18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 18. runde i Premier League d. 30. december 2022 – 1. januar 2023

Onsdag afsluttede de runde 17 i Premier League. Fredag begynder så runde 18. Der er gang i sagerne, og vores skarpe engelske ekspert Søren Sorgenfri er klar med sine bud til den kommende runde, hvor han regner med tæt på rent bord fra topholdene. Med mindre man regner Manchester United blandt topholdene selvfølgelig …

Foto: Bildbyrån

West Ham United – Brentford FC 1 (2-1)

Det er igen Brentford, der åbner runden og igen med et møde mod en ’nabo’. Londonopgøret er vigtigt for begge parter, men mere på grund af point end håneret. 

Brentford skal samle til bunke, så de kan holde stregen på afstand og har spillet fire af deres seks seneste kampe X. West Ham skal til at vinde for at komme væk fra nedrykningssumpen. Faktisk har Hammers tabt fem af deres seneste seks kampe, så Moyes er under et tungt pres nu. West Ham har større ambitioner end dette. 

Det bliver West Hams fysiske styrke mod Brentfords evner på bolden. Jeg går med Hammers her.

Sorgenfri spår: 1-tal til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Liverpool – Leicester City 1 (3-0)

Liverpool åbnede julen flot med en solid sejr over Aston Villa toppet med de gode nyheder til klubbens fans om det forestående køb af Gakpo.

Leicester var en sløj omgang mod Newcastle og blev blæst af brættet, hvorefter manager Rodgers med rette revsede spillernes indstilling. Kommer de med samme attitude her, så får de altså store klø på Anfield.

Liverpool har ikke tabt i de seneste 12 hjemmekampe mod Leicester og i de seneste tre har de scoret mindst to i snit.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: NEJ til odds 2,08 – SPIL HER >>*

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 1 (2-0)

Vigtig sejr til Wolves over Everton giver værterne selvtillid her. Manchester United vandt solidt over Nottingham Forest, men de kommer til Molineux i en noget usikker forfatning med skader og sygdom i truppen. Ikke mindst forsvaret var lidt af en lappeløsning mod Nottingham.

Det er altid utroligt tæt, når de to klubber her mødes. Fem af de seneste seks kampe er gået under 2,5 mål. Det giver mening, i og med begge hold har mange virkelig dygtige boldspillere, der minder meget om hinanden.

Jeg må tilstå, at med tanke på Uniteds kvaler kan jeg ikke se Wolves tabe denne her. Men om det bliver en sejr eller et X, er jeg lidt i vildrede om, så hold øje med sidste nyt. Da Wolves begynder at have deres offensive esser tilbage, hælder jeg dog til hjemmesejr.

Sorgenfri spår: 1-tal til odds 4,20 – SPIL HER >>*

AFC Bournemouth – Crystal Palace X (0-0)

Begge hold har brug for at få sat prop i. Værterne er 1-0-5 i deres seks seneste kampe. Crystal Palace er noget bedre med 3-0-3, men de har tabt to i rap, og senest så de 2x rødt i nederlaget mod Fulham.

Det ligner en kamp, hvor begge hold vil have fokus på ikke at indkassere og først og fremmest undgå nederlag.

Sorgenfri spår: X til odds 3,34 – SPIL HER >>*

Manchester City – Everton FC 1 (5-0)

Evertons manager Frank Lampard er under stort pres. Nederlaget til Wolves trak Everton godt ned i sumpen, og fansenes utilfredshed er stigende. Det ligner anden sæson i rap, hvor Everton kommer til at slås for livet.

De har tabt tre i træk og lukket mindst to mål ind i snit i de tre kampe. Det er jo ikke det fedeste fundament før et besøg hos City.

De to seneste møder mellem de to på Etihad har City vundet 3-0 og 5-0. Jeg ser ikke argumenter for, at det ikke også denne gang bliver en knusende hjemmesejr.

Evertons gameplan er at holde tæt og få sendt Gordon afsted. Det rækker ikke over 90 minutter mod Guardiolas boldmasserende mandskab. Som altid er det svært at bore værdi ud af så tunge favoritter som City, med mindre man tror på enten en storsejr, eller at modstanderne kan overraske. Jeg går med storsejr her.

Sorgenfri spår: Manchester City -3 AH til odds 3,05 – SPIL HER >>*

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Newcastle United – Leeds United 1 (2-0)

Newcastle er i rødglødende god form og var all over Leicester 2. juledag og fremstår mere og mere som en moden kandidat til top-4, når sæsonen er forbi.

De har vundet seks kampe i streg og fem af dem HT/FT og tilmed holdt nullet i fem af de seneste syv. 

Det er ganske imponerende, hvad Howe får ud af Newcastle pt. Leeds slås som altid med skader, og selv om deres power-fodbold vil blive en vanskelig sag at håndtere for værterne, har Newcastle de våben, der skal til for at straffe hullerne i gæsternes geledder.

Sorgenfri spår: HT/FT 1/1 til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Fulham FC – Southampton FC 1 (2-1)

Vi har stadig til gode at se, hvorfor det gav mening at installere Nathan Jones som manager for Saints. Og jeg er bange for, at vi ikke er blevet klogere efter denne kamp.

Fulham var effektive mod Crystal Palace og straffede The Eagles, der så rødt to gange efter alle kunstens regler. De spillede hurtigt, bredt og gjorde arbejdet færdigt. Med tanke på Marco Silvas tidligere bedrifter i engelsk fodbold, er det et overraskende modent Fulham-hold, vi ser som oprykker denne gang. 

Southampton har tabt fire kampe i træk, og siden Jones tog over, har de lukket mindst tre mål ind per kamp. Holder Fulham hovedet koldt, sænker de Saints på Craven Cottage.

Sorgenfri spår: 1-tal til odds 2,09 – SPIL HER >>*

Brighton and Hove Albion – Arsenal FC 2 (1-2)

Brighton plejer altid at drille Arsenal og har taget syv af de seneste ni mulige point mod Gunners. Men Arsenal ligner ikke længere sig selv. På den gode måde. De satte sikkert West Ham på plads forleden, trods Hammers tog føring, og Arsenal har vundet otte af deres seneste ni kampe.

Arteta ved som tidligere assistent for Guardiolas City, hvilken modstander der er lige bag dem, så der er ikke råd til fejltrin. Heller ikke mod Brighton.

Brighton vandt forleden over Southampton, men at sammenligne Saints med Gunners er som at sammenligne helgener med kanoner … err… vent. I forstår, hvad jeg mener.

Sorgenfri spår: 2 til odds 2,11 – SPIL HER >>*

Tottenham Hotspur – Aston Villa FC 1 (3-0)

Trods uskønne tilråb fra lægterne viste Harry Kane sit værd mod Brentford med to mål. Kane får helt sikkert en varmere modtagelse efter VM-nedturen, når Tottenham hjemme i det nordlige London tager mod Aston Villa.

En kamp, som Spurs skal vinde. De er 2-1-3 de seneste seks kampe, og det er altså ikke sådanne resultatrækker, CL-billetter er lavet af.

Slet ikke, når man har hidsige forfølgere som Chelsea og Manchester United bag sig. 

Aston Villa spillede for mig overraskende langsomt og idefattigt mod Liverpool. Selv om Tottenham har indkasseret i deres seneste seks kampe, skal Villa altså komme op med meget mere, hvis de skal have noget med hjem. Det tror jeg ikke, de gør.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: NEJ til odds 2,07 – SPIL HER >>*

Nottingham Forest – Chelsea FC 2 (0-2)

Vi kender manuskriptet til denne her kamp: Chelsea på bolden og Nottingham Forest vil søge en kontra. Indtil der sker noget uventet, hvilket jo er grunden til, vi ser fodbold. Det uventede.

Men der skal ske noget virkelig uventet, hvis ikke Chelsea napper den her. Jeg kan godt se Nottingham Forest overleve og blive oppe og tilmed slutte ok højt oppe, men de har altså ikke tæft til at tage kampen op med de store drenge.

Chelsea kender konditionerne: Kun sejre tæller, hvis de skal hale ind på Tottenham. Chelsea vil helt sikkert spille hurtigt i kanalerne, så forvent en del hjørnespark til gæsterne, og det kan også blive en kamp, der ser et straffespark.

Sorgenfri spår: 2 til odds 1,71 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Premier League

Skriv et svar