18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 22. runde i Premier League d. 14. – 16. januar 2022

Premier League er tilbage, men fravær sætter dagsorden i denne runde, hvor der er interessante odds på smørrebrødssedlen. Og helt ærligt, hvem kan holde sig fra fadet, når der er Manchester City – Chelsea og Tottenham – Arsenal på menuen?

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Brighton – Crystal Palace 1 (2-0)

Så er der rivalopgør på drengen fredag aften, men i en lidt mere blodfattig udgave end vanligt. Crystal Palace uden Zaha, Kouyate og Ayew er som Crystal Palace uden Zaha, Kouyate og Ayew. Trioen er til AFCON, og det booster ikke just The Eagles chancer her. De har tabt tre udekampe i træk og har end ikke scoret.

Jeg har tidligere været ude med riven efter ineffektive Brighton, men X-kongerne har taget syv point i de seneste tre kampe og scoret seks mål i den stime. Oddset afspejler, at Brighton har de bedste kort på hånden her.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Manchester – Chelsea 2 (1-2)

City er jo et bæst for tiden, men spørgsmålet er om der er sprækker i rygpanseret på det store lyseblå monster? De har vundet 11 ligakampe i træk, men defensiven er ikke dirkefri. I tre af de seneste fire kampe i alle turneringer har de lukket mål ind. Chelsea ser stærkere ud nu end for bare et par uger siden. De var i fuld kontrol mod Tottenham over to semifinaler i Carabao Cuppen, og Lukaku giver dem noget ekstra. Det har med andre pyntet, at de ikke længere har en lang liste af skadede spillere. City har et forspring på ti point. Man ved Guardiolas hold altid spiller for sejren og kvæle modstanderen med massiv boldovertag, men vi ved også, at hvis nogen har været i stand til at drille dem, så er det Chelsea. Skal der spænding tilbage i mesterskabskampen, så skal Chelsea såre bæstet, og der er altså høje odds at hente på, at de gør det – taget i betragtning de to hold kvalitetsmæssigt mødes i øjenhøjde.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 5,55 – SPIL HER >>*

Burnley – Leicester 2 (0-1)

Burnley er ved at sælge Chris Wood til Newcastle og derudover hårdt ramt af covid-19 og skader. I det hele taget begynder Burnleys sæson mere og mere at minde om Sheffield United sidste år. Man vidste, de havde kvaliteterne til at overleve, men marginalerne var hele tiden imod dem. Det samme gælder Burnley. Fravær gør, at Sean Dyche (covid-19 ramt) hele tiden må trække på de samme spillere, som så ikke får chance for et hvil. Burnley SKAL ganske enkelt handle nu.

Leicester er her og nu ikke i en meget bedre forfatning. De kan til denne kamp være uden helt op til 16 spillere ifølge lokalaviserne. Umiddelbart kan de dog mønstre rimelige offensive kompetencer som Perez, Lookman, Maddison og Barnes. Midtbanetalismanen Tielemans er også fit. Det gør 2-tallet rimeligt i min optik, men hold øje med sidste nyt – det kan være en kamp, der ser endnu flere afbud.

Kampen er udsat

Newcastle – Watford 1 (3-0)

Da Newcastle torsdag annoncerede købet af Chris Wood kammede de sociale medier nærmest over i vantro. Her var der talt om store stjerner, og så kom der en 30-årig boksangriber fra New Zealand hentet i Burnley. Man skal dog ikke tage fejl af den manøvre. For det første slår man tænderne ud af en direkte rival i bunden – og det alene kan være de 180 mio. kroner værd. For det andet så er det noget nær umuligt at hente topangribere i januar måneds vindue. For det tredje så giver Wood Newcastle det ’focal point’ i angrebet, som de har savnet. Wilson – der er ude – er en kontraangriber Steve Bruce-style, og mere tyngde til at sende bolde ind til i boksen er savnet. Det kan Wood 24/7. Han har blot scoret tre gange i denne sæson, men han har stort set ingen service fået i Burnley. Det vil folk som Shelvey og Trippier give ham og ret beset, så skal Newcastle ’bare’ gå efter at vinde kampene mod de andre bundhold for at overleve. Til sommer er det så en anden historie. Watford er et andet bundhold. Ikke meget fungerer for Ranieris kontra-taktik, og det bliver ikke bedre af at truppen er stort set tømt disse dage. AFCON og skader gør, at han kan være uden helt op til 12 spillere – heraf flere faste startere. Ikke mindst defensiven er ramt, og det bør give Wood gode betingelser på den første arbejdsdag. Watford har således tabt 12 af de seneste 14 ligakampe, og spørgsmålet er, om ikke Ranieri får sparket, hvis de taber her. Newcastle er med blot en sejr så langt heller ikke just en optimistmaskine, men de kan mønstre et noget stærkere hold end Watford her.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,09 – SPIL HER >>*


Wolves – Southampton X (0-0)

Southampton gjorde kort process med Brentford forleden og bør holde fast i 352’eren for at spejle Wolves her. Wolves er uden de to stærke stoppere Saiss og Boly, der begge er til AFCON, og netop forsvaret har været opløftende på det seneste med rene lagner i de tre seneste kampe. De har dog ikke formået at score hjemme i de tre seneste kampe, og her kommer Saints på besøg, der ikke har tabt i de seneste fem kampe og har for vane at spille X med værterne. Således er de to seneste endt uden vinder. 3,30 på en gentagelse? Arh well. Måske er det under det X skatten ligger gemt.

Sorgenfri spår: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*


Norwich – Everton X (2-2)

På en eller anden måde er det lykkes for Rafa Benitez, at gøre sig så uvenner med Digne, at den franske landsholdsspiller nu er skiftet til Aston Villa. Alle de fans der var trætte af ansættelsen af Benitez er ikke mindre trætte nu, hvor Everton må se sig som en del af nedrykningskampen. Skader har spillet en afgørende rolle, men de underholdende takter fra dagene med Ancelotti er helt væk og erstattet af noget trist bold. Hold som Newcastle og Burnley må ikke mindst have vitaminfattige hold som Everton i kikkerten som et hold, der kan overhales. Everton har blot vundet en kamp i de seneste 12 forsøg. Det er ikke skræmmende. Norwich er heller ikke just et farligt dyr i skoven med seks nederlag i træk, men selv om vi har passeret runde 20 skiltet, så hænger de med 10 point stadig på.

Everton kommer dog til Carrow Road med et boost. Ifølge Liverpool Echo er Mirna, Richarlison, Calvert-Lewin og Delph alle klar til at tørne ud igen for karameldrengene, men er det nok? Selv om Norwich mangler kvalitet, så mangler de ikke mod. Jeg kan ikke helt sige det samme om Rafa, men kampen er så vital for begge hold, at kommer det ene hold først på tavlen, så er det andet nødt til at smide køkkenvasken ind i feltet og give os noget end to end aktion.

Sorgenfri spår: Over 2,5 mål til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Aston Villa – Manchester United 1 (2-1)

Efter et drama i FA Cuppen forleden, så mødes de to hold igen. Og Villa har noget at revanchere. De kunne og burde have fået noget mere ud af kampen forleden og kan så passende slå til her. Deres direkte og aggressive spil klæder dem, og tilgangen af Coutinho kan give et ekstra gear samt tilføje det playmaker-element, som Aston Villa har savnet siden salget af Grealish. Karantæneramte McGinn vil være savnet. Manchester Uniteds træner Ralf Rangnick kan tale med om savn. Op til 11 spillere kan være ude her. Blandt andre McTominay og Shaw der er ude med karantæne. Derudover er der dømt kaos i pressen for Manchester United, hvor stort set alle varianter af aviser, der begynder med Daily melder om spilleruro. Det ved vi ikke noget om, men det kører i hvert fald ikke på banen for de røde djævle, der ikke helt er on par med Rangnicks pres-spil. En der faktisk ligner han trives med det, er McTominay. Som så sidder ude.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 3,00 – SPIL HER >>*

West Ham – Leeds 1 (3-1)

Nu har Leeds alle mand klar igen! Sagde ingen. Hos de liljehvide er der glæde over Bamford er ved at være klar igen, men ellers er der ikke meget at fryde sig over på Elland Road og omegn. Roberts og Llorente er i karantæne så i alt er op til 11 spillere ude til turen til parkeringspladsen i Østlondon. Heriblandt vigtige folk som Philips og Cooper og har denne sæson vist noget for Leeds, så er det, at reserverne ikke har niveauet til at håndtere Bielsas modige taktik.

West Ham vandt forleden 2-0 over Norwich takket være Bowen. Er der en ’unsung hero’ i Premier League så er Jarrod Bowen et godt bud. Som et spøgelse med stor teknisk begavelse sniger han sig rundt og slår til – således med to mål mod Norwich. West Ham, der har vundet fire kampe i træk og scoret mindst to mål i hver af dem samt vundet de seneste tre både HT/FT, kan bortset fra Ogbonna og Zouma samt Benrahma råde over alle mand til mødet med udesvage og skadesplagede Leeds.

Sorgenfri spår: 1/1 HT/FT til odds 2,53 – SPIL HER >>*

Liverpool – Brentford 1 (5-0)

Liverpool mangler naturligvis stjerner som Salah og Mane, der begge er til AFCON, men ’b’ kæden bør ikke få de store problemer med Brentford. Thomas Franks mandskab leverede forleden en pauver indsats mod Southampton, der med et moderat presspil moste Brentford med 4-1. Nu gælder det så Liverpools presspil. Da City og Chelsea mødes i denne runde, så er det ekstra vigtige tre point, der er på højkant for Klopp og co. her mod et udesvagt oprykkerhold, der har lukket mindst to ind i de seneste seks udekampe. Liverpool har for deres part scoret mindst to mål i seks af de seneste syv hjemmekampe, og viste Brentfords kamp mod Southampton ikke andet, så fortalte den i hvert fald Frank, at hans 3-mands kæde har store problemer med dels pres og dels hurtige løb på siderne af dem.

Sorgenfri spår: 1-tallet (-3 AH) til odds 5,80 – SPIL HER >>*

Tottenham – Arsenal 1 (2-1)

Der har sjældent at være ro på bagsmækken ret længe i Tottenham efter tiden med Pochettino. Nu er den gal igen. Pochettino fik ikke mange indkøb at lege med, Mourinhos transferønsker så man langt efter opfyldt, og nu frygter flere spillere – ifølge London Football – at Conte smutter, hvis ikke Levy finder muldvarpen frem. Tottenham gjorde her og der en god figur mod Chelsea i Carabao Cuppen, men Conte har en pointe i, at Spurs er et stykke efter klassens tre store drenge. Arsenal derimod. Rivalerne. Der kan de være med. De er to point efter Gunners på femtepladsen, men med to kampe i hånden. Værterne er uden Son, men Dier bliver måske klar, skrives det.

Arsenals fine form hen over vinteren er klinget af ikke mindst med det overraskende nederlag til Nottingham Forest i FA Cuppen.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,62 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Hust at denne uges udgave af SpilXpoden ligger klar til dig

Skriv et svar