18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Premier League topscorer

Mohamed Salah, Heung-min Son, Harry Kane, Jamie Vardy, Sadio Mané, Sergio Aguero og Luis Suarez. Det er nogle store navne, der har taget topscorertitlen i Premier League de seneste sæsoner, og det er også en af de største hædre du kan finde som offensiv spiller. Men hvem tager titlen i verdens hårdeste liga for sæsonen 2022/2023? Vi bringer her vores bud på en Premier League topscorer og odds på Premier League topscoreren for 2022/2023.

Premier League topscorer odds: Hvem vinder i 2022/2023?

Bliver topscorer Bookmaker Odds
Erling Braut Haaland (Manchester CIty) bet365
1,01
Harry Kane (Tottenham) bet365
201,00
Links i denne tabel er reklamelinks. Odds kan ændre sig. Senest opdateret 11. maj. 15:36.

Du kan finde mange flere odds på Premier League topscorer HER >>*

Der hersker ingen tvivl om, at du skal være en stor målræv, hvis du skal tage titlen som topscorer i Premier League. Sidste sæson delte Mohamhed Salah og Heung-min Son titlen med 23 mål, og siden Anelka tog prisen tilbage 2008/2009, har man skulle lave over 20 mål, for at være i spil til titlen.

Set over en sæson med 38 kampe, er det derfor også vigtigt, at man ikke løber ind i skader.

Dertil ser vi også en klar og tydelig tendens – for at blive topscorer, skal du spille for et tophold. Siden 1999/2000-sæsonen, hvor Kevin Phillips blev Premier League topscorer med 30 mål for Sunderland, er titlen gået til en spiller fra enten; Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Tottenham eller Leicester.

Hvordan ser topscorerlisten ud for Premier League 2022/2023?

Hvem bliver topscorer i Premier League 2022/2023?

Erling Haaland

Det er umuligt at snakke potentielle Premier League-topscorere uden at bringe Erling Haaland på banen. Det nu 22-årige norske målmonster har brændt banen af over de seneste par år, først hos Salzburg og siden hos Dortmund, og nu går turen altså til de forsvarende engelske mestre fra Manchester City, hvor karrieren kan nå nye højder.

Haaland er en angriber, som besidder hele pakken. Han er 1.95 høj og skåret i granit, så fysisk er han selvfølgelig en ordentlig håndfuld for forsvarsspillerne, men nordmanden er mere end bare fysik. Han har fart i fødderne, han kan med sine uortodokse driblinger skabe ting på egen hånd, han er god på låget, og så sparker han som en hest.

Den store angriber er en bevist målscorer, og var en instant succes, da han skiftede Salzburg ud med Dortmund, så det er svært at forestille sig, at han ikke skulle blive en succes i City. Guardiolas mandskab har domineret Premier League de seneste år, og har lavet hav af mål undervejs, så Haaland får formentlig virkelig fine arbejdsbetingelser som spidsangriber. Nordmanden skal ikke til VM i Qatar, så han bør have friskere ben end flere af konkurrenterne, når vi når 2023.

Erling Haaland er bookmakernes favorit til topscorertitlen i 2022/2023-sæsonen i Premier League.

Spil på Erling Haaland >>*

Mohamed Salah

’The Egyptian King’ har taget Premier League med storm siden sit skifte fra Roma til Liverpool i sommeren 2017. Den lynhurtige og teknisk velfunderede kantspiller vandt topscorer-titlen i sin første sæson i Liverpool med vanvittige 32 scoringer. I de fire efterfølgende sæsoner er egypteren endt øverst på listen to gange mere, senest i 21/22, så selvfølgelig er han endnu engang et oplagt bud på mest scorende spiller.

Liverpool har i de seneste fem sæsoner været det næstmest scorende hold i ligaen, så der er gode forudsætninger for masser af mål til Klopps offensive folk, og her har Salah altså vist sig som den skarpeste i de seneste fem sæsoner. Egypteren har udgangspunkt på højrekant, hvor han med fart og snævre driblinger er god til at komme frem til chancer både i etableret angrebsspil og i omstillinger. Salah har samtidig den fordel, at han er Liverpools foretrukne straffesparksskytte. I sæsonens første betydende kamp, Community Shield, var det netop sådan at Salah kom på måltavlen.

Liverpool har et fasttømret koncept og udskiftningen i truppen har været minimal forud for sæsonen, så mon ikke, at de som minimum vil være lige så dominerende som i sidste sæson? Salah har den fordel, at han ikke skal til VM i Qatar og brænde krudt af, så den egyptiske troldmand ligger igen lunt i svinget til at tage topscorertitlen.

Spil på Mohamed Salah >>*

Harry Kane

Tottenhams 10’er Harry Kane har bevist sig selv som en fremragende målscorer over mange sæsoner efterhånden. Den engelske landsholdsanfører er altid med langt fremme på topscorerlisten, og er sågar løbet med titlen hele tre gange, senest i 20/21. Kane er nummer 5 på listen over flest mål i Premier League-historien, og den suverænt mest scorende af aktive spillere, så ham kan man ikke komme udenom, når man taler potentielle Premier League-topscorere.

Den 29-årige Tottenham-spiller er en særdeles komplet angriber. Kane er en halvstor kleppert, som er virkelig giftig på låget og fungerer fortræffeligt som opspilsstation. De 188 cm er dog ikke gået udover teknikken, for Kane er også fremragende med bolden ved sine fødder. Han har øje for både mål og medspillere, og hans samarbejde med Son er i topklasse. Englænderen er ikke kun giftig i boksen, han sparker nemlig som en hest, og er ikke bange for at tage chancen for positioner udenfor feltet.

Kane havde et lunkent efterår i sidste sæson, men lignede sit gamle jeg i foråret, hvor han lavede mål på stribe. Tottenham så bedre ud i anden halvdel af sidste sæson, og kommer styrket ind til denne sæson, så der kunne meget vel være en stor sæson i vente for Spurs og Kane.

Spil på Harry Kane >>*

Darwin Nunez

Den nye Liverpool-angriber er det mest ubeskrevne blad af de potentielle Premier League-topscorere. Den 23-årige uruguayaner er ny mand i Liverpool til denne sæson, hvor han bliver del af en af ligaens mest dødbringende offensiver. Forventningerne til den unge angriber er høje, og præstationen mod Manchester City i Community Shield så lovende ud, her fremskaffede Nunez et straffespark og kom også selv på tavlen senere i kampen.

Nunez endte i sidste sæson som suveræn topscorer i den portugisiske liga for Benfica, som ellers blot endte på 3.pladsen. I Champions League scorede den unge målsluger seks mål i ti kampe, blandt andet kom han på tavlen i begge opgør mod Liverpool.

Liverpool forventes sammen med City at dominere Premier League igen i denne sæson, så Nunez får rig mulighed for at hamre mål ind. Liverpool har for vane at lave et hav af mål, og her er den unge angriber en fremragende tilføjelse. Uruguayanerens spidskompetencer er hans placeringsevne og koldblodige afslutninger. De fleste mål laver han tæt under mål, så han skal nok få snuset sig frem til chancer, hvis Liverpool som sædvanlig griber taktstokken i de fleste kampe.

Spil på Darwin Nunez >>*

Gabriel Jesus

Der er kommet ny førsteangriber i Arsenal til denne sæson. Den 25-årige brasilianer, Gabriel Jesus, har efter fem sæsoner i Manchester City taget et step ned i jagten på mål og mere kontinuerlig spilletid. Brasilianerens stats og præstationer i City kan der ikke sættes en finger på, men konkurrencen og rotationen er stor under Pep Guardiola, så nu er turen altså gået til den røde del af Nordlondon, hvor Jesus forventes at være sikker starter helt fremme.

Gabriel Jesus er en fremragende fodboldspiller med masser af fart, teknik og finurligheder i sig. Han løber dybt, han dropper ned i banen, han kombinerer og han scorer. Jesus kan lidt af det hele. Han har erfaring fra øverste hylde, hvor han over flere sæsoner har bevist sig som en rigtig goalgetter.

I Arsenal får brasilianeren lagt endnu mere målansvar på sine skuldre end i City, og selvom man ikke skal lægge for meget i testkampe, så har Jesus altså brændt banen af med et utal af mål her i pre-season. The Gunners har et ungt og ærgerrigt mandskab, som vil frem at angribe, så den nye førsteangriber kunne godt være et frækt bud på en Premier League-topscorer.

Spil på Gabriel Jesus >>*

Hvem er blevet Premier League topscorer de sidste 10 sæsoner?

Få dit Premier League topscorer overblik i tabellen her.

SæsonSpiller (Hold)Antal mål
21/22Mohamed Salah (Liverpool), Heung-min Son (Tottenham)23 mål
20/21Harry Kane (Tottenham)23 mål
19/20Jamie Vardy (Leicester)23 mål
18/19Sadio Mané (Liverpool), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal), Mohamed Salah (Liverpool)22 mål
17/18Mohamed Salah (Liverpool)32 mål
16/17Harry Kane (Tottenham)29 mål
15/16Harry Kane (Tottenham)25 mål
14/15Sergio Aguero (Manchester City)26 mål
13/14Luis Suarez (Liverpool)31 mål
12/13Robin Van Persie (Manchester United)26 mål

Hvad hvis vi går længere tilbage? Der har været en hel masse legender, som har taget topscorertitlen i Premier League. For at nævne nogle af dem, der går mere end 10 sæsoner tilbage; Didier Drogba, Cristiano Ronaldo, Thierry Henry, Ruud Van Nistelrooy, Michael Owen, Alan Shearer, Andy Cole og Gary Lineker. Fælles for disse mange navne er, at de senere hen er blevet husket som nogle af de største angribere i Premier League historien.

1️⃣ Hvem er favorit til at blive Premier League topscorer?

Erling Haaland er favorit til at blive Premier League topscorer i 2022/2023-sæsonen.

2️⃣ Hvem blev Premier League topscorer i sæsonen 21/22?

Mohamed Salah og Heung-min Son delte topscorertitlen med hver 23 mål.