18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sorgenfri: Tips til 21. runde i Premier League d. 1. – 3. januar 2022

Premier League åbner det nye år med to solide brag på Emirates og Stamford Bridge. Og er Leeds stadig helt væk, eller er de Leeds igen?

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Arsenal – Manchester City X (1-1)

Efter en fæl sidste runde, hvor covid-19 satte enhver form for forventninger ud af spillet, så er det på den igen. Kampe kan aflyses i sidste øjeblik, og forventede startopstillinger ændres radikalt, og denne kamp er en af dem. Der er covid-udbrud hos Arsenal, hvor en håndfuld spillere samt Arteta er testet positive. Det devaluerer værdien af, at Arsenal har haft en uge til at forberede sig til denne kamp, idet deres seneste kamp blev udsat. City kommer til at rotere her, hvor blandt andre Fernandinho ventes skånet, da veteranen har spillet fuld tid i to kampe på bare tre dage. Mahrez skal afsted til AFCON, så mon ikke han får lov at blæse krudtet af her, hvor også Gündogan ventes tilbage i startopstillingen. Cancelo blev torsdag udsat for et voldeligt hjemmerøveri og må i sagens natur være tvivlsom. Det har åbenbart hjulpet for Arsenal at smide ’Auba’ af holdet, for de kommer ind til kampen her med fire ligasejre i træk.

City har for deres part vundet 10 i rap og distanceret Liverpool og Chelsea i toppen, men kan de blive ved? De må som andre hold også slides, og Arsenal ude er altså en hård småkage. For hård til at se værdi i det lave odds på City ude og efter en hård jul kan begge parter leve fint med en deler.

Sorgenfri spår: X til odds 4,80 – SPIL HER >>*

Leicester – Norwich UDSAT

Kampen er udsat

Watford – Tottenham 2 (0-2)

To hold der skuffede i sidste runde. For værterne fortsætter mandefaldsmareridtet, og opstillingen mod West Ham var tvunget ud i kreative løsninger. Det samme bliver formentlig tilfældet her, da mindst otte spillere heriblandt vigtige Tom Cleverley ventes ude. I det hele taget må man håbe for Ranieris vedkommende, at Watfords ledelse er afklaret med, at sæsonen former sig i en retning, hvor det blot handler om at overleve. Veterantræneren har tabt otte af de seneste 10 kampe, og trænere er fyret for meget mindre end det på Vicarage Road. Han blev tilmed hentet ind for at sy defensiven sammen, men selv om Watford har scoret – ikke mindst takket være Dennis – i de fem seneste kampe så lukker The Hornets for mange mål ind. De seneste fem kampe har set dem lukke næsten tre mål ind i snit.

Spurs smed to vigtige point, da de lod sig spise af med 1-1 ude mod Southampton trods det røde kort til værterne, men Conte kan efter alt at dømme stille med stærkeste hold her og række ud efter tre point.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Crystal Palace – West Ham 1 (2-1)

Crystal Palace fortsatte de gode takter med en 3-0-sejr over stakkels Norwich. Efter kampen mod West Ham kan det blive en anderledes vitaminfattig historie, da hele fire spillere damper af til AFCON. Ayew, Zaha, Kouate samt Schlupp står klar med kufferten pakket.

Der skrives om covid-udbrud hos Palace, så hold øje med nyheder fra Croydon og omegn. West Ham var rasende effektive mod Watford og får her Rice tilbage fra karantæne til turen syd for floden. De fire mål mod Watford var dog lidt af en enhjørning for West Ham, der frasorteret den kamp ligger på omkring et scoret mål i snit på udebane. Crystal Palace er stærke hjemme med blot et nederlag i ti kampe, men har spillet fem af dem til X, hvilket synes et oplagt resultat her, idet tre af de seneste seks møder er endt med X. Men jeg ser alligevel værdi i at gå med hjemmeholdet i en lige kamp med tradition for end-to-end aktion fra start til slut med Zaha på måltavlen.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 3,20 – SPIL HER >>*


Everton – Brighton X (1-1)

Everton har fået de tre seneste kampe udsat, og denne er også i risikozonen for en udsættelse. Hvis ikke – hvilket hold kan Benitez så efterhånden stille med? Det er ikke videre klart.

Hvis man vil finde X’et på et skattekort, er der en god chance for, det ligger i Brighton. Otte af deres seneste 13 kampe er endt uden vinder – senest hev de i de døende sekunder 1-1 mod Chelsea på ’Broen’. Mod et ’ukendt’ Everton-hold der blot har taget seks point i de seneste 11 kampe, går jeg med et nyt point til Potters kryds-konger, men hvis Evertons opstilling er helt til hest, så overvej om ikke der er værdi i 2-tallet.

Sorgenfri spår: X til odds 3,32 – SPIL HER >>*


Southampton – Newcastle X (1-1)

Newcastles seneste kamp blev udsat pga. covid, og det kan også overgå denne her. Hvis ikke bliver det en opvisning fra begge managers i at stille hold. Værterne er hårdt ramt af skader ikke mindst i forsvaret samt karantæne til Walker-Peters og Salisu. Gæsterne? Hvem ved. Der er covid-udbrud, karantæne samt skader til vigtige folk som Callum Wilson og Saint-Maximin.

Southampton er 2-6-1 hjemme og mod et afkræftet Newcastle-hold, der er 0-3-6 ude, kunne det ligne en sjælden hjemmesejr. Men givet Southamptons egne kvaler bliver jeg ikke overrasket, hvis Newcastle får et resultat med hjem, hvilket for mig er mere interessant end at gå med Southampton som solide favoritter.

Sorgenfri spår: X2 til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Leeds – Burnley 2 (1-2)

December var strid for Leeds. Med udsatte kampe og gennemførte opgør hvor Bielsea måtte trække store veksler på ungdomsspillere og indkassere store nederlag undervejs. Det er uklart, om denne kamp spilles – Burnley har for deres part set fire kampe udsat den seneste måneds tid – men Sean Dyche melder dog sin trup kampklar til turen til Elland Road. Leeds får muligvis Bamford tilbage om ikke andet på bænken. Derudover er det uklart, hvor mange af de fraværende profiler, der vender tilbage. Hvis ikke Leeds er mærkbart forstærket i forhold til de seneste kampe, de har spillet og tabt stort, skal det være en god mulighed for Burnley for at tage alle tre point mod et hjemmehold i knæ. Burnley leverede en fin indsats mod Manchester United, men har på ingen måde marginalerne på deres side for tiden med covid-ramte spillere, der må melde fra i sidste øjeblik og andet uheld. Jeg tror stadig, de overlever, men med den mandefaldsforbandelse Dyche bokser med, må de nok en tur på transfermarkedet. Her kan de dog tage værdifulde point, hvis Leeds igen fremstår ramponeret. Hvis Leeds ligner Leeds, så overvej et X.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Brentford – Aston Villa 1 (2-1)

Jeg har via engelske aviser talt mig frem til, at Brentford kan være uden 11 spillere til kampen her. Det er hård kost for en oprykker. Aston Villa er uden Mings, der er i karantæne. Villa spiller under Gerrard mere direkte og vil lokke Brentford frem og lure på kontraangreb med Gerrards direkte stil, men selv om Thomas Frank er uden en lang række spillere, kan jeg sagtens se Brentford give Aston Villa problemer. Aston Villas defensiv er til tider lidt af en rodebutik, og får Brentford lov til at trække dem tyndt, kan vi få en underholdende omgang bold her og en overraskende hjemmesejr.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Chelsea – Liverpool 1 (2-1)

Spørgsmålet er, om vi er nået til der i sæsonen, hvor vi i sidste spillerunde vil se tilbage på og sige, at det var dér, Liverpool blev sat af i mesterskabsduellen?

Først nederlaget til Leicester og efter denne kamp tager Salah, Mané og Keita til AFCON. Det kan blive dyrt fravær.

Først skal kampen på Stamford Bridge overstås og det mod et Chelsea-hold i problemer. Thomas Tuchels mandskab er ramt af skader, men et lyspunkt er, at Lukaku er tilbage. Derudover ved vi, at Tuchel altid satser tungt på at vinde kampen om kanterne, hvorfor Liverpools normale stærke backspil kan blive sat til vægs. Robertson er tilmed ude med karantæne, og det er et stort tab, eftersom 13 mål er skabt på oplæg fra de to backs, hvoraf Robertson har stået for fem. Lykkes Chelsea med at kvæle Liverpools kanter og sætte Lukaku op, har Tuchel ingen grund til at brokke sig.

Sorgenfri spår: 1-tallet odds 3,13 – SPIL HER >>*

Manchester United – Wolves 1 (2-1)

Manchester United vandt 3-1 over Burnley i en kamp, der afslørede flere svagheder hos værterne. I det offensive departement kan man tydeligt se effekten af Rangnick med tendensen til at oversvømme modstanderens forsvar via flittige løb på ydersiden af backs – uden at være videre imponerende dog – men den defensive afdeling fremstår noget sårbar overfor kontraløb. Burnley viste, der er god plads, og det må være sikkert som amen til nytårsgudstjenesten, at hurtigløberen Traore starter her for at udnytte plads bag Uniteds kæde. Desuden viste både Burnleys Mee og Tarkowski, at indlæg i feltet, hvor de to store stoppere snildt kunne sætte Maguire på plads, er et våben mod United.

Wolves har ikke været i aktion i to uger pga. udsatte kampe, og kampen her bliver mere lige, end United vil bryde sig om.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Ja til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

1 kommentar

  1. Southampton – Newcastle udsat pga. covid.

Skriv et svar