18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 17. runde i Premier League d. 14. – 16. december 2021

De store drenge gjorde rent bord i weekenden og den tendens fortsætter hen over ugen, hvor der er fuld runde med potentiale for målfest flere steder.

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Brentford – Manchester United 2 (1-4)

Thomas Frank har igen Canos til rådighed, som formentlig erstatter Wissa, der ikke imponerende mod Watford. Trods 2-1 sejren så var der frem til kort før tid ikke meget, der talte for en sejr til Bierne over Watford. De var måske nok mest på bolden, men kunne ikke for alvor skabe noget frem til Watfords uforklarlige sammenbrud. Manchester United har blot tabt to af deres seneste 34 udekampe, men havde Norwich forleden kendt deres besøgelsestid, så var Ralf Rangnick og co. ikke rejst hjem med 1-0. En kamp der viste, at der skal arbejdes med 4222’eren, og at der stadig er plads for hurtige mellemrumsspillere til at lave ravage i Manchester Uniteds defensiv. Den type spillere har Brentford, der dog stadig er uden vigtige Toney idet, der er covid-19 afbud på spil hos værterne, men også hos gæsterne, hvorfor kampen er i farezonen for aflysning. Brentfords stil har en vis risiko indbygget og formår Manchester United at bryde på det rette tidspunkt og sætte Ronaldo op i de huller, der vil opstå, så kan den rutinerede portugiser få en flot aften i Vestlondon med et par kasser eller tre sin konto.

Sorgenfri spår: Over 2,5 mål til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Norwich – Aston Villa 2 (0-2)

Der meldes om covid i begge lejre, og det som om Norwich ikke var hårdt nok ramt i forvejen. Kanariefuglene meldes ramt af mandefald i centerforsvaret, hvorfor Jacob Lungi muligvis træder ind i centerblokken, men hold øje med sidste nyt. Skal Dean Smith ud i et hjemmestrikket centerforsvar, så tipper den til Aston Villa for mig her. Smith kender naturligvis alt til Aston Villas styrker da han indtil fornyelig var chef der. Det er tydeligt, at ikke mindst den finurlige Todd Cantwell trives med Smiths mere boldbesiddende stil, og Norwich kan ærgre sig over de ikke tog det ene point mod Manchester United., og det bliver en tæt affære her. Men er Norwichs forsvar så holdt sammen af plastre, som det forventes i engelsk presse, så bliver det tre point til gæsterne – vi taler trods alt om en Norwich defensiv, der allerede har lukket 32 mål ind og kommer yderligere forringet til kampen her.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*

Manchester City – Leeds United 1 (5-0)

Leeds er med 1-3-4 et af rækkens dårligste udehold og lukker i snit næsten to mål ind på udebane. Læg hertil Bamford, Philips, Cooper og Rodrigo er ude og det ligner en virkelig svær opgave på kontoret for Leeds. De faldt i overtiden mod Chelsea, men kommer formentlig i problemer her før de sidste sekunder. Manchester City har vundet seks kampe i træk og holdt buret rent i syv af de seneste ni hjemmekampe. De måtte slide i det med 1-0 sejren over Wolves, men er dog 6-1-1 hjemme og scoren 18-3, hvilket ikke mindst skyldes, at tre af sejrene hjemme er faldt med mindst tre mål. Det kan blive lignende cifre her mod et svækket Leeds ikke mindst, når vi ved, at Bielsa står fast på at spille offensivt uanset sit mandskabs forfatning.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 1,73 – SPIL HER >>*

Crystal Palace – Southampton 1 (2-0)

Vi må forvente, at oddset på Crystal Palace kommer til at dykke markant og det hurtigt. Ikke kun på grund af Southamptons mismodige indsats mod Arsenal, og Crystal Palaces meget overbevisende sejr over Everton, men på grund af værternes tilstand. Ifølge engelsk presse så tårner problemerne sig op for gæsterne. Caballero er allerede hentet ind på en kort aftale for at afværge målmandskrisen, men nu er den gal i offensiven. Armstrong, Adams og Borja meldes ude (husk at holde øje), hvorfor det bliver en løsning med et par kantspillere på toppen efter alt at dømme.

Sammenligner vi med kampene i Burnley og Arsenal så venter der i de to kampe to jævnbyrdige opgør, men værterne er i begge kampe større favoritter end Palace er mod Saints som i udgangspunktet er deres ligeværdige. Men med så store udfordringer så skal der være værdi i hjemmesejr. Crystal Palace har angiveligt Andersen med igen i forsvaret, og så er det svært ikke at være en smule pjattet med den hvirvelvindsfodbold, som Gallagher pisker op sammen med Zaha og Ayew.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,35 – SPIL HER >>*


Burnley – Watford X (1-1)

Ranieri lignede den der pizza med fire oste i hovedet, da det stod klart for ham, at hans Watford netop havde smidt det der lignede tre sikre point i de døende minutter mod Brentford. Watford spillede som Ranieris gamle Leicester – stod dybt og stak på kontra – og det så fornuftigt ud. Det lignede ikke Brentford var på vej tilbage i kampen indtil en sløj opdækningsfejl og Troost-Ekong til sidst gav et håbløst straffe væk. Han starter næppe inde her.

Burnley blev reddet af Pope mod West Ham i en regulær hjørnefest af en kamp. Watford ligger lige over stregen og skal næppe risikere alverden, hvorimod Burnley er nødt til at gå efter noget her. De har dog blot vundet en af deres seneste 18 kampe. Det bliver en kamp, hvor Burnley vil bombe feltet i forsøget på at sætte Wood op og slås om andenbolde. Det game kan Watford godt være med på, og vil få Tom Cleverly som nøglespiller. Kan han sætte Dennis og King op på kontra, så er der muligheder. En opfordring herfra skal være at kigge på kortspil – det bliver en fysisk betonet affære, som ingen af dem har råd til at tabe. Det ligner en kamp, der ender i skakmat, men hånden på hjertet: Disse gyserkampe kan slå kolbøtter helt til det sidste – som f.eks. et straffespark givet i ren panik.

Sorgenfri spår: Under 2,5 mål til odds 1,94 – SPIL HER >>*

Brighton – Wolves 2 (0-1)

Det ligner igen en sæson, hvor slitage vil mærke Brightons sæson. Her er de hårdt ramt af mandefald, skrives det, hvor blandt andre Lewis Dunk og Webster er ude, og luftværnet Shane Duffy er ude med karantæne. Wolves har ikke scoret i deres seneste fire udekampe og 12 af ulvenes seneste 13 away kampe er gået under 2,5. Så alting betaget i betragtning bliver det næppe en målfest, men givet de to hold stort set ligger skulder ved skulder i tabellen og Brightons store skade-krise, så må værdien ligge i, at gæsterne tager noget med hjem.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Arsenal – West Ham X (2-2)

Man ved aldrig helt, hvilket Arsenal der dukker op. De så helt apatiske ud i de første 20 minutter mod Saints, men endte alligevel med at løbe gæsterne over med 3-0. West Ham har fravær i forsvaret, men er dog af en anden kaliber end Southampton. West Ham er således 4-2-2 ude og kunne Hammers stille i stærkeste, så ville jeg forvente de tog noget med fra Nordlondon til Stratford, men givet deres tiltagende krise i forsvaret, så er det et mere åbent spørgsmål. Når Moyes ikke kan trække på folk som Ogbonna, Zouma eller Cresswell, så er afløsere som Diop ikke helt så driftsikre. West Hams muligheder vil ligge ikke mindst i dødbolde, men også indlæg mod Soucek. Med tjekken, Declan Rice, Bowen og Antonio klar til at drive gæk med et til tider ufokuseret Arsenal-forsvar, så ligner det åben slagveksling.

Sorgenfri spår: X til odds 3,80 – SPIL HER >>*

Leicester – Tottenham 1 (2-0)

Det er i skrivende stund uklart, hvor hårdt ramt Tottenham er af covid-19, men der meldes om op til otte spillere ude, hvorfor denne kamp muligvis udsættes. Indtil videre forlyder det, den afvikles. Dertil rygter om en spiller, der er mødt ind til træning og senere samme dag testet positiv. Vi ved ikke hvem, men må blot konstatere, at det er slemt nok til, at Spurs kamp i Europa forleden blev aflyst.

Den decimerede Tottenham-trup (må vi gå ud fra) og sygdom i truppen sender bolden over til Leicester. The Foxes rev Newcastle rundt og kunne tilmed spare Vardy undervejs med en storspillende Maddison til at gøre livet surt for gæsterne i 4-0 sejren. Leverer Leicester den vare igen, så skal et ramt Tottenham-hold have det svært og deraf fin værdi i 1-tallet indtil videre.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,14 – SPIL HER >>*

Chelsea – Everton 1 (3-0)

Forleden skrev Jonathan Wilson i The Guardian, at Jose Mourinho er en dinosaur. Han kan i min optik roligt sende Rafa Benitez samme vej. Hans tilgang til Everton – hvor fansene drømmer om underholdende og energisk fodbold – med et dybt og afventende udgangspunkt, hvor bolden overlades til modstanderen, vil næppe sikre ham mange måneder i jobbet. Mod Palace søndag aften var det ganske jammerligt, og spanieren vil helt sikkert forsøge noget tilsvarende her.

Chelsea fik med hiv og sving sejren hjem i overtiden over Leeds, men får en lettere dag på kontoret her.

Sorgenfri spår: 1/1 til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Liverpool – Newcastle 1 (6-0)

Eddie Howe er på noget af en opgave. Han vil gerne spille mere offensivt over en 343, men har reelt ikke spillerne til det. Leicester udstillede Newcastles svagheder på grusom vis og med Liverpools pres og overfald, så bliver det dem en lang aften på Anfield.

Liverpool var på hårdt dåseåbner-arbejde mod Wolves, men den defensive kvalitet kan Newcastle ikke mønstre. Liverpool har holdt rene lagner i de seneste tre hjemmekampe og jeg leder efter de gode argumenter for at se, hvordan Newcastle skal bringe sig på tavlen endsige ud af egen banehalvdel. Hvis Liverpool er i humør, så kan det snildt ende med en stor røvfuld.

Sorgenfri spår: 1-tallet (-4 AH) til odds 5,40 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

5 kommentarer

 1. Brentford – Manchester United er udsat. Bare for god ordens skyld.

 2. London-området er hårdt ramt af virusudbrud, så Arsenal – West Ham meldes nu også i risikozonen for aflysning.

 3. Og så blev Burnley – Watford aflyst.

  1. 13 smittede i Brentford nu – Thomas Frank kalder på en udsættelse af den kommende runde.

   Har du noget indtryk af hvordan stemningen er hos de forskellige PL-Klubber? Hvor længe kan de blive ved med at “ignorere” at corona er på vej tilbage til Premier League og at det anytime kan tage overhånd.

   1. Leicester – Spurs også aflyst nu. Franks ide er ikke dum, men Premier League organet er sjældent dem, der rykker hurtigst på dansegulvet. Så selv om Franks ønske giver god mening, så vil det være overraskende, hvis PL vil udskyde en hel spillerunde med så kort varsel. Det er lettere for dem, at få kalenderen til at gå op med enkelte udskydelser hist og her. Football League systemet for The Championship og nedefter er i samme både. Skimmer man de engelske lokalaviser, så dukker der mange historier op netop om covid udbrud hos ‘the Gillinghams’.

Skriv et svar