18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Premier League odds

På denne Premier League-side samler vi alt, hvad du har brug for, så du er klædt godt på med både analyser, spiltips og odds til Premier League i 2022. Du kan altid finde en gennemgang af samtlige rundens kampe i Premier League, ligesom du kan finde kampspecifikke optakter med spilforslag, og Premier League spiltips fra eksperterne.


Premier League odds og spiltips i 2022

Forud for hver runde vil du altid kunne finde Søren Sorgenfris gennemgang af samtlige kampe i Premier League.


Aktive spilforslag til Premier League

Klik dig direkte videre til Premier League-spilforslagene fra vores dygtige odds-eksperter.

Du kan se mange flere spiltips til andre ligaer i ekspertpanelet, og du finder også analyser af de engelske kampe i vores optakter (se de nyeste herunder).


Premier League tabel og kommende kampe

Herunder kan du se den aktuelle stilling + kommende kampe i Premier League.


Odds på Premier League 2022

Herunder finder du et udpluk af de mest interessante odds på Premier League. Få et endnu større udvalg HER*.


Hvem vinder Premier League?

Hvem trækker det længste strå i den bedste engelske række?

Bemærk: Alle links er reklamelinks til den givne bookmaker.

VinderSideOdds
Manchester City
1.57
Liverpool
3.00
Tottenham Hotspur
17.0
Chelsea
17.0
Manchester United
29.0
Arsenal
67.0
Newcastle United
81.0
West Ham United
151
Leicester City
201
Aston Villa
250
Brighton & Hove Albion
251
Crystal Palace
501
Wolverhampton Wanderers
501
Everton
501
Southampton
751
Leeds United
751
Brentford
751
Fulham
1001
Nottingham Forest
1500
AFC Bournemouth
2001
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 2. juli 2022 21:23.


De bedste bookmakere med odds på Premier League

Husk de tre bookmakere herunder, hvis du gerne vil spille på Premier League. Det er altid smart at have konto hos mere end én bookmaker, da du dermed har bedre chance for at spille til et højt odds.

*Reklamelink

bet365
*
Marathonbet
*
Mr Green
*Odds tips til Premier League med Søren Sorgenfri

Vores eksperter har et naturligt stort fokus på den engelske Premier League, og derfor vil du altid kunne finde interessante analyser og spilforslag. Vi har blandt andet lavet et samarbejde med navnkundige Søren Sorgenfri, som gennemgår samtlige 38 runder (alle kampe) i Premier League. Gå direkte til Søren Sorgenfris side via billedet herunder.

Søren Sorgenfri

Søren Sorgenfri Premier League

Sorgenfri Premier LeaguePremier League: Optakt til 2021/2022-sæsonen (Rasmus G)

Sidste sæson var svært plaget af corona, manglende tilskuere og fysisk hårdt prøvede mandskaber. Det skabte en speciel sæson, men udfaldet blev altså det forventede; Manchester City som mestre. For tredje gang på fire år har Pep Guardiola gjort Manchester City til mestre, og når sæsonen hedder 2021/2022 er det endnu engang “The Citizens”, der er favoritter.

Norwich, Watford og Brentford er rykket op i Premier League, og set med danskerbrillerne glæder vi os især til at se Thomas Franks tropper i Englands bedste række. Norwich og Watford er vante mandskaber i Premier League, men for førstnævnte må vi håbe de har fået styr på defensiven til den kommende sæson. 

Corona er stadig et spøgelse, der lurer i det uvisse og vi vil desværre ikke ser pakkede stadioner for første færd, men forhåbentlig kan det ske i løbet af sæsonen. Spillerne kommer oven på en EM-slutrunde, der har gjort ferien mindre for de deltagende spillere – Det kan også få indflydelse i starten af sæsonen. 

Lad mig som afrundning til denne intro sige, at toppen af Premier League var ekstrem svær at sætte. Placeringen af hvert hold er sat efter, hvor jeg tror de ender når sæsonen er slut – Det er ikke udelukkende et udtryk for et nuværende styrkeforhold. 

Note: I forhold til transfers har jeg kun medtaget dem der har haft eller forventes at få en direkte betydning for holdet. Ungdomsspillere, talenter mm. er derfor ikke medtaget her.

Foto: Bildbyrån

Manchester City

Forventet slutplacering: 1

Åh hvor er det dog leverpostej og kedeligt, at man skal tage Manchester City her. Der er dog en grund til at bookmakerne har dem som ca. odds 1,65 favoritter til at tage Premier League trofæet igen. I skrivende stund har Manchester City endnu ikke haft Sheikh pengene oppe, men transfervinduet er ikke slut og Pep Guardiola får med stor sandsynlighed kun et bedre hold herfra. 

Selv uden forstærkninger over sommeren, er der vist ikke meget tvivl om, at Guardiola på papiret har de bedste spillere at gøre godt med. Selv i en sæson, der var fyldt med corona, en EFL Cup titel, en FA Cup Semifinale og et kæmpe fokus på Champions League (Finale), så endte Manchester City alligevel med at vinde Premier League overlegent. På trods af det ikke var rekordernes år for Manchester City, så var det alligevel en sæson, hvor de viste deres måske bedste forsvarsspil siden Guardiola overtog. Kvaliteten i Laporte, Dias og Stones gav så meget ro til de offensive spillere, at selvom City ikke hamrede forbi alt og alle, så var de meget komfortable hele vejen igennem. 

Hvem bliver Citys værste fjende? Nok dem selv. Hvor stort er fokusset på Champions League i år? Kan Benjamin Mendy og aldrende Fernandinho holde sig skadesfri? Og kan Guardiola holde gnisten oppe i sin sjette sæson som træner i Premier League?

Bemærk: Harry Kane har længe været rygtet til Manchester City, men er endnu ikke blevet solgt mens denne optakt skrives.

Transfers

Ind:

Ud: Angelino (RB Leipzig), Eric Garcia (Barcelona), Sergio Aguero (Barcelona)


Liverpool

Forventet slutplacering: 2

Disclaimer, jeg er farvet, i rødt og det er ikke Manchester United eller Arsenal. Om jeg har fået trukket brillerne for langt ned håber jeg ikke, men det ligner i mine øjne oprigtigt et Liverpool mandskab, der kan rejse sig fra den aske de lagde sidste år. Sidste år var en hård omgang for Liverpool. Skaderne sejlede ned over dem sæsonen igennem, og med alt ære og respekt for Nathan Phillips, Ozan Kabak og Rhys Williams, så vinder man ikke et mesterskab med dem i bagkæden. 

På trods af et ekstremt svingende niveau sæsonen igennem, så viste Liverpool alligevel kvaliteten til sidst, da Champions League skulle sikres og de tog fem sejre i streg. I transfervinduet har Klopp ikke været super aktiv, men ind er den talentfulde og stærke midtstopper Ibrahima Konate kommet fra RB Leipzig. Med Joe Gomez og Virgil Van Dijk tilbage, så er det ikke en underdrivelse at sige; Liverpool bør mindst være dobbelt så stærke defensivt til den kommende sæson.

De skarpe læsere vil sige, at det ikke kun var defensivt, at Liverpool var forringede ift. 19/20 sæsonen. Her skal man dog være opmærksom på, at i og med at Liverpool stod svagere defensivt, så krævede det også mere af de offensive spillere. 

Den er ekstrem tæt mellem Liverpool, Manchester City, Chelsea og Manchester United, men Liverpool får den over Chelsea og Manchester United, i og med, at jeg ser dem mest forstærket ift. sidste sæson, og samtidig også at fans på Anfield betyder en my mere end på Stamford Bridge og Old Trafford. Jeg kan desværre ikke tage dem over The Citizens, da faldet af Georginio Wijnaldum kan vise sig som et stort tab. 

Transfers

Ind: Ibrahima Konaté (RB Leipzig)

Ud: Georginio Wijnaldum (PSG), Ozan Kabab (Retur til Schalke), Harry Wilson (Fulham)


Manchester United

Forventet slutplacering: 3

Manchester United har igen foldet sig ud på transfermarkedet, og man skal være en kæmpe stor kyniker, hvis ikke man tror Jadon Sancho og Raphael Varane kommer til at gøre en forskel. Bredden er nu enorm hos Manchester United, og startopstillingen syder af kvalitet som næsten kun Manchester City kan måle sig med. 

Hvorfor er det så at Manchester United ikke er placeret over Liverpool? Trænerfronten. Ole Gunnar Solskjær er en dygtig træner, det tror jeg ikke man kan sige han ikke er. Han er bare ikke på niveau med Thomas Tuchel, Jurgen Klopp og Pep Guardiola. De kampe, der ligger lige på vippen for Manchester United, der ser jeg ikke Ole Gunnar over en hel sæson have de taktiske redskaber til at ændre dem. Europa League finalen mod Villarreal er et eksempel, de to kampe mod Crystal Palace er endnu to eksempler. Set over en hel sæson, så tror jeg United kommer til at tabe for mange point, mod dybt stående mandskaber.

Som en trøst til Manchester United fans, så har jeg dog en stærk tro på, at Jadon Sancho bliver alle 800 millioner værd. 

Transfers

Ind: Jadon Sancho (Dortmund), Raphael Varane (Real Madrid)

Ud:


Chelsea

Forventet slutplacering: 4

Chelsea kunne lige så godt have været over Liverpool og Manchester United, ligesom alle andre rækkefølger mellem de tre hold havde været acceptable. For mig at se kommer Chelsea dog til at være for meget afhængige af Timo Werners skarphed. 

Thomas Tuchel overtog Chelsea med 19 kampe tilbage af Premier League sæsonen. Et pointsnit på 2,0 over 19 kampe er en del bedre end de 1,5 som Frank Lampard havde præsteret forinden. Det havde over en hel sæson også været nok til at overhale Manchester United på 2. pladsen, men dog stadig et stykke fra City på førstepladsen. 

I denne ligning skal vi dog huske på, at Chelsea havde et stort fokus på Champions League, hvor de endte med at gå hele vejen og slå Manchester City i finalen. Chelsea spillede muligvis det bedste forsvarsspil i Premier League efter Thomas Tuchel kom til, og det var endda på kort tid han forvandlede dem. Nu har han fået endnu mere tid, og det er svært at se det gå værre for dem. 

Spørgsmålene er dog; Hvordan er selvtilliden hos Timo Werner? Kan Thiago Silva holde sig skadesfri? Kan Kai Havertz og Mason Mount opretholde det tårnhøje niveau?

Transfers

Ind: Malang Sarr (Tilbage fra leje), Daviode Zappacosta (Tilbage fra leje), Tiemoue Bakayoko (Tilbage fra leje)

Ud: Olivier Giroud (AC Milan), Fikayo Tomori (AC Milan)


Leicester

Forventet slutplacering: 5

Leicester kan godt tillade sig at være bitre. Ét point fra at slutte i top-4 og et slutprogram, der hed Tottenham, Chelsea og Manchester United. Leicester har definitivt etableret sig som et “Big-6” hold i Premier League. Brendan Rodgers har bygget et mandskab op, der har et klart koncept, er svære at slå og har et tårnhøjt topniveau. 

Også i denne sæson har Leicester vist, at de kan spille med de økonomiske muskler. Patson Daka er tiltænkt som en arvtager til Jamie Vardy, men han bør allerede nu være god nok til at spille en rolle for Leicesters starter kvalitet. Det samme bør Boubakary Soumaré også kunne. Den centrale midtbanespiller spillede en pæn rolle i Lilles mesterskab, og hans fysiske formåen bør sagtens kunne være med i Premier League. Oven i købet har Leicester formået at holde på deres største profiler, og en midtbane, der kan dækkes ind af Maddison, Ndidi, Tielemans, Praet og Soumaré skal man ikke kimse af. 

Transfers

Ind: Patson Daka (Salzburg), Boubakary Soumaré (Lille), Ryan Bertrand (Southampton)

Ud: Christian Fuchs (?), Wes Morgan (Pensioneret), Cengiz Ünder (Leje udløbet)

Tottenham

Forventet slutplacering: 6

Det gik ikke som håbet med José Mourinho i Tottenham, der nu har taget turen til Rom. Unge Ryan Mason fik opgaven om at køre Tottenham i mål, den sidste del af sæsonen, men det var aldrig en holdbar løsning. Tottenham har nu været ude og investere i en træner, som har skabt et navn for sig selv i Premier League. Der er nemlig tale om Nuno Santo, der har taget Wolves til nye højder og vist sig som en meget værdig Premier League træner. 

Indtil videre ser det også ud til, at Tottenham formår at holde på Harry Kane. Det kommer naturligvis til at gøre alverdens forskel om Harry Kane er i klubben eller ej. En spiller, der er forsvundet er Toby Alderweireld, der er tager til Al-Duhail og derfor skal Tottenham ud og finde en midtstopper. Bryan Gil fra Sevilla er det eneste køb for nu.

Tottenham har uden tvivl trup kvaliteten til at spille med i den høje ende, men Nuno Santo skal have tid til at etablere sig i klubben. Med en Son skadesfri, en Dele Alli, der måske kan genfinde sit gamle jeg og en Pierre-Emile Højbjerg til at styre midtbanen, så kan Tottenham sagtens slutte bedre end sidste år. 

Transfers

Ind: Bryan Gil (Sevilla)

Ud: Toby Alderweireld (Al-Duhail), Erik Lamela (Sevilla), Gareth Bale (Slut på lejeaftale), Carlos Vinicius (Slut på lejeaftale)


Leeds

Forventet slutplacering: 7

Måske min største overraskelse i denne rangering indtil nu. Jeg har dog store forventninger til Leeds her i deres anden Premier League sæson. De viste i bider sidste sæson, prøver på deres ekstremt høje topniveau, hvor de specielt sidst i sæsonen var blandt de bedst spillende mandskaber. 

Marcelo Bielsa og holdet bør også have lært, af de svipsere, der var igennem sæsonen, hvor man faldt helt igennem og ikke stod en chance. Der var nemlig kampe, hvor Bielsas spillestil faldt helt igennem og blev læst. Kan han få rettet op på de småting, så kan de godt blande sig i den helt sjove ende. 

Der er sagt farvel til Ezgjan Alioski og Pablo Hernandez, men begge to var på vej ud af Bielsas planer allerede i sidste sæson. Junior Firpo fra Barcelona er indtil videre hentet som den eneste spiller, men han ligner også en ganske fin spiller til venstrebacken. Startopstillingen i Leeds ser stærk ud, men i bredden mangler de lidt. Så det er vigtigt for Bielsa, at han igennem sæsonen ikke løber ind i for mange skader.  

Transfers

Ind: Junior Firpo (Barcelona)

Ud: Ezgjan Alioski (Ahli), Pablo Hernandez (CD Castellon), Kiko Casilla (Elche)


Arsenal

Forventet slutplacering: 8

Det er lidt ærgerligt ikke at kunne placere Gunners højere, men vi mangler fortsat at se et kontinuerligt højt niveau fra dem, og for mig at se er Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette store spørgsmålstegn op til sæsonen. 

Sidste sæson blev også til en 8. plads med 61 point, men på trods af de sluttede af med fem sejre i rap, så føler jeg mig stadig ikke helt overbevist af Mikel Arteta. Aubameyang lavede kun 10 mål sidste sæson, og han bliver ikke yngre med de 32 år i bagagen. Kan han fortsat være den ekstremt farlige angriber, hvis han ikke har samme fart? Lacazette ligner lidt en tabt plan for Arteta, der aldrig helt har haft tiltroen til franskmanden. Rygterne florerer også om et skifte for den tidligere Lyon bomber. 

Der er indtil videre blevet forstærket med Ben White fra Brighton, en stærk midtstopper, der allerede kender ligaen. To unge kræfter i Albert Sambi Lokonga og Nuno Tavares er hentet til, mens Lucas Torreira også vender tilbage fra Atletico Madrid. Dani Ceballos og Martin Ødegaard har afsluttet deres lejeaftaler og er røget væk, mens også David Luiz er fortid i Arsenal. 

Transfers

Ind: Ben White (Brighton), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht), Nuno Tavares (Benfica), Lucas Torreira (Tilbage fra leje)

Ud: David Luiz (Uden klub), Martin Ødegaard (Udløbet lejeaftale), Dani Ceballos (Udløbet lejeaftale)


Everton

Forventet slutplacering: 9

Hvad skal der nu ske med Everton? Det så ud til at man var ved at opbygge noget stort med Carlo Ancelotti, og han gav også udtryk for, at det var et langsigtet projekt med at få Everton i den absolut top af Premier League – Lige indtil Real Madrid ringede. En tidligere Real Madrid træner og kendt skikkelse i Premier League har taget over, nemlig Rafael Benitez. 

Everton sluttede lidt skuffende på en 10. plads i sidste sæson, men døjede også med nogle skader til nøglespillere i perioder af sæsonen. Truppen ser stadig ganske stærk ud, og lever alle spillerne op til deres topniveau og lykkes Benitez med sit, så kan det også sagtens blive til en højere placering. 

Det er dog længe siden at vi har set Benitez i Premier League hos et “tophold”, så for nu må spørgsmålstegnene være for mange til at have dem højere rangeret. 

Transfers

Ind: Demirai Gray (Leverkusen), Andros Townsend (Crystal Palace), Asmir Begovic (Bournemouth)

Ud: Bernard (Sharjah FC), Joshua King (Watford), Theo Walcott (Southampton), Yannick Bolasie (?)


Aston Villa

Forventet slutplacering: 10

Måske endnu en lille overraskelse? Sluttede sidste år på en 11. plads, men året før det var de nede og skrabe 17. pladsen og var blot et point fra nedrykning. 

Placeringen og de gode resultater vi forventer fra Aston Villa, er naturligvis afhængige af at de kan beholde Jack Grealish – Hvilket indtil videre er tilfældet. Rygterne florerer dog i skrivende stund på at Leon Bailey skulle være på vej fra Leverkusen. Uagtet at Bailey er en rigtig fin spiller, så er Jack Grealish uerstattelig. 

Af allerede sikrede spillere kan man skrive Emiliano Buendia på. En kæmpe profil for Norwich i Championship sidste sæson, og bestemt en spiller, der kan blomstre i Premier League med selvtilliden i orden. Ashley Young er hentet fra Inter og skal bidrage med noget rutine. På trods af hans 36 år så han fit ud for Inter, da de vandt Scudettoen sidste år, og kan sagtens blive en gevinst. 

Holder Aston Villa på Grealish og henter Leon Bailey samtidig, så står de med en frygtindgydende offensiv og skal sigte efter top-10. Holder de ikke Grealish, så er en 12-13. plads godkendt. 

Transfers

Ind: Emiliano Buendiá (Norwich), Ashley Young (Aston Villa)

Ud: Tom Heaton (Manchester United), Björn Engels (Royal Antwerp), Neil Taylor (?), Ahmed Elmohamady (?)

Foto: Bildbyrån

West Ham

Forventet slutplacering: 11

Sidste år var de lige ved at sikre sig en Champions League plads, og i år er de vurderet uden for top-10? Ja, jeg er af den overbevisning at det var en “one hit wonder season” for David Moyes og Co. 

West Hams sæson sidste år virkede som en kulmination af, at alle spillere ramte deres topniveau på samme tidspunkt. Tomas Soucek, Jesse Lingard, Declan Rice, Vladimir Coufal, Aaron Cresswell, Jarrod Bowen og Michail Antonio, havde vel alle pånær Declan Rice, en bedre sæson end vi havde forventet. 

Udover Jesse Lingard er taget tilbage til Manchester United, så er West Ham ikke blevet synderligt svækket. På målmandsposten har de oprustet med Alphonse Areola. 

Transfers

Ind: Craig Dawson (Watford), Alphonse Areola (PSG – Leje)

Ud: Felipe Anderson (Lazio), Fabian Balbuena (Dynamo Moscow)

Brighton

Forventet slutplacering: 12

Måske det hold, der sidste år fik absolut mindst ud af en ellers gode præstationer. De sluttede på en 16. plads med kun 41 point, men kigger vi på Expected Points, så var Brighton altså i følge WyScout.com det fjerdebedste hold i Premier League!

Der er slet ikke nogen tvivl om, at Graham Potter har fat i den lange ende. Men han mangler ganske enkelt kvalitet i truppen, defensivt såvel som offensivt. En blanding af uheld og manglende skarphed i begge ender, var årsagen til det ikke blev til mere sidste år, og det er svært at se sidstnævnte ændre sig markant. 

Midtstopperen Ben White er blevet solgt til Arsenal for svimlende £58 millioner, og han er uden tvivl et kæmpe tab. Indtil videre er de penge brugt på midtbanemanden Enock Mwepu fra Salzburg og unge målmand, Kjell Scherpen fra Ajax. 

Transfers

Ind: Enock Mwepu (RB Salzburg), Kjell Scherpen (Ajax), Jürgen Locadia (Tilbage fra leje), Tudor Baluta (Tilbage fra leje).

Ud: Ben White (Arsenal), Davy Pröpper (PSV), Alireza Jahanbakhsh (Feyenoord), Matthew Ryan (Real Sociedad), Joze Izquierdo (?)


Wolverhampton

Forventet slutplacering: 13

Efter fire år i Wolves sagde træner Nuno Santo farvel til hans portugisiske projekt. En stor skikkelse, der forlader klubben og det efterlader et kæmpe spørgsmålstegn. Det lå rimelig fast i kortene at den nye træner også skulle være portugiser. Her er valget faldet på Bruno Lage, der indtil videre kun har været cheftræner to sæsoner i Benfica. 

Sidste sæson bar meget præg af, at man i størstedelen af sæsonen var uden kæmpe profilen Raul Jimenez. Nuno Santo lykkedes simpelthen ikke med at gøre op for den kvalitet som Jimenez tog med sig. Nu er Jimenez tilbage, men i hvilken forfatning? Derudover starter man også sæsonen op uden Pedro Neto, der var det absolutte lyspunkt i offensiven sidste sæson. 

Wolves har til denne sæson hentet Francisco Trincao på en lejeaftale i Barcelona, mens Rafa Mir og Patrick Cutrone er vendt tilbage fra lejeaftaler. Det betyder at offensiven er markant styrket op til denne sæson. På målmandsposten har man dog mistet lederen Rui Patricio, som skal erstattes af José Sá fra Olympiakos. 

Bruno Lage skal bruge en sæson på at omstille sig til Premier League, og Wolves må derfor tage til takke med en halvsløj sæson i år. 

Transfers

Ind: José Sá (Olympiakos), Yerson Mosquera (Atl. Nacional), Francisco Trincao (Barcelona – Leje), Rafa Mir (Tilbage fra leje), Patrick Cutrone (Tilbage fra leje)

Ud: Rui Patricio (AS Roma), Ruben Vinagre (Sporting CP – Leje), Vitinha (Lejeaftale udløbet), Willian José (Lejeaftale udløbet)


Southampton

Forventet slutplacering: 14

Lige siden Ralph Hassenhüttl kom til i december 2018, har man haft fornemmelsen af at han kunne tage dette Southampton hold til noget stort. Men spørgsmålet er om de dage er ovre for Hassenhüttl, og om de har været for hurtige til at sælge ud af profiler? 

Sidste år sluttede Southampton som nr. 15 og heller ikke på underliggende stats bongede man specielt positivt ud, et bekymrende tegn, eftersom Southampton traditionelt set under Hassenhüttl har klaret sig pænt på disse parametre. 

De elleve startere i Southampton ser fornuftig ud, men bredden virker tynd. Det er fysisk hårdt at spille i Hassenhüttls system, og de havde mange skader sidste år. Det kan komme til at koste dem mange point igen i år. 

Transfers

Ind: Romain Perraud (Brest), Mohamed Elyounoussi (Tilbage fra leje)

Ud: Mario Lemina (Nice), Ryan Bertrand (Leicester), Angus Gunn (Norwich), Wesley Hoedt (Anderlecht), Takumi Minamino (Lejeaftale slut)


Crystal Palace

Forventet slutplacering: 15

Sikke en træner skikkelse som Crystal Palace har fået til, da den gamle Arsenal legende, Patrick Vieira har skrevet under med London-klubben. Dermed skal Crystal Palace også til at ændre sig en del, fra da de blev styret af Roy Hodgson. Det kunne dog godt få en positiv betydning for Wilfried Zaha og Eberechi Eze, som kan få lidt mere offensiv assistance til den kommende sæson. 

Det første skridt Vieira har taget er, at hente et nyt midtstopperpar til klubben. Danske Joachim Andersen er blevet købt fri af Lyon, efter han spillede en stor sæson i Fulham. Også 21-årige Marc Guehi er købt dyrt i Chelsea, og det kunne godt ligne at de to skulle udgøre det centrale forsvar, eller ihvertfald 2/3 af det. 

Derudover har Vieira også sagt farvel til en rigtig stor del, af den type spillere som Hodgson så som grundsten for ham. 

Offensiven er selvfølgelig meget afhængig af, at Wilfried Zaha og Eberechi Eze præsterer, da resten ikke ser synderligt frygtindgydende ud. 19-årige Michael Olise er hentet i Reading, hvor han lavede 7 mål i 44 kampe, men han kommer næppe til at brænde ligaen af.

Transfers

Ind: Marc Guehi (Chelsea), Joachim Andersen (Lyon), Michael Olise (Reading), Conor Gallagher (Chelsea – Leje)

Ud: Andros Townsend (Everton), Patrick van Aanholt (Galatasaray), Mamadou Sakho (Montpellier), Wayne Hennesey (Burnley), James McCarthy (?), Nathaniel Clyne (?), Gary Cahill (?), Scott Dann (?), Connor Wickham (?)


Newcastle

Forventet slutplacering: 16

Det er ikke på trupkvalitet at Newcastle ender over de resterende, men pga. den erfaring de kommer med i truppen og på trænersædet. Newcastle havde nogle forfærdelige perioder i Premier League sidste år, men alligevel endte de med at overleve meget komfortabelt. 

Truppen syder af spillere, der ved hvad det vil sige at være et hold, der spiller for overlevelse, og som i de kampe, der ligger på vippen, ved hvordan man tipper den til egen fordel. 

Derudover har de også stadig en offensiv, der kan gøre ondt med Saint-Maximin, Wilson og Almiron. 

Truppen ligner stort set sig selv fra sidste år, og den ser hverken forstærket eller svækket ud. 

Transfers

Ind:

Ud: Andy Carroll (?) 


Brentford

Forventet slutplacering: 17

Vores kære danskerklub med Thomas Frank i spidsen, er endelig rykket op i Englands bedste række. Deres 17. plads i denne vurdering, er ikke et udtryk for at Brentford ser dårlige ud, men et udtryk for at Premier League i år ser meget stærk ud. 

Derudover har det også været et Brentford hold, der i Championship de seneste sæsoner, har spillet som et tophold. Nu skal de vende sig til ikke at være lige så meget på bolden, og ikke at have de samme muligheder for at sætte chancer op. 

Skal Brentford overleve i Premier League, så skal de sætte deres lid til at Ivan Toney og Bryan Mbeumo, kan opretholde deres flotte niveau fra sidste sæson. Derudover skal Pontus Jansson holde sig skadesfri, og nyindkøbet Kristoffer Ajer, skal leve op til det kæmpe talent han engang var. 

Thomas Frank har været ekstrem dygtig til at få meget ud af lidt i Championship, og det skal han endnu engang lykkes med. 

Transfers

Ind: Kristoffer Ajer (Celtic), Frank Onyeka (FC Midtjylland)

Ud: Henrik Dalsgaard (FC Midtjylland), Emiliano Marcondes (Bournemouth)

Foto: Bildbyrån

Norwich

Forventet slutplacering: 18

Norwich sluttede som 1’er i Championship sidste år med flotte 97 point. Det alene burde måske være et argument for, at de bør være bedre stillet end Brentford. Men hvis vi husker tilbage til 18/19, der rykkede Norwich op med 94 point fra Championship som 1’er. I den efterfølgende sæson blev de kastet rundt i Premier League, og var med afstand det dårligste hold i ligaen. 

Træneren er stadig den samme og man kan da håbe for Kanariefuglene, at den tyske træner har lært af sine fejl fra den sæson. Desværre for Farke har han mistet sin kæmpe profil i Emiliano Buendia, der stod for voldsomme 15 mål og 16 assists i sæsonen. Et kæmpe tab for offensiven, og det er tvivlsomt om erstatningen Milot Rashica kan løfte den arv, omend han er en spændende spiller.

Det er umiddelbart svært at se, hvad den store forskel på denne sæson og 19/20 skulle være, og derfor forventer jeg at Norwich igen er Englands elevator hold. 

Transfers

Ind: Milot Rashica (Werder Bremen), Ben Gibson (Burnley), Dimitrios Giannoulis (PAOK), Pierre Lees Melou (Nice), Angus Gunn (Southampton)

Ud: Emiliano Buendia (Aston Villa)


Watford

Forventet slutplacering: 19

Spanske Xisco er en meget ny mand i trænerfaget, men i hans 27 kampe i Watford, var det en spændende mand at følge. Kun 16 mål blev lukket ind i 27 kampe, og netop den defensive stabilitet kan blive det smalle håb Watford holder fat i. 

Kigger man på truppen ser det nemlig ikke synderligt prangende ud, anført af Ismaila Sarr, der ligner den klart største profil. Det er på trods af at der er hentet mange nye spillere til, men der er fokuseret på bredden fremfor direkte kvalitet. 

Xisco er et meget ubeskrevet blad, og der er for mange spørgsmålstegn ved Watford til, at de kan placeres højere oppe på denne liste. 

Transfers

Ind: Imran Louza (FC Nantes), Emmanuel Dennis (Club Brügge), Danny Rose (Tottenham), Ashley Fletcher (Middlesbrough), Joshua King (Everton)

Ud:


Burnley

Forventet slutplacering: 20

Nu går den ikke længere for den “ormeædende” Sean Dyche. Han har på mærkværdig vis formået at holde Burnley live i flere sæsoner nu, og sidste år var det også kun en plads over stregen. Mærkværdigt fordi Burnleys hold næppe har været Premier League værdigt de seneste sæsoner. 

Så hvad har ændret sig i Premier League denne sæson? Ligaen ser ganske enkelt stærkere ud, og mens stort set alle andre klubber har opjusteret, så ser Burnley uforandret ud. En enkelt spiller er der kastet penge efter i form af 20-årige Nathan Collins, men på trods af et fornuftigt talent, så er det næppe manden, der sikrer overlevelse i Premier League. 

Rygterne om Dwight McNeil og et skifte væk fra klubben florerer også stadig, og mister de ham, så står Burnley uden tvivl med den svageste offensiv i Premier League. 

Transfers

Ind: Nathan Collins (Stoke), Waye Hennessey (Crystal Palace)

Ud: Ben Gibson (Norwich)


Historie: Sådan endte Premier League sidst

Man City og Liverpool løb fra alle konkurrenterne. Den sidste, der slap taget, var Chelsea, der ellers førte ligaen, da holdene gik ind i december, men fra januar og frem var det reelt en tvekamp om guldet mellem to mandskaber, der vandt stort set alt, de kom i nærheden af. Man City viste sig dog et mulehår bedre end Liverpool og snuppede guldet for anden sæson i rap og for fjerde gang på fem år. 

Der var tæt kamp om den fjerde plads i Champions League, hvor både West Ham, Man United, Arsenal og Tottenham bød sig til. Til slut var det Spurs, der snuppede pladsen blandt andet takket være den delte topscorer Heung-Min Son.

Brentford med de mange danskere leverede en flot første sæson i Premier League og fik et boost med tilgang af Christian Eriksen i januar-vinduet. I bunden måtte de to øvrige oprykkere, Watford og Norwich, tage turen retur sammen med Burnley.


Premier League i TV

I 2022 kan du ikke længere se Premier League på 6’eren. Du kan dog fortsat se frem til 232 kampe fra den bedste engelske række; 116 vises på TV3+ eller TV3 MAX, og 116 vises på YouSee-kanalen Xee (primært søndagskampe). Vi skriver altid i vores optakter, hvor du kan se den pågældende kamp.

Vil du live streame Premier League i 2022/2023, foregår det (som vanligt) hos Viaplay Sport*.


Historik: De 10 seneste Premier League-vindere

Nedenfor finder du en liste over de 10 seneste vindere i Premier League.

2021/2022: Manchester City

2020/2021: Manchester City

2019/2020: Liverpool

2018/2019: Manchester City

2017/2018: Manchester City

2016/2017: Chelsea

2015/2016: Leicester

2014/2015: Chelsea

2013/2014: Manchester City

2012/2013: Manchester United

Læs også: Premier League topscorerEngelsk pokalfodbold

Sideløbende med Premier League-turneringen, afvikles den engelske FA Cup. Den kan du læse meget mere om via linket.:one: Hvem er favorit til at vinde Premier League i denne sæson?

Manchester City er lige nu favoritter til at finde Premier League, men de er tæt forfulgt af Liverpool.


:two: Hvem har vundet Premier League flest gange?

Manchester United er det hold med flest Premier League titler (20), mens Liverpool kommer lige efter med deres 19 titler.