18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 20. runde i Premier League d. 28. – 30. december 2021

Programmet er tæt i Premier League traditionen tro henover julen og med covid-19 i en ubehagelig statistrolle, så er der basis for at jagte overraskelser og juicy odds.

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Arsenal – Wolves (Udsat)

Så åbner vi efter pausen med et stykke højtbelagt. Topholdet Chelsea gæster Leicester, der har store ambitioner, men sæsonstarten har været plaget af skader. Nu har Rodgers stort set alle mand tilbage på dæk, men dog tvivl om Tielemans. Chelsea har også en håndfuld profiler ude eller tvivlsomme så hold øje med news. Leicester har ikke råd til flere nederlag, hvis de for alvor skal jagte Europa, og omvendt skal Chelsea ikke nødvendigvis jagte stikket her. Begge hold lever fint med x. Chelsea har ikke lukket mål ind i de seneste tre kampe ude. De seneste seks kampe mellem de to hold er fordelt 2-2-2, men 4 af de 6 kampe er gået under 2,5.

Kampen er udsat

Watford – West Ham 1 (2-1)

Watford får spillere tilbage fra covid-19 fravær, men har også informeret om nye tilfælde. Det er dog ikke officielt, hvilke spillere der nu er syge, hvilket er lidt af en X faktor her.

Kan Watford stille med folk som Dennis, Cleverly og King så kan de sagtens gøre ondt på West Ham, men er Watford ramt af sygdomsfravær i offensiven, så er det en anden sag.

West Ham skuffede mig fælt mod Southampton. Det var en chance for at vende den dårlige stime mod et virkelig sløjt Saints hold, som Hammers ikke tog. De havde ikke større problemer med at gennembryde Southamptons defensiv og scorede to mål – den del var godkendt. At lukke tre mål ind og gentagende gange være defensivt i problemer er ikke just noget at prale af. Til mødet her er Declan Rice tilmed i karantæne.

Watford har ikke spillet en kamp pga. covid-19 siden 10-12, og med tanke for West Ham blot har to dage mellem kampen her og nederlaget til Southampton plus den generelle formkrise, så må værdien ligge i værterne. Men hold øje med sidste nyt – fremstår Watford svækket i offensiven så ligger den til West Ham kører den hjem.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Crystal Palace – Norwich X (1-1)

Der er covid-19 løs i Crystal Palaces trup. Det er usikkert, hvilke spillere der sidder ude, men navne som Eze og Benteke nævnes. Cheftræner Vieira er ligeledes ude. Desuden er Zaha i karantæne, og Crystal Palace fik en mand mindre lov til at bruge mange kræfter mod Tottenham.

Norwich fik en på kassen af Arsenal med et 5-0 nederlag, og Dean Smith skal hurtigt plastre ikke bare et forsvar, men også moralen sammen. Givet Palaces forfatning så bør Norwich tage til Croydon med ambition om at få noget med hjem. Træner- og Zaha-løs Crystal Palace kan ikke være det samme som det normale Eagles hold.

I en kamp der er lidt udenfor kategori, ser jeg gæsterne kan få noget med hjem.

Sorgenfri spår: X2 til odds 2,49 – SPIL HER >>*

Southampton – Tottenham 2 (0-4)

Flot sejr til Southampton over West Ham, men også en kamp der understregede Saints problemer i defensiven.

Tottenham har stort set alle mand klar på dæk, og det ser lovende ud for Contes kompagni, hvor ikke mindst Son er livlig, hvorfor Spurs har scoret mindst to mål i de seneste fem kamp, hvilket skal blive værterne en stor håndfuld, hvis ikke de strammer defensiven op.

Det lover ikke godt for værterne, der i seks af de seneste syv kampe har lukket mindst to mål ind. Det er sådanne kampe, hvor Tottenham skal snøre sækken til, hvis de vil hale ind på top-4. De har seks point op, men tre kampe i hånden.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Leeds – Aston Villa (Udsat)

Farke off, lød det og så skiftede Norwich Daniel Farke ud med netop fyrede Dean Smith. Norwichs trup er ret snorlige indsamlet til at spille Farkes pres-spil, så hvordan de hurtigt skal blive en slagkraftig styrke med Smiths mere boldbesiddende stil er svært at se. Det er klart, dygtige fodboldspillere omstiller sig hurtigt og nye folk vil gribe deres chance. Typisk ser man en kortlivet effekt ved trænerfyringer, hvorefter resultaterne vender tilbage til normalen. Tabellen lyver aldrig, ikke sandt. Southampton kommer til Carrow Road med tre sejre i de seneste fire kampe, men en del spillere er tvivlsomme, hvorfor X vil bekomme dem vel.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 1,93 – SPIL HER >>*

Leicester – Liverpool 2 (0-3)

Brendan Rodgers måtte efter 6-3 nederlaget til Manchester City erkende, at han er inde i sin sværeste periode i sin trænerkarriere. Da Leicester havde alle mand klar, så lå de i toppen, men den sønderlemmede trup som Rodgers har til rådighed pt. daler ned gennem rækken.

Jeg har talt mig frem til, at Leicester formentlig er uden ti spillere til kampen her. Det betyder efter alt at dømme, at vi er ude i et alternativt forsvar med Ndidi, Amertey og Vestergaard.

Liverpools kamp mod Leeds blev udskudt, så der må være friske ben her, hvor også Van Dijk er tilbage igen. Robertson sidder ude med karantæne.

Givet Leicesters tilstand og Liverpools friske ben, der kan være over værterne fra første fløjt, så forventer jeg ikke mange chancer til The Foxes her.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 2,42 – SPIL HER >>*

Chelsea – Brighton 1 (2-0)

Chelsea fik nye skader i kampen mod Aston Villa og spørgsmålet er om Lukaku holdes på skånekost før mødet med Liverpool 2. januar. Belgieren kom dog ind fra bænken mod Villa og vendte kampen, så vi må forvente, at han også bringes i spil her i et eller andet omfang. Silva og Kante humpede ud, men Tuchel kan stadig flække et rimeligt slagkraftigt hold sammen trods modgangen. Brighton var effektive mod Brentford og er generelt seje gæster at tygge i idet, de har holdt fem af de seneste seks udekampe til X. Det vidner om soliditet og organisation af stor styrke, men Stamford Bridge er ikke deres kop te. De har således ikke scoret i de seneste fire besøg, men kæmpede sig dog til 0-0 senest. Det bliver en kamp, hvor Brightons store stoppere som Burn og Webster kommer på overarbejde. Med tanke for Chelseas kvaler med Pulisic på toppe og Lukaku nok først bringes på banen i anden halvleg, så kan vi være ude i anden halvleg, før værterne tager stikket.

Sorgenfri spår: X/1 HT/FT til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Brentford – Manchester City 2 (1-4)

Brentford begik en frygtelig masse fejl mod Brighton, som oprykkerne dyrt. Den slags er der ikke plads til mod Manchester City, der bare tordner afsted senest med 6-3 over Leicester. City er nu oppe på ni sejre i træk og eneste malurt i bægeret er vel Grealish og Fodens slette disciplin.

Skader og slitage tærer på Brentfords løfterige start på sæsonen og mon ikke, at Thomas Frank og co. kigger mod transfervinduet for at finde flere og friske kræfter? Ikke mindst for at værne om den distance på behagelige ni point, der er ned til stregen i skrivende stund.

Der bliver næppe den store tvivl om kampudfaldet her, men i og med at Brentford trods mandefald er lykkedes med at score i de seneste fire hjemmekampe, og trods alt kom til pæne muligheder mod Brighton samt City har indkasseret i to af de tre seneste udekampe så ser jeg værdi i at gå med begge hold scorer.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Ja til odds 2,38 – SPIL HER >>*

Everton – Newcastle 2 (1-2)

Everton er ramt af skader og ikke mindst covid-19 udbrud, så i skrivende stund er det usikkert om kampen afvikles. Og i hvilket omfang Everton kan mønstre et rimeligt holdt her, men vi kommer ikke udenom, at sandsynligheden for, at Everton i givet fald vil stille i en lidt kreativ opstilling er stor.

Newcastle er indtil videre forskånet for store virusudbrud, og Eddie Howe kommer til Goodison med en fornuftig trup. Fornuftig nok til at se værdi i Newcastle tager noget med hjem mod et Everton-hold, der blot har vundet en ud af de seneste 11 kampe. Noget med hjem? Hvorfor ikke det hele i en kamp, hvor Newcastles kontrakvaliteter kan komme til sin ret.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 4,40 – SPIL HER >>*

Manchester United – Burnley X (2-2)

Manchester United har haft deres dans med covid-19 og det samme gælder Burnley. Gæsterne har faktisk ikke været i aktion i 16 dage og de spillere, der er til rådighed må have virkelig friske ben. Det bliver der brug for i en tid, hvor The Clarets skal til at arbejde sig væk fra bunden. Manchester United er naturligvis store favoritter her, men vi ved også, at Burnley kan være et nasty kontra-hold, når de har friske kræfter. United har lukket 13 mål ind i otte hjemmekampe, så jeg er lidt lun på et frisk Burnley-hold kommer på tavlen mod et ikke overbevisende United-forsvar, der lige har været i ilden ude mod Newcastle.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Ja til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

1 kommentar

Skriv et svar