18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sorgenfri: Optakt til Premier League-sæsonen 2022/2023

Søren Sorgenfri giver sit bud på samtlige slutplaceringer i den bedste engelske række. Hvem tager guldet? Hvem klarer Top4-cuttet? Hvem må en tur ned i The Championship? Varm op til Premier League 2022/2023 lige her.

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Søren Sorgenfri

Nr. 1: Liverpool

Det bliver en tæt top, men Liverpool tager den. Konceptet er fasttømret, nøglespillerne ved, hvad de skal, og sulten efter titlen er der. Mané er solgt rettidigt og Darwin Nunez hentet. Der er mere i vente fra Diaz og med Salah, der får opladt batterierne, mens alle andre er til VM, så ligner det opskriften på en guldsæson.

Sorgenfri spår: Liverpool vinder Premier League til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Nr. 2: Manchester City

Det bliver tight, men jeg forventer, at Manchester City skal bruge lidt tid på at køre Haaland ind. Han er en uhyggelig angriber, men selv så kompetent en skarpskytte skal omstilles fra Bundesligaen til Premier Leagues ekstremt små og klaustrofobiske rum. Vi ved kapløbet mellem City og Liverpool som regel afgøres med et point, så Liverpool har et forspring i min bog. Derudover er jeg ikke helt tryg ved Citys back-situation.

Sorgenfri spår: Manchester City slutter 2’er bag Liverpool til odds 4,50 – SPIL HER >>*

Kan Liverpool kravle forbi Manchester City i 2022/2023-sæsonen? Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix
Kan Liverpool kravle forbi Manchester City i 2022/2023-sæsonen? Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix


Nr. 3: Tottenham

Conte er iskold. Levys dyre fejlkøb får ikke en chance, men vippes ud til venstre, så Antonio kan samle sit hold. Richarlison er ikke en spiller, jeg bryder mig om, men hans kvaliteter kommer vi ikke udenom. Han er et godt og tiltrængt supplement til Kane (der også har et VM som Englands første angriber foran sig), og kan også gøre sig på kanten. Med Lenglet ind på lån, Perisic, Spence og Bissouma ind på permanente aftaler så har Tottenham haft et fremragende vindue, som måske tilmed ikke er lukket. Kan Spurs holde sig fri af skader, så har de den bedste chance i årtier for at vinde Premier League.

Sorgenfri spår: Tottenham slutter i Top4 til odds 1,61 – SPIL HER >>*


Nr. 4: Arsenal

Yes, fucking finally for Arsenal. De kommer tilbage i Champions League for her er tale om endnu et hold fra Nordlondon med et fremragende vindue bag sig. Zinchenko er sin alder til trods en erfaren vinder, Vieira et lovende køb, og Ødegaard vil bare blive endnu bedre, men prikken over i’et er Jesus. Fantastisk signing og brasilianeren kommer til at bombe så mange basser ind, at han slutter som ligatopscorer. Eneste grund til at jeg ikke har Arsenal på en højere placering er deres evne til at levere en spursy afslutning på sæsonen.

Sorgenfri spår: Arsenal slutter i Top4 til odds 2,50 – SPIL HER >>*

Sorgenfri spår: Gabriel Jesus bliver topscorer til odds 13,00 – SPIL HER >>*

Nr. 5: Chelsea

Det bliver også rasende tæt om fjerdepladsen, men der er så mange dagsordner i spil i Chelsea. Lige fra spillere der ikke er vaccineret til ny ejer, fra farvel til Lukaku og en god del af forsvaret, hvor flere måske forlader de blå i løbet af de næste uger. Sterling er et scoop, der vil kaste både mål og straffespark af sig. Jeg forventer dog, at Chelsea vil gøre mere væsen af sig i Champions League end i ligaen.

Sorgenfri spår: Chelsea slutter ikke i Top4 til odds 1,90 – SPIL HER >>*


Nr. 6: West Ham

Hammers har også gang i et strålende vindue. Og hvor er det dog glædeligt at se store budgetter omsider går hånd i hånd med omtanke og strategisk fornuft. Scamacca vil give Moyes flere muligheder i angrebet – og det er tiltrængt – og derudover er Aguerd og Downes hentet ind. Derudover Areola som må være nyt førstevalg mellem stængerne. Jarrod Bowen kommer næppe med til VM, og hvis offensivspilleren får lov at oplade batterierne i november, så kan han få en fremragende sæson sammen med West Ham.

Sorgenfri spår: West Ham slutter i Top6 til odds 5,00 – SPIL HER >>*

Nr. 7: Manchester United

Ny træner, ny spillestil og en hulens masse trafik i truppen. Læg hertil balladen omkring Cristiano Ronaldo, der vil væk. En case der tager Manchester United som gidsel og på ingen måde giver Erik Ten Hag den bedste optakt. Hvis Ronaldo smutter om lidt til en klub i Champions League, så har Manchester United kun kort tid til at finde en afløser og alle sælgende klubber vil kende til deres desperation og sætte prisen derefter. Med det udgangspunkt kan vi ikke stille store krav til Ten Hag der også har indført en række regler for spillerne, der ikke er videre populære. Eriksen er en kanontilgang, og de bliver gladere for danskeren på Old Trafford end de regner med. Men selv ikke Eriksens magiske evner kan trylle Manchester United op i top-4.

Sorgenfri spår: Manchester United slutter som nr. 5 eller lavere til odds 1,53 – SPIL HER >>*

Christian Eriksen er tilbage i Premier League, hvor han tørner ud for Manchester United. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix
Christian Eriksen er tilbage i Premier League, hvor han tørner ud for Manchester United. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix


Nr. 8: Newcastle

Eddie Howes kontrastil og trup af omstillingsspillere rækker ikke til en plads helt fremme i det sjove felt, men for Newcastles fans vil en ottendeplads føles som en tur i Edens Have.

Herfra kan The Magpies bygge på til kommende sæsoner. Nick Pope er en stærk signing til målmandsposten, og Sven Botman er en meget spændende ung tofods-stopper. I det hele taget har Howe i sin tid på St. James Park givet defensiven et stort løft. Newcastle har nu den muskulatur, der skal til for at kværne Premier Leagues bund- og mellemhold, og det er ikke så dumt endda.

Sorgenfri spår: Newcastle slutter i øverste halvdel af tabellen til odds 1,33 – SPIL HER >>*

Nr. 9: Aston Villa

Coutinho er hentet ind permanent sammen med landsmanden Diego Carlos. Dertil dygtige Kamara hentet ind på en fri fra Marseille (stærkt af Johan Lange), og nu skal det være for Steven Gerrard. Han har holdet nu til at spille sit direkte hurtige spil fra tiden i Rangers. Det kræver dog, at de værste skader holdes fra døren ikke mindst hos angriberne.

Sorgenfri spår: Aston Villa slutter i øverste halvdel af tabellen til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Nr. 10: Nottingham Forest

Der er ikke mange, der har fidus til Nottingham Forest, men jeg forventer de får en nydelig sæson. Steve Cooper blev Nottinghams 21 manager på 22 sæsoner, men han gjorde det, som ingen havde gjort før ham nemlig sat skik på defensiven. Og den står superskarpt.

Cooper har et øje for at rekruttere spillere, der smidigt kan veksle mellem flere formationer, så forvent 343 i angreb og 532 i defensiven. Husk at Nottingham Forest i sidste års FA Cup sendte både Arsenal og Leicester ud takket være en stærk defensiv. Dertil har oprykkerne brugt en frygtelig masse penge, men med omtanke. Det er spændende spillere som Nico Williams, Omar Richards og ikke mindst Jesse Lingaard, der er hentet ind. Og snedigt nok også Dean Henderson på mål, der vil kæmpe for sin VM-plads. En stærk keeper og en ditto defensiv plan tager et hold langt.

Sorgenfri spår: Nottingham Forest slutter i øverste halvdel af tabellen til odds 7,00 – SPIL HER >>*

100 % bonus på op til 1.000 kroner
Min. 18 år. Kun nye spillere. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Min. Indbetaling og indsats er 100 kr. Min. odds 1.8. Aktiveres ved indbetaling via bonuskort og skal bruges indenfor 60 dage. Indbetalinger foretaget med Skrill eller Paysafecard gælder ikke. Matched freebet kan kun benyttes til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår


Nr. 11: Crystal Palace

Vieira har fået penge til at hente Chris Richards fra Bayern München og Doucoure fra Lens. Derudover Sam Johnstone der var fremragende i buret for WBA sidste sæson, og helt sikkert vil række ud efter startpladsen og en billet til VM. Vieira mangler dog at få lukket hullet efter Conor Gallagher, og mon ikke The Eagles lurer på midtbanespillerens situation i Chelsea. Der mangler nemlig drive på midtbanen, som den ser ud nu, men Palace holder fast i en midterplads.


Nr. 12: Brighton

Sidste sæson var Brightons bedste til dato. Havde Graham Potter bare haft en skarp angriber, så var Havmågerne fløjet ud i Europa. Brighton har stadig ikke handlet en topangriber og tilmed sagt farvel til midtbanemotoren Bissouma, der er solgt til Tottenham. Materialet er dog til en stabil placering i midten af bassinet.

Sorgenfri spår: Brighton slutter i nederste halvdel af tabellen til odds 1,61 – SPIL HER >>*


Nr. 13: Wolves

Hvad nu Wolves? Otte mand har takket af og blot to nye er kommet ind. En af dem der har sagt farvel er den vigtige stopper Saiss. Han er erstattet med Nathan Collins, og Hwan Hee-Chan er købt fri af Leipzig.

Derudover har Wolves ikke gjort det store væsen af sig på transfermarkedet, men ventes aktive de næste uger. Derudover er der spørgsmålstegn om Max Kilman – en af ligaens bedste stoppere – som har Chelseas interesse. Bruno Lage har hele preseason arbejdet på at få Wolves over i en 433 formation, og det ligner, det koster Conor Coady startpladsen i forsvaret. Lage arbejder videre med Wolves, men der mangler lige det krydderi nu over hele projektet, som gør det ekstra spicy.


Nr. 14: Leeds United

Enten bliver det en hæderlig midterplacering for Leeds, eller også brager det hele sammen på Elland Road. Raphinha og Phillips er solgt, men alle 95 millioner pund som duoen indbragte, er investereret i nye spillere. Nye kræfter der passer til Marschs overfaldsfodbold, men der er stadig ikke hentet en angriber. Sidste sæson så, hvor sårbare Leeds er, når Bamford er ude med skade – det var vel det, der kostede Bielsa jobbet – men selv uden en backup bør de liljehvide kunne holde sig på afstand af stregen.


Nr. 15: Brentford

Brentford havde en strålende første sæson i Premier League, men vi kommer ikke udenom, at der var klare faresignaler. Før Eriksen kom ind på holdet og løftede Bierne til fem sejre i landsholdsspillerens første syv kampe, så lignede Brentford et hold på nedrykningskurs. Et point i otte kampe. Brentford har haft et godt vindue, men Eriksen kan ikke erstattes. Den eneste grund til at jeg ikke har Brentford længere nede i tabellen er den snu signing af Ben Mee til forsvaret. Brentford får en dygtig defensiv fodboldhjerne i den tidligere Burnley-kaptajn.

Få op til 1.000 kr. i bonus hos ComeOn
18+ | Kun nye spillere | Få op til 1.000 kr. bonus (min. indbetaling 100 kroner). Gennemspilskrav: 10 x (5 x indbetaling og 5 x bonus) til min. odds 1,80 inden for 60 dage. Indbetalinger med Paysafecard, Skrill og Neteller er ikke gyldige. Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår


Nr. 16: Leicester

Leicester kan blive denne sæsons Everton 21/22. Tegningerne til en katastrofesæson er der på King Power. Tielemans og Schmeichel meldes på vej væk, og The Foxes har endnu ikke købt en eneste spiller til at forstærke et hold, der var meget sårbart overfor skader sidste sæson. Derudover er det tvivlsomt, om Brendan Rodgers kan råde over James Maddison, der meldes på vej til Newcastle.

Rodgers var lovet midler til genopbygning denne sommer. Lige nu ligner Leicester et håndværkertilbud.

Sorgenfri spår: Leicester slutter i nederste halvdel af tabellen til odds 2,10 – SPIL HER >>*


Nr. 17: Southampton

Indrømmet. Det kan sagtens blive Saints, der suser ned. Men de har Ward-Prowse som motor og trumfkort. Midtbanespilleren er en af ligaens måske mest oversete profiler og får han en god sæson, så klarer Southampton skærene. Havnebyens fodboldstolthed har i skrivende stund købt spillere for 50 millioner pund, men der er ingen af de spillere, hvor jeg sådan tænker hold da op.


Nr. 18: Everton

Det kan ikke blive ved med at gå for Everton. Frank Lampard får sikkert sparket som den første træner, men det vil ikke ændre på, at Everton er ilde ude. 500 millioner pund er brugt over de seneste sæsoner på ingenting. Sidste sæson klarede de akkurat frisag på et blandingsbrændstof af held, Gordons fart og Richarlisons evner. Sidstnævnte er væk. Det er muligt, at Everton køber voldsomt ind de næste uger, og så må vi se på sagen igen, men den eneste nævneværdige forstærkning i defensiven er forsvarsspilleren James Tarkowski samt Burnley-kammeraten McNeill til offensiven. Det svinger ikke helt vel?

Sorgenfri spår: Everton rykker ned til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Bliver Everton sæsonens overraskende nedrykker? Foto: Nigel Roddis/AFP/Ritzau Scanpix
Bliver Everton sæsonens overraskende nedrykker? Foto: Nigel Roddis/AFP/Ritzau Scanpix


Nr. 19: Fulham

Det bliver endnu en tur ned i elevatoren for Fulham. Marco Silva vil sikkert få sparket i løbet af efteråret, men det vil ikke ændre på, at Fulham har sagt farvel til en del spillere i sommerens løb som Fabio Carvalho. De sætter deres lid til at nyindkøbene, portugiserne Palhinha og Pereira kan gøre tricket for dem. Jeg tvivler.

Sorgenfri spår: Fulham rykker ned til odds 2,25 – SPIL HER >>*


Nr. 20: Bournemouth

Scott Parker er en fin og lovende træner, som nok skal få chancen i en større klub, men han kommer på overarbejde her med at holde oprykkerne oppe. Erfarne folk som Brady og Cahill er smuttet, og Parker har kun hentet et par gratis spillere ind. Det ligner en klar bundplacering for The Cherries, der ikke er helt klar til at plukke nå ja kirsebær med Premier League.

Sorgenfri spår: Bournemouth slutter sidst til odds 2,37 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.Vil du have mere Premier League?

Vi dækker Premier League tæt på SpilXperten. Se vores store Premier League-sektion for at læse mere.


1 kommentar

  1. “Det bliver tight, men jeg forventer, at Manchester City skal bruge lidt tid på at køre Haaland ind.”

    Hvad med Nunez? Ham forventer du ikke at der skal bruges lidt tid på eller?

    Diaz og Salah kan lade batterierne op under VM? Ja, men det kan Erling Haaland vel også?

    Argumenterne for at Liverpool har et forspring er jeg ikke enig i. Det er meget det samme for begge hold. Omvendt har Liverpool mistet Mané der havde en større vigtighed end Sterling havde for City.

    Og så er det ikke kun Chelsea der har været ramt af ikke vaccinerede spillere der ikke har kunne deltage i pre season. Men at nævne det vil jo ødelægge lidt af kaos narrativet.

Skriv et svar