18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Sorgenfri: Tips 38. runde i Premier League d. 23. maj 2021

Den 38. og sidste runde i Premier League afvikles søndag d. 23. maj kl. 17:00. Der er 10 kampe på programmet, og intet er afgjort i subtoppen, hvor både Chelsea, Liverpool og Leicester kæmper for Champions League. Søren Sorgenfri er klar med analyserne.

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri


Runde 38 i Premier League

Sidste omgang af Premier League står for døren efter en sæson, som på mange måder har været mærket af corona og fraværet af fans. Og VAR. Men man behøver ikke en videodommer for at kalde, der også bliver spænding på i sidste spillerunde af Premier League 2020/21.


Arsenal – Brighton 1 (3-1)

Mod sæsonafslutningen har Arsenal fundet formen og har vundet fire kampe i træk og har scoret mindst to i tre af de fire sejre. Arsenal kan nå syvendepladsen, men er afhængige af andre resultater og uanset hvad, så har det ikke været en videre opløftende sæson for Gunners. Men en afsluttende sejrsstime vil naturligvis sende Arteta og co. på sommerferie med tro på bedre tider.

Brighton fik en fornem afslutning på sæsonen med en 3-2 sejr over City og de kommer til London med relativt mange skader heriblandt – surprise – Welbeck.

Ifølge lokalpressen vil Potter give reserver lidt spilletid og en duft af Premier League. Arsenal har vundet de seneste fire kampe både halv- og fuldtid.

Sorgenfri spår: 1/1 HT/FT til odds 2,51 – SPIL HER >>*

Fulham – Newcastle X (1-1)

Fulham skal ned og vende og siger farvel til flere lejespillere efter denne kamp herunder Joachim Andersen, der har gjort det forrygende. Fulham fik 1-1 mod Manchester United forleden og viste noget fighting spirit – det samme har Newcastle gjort i de seneste 12 kampe, hvor de blot har tabt tre gange og her skal forklaringen på overlevelse findes.

Nu er redning sikker og gassen gået af ballonen, og jeg talte mig frem til via nyheder i det engelske, at Steve Bruce har tvivl om mindst ti spillere. Herunder vigtige Willock der har scoret seks kampe i rap og andre offensiv-spillere, hvorfor det ligner angrebet, bliver en god gammeldags large and little kombi med Gayle og Andy Carroll. Fulham har spillet uafgjort næstfleste gange af alle i denne sæson kun overgået af Brighton i den disciplin. Især hjemme har de haft svært ved at optimere på resultatet og har ikke scoret i ni af de seneste 12 hjemmekampe. Det ligner en uafgjort i min bog – om det så bliver uden mål eller et par pinde.

Sorgenfri spår: X’et til odds 3,90 – SPIL HER >>*

Aston Villa – Chelsea 1 (2-1)

Den her er tricky. Vi ved, at Villa slutter som nummer 11 uanset resultatet, men de slog fra sig i midtugen med en sejr over Tottenham og flere af Dean Smiths spillere kæmper for en EM-billet. Det er sidste chance for Mings, Grealish og Watkins at imponere Southgate. Ikke mindst Grealish vil efter en lang pause have behov for at vise et aftryk.

Chelsea har vundet de sidste tre besøg hos Villa, men kommer til kampen her med en særlig dagsorden, da der venter en CL-finale forude. Kante bliver sparet og Havertz ligner også han kan sidde over. Men Chelsea skal bruge et resultat, så Tuchel kan ikke træde let på speederen her. De har et point ned til Leicester og Liverpool og et nederlag vil være en katastrofe. Chelsea kan med andre ord ikke afvente her, men er nødt til at gå efter et resultat, da selv uafgjort kan vise sig for lidt. Det vil behage Aston Villa at spille på omstillingerne, og der kan ligge en overraskelse her.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 7,10 – SPIL HER >>*

Leeds – West Bromwich 1 (2-0)

Leeds er sikker på en plads i top-10. Flot for oprykkerne. WBA er sikker på at rykke ned og at næste sæson bliver uden Sam Allardyce ved roret. Han annoncerede forleden, at han ikke vil følge med ned. Spørgsmålet er, om der kunne ligge en henvendelse til ham fra klubber som Burnley eller Crystal Palace?

Bielsa har sagt, at han vil lade EM-aktuelle spillere sidde over, så de kan påbegynde restitutionsfasen frem mod slutrunden og i øvrigt lufte et par reserver eller tre her. Allardyce vil for hans part starte med Robson-Kanu for at bedre waliserens EM-kandidatur. WBA har hele sæsonen været i problemer i kampe mod boldsikre modstandere, og det må man sige Leeds er.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 1,45 – SPIL HER >>*

Liverpool – Crystal Palace 1 (4-0)

Liverpool har efter tre sejre i rap sneget sig ind i top-4 og kan fastholde en CL-billet med en sejr her. Det synes ikke sandsynligt, at Leicester vil æde en målforskel på fire.

Begge hold har lange lister med skadede og tvivlsomme spillere og ikke mindst gæsterne er hårdt ramt på fravær.

Liverpool har scoret mindst to i de tre seneste kampe og Palace har lukket mindst to ind i seks af de seneste syv kampe, så ligner det i min bog et Liverpool-hold, der kommer på tavlen et par gange her. Det er Hodgsons sidste kamp før veteranen takker af, og da Palace har lukket fire mål ind i de sidste to besøg på Anfield, så bliver det måske ikke den kamp, han vil tænke tilbage på, når han sidder foran kaminen med sin brandy til vinter.

Sorgenfri spår: Liverpool -2,5 (AH) til odds 2,27 – SPIL HER >>*


Sheffield United – Burnley 2 (0-2)

Værterne er rykket ned, gæsterne undslap akkurat efter en skidt start på sæsonen. The Blades skal ned og bygge op igen efter Chris Wilder er fortid. Truppen er god nok til at vende hurtigt tilbage, men spørgsmålet er, hvor mange spillere der skal væk. Eller vil væk. Begge hold har en del skader, og Burnley er formentlig uden Ashley Barnes, der tidligere på ugen blev snuppet for spritkørsel. Der er en chance for Pope spares for gæsterne med henblik på EM. Sheffield United har tabt 29 af 37 kampe denne sæson, og hvis resultaterne flasker sig for Burnley andetsteds, så kan de med en sejr her rykke et par pladser frem.

Sheffield United vil vise sig frem her i den sidste kampe i den bedste række og normalt ret kontra-snu Burnley bør vise dem, hvorfor de rykker ned.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,45 – SPIL HER >>*

Wolverhampton – Manchester United 2 (1-2)

Wolves ser frem til at tage afsked med en flosset sæson ødelagt af Jimenez skade. Ulvene vil have et anderledes bid efter sommerferien, men jeg er ikke sikker på, hvilket kobbel de stiller med her, da flere af nøglespillerne er EM-aktuelle og kan blive sparet. John Ruddy vogtede således buret forleden.

Manchester United har en Europa League-finale forude, så Solskjær kommer helt sikkert til at skrue på opstillingen med den finale i tankerne. Vi kommer dog ikke udenom, at de er ubesejrede på udebane i de seneste 25 kampe, og det er næppe en statistik, som Solskjær vil smide overbord på den sidste dag.

Sorgenfri spår: 2-tallet til odds 2,85 – SPIL HER >>*

West Ham – Southampton X (1-1)

West Ham ramte et skær sidst på sæsonen og så CL-feltet trække fra. En skam for Moyes’ mandskab der ellers har gjort det så glimrende, men dog kan sikre sig en billet til Europa League næste sæson. Det kræver blot et point, så er Hammers sikre på at holde Tottenham bag sig. Og det siger alligevel noget om sæsonen, hvis West Ham slutter foran både Spurs og Arsenal. Er der mere i vente for West Ham?

Southampton har tabt hele ni af de seneste ti udekampe og har en del spillere tvivlsomme her. Det samme har West Ham. Saints skal bare have denne her sæson overstået, så de kan komme videre, og West Ham skal blot bruge et point – Southampton er selvfølgelig et meget ude-forskrækket hold, men West Ham får ikke en merværdi af en sejr, så uafgjort kan begge hold fint leve med her.

Sorgenfri spår: X’et til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Manchester City – Everton X (2-2)

City er som bekendt mestre og kan se frem mod CL-finalen. Derfor ventes det i engelsk presse, at Guardiola sparer nøglepersonel som Gündogan. Til gengæld må er der dømt afsked med Agüero, der takker af efter lang og tro tjeneste. Og en frygtelig masse mål.

City har intet at spille for og Everton kommer til Etihad som et af rækkens allerbedste udehold med 11-4-3. Everton skal bruge et resultat, der på en eller anden måde er bedre end Tottenhams for at overtage Spurs plads i Europa. Everton har holdt rene lagner i seks af de seneste syv udekampe, men skal bryde lidt af en forbandelse her mod City, som de har tabt til i de seneste syv møder. Og City har kun gået fra banen tre gange i ligaen uden at score, så sandsynligheden taler ikke for, at Everton ikke indkasserer.

Sorgenfri spår: Begge hold scorer til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Leicester – Tottenham 1 (2-1)

Der er ikke så meget at rafle om for Leicester. De skal vinde for at bevare håbet om CL. Efter en sæson, hvor de har vundet FA Cuppen, så er CL-billetten igen stille og roligt gledet dem ud af hænderne på falderebet. Medmindre de vinder her og f.eks. Chelsea snubler.

Tottenham har haft en underlig sæson med et spøjst forløb omkring José Mourinho, der blev fyret seks dage før den pokalfinale som han var hyret til at vinde, men blev erstattet af uprøvede Ryan Mason. Bestyrelsesformand Levy er under pres fra fansenes side på grund af en kuldsejlet sæson, en klub der sejler og flirten med European Super League.

Det kan være sidste optræden for Harry Kane, der lufter ønsker om at prøve nyt – som f.eks. at vinde noget. Og Bale der vender tilbage til Real Madrid. Mason vil formentlig gerne slutte med det offensive output han blev bedt om at implementere, hvilket ligner selvmord for et forsvar, der mangler en hel del. Spurs har således indkasseret mindst to mål i de seneste tre udekampe. Leicester er et bedre hold med flere facetter, og de vil vekselvirke mellem boldbesiddelse og kontra.

Sorgenfri spår: 1-tallet til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Skriv et svar