18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

1.62
4/10
Sheffield U.
Arsenal
Tipped at 1.62
MJN1999-avatar
4. mar.
21:00

Premier League: Skader og karantæner

Se alle skader og karantæner for Premier League-klubberne her. Komplet liste, der opdateres automatisk hver eneste dag.

Typiske skader i Premier League

Fodboldspillere er ofte udsat for overbelastning. I Premier League er der både 38 opslidende kampe, og der er to cup-turneringer. Så skader som forstærkninger og fibersprængninger er typiske skader. De opstår, når kroppen enten ikke er tilstrækkeligt varm til at udføre maksimalt belastende aktiviteter, eller hvis kroppen ikke har fået tilstrækkeligt hvile og tid til at restituere siden seneste træning eller kamp. 

Særligt i disse år på bagkant af corona-pandemien, hvor fodbolden har skullet ‘indhente’ kalenderen, er risikoen for overbelastningsskader stor, og det blev ikke bedre af, at der blev afholdt VM-slutrunde midt i sæsonen. 

Som kontaktsport vil der i fodbold også være risiko for, at spillerne støder sammen og på den måde skader hinanden. Det kan for eksempel være i hovedstødsdueller, hvor hoveder støder sammen eller albuer/skuldre rammer hovedet. Det kan også gå ud over enten ankler eller knæ, når spillerne i høj fart tørner sammen i en tackling eller i forsøget på at begå et frispark.

Karantæneregler i Premier League

Gule og røde kort i den engelske Premier League udløser ikke som sådan karantænepoint. Her er reglerne ret simple. Du får en karantænedag, for hver gang du samler fem advarsler sammen. 

Når du når til 10 gule kort i samlingen, får du to karantænedage, og når du op på 15 eller 20 gule kort venter henholdsvis tre og fire dages karantæne. 

Der er en stribe rabatter undervejs i sæsonen. Den første karantænedag for advarsler får du, hvis du hiver fem kort inden for de første 19 kampe. Skal du have raget 10 ostemadder til dig, får du to karantænedage, hvis du gør det på de første 32 kampe. 

Mens både 15 og 20 gule kort, der giver henholdsvis 3 karantænedage og en individuelt udmålt straf og et personligt møde hos fodboldforbundet, er rammen for hele sæsonen. 

Ved røde kort er der altid minimum en dags karantæne, og afhængigt af forseelsens karakter og en stribe andre parametre kan straffen blive længere.