18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Tips til 16. runde i Premier League d. 10. – 12. december 2021

Premier League ræser videre mod det tætte juleprogram, og der venter os her en runde, hvor de store drenge i skolegården uddeler vaskere til de små. Eller gør de? Og spørgsmålet er, om Newcastle nu kan vejre morgenluft eller var sejren over Burnley et falsk daggry?

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Brentford – Watford 2 (1-2)

Begge hold har en del skadede spillere op til denne nøglekamp, så hold øje med sidste nyt fra begge lejre. Ikke mindst i denne tid, hvor covid-19 igen begynder at spille en rolle. Ivan Toney er således ude med sygdom for værterne, og Canos sidder tilmed i karantæne, så Thomas Frank får virkelig testet bredden her.

Blot en enkelt sejr i de seneste otte kampe er det blevet til for Brentford, der dog har en god buffer på syv point ned til stregen og fire til gæsterne. Det gælder for begge parter, at der ikke må tabes yderligere terræn til hinanden her. Brentford var kun hjemme mod Norwich gjort til større favoritter end tilfældet er her – tilmed uden førstevalget til angrebsposten i Toney – og med Ranieris kontrastil så kan Watford gøre ondt på værterne. Watford har seks point ’on the road’, hvilket er rimeligt, og med King på toppen understøttet af Pedro og Dennis på flankerne, så skal der falde kontramuligheder af mod Brentford, der har tabt mere end halvdelen af deres hjemmekampe og altså ikke har en skræmmende hjemmebanefordel i en kamp, hvor gæsterne synes stærkest i matchup på en dag med stort mandefald hos Frank og co.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 3,62 – SPIL HER >>*

Manchester City – Wolves 1 (3-0)

City har arbejdet sig ind i en god stime med fem sejre i træk i ligaen og Kevin de Bruyne er tilmed tilbage igen. Det er dårlige nyheder for Wolves, der ikke har formået at score i deres tre sidste kampe og har en del spillere meldt tvivlsomme ikke mindst i defensiven.

Manchester City er tårnhøje favoritter og skal der bores lidt værdi ud af granitten her, så skal man kigge på, at værternes fem af de seneste seks kampe ikke er gået over tre mål eller som her forvente de vinder til nul.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 1,55 – SPIL HER >>*

Liverpool – Aston Villa 1 (3-0)

Steven Gerrard vender hjem og skal nok få en bragende varm velkomst på Anfield, men mod et Liverpool, der blot har tabt en gang i de seneste 25 kampe, så skal han nok ikke vente meget andet end applausen.

Gerrard har sat Villa op i en mere direkte kontra-stil, og det har givet pote, men vi har tidligere på sæsonen set, at når Aston Villa sættes under pres på udebane, så har de svært ved at få sat det helt store sammen og er i bund fem, når det gælder ’shots on target’.

Som Liverpool – der sparede en del profiler mod AC Milan og stadig vandt – spiller for tiden, så taler sandsynligheden ikke for, at Aston Villa kommer på tavlen mod et LFC, der har vundet tre af deres hjemmekampe med mere end tre mål. Så fin værdi i at Aston Villa går helt tomhændede hjem.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Chelsea – Leeds United 1 (3-0)

Chelsea kommer hjem til Stamford Bridge efter 3-2 nederlag til West Ham samt skuffende 3-3 mod Zenit.

Det er ikke mindst skader i det centrale maskinrum, der koster hos Chelsea for tiden, men det samme har været tilfældet for Leeds hele sæsonen. Netop som Bamford er på vej tilbage, så er både vigtige Cooper og Philips ude.

Tuchel vil have sit fokus på at få den defensive organisation til at modstå Leeds’ velkendte pres, men netop dette pres har også på grund af de liljehvides mandefald fra dag et været slåen på tromme uden den store effekt. De scorer under et mål i snit på udebane, og da Chelsea trods de seneste kampes gavmildhed i runde tal blot indkasserer i hver anden kamp på hjemmebane, så er Chelsea til at holde nullet interessant.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Nej til odds 1,82 – SPIL HER >>*

Arsenal – Southampton 1 (4-0)

Det gode for Arteta efter nederlag til Liverpool og Everton, er at hans taktiske oplæg mod Southampton bliver nemt. Hen over syv timers video skal han blot sige ’I skal ikke gøre sådan her,’ og ’slet ikke sådan der’.

Med Liverpools presmaskine frisk i erindring så ved – håber man – Arsenal nu, hvordan man spiller sig ud af et pres. Southampton er på gode dage et rimeligt preshold, men gæsterne går næppe i gung ho højt pres her. De kommer selv til med en stor skuffelse, da 1-0 hjemme blev smidt på gulvet i de døende sekunder mod Brighton til 1-1. I det hele taget ligner det en sæson, hvor Southampton vil balance på en knivsæg – hvis et eller flere af holdene lige under dem i bundzonen begynder at vise tænder, så kan det blive en lang sæson. Ud ad den tangent så venter der lige efter mødet med Arsenal to nøglekampe mod Crystal Palace og Brentford. Mon ikke Ralph har dem i kikkerten allerede nu ikke mindst med tanke for, at han til turen til Emirates har to mand i karantæne.

Arsenal har tidligere på sæsonen været markant større favoritter mod f.eks. Watford, som har taget flere point ude end Saints og i og med gæsterne har tabt tre af deres seneste fire udekampe, så har hjemmesejren fin værdi for mig. Det kan tilmed blive en ganske fornøjelig eftermiddag for hjemmepublikummet, der har set Arsenal vinde fem af de seneste seks hjemmekampe.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Norwich – Manchester United 2 (1-2)

Ser vi bort fra 0-3 nederlaget i første runde hjemme på Carrow Road mod Liverpool, så har Norwich ikke fået klø hjemme. Norwich er dog ikke det første hold, der har fået på munden af Liverpool, så det behøver ikke betyde alverden i denne sammenhæng.

Det har været tætte nederlag eller uafgjorte og de to hjemmekampe med Dean Smith ved roret har givet 4 point.

Manchester Uniteds to seneste udekampe har givet et point og scoren 2-5, hvilket bidrag kraftigt til, at det nu er Rangnick, der sidder på trænerbænken og ikke Solskjær. Rangnick luftede B-holdet mod Young Boys, og ingen her gjorde sig videre bemærket, så det er A team, der kommer på banen her.

Rangnick vil udover at styrke den defensive fokus få sit hold længere frem på banen end Solskjær i udekampe, men Uniteds defensiv har i denne sæson med 24 indkasserede mål i 15 kampe været mere suspekt end den blåskimmelost, som ældre familiemedlemmer altid forsøger at liste på bordet til julefrokosten. En tæt sejr i vente her.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer: Ja til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Brighton – Tottenham UDSAT

Denne kamp er udsat på grund af covid-19 udbrud i Tottenhams lejr.

Leicester – Newcastle 1 (3-1)

Covid-19 spøgelset driller også Leicester, der igen leverede defensive fejl, da de tabte til Napoli. Det har været Leicesters store udfordringer – defensive mislyde, skader der har kostet dyrt, fordi i den anden ende har Jamie Vardy trods alt sat ni kasser ind. Hold øje med nyheder fra Leicesters lejr om covid-19 tilfælde.

Leicester er her gjort til favorit i samme størrelsesorden, som da de hjemme mødte Wolves og Watford, som dog er bedre hold end Newcastle. Newcastle har blot taget tre point ude i syv forsøg. De seneste fire møder mellem de to hold er gået over 2,5 mål (to af dem over 3,5) og med tanke for kampens vigtighed – Leicester skal frem i feltet og Newcastle kæmper for livet – så skal der blot et mål til at få det hele til at fænge og åbne op.

Sorgenfri spår: Over 3,5 mål til odds 2,54 – SPIL HER >>*

Burnley – West Ham X (1-1)

Selv om Burnley ligger under stregen så har de blot tabt to af seks kampe hjemme på Turf Moor. Og vi ved, at det nu Burnley normalt begynder at rykke, når slitagen melder sig hos de bedre hold og det dårlige vejr sætter ind. En pudsig detalje er, at de to seneste gange de to hold har mødtes i Burnley i den tidlige vinter, så har værterne vundet i fin stil og dårligt vejr. Og ja, lørdag varsles der en kold regn. Fred med det. Jeg hæfter mig mere ved, at West Hams forsvar lider. Zouma og Ogbonna er ude, og Burnley vil vide at pumpe lange bolde op på Wood og begynde slagsmålene et sted, hvor West Hams mere vævre offensive folk ikke er farlige.

Burnley har spillet tre af de seneste fire kampe uafgjorte, og West Ham har tabt deres to seneste udekampe ikke mindst på grund af defensive kvaler, men er alligevel ret pæne favoritter her. Så værdien må være, at Burnley arbejder sig til noget her.

Sorgenfri spår: X til odds 3,78 – SPIL HER >>*

Crystal Palace – Everton 1 (2-1)

Everton fik vendt kampen mod Arsenal på hovedet og vandt 2-1. De har dog tabt de tre seneste udekampe og skal her op mod Crystal Palace, der har tabt tre i træk. Joachim Andersen er savnet i forsvaret, men Everton vil også savne Mina, der så solid ud i de 30 minutter han holdt mod Arsenal. Umiddelbart bliver det Holgate eller Godfrey, der skal træde ind ved siden af Keane, og de skal håndtere Benteke, hvilket bør give plads til Ayew eller Zaha i kanalerne. Everton vil forsøge at holde tæt og så sende varme Richarlison afsted, men Crystal Palace vil være tryg ved den boldbesiddende rolle i stil med 2-0 sejren på Selhurst Park over Wolves.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,34 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Mod på endnu en rundeoptakt? Se Nicolai Lisbergs fra La Liga

Skriv et svar