18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Brighton – Everton: Odds og optakt den 12. april 2021

Premier Leagues nummer 16 tager mod nummer 8. Men det er faktisk værterne fra Brighton, der er smalle favoritter ifølge oddsene, når de mandag tager mod Everton. De skal selvfølgelig lige spille om det på banen først, men de seneste seks indbyrdes møder er alle endt med hjemmesejre. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Brighton – Everton. Der er kampstart mandag d. 12. april 2021 kl. 21:15. Se kampen på Viaplay eller på TV3 Max.

Odds på Brighton – Everton

Oddsene peger i retning af et lige opgør med en smal favoritværdighed til værterne fra Brighton.

Brighton – Everton: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Darren England
Stadion: Amex Stadium, Brighton
Vejret: 3° og svag vind

Optakt til Brighton – Everton: Skader, karantæner og startopstillinger

Der er seks point til Fulham og nedrykningsstregen for Brighton. Og Fulham har spillet to kampe mere end Brighton. West Bromwich er på omgangshøjde, hvad angår antal kampe, men de er så til gengæld 11 point efter. Det ser fornuftigt ud for Brighton med otte runder igen af sæsonens Premier League. Det er de nok glade for, for resten af kampprogrammet ser vanskeligt ud. De fire resterende hjemmekampe er mod Everton, West Ham, Manchester City og altid uberegnelige Leeds United. I udekampene venter Chelsea og Arsenal, så realistisk set er mest oplagte steder for Brighton at hente point i de sidste otte runder to udekampe mod Wolverhampton og Sheffield United. Spørgsmålet er, om seks point i de to kampe rækker for Brighton?

Everton er aktuelt to kampe efter Chelsea og Liverpool på rækkens 4.- og 5. plads. Så sejre i de to kampe vil sende Everton tilbage i ræset om europæiske billetter, men der er ikke plads til flere fejltrin efter fire kampe uden sejr inklusive FA Cup-kvartfinale mod Manchester City, som resulterede i 2-0-nederlag. Everton skal tilbage på vinderkurs, og de kan glæde sig over et fornuftigt slutprogram, der byder på hjemmekampe mod Wolverhampton og Sheffield United samt direkte dueller med Tottenham og West Ham, der er blandt konkurrenterne til de europæiske pladser.

Den aktuelle dårlige form for Everton er kommet på basis af tre hjemmekampe, og holdet har været langt stærkere på udebane i denne sæson, så de vil håbe på, at de kan finde tilbage til vinderkursen på fremmed græs. Statistikken for sæsonen er ni udesejre i 14 forsøg, men seneste udekamp gav 2-0-nederlag i London mod Chelsea. Det bliver et spændende sammenstød af Evertons meget flotte udebanestatistik i sæsonen generelt, og så de to klubbers indbyrdes vane med at hjemmeholdet vinder.

Brighton:
Adam Webster (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
Dan Burn (Forsvar, Fast) – Tvivlsom
Tariq Lamptey (Back, Reserve) – Skadet
Percy Tau (Midtbane, Reserve) – Tvivlsom
Solomon March (Midtbane, Fast) – Skadet
Florin Andone (Angreb, Reserve) – Tvivlsom
Aaron Connolly (Angreb, Fast/Reserve) – Tvivlsom

Everton:
Jordan Pickford (Mål, Fast) – Tvivlsom
Fabian Delph (Midtbane, Reserve) – Tvivlsom
Andre Gomes (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
Allan Marques Loureiro (Midtbane, Fast) – Tvivlsom
Abdoulaye Doucoure (Midtbane, Fast) – Skadet
Alex Iwobi (Kant, Fast) – Tvivlsom
Bernard Anício Caldeira Duarte (Kant, Reserve) – Skadet

Brighton forventet startopstilling: Sanchez; White, Dunk, Burn; Groß, Lallana, Bissouma, Moder; Trossard; Maupay, Welbeck.

Everton forventet startopstilling: Olsen; Keane, Mina, Godfrey; Coleman, Davies, Allan, Digne; Rodriguez; Calvert-Lewin, Richarlison.

Odds-forslag: Indbyrdes statistik vs. aktuel udebaneform

Hvem har mest brug for point? Et hold, der kæmper for at holde nedrykning på afstand? Eller et mandskab, der basker med de sidste kræfter for at holde sig relevante i kampen om europæiske pladser? Umiddelbart må det øverst placerede mandskab have mest kvalitet, men faktisk er Brighton et af de hold, der har pænest data i sæsonen. De har bare ikke udnyttet for eksempel boldbesiddelse og chancer godt nok, og nu ligger de altså og roder i den tunge ende af tabellen.

Everton har omvendt været kyniske og konsekvente, og særligt deres præstationer på udebane har været forrygende. De har syv sejre, to uafgjorte og bare et enkelt nederlag i deres seneste 10 udekampe. Richarlison ser ud til at have ramt en formtop med seks scoringer i sine seneste 10 kampe, og Dominic Calvert-Lewin med 14 sæsonmål må heller ikke undervurderes. Evertons træner, mister Carlo Ancelotti, er en rutineret ræv, som er en mester i at bygge en solid defensiv og skabe hold med tydelige udtryk og og fælles forståelse af opgaven, og det er jo præcis kvaliteter, der egner sig til udekampe på højt niveau.

Om niveauet hos Brighton ligefrem kan kaldes højt, er vel tvivlsomt. Og de kan få det sværere end forventet i dette opgør. Begge mandskaber kan med en vis ret føle, de har brug for alle tre point, men anbefalingen er at gå med udesejren. Everton har større kvalitet i alle spillets facetter, og de har vist gennem hele sæsonen, at de trives på udebane.

SpilXperten.com anbefaler: 2-tallet til odds 3,45 – SPIL HER >>*

Brighton – Everton: Statistik, topscorer og H2H

  • Brighton er nummer 16 i tabellen efter 30 kampe med 32 point.

  • Statistikken for Brighton siger 7-11-12 og 33:38. Det er blevet til bare to hjemmesejre med tallene 2-7-6 og en måldifference på 16:19.

  • Everton er på 8. pladsen i stillingen med 47 point for 29 kampe.

  • Hos Everton siger statistikken 14-5-10 og målscoren 41:38. På fremmed græs er de noteret for 9-2-3 og målforskel på 21:15.

  • Brightons topscorer er franske Neal Maupay, som har stået fadder til 8 basser.

  • Dominic Calvert-Lewin er flittigste målscorer hos Everton med 14 sæsonmål.

  • Seneste møde i Brighton blev spillet 26. oktober 2019, og det opgør vandt værterne 3-2.

  • Siden opgøret i oktober 2019 har de mødt hinanden to gange på Goodison Park, og begge gange har Everton vundet.

Skriv et svar