 3-0, så Andersen og co. skal op på tæerne. De er 3-7-4 ude. Joachim Andersen følges i øvrigt tæt af både Tottenham og Wolves, hvis nogen går op i den slags.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,35 – SPIL HER >>*

Manchester United – Brighton 1 (2-1)

Manchester United kan ikke nå at indhente City på førstepladsen, eller jo det kan de teoretisk godt, men det sker ikke, så nu handler det bare om at holde sig i top-4 og nå over målstregen. Det taler formen for kommer til at ske uden større problemer. De har ikke tabt i de seneste ni kampe og de seneste fire har de spillet til nul.

Brighton kommer til Old Trafford i en sæson, hvor spillet har været til mere end kamp for overlevelse, men angriberne har virkelig brændt og brændt. De kommer dog til Manchester med to sejre i rap og en vis optimisme. De seneste fem møder mellem de to er faldet ud til Uniteds fordel, men Brighton har redskaberne til at presse dem, og er gået over 2,5 i deres tre seneste ligakampe.

Sorgenfri spår: Manchester United + over 2,5 mål til odds 2,68 – SPIL HER >>*

Everton – Crystal Palace 1 (2-0)

Everton kan stadig nå at blande sig i det europæiske felt, men det kræver sejre. Især over hold som Crystal Palace, der tilhører den bløde midte og er 5-2-7 ude. Everton er ikke noget overvældende hjemmehold, men har et godt tag på Palace, hvor de er 4-2-0 i de seneste seks møder i alle turneringer ude og hjemme.

Der meldes om tvivlsomme spillere i begge lejre, og især Crystal Palace har været forbandet med skader, så hold øje med London-holdets seneste nyt. Everton er formentlig uden ’Gylfi’, der er på vej på barselsgangen med fruen. Everton skal for deres part rejse sig efter et smertende nederlag til Burnley, og den slags sten i skoen er der ikke råd til for Ancelotti.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Wolves – West Ham 2 (1-2)

Kostbare skader har kostet Wolves dyrt denne sæson, der vel egentlig bare skal overstås efterhånden for Nuno Santos og co. De er således uden sejre i de seneste fire kampe, og møder her et anderledes formstærkt mandskab i West Ham. Hammers jagter fjerdepladsens billet til Champions League, og selv om de af flere konkurrenter er spået at gå i stå, ja så er det ikke sket endnu. Sidst de to hold mødtes vandt West Ham 4-0, og det har lidt været historien om de to holds sæson. En positiv og en negativ overraskelse. Wolves skal efter denne sæson se konceptet efter i sømmene. Efter tre sæsoner med nonstop fremgang, så kan denne sæson i diplomatiske vendinger bedst anses som en konsolidering, men med i regnestykket skal skaden til Jimenez. Angriberen har været savnet. Men det er jo netop spørgsmålet – hvordan kommer Wolves videre, så de kan forfølge europæiske drømme uden at være afhængig af en spiller.

Her og nu gælder det West Ham. Begge hold har haft spillere afsted til landskampe, så hold øje med eventuelle skader, covid-19 og den slags.

Især West Hams offensive kæde har været imponerende, og det kan meget vel være sådan, at med kendskab til rundens øvrige resultater, når de går på banen her, så er de nødt til at stikke alle jetoner ind på at tage sejren her, hvis drømmen om fjerdepladsen skal leve. Så hav de øvrige kampes udfald med i overvejelserne.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,60 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar