18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Sorgenfri: Tips til 23. runde i Premier League d. 21. – 23. januar 2022

Sæsonen spidser til og der venter os en runde med gysere, rivalkampe og endnu en skuffelse til Newcastle? Og bliver det alle gode gange 13 for City eller venter der en bananskræl på sydkysten?

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Watford – Norwich 1 (2-0)

Norwich vandt en vigtig sejr over Everton forleden og kommer ind til gyseren her med fornyet optimisme. De har ellers ikke meget at glæde sig over på udebane, hvor de er 1-2-7 og blot har scoret tre mål i ti forsøg.

Watford er ikke et skræmmende hjemmehold med 2-1-7, men tankede også selvtillid med et sent mål mod Newcastle, der gav 1-1.

Begge hold har en del fravær, men især Norwich er hårdt ramt, hvor covid-19 igen driller. Der er tilmed tvivl om Krul, Aarons og Williams, der pådrog sig mindre skader mod Everton. Denne kamp kan let blive en låst affære med nerverne uden på trøjen, men jeg forventer et kampforløb, hvor Watford vil åbne med tungt pres for at gå efter et hurtigt mål. Uanset om de får det eller ej, vil de vintage Ranieri derefter falde dybt, overlade bolden til Norwich (med risiko for at blive fanget ude af balance) og søge kontrachancerne. Ranieri kan mønstre en offensiv med Pedro, Dennis og King, der vil give Norwich problemer.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,13 – SPIL HER >>*

Everton – Aston Villa X (2-2)

Evertons fans fik en forsinket julegave med fyringen af upopulære Benitez, og Duncan Ferguson tager over som vikar. Han kan glæde sig over spillere som Calvert-Lewin og Mina er tilbage (ifølge lokalpressen så hold øje med sidste nyt om det faktisk holder vand) og ventes at slå over i en 4411 og helt sikkert mere direkte spil.

Gerrard har sans for samme direkte spil, og det ligner Coutinho bare stempler ind fra dag et, så der kan være os en underholdende kamp i vente her med tanke for, at gæsterne har lukket to mål ind i deres tre seneste kampe og fem af Evertons seks seneste kampe er gået over 2,5.

Sorgenfri spår: Over 2,5 mål til odds 2,07 – SPIL HER >>*

Manchester United – West Ham X (1-1)

Manchester United spiller ikke videre overbevisende, men slap afsted med det mod Brentford. Der skal dog ske noget mere mod hold som West Ham. Tidligere på måneden tabte United hjemme til Wolves og mod Villa (ude) hang de i og fik det ene point med hjem trods en 2-0 føring.

West Ham har et stramt program, der tester bredden, og det kostede mod Leeds, hvor Soucek var savnet på den centrale midtbane. Tjekken er med igen, og det booster gæsternes midtbane. West Ham har tidligere vundet på Old Trafford i denne sæson, og bliver de røde djævle en ny hård test.  

Sorgenfri spår: X til odds 4,05 – SPIL HER >>*

Brentford – Wolves 2 (0-1)

Brentford lærer på den hårde måde om livet i Premier League. Mod United lykkedes de med mange af de ting som jeg var inde på i analysen op til kampen, men glemte at sparke bolden i kassen. Det blev de straffet for.

Det samme kan snildt gentage sig her. Brentfords trup savner kvalitet i bredden og er virkelig spændt hårdt for, for tiden. Lössl overbeviste ikke i målet, og får han en ny chance vil der være usikkerhed omkring den danske keeper, som Wolves kan slå mønt af en Brentford-defensiv, der har lukket mindst tre mål ind i de seneste tre kampe. Wolves imponerede med en 3-1 sejr over Saints forleden og er på tre sejre i træk. Holder de niveau så skal de have gode chancer for den fjerde her.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,63 – SPIL HER >>*

Leeds – Newcastle 1 (3-1)

Med to sejre i træk rykker Leeds stille og roligt væk fra bunden. Her får de en unik chance for distancere bunden yderligere mod Newcastle, som stadig leder efter den magiske formular under Howe. Det er mere underholdende med mod på at tage ejerskab over kampene end forgænger Bruce, men man kommer ikke udenom, at situationen er alvorlig.

De smed sejren over Watford i de døende minutter, og selv om der købes spillere ind, så er truppen bredt sig ikke af en støbning, der bør få Howe til at sove roligt om natten.

Newcastle er håbløse ude og har blot taget tre point ude med 0-3-6. Med Leeds’ pres og fart over kanterne, så vil der opstå talrige situationer, hvor Newcastle kommer gevaldigt i problemer.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,03 – SPIL HER >>*

Southampton – Manchester City X (2-2)

Saints har blot tabt en hjemmekamp denne sæson og den tro på egne evner får de stærkt brug for her. City har vundet 12 kampe i træk og blæser afsted mod guldet.

Al logik taler for en 13. sejr i træk her, men odds på gæsterne er i gulvhøjde og dårligt risikoen værd. Desuden med det pres som værterne kan levere og Ward-Prowses snu ideer, så er der for mig at se mere værdi i at spekulere i en overraskelse over en variant med point til hjemmeholdet.

Sorgenfri spår: 1X til odds 4,20 – SPIL HER >>*

Leicester – Brighton 1 (2-0)

Leicesters freaksæson skrev et nyt kapitel mod Tottenham, hvor 2-1 blev tabt til 3-2 i minut 95. Kuk kuk. Der er ikke noget at sige til, hvis Rodgers tager sig en ordentlig hjertestyrker efter arbejdstid i øjeblikket. Han må stadig se langt efter knap halvdelen af truppen, der ude med skader eller AFCON tjeneste, men det lysner dog så småt. Brighton er et stædigt udehold med blot et nederlag i de seneste ti udekampe. Brighton er tilmed X specialister, men til kampen her er de formentlig uden de stærke stoppere Dunk og Duffy. Hurtige Lamptey bliver formentlig heller ikke klar, og kommer Brighton til at stå dybt, så vil det give Leicesters mange kreative folk arbejdsro.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,59 – SPIL HER >>*

Arsenal – Burnley 1 (4-0)

Burnley har ikke spillet en ligakamp siden 2. januar på grund af covid-19. I den mellemliggende periode har de spillet FA Cup og tabt til Huddersfield. Det ligner mere og mere sæsonen, hvor ellers så arbejdsomme og modstandsdygtige Burnley bare er slidt op af skader og sygdom. Der er heller ikke fundet en afløser for solgte Wood, og i skrivende stund er det uklart, hvorvidt Burnley overhovedet kan stille hold mod Arsenal. Men hvis de kan, så må vi trods alt antage, at de er i en afmattet forfatning. Mandag havde Dyche således 10 mand til træning, så at forvente han kan stillet et hold seks dage senere der kan gå toe-to-toe med Arsenal på Emirates må være i afdelingen for jubeloptimister. Hvis man ser for sig en kamp, hvor Burnley først og fremmest vil stå dybt og lukke af, så er det lig med 90 minutter, hvor Arsenal kan spille ’indendørs’ fodbold og finde hullerne i suppen.

Sorgenfri spår: 1/1 HT/FT til odds 2,07 – SPIL HER >>*

Crystal Palace – Liverpool 2 (0-2)

Crystal Palace glæder sig næppe til denne kamp. I de sidste fire møder mellem de to har The Eagles i snit indkasseret fire mål. Uden at score. Palace har tilmed været bedst i denne sæson, når de har fået lov til at være det hold, der presser. Det sker næppe her.

Liverpool er 11 point efter City med en kamp i hånden. Der er med andre ord ikke råd til pointtab, hvis det mindste håb skal leve om at indhente de lyseblå. Liverpool er 6-3-2 ude og scorer knap tre mål ude i snit. Selhurst Park bliver ikke et bump på vejen.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 1,60 – SPIL HER >>*

Chelsea – Tottenham X (1-1)

Så mødes de to London-rivaler igen. Chelsea har vundet de tre andre gange de har taget livtag denne sæson på tværs af alle turneringer, men ellers kører det ikke rigtigt for de blå i øjeblikket. Det blev til endnu et pointtab ude mod Brighton forleden og hjemme har de spillet fem af de seneste seks kampe til X.

Tottenham tog en helt igennem vanvittig 3-2 sejr ude over Leicester og moralen er høj hos Conte og co som ikke bør rygte en tur syd på gennem byen til Fulham Road. To af de tre seneste besøg i ligasammenhæng har Spurs nemlig fået noget med hjem.

Chelsea er naturligvis favoritter, men som de spiller pt. så må værdien være i at tro på et Tottenham-hold, der ikke har tabt i ni ligakampe i træk og under Conte fremstår særdeles solide.

Sorgenfri spår: X til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Elsker du sport og spil? Så prøv at give vores podcast, SpilXpoden, et lyt.

Skriv et svar