18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Premier League topscorer

Blev løber med topscorertitlen i Premier League i 2024/2025? Sidste sæson stod der Erling Haaland på det hele, men kan Harry Kane, Mohamed Salah eller en tredje udfordre nordmanden denne gang? Vi bringer her vores bud på en Premier League topscorer og odds på Premier League topscoreren for 2024/2025.

Premier League topscorer odds: Hvem vinder i 2024/2025?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

Topscorer Udbyder Odds
Erling Haaland
Unibet
1.02
Cole Palmer
Unibet
26.0
Alexander Isak
Unibet
41.0
Ollie Watkins
Unibet
151
Mohamed Salah
Unibet
501
Heung-Min Son
Unibet
501
Dominic Solanke
Unibet
1001
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 24. jun. 16:36.

Der hersker ingen tvivl om, at du skal være en stor målræv, hvis du skal tage titlen som topscorer i Premier League. I 22/23 tog Erling Haaland titlen med 36 mål, og siden Anelka tog prisen tilbage 2008/2009, har man skulle lave over 20 mål, for at være i spil til titlen.

Set over en sæson med 38 kampe, er det derfor også vigtigt, at man ikke løber ind i skader.

Dertil ser vi også en klar og tydelig tendens – for at blive topscorer, skal du spille for et tophold. Siden 1999/2000-sæsonen, hvor Kevin Phillips blev Premier League topscorer med 30 mål for Sunderland, er titlen gået til en spiller fra enten; Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham eller Leicester.

Hvordan ser topscorerlisten ud for Premier League 2024/2025?

Erling Haaland er storfavorit til topsorertitlen igen

Haaland var også favorit til at snuppe topscorertitlen i sidste sæson. Meeen kunne han nu også tage det store skridt fra Dortmund til verdens stærkeste liga? Øh ja, det kunne han!

Det store norske vidunder splittede Premier League til atomer med hele 36 ligamål, og brød dermed rekorden for flest scorede mål i én Premier League-sæson. En rekord, som havde fået lov at stå siden 1995. Wow! Noget af en debut i den bedste engelske række.

Af den grund er Haalands favoritværdighed kun blevet endnu større til denne sæson. Der er ikke noget, som tyder på, at hverken Manchester City eller Haaland skulle stå svagere i billedet til den kommende sæson, så endnu en topscorertitel ligger lige til nordmandens venstreskøjte.

Spil på Erling Haaland >>*

Udfordrere til topscorertitlen

Forudsat, at Harry Kane stadig tørner ud i Premier League til den kommende sæson, må den engelske landsholdskaptajn være et af de bedste bud på en udfordrer til topscorertitlen. Kane endte som 2’er på topscorerlisten i sidste sæson med hele 30 kasser, og har i mange sæsoner bevist sig som en af Premier Leagues mest stabile målscorere.

Mohamed Salah er en anden spiller, som i en del sæsoner har været fast bestanddel af topscorerlistens top. Egypteren og Liverpool spillede en undervældende sæson i fjor, men hvis Klopps tropper kan finde tilbage på topniveau, skal Salah være en af Haalands allerstørste udfordrere til topscorertitlen.

Arsenal lavede et hav af mål i sidste sæson, og som formodet mesterskabsbejler er det ikke urealistisk, at de kunne have en udfordrer til topscorertitlen i folden. Målene i sidste sæson kom fra flere forskellige offensivspillere, men den mest sandsynlige topscorer ligner Gabriel Jesus, forudsat, at han i den kommende sæson kan holde sig skadesfri.

Derudover bør også Manchester Uniteds Marcus Rashford nævnes. Englænderen var helt forrygende i foråret, hvor han lavede mål på stribe, og kan han fortsætte de takter skal han nok snige sig langt op på topscorerlisten.

Hvem blev topscorer i den seneste Premier League-sæson?

Erling Haaland var bookmakernes favorit til at løbe med topscorer-titlen i Premier League inden sæsonen gik i gang. Spørgsmålet var bare, om nordmanden nu også kunne holde målsnittet fra Salzburg og Dortmund, når han skulle prøve kræfter med verdens bedste liga…

Fast forward til 3. maj 2023; Erling Haaland slår rekorden for flest scorede mål i én Premier League-sæson, og så endda med fem kampe tilbage at spille. Nordmandens sæsontotal i Premier League endte på vanvittige 36 scoringer, som var to mål bedre end Andy Cole og Alan Shearers hidtidige rekorder for flest mål i én sæson.

End ikke Harry Kane, som udlignede sin egen personlige rekord på 30 kasser i en Premier League-sæson, kunne bringe spænding i topscorer-kapløbet. Haaland er en målmaskine som sjældent set, og på så godt et City-hold, er der gode muligheder for flere målrekorder i fremtiden.

Hvem er blevet Premier League topscorer de sidste 10 sæsoner?

Få dit Premier League topscorer overblik i tabellen her.

SæsonSpiller (Hold)Antal mål
23/24Cole Palmer (Chelsea)22 mål
22/23Erling Haaland (Manchester City)36 mål
21/22Mohamed Salah (Liverpool), Heung-min Son (Tottenham)23 mål
20/21Harry Kane (Tottenham)23 mål
19/20Jamie Vardy (Leicester)23 mål
18/19Sadio Mané (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Mohamed Salah (Liverpool)22 mål
17/18Mohamed Salah (Liverpool)32 mål
16/17Harry Kane (Tottenham)29 mål
15/16Harry Kane (Tottenham)25 mål
14/15Sergio Aguero (Manchester City)26 mål

Hvad hvis vi går længere tilbage? Der har været en hel masse legender, som har taget topscorertitlen i Premier League. For at nævne nogle af dem, der går mere end 10 sæsoner tilbage; Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Ruud Van Nistelrooy, Michael Owen, Alan Shearer, Andy Cole og Gary Lineker. Fælles for disse mange navne er, at de senere hen er blevet husket som nogle af de største angribere i Premier League historien.

1️⃣ Hvem er favorit til at blive Premier League topscorer?

Erling Haaland er favorit til at blive Premier League topscorer i 2024/2025-sæsonen.

2️⃣ Hvem blev Premier League topscorer i sæsonen 23/24?

Erling Haaland blev topscorer i Premier League 23/24 med 27 mål.

Hvordan ser topscorerlisten ud for Premier League 2024/2025?