18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Portugal – odds på portugisernes EM

Portugal kommer ind til slutrunden som forsvarende europamestre, og det skal blive ekstremt interessant at se, om 35-årige Cristiano Ronaldo kan blive ved med at hive kaninen op af hatten. Portugiserne er havnet i en dynamitgruppe, hvor Frankrig og Tyskland er blandt modstanderne. Du finder odds, trup og kampe til Portugals EM på denne side.


Portugal vinder EM: 9,00 – SPIL HER >>*


Topscorer ved EM
Cristiano Ronaldo: 10,00 – SPIL HER >>*
Bruno Fernandes: 41,00 – SPIL HER >>*
André Silva: 41,00 – SPIL HER >>*
Joao Felix: 51,00 – SPIL HER >>*


Portugal vinder gruppe F: 3,50 – SPIL HER >>*


Her er oddsene på Portugals tre gruppekampe:

15. juni 2021
18:00 Ungarn – Portugal (Budapest): 5,40 – 3,85 – 1,62*
19. juni 2021
18:00 Portugal – Tyskland (München): TBA – TBA – TBA*
23. juni 2021
21:00 Portugal – Frankrig (Budapest): TBA – TBA – TBA*

Titelforsvarer Portugal er klar favorit til at vinde opgøret mod Ungarn i første runde, selv om ungarerne har hjemmebane, men portugiserne er kun tredjefavoritter i Gruppe F, dynamitgruppen hvor også de franske verdensmestre og de tyske værter befinder sig.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 7. maj kl. 19:30 (kampodds), d. 7. maj kl. 19:30 (gruppevinder) og d. 7. maj kl. 19:30 (vinder + topscorer).Portugals trup og startopstilling

Nettotrup udtages senest 1. juni.

Forventet opstilling: Patricio – Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro – Danilo/Neves, Moutinho – B. Silva, Fernandes, Jota – Ronaldo

Formation: 4-2-3-1

Træner: Fernando Santos (2014)

Nøglespillere: Patricio, Dias, Ronaldo

Stjerneskud: Neto, Mendes

Straffeskytte:
Ronaldo

Frisparksskytte: Ronaldo

Portugals EM chancer: Ronaldos gammelmandshold

De forsvarende europamestre er blandt favoritterne ved årets slutrunde, men i top5, ikke helt oppe at ringe. Og faktisk ventes Portugal kun at tage tredjepladsen i Gruppe F. Måske fordi det på en række pladser er et gammelmandshold (inkl stadigt farlige Ronaldo, naturligvis). Defensiven er i hvert fald ikke helt så solid som tidligere. Går portugiserne videre som nr 3, venter en 1/8-finale mod vinderen af Gruppe B eller C. Dvs nok Belgien eller Holland. Hold som Portugal kan slå på dagen – men så sandelig også kan tabe til. Og hvis portugiserne overrasker mod Frankrig og/eller Tyskland i gruppespillet? Som gruppevinder får man glæden af en gruppetreer, fx fra Danmarks gruppe. Som gruppetoer skal man møde vinderen af Gruppe D, dvs nok England.


Holdanalyse af Portugal

Portugal har hentet to trofæer med Fernando Santos ved trænerroret: guld ved EM-2016 og guld ved Nations League-slutrunden i 2019 (efter gruppeførsteplads foran Italien og Polen i efteråret 2018).

Bevares, der har også været et par skuffelser: kun en 1/8-finale ved VM-2018, kun en gruppeandenplads i EM-kvalifikationen (efter Ukraine), samt i efteråret 2020 kun en andenplads i NL-gruppespillet (efter Frankrig). Men alt i alt må Santos’ kynisk-effektive spillestil siges at have virket ganske godt: Det behøver ikke være pænt; bare det virker…

Ved EM i 2016 vandt portugiserne kun een kamp (ud af syv) i ordinær spilletid. Men ingen kampe blev tabt, og guldet kom i hus via finalesejr over de franske værter og favoritter. Endda selv om superstjerne Ronaldo blev skadet og måtte udgå tidligt i kampen. Holdet lukkede af og slog til i den forlængede spilletid på en kontrachance.

I dag, snart fem år senere, er der stadig en del EM-guldvindere i truppen (der er en del gamle mænd). Men der er kommet nye talenter til, og holdet har flere offensive dimensioner end dengang. Til gengæld virker forsvaret ikke helt så solidt som tidligere. Portugal har indkasseret mål i fire af fem seneste opgør. I marts blev det således, efter 1-0 over svage Aserbajsjan, 2-2 i Serbien samt 1-3-sejr hos lilleput Luxembourg (der bragte sig foran).


Trupgennemgang:

Førstekeeper er 33-årige og meget erfarne Rui Patricio fra Wolverhampton. Han missede VM-kvalkampene i marts pga en hovedskade, men kom tilbage på banen i april og har været portugisisk førstemand i mange år. Afløser Lopes fra Lyon har lynsnare reaktioner, men også nogle hjerneblødninger ind i mellem.


Midterforsvar:

Uomgængelig starter, til venstre, er Ruben Dias fra Manchester City. Han taber af og til nærkampsdueller mod fysisk stærke modstandere, men hans overblik, teknik og timing gør ham til en klassespiller. Og han er kun 23 år.

Fysisk styrke er der derimod masser af hos gode, gamle Pepe (tidligere Real Madrid, nu Porto) – og selv som 38-årig er han stadig på højt niveau. Demonstreret, fx, mod Juventus i Champions League. Han døjer dog en del med skader (en mindre een af slagsen holdt ham således ude af marts-opgørene for landsholdet). Men der er glimrende afløsere.

Fx en anden gammel herre der stadig er vældigt dygtig: 37-årige Fonte fra Lille. Som Pepe er speed ikke hans force, men han har stor timing, også i opspillet, og er hamrende god med hovedet. En midterforsvarsbillet ser også ud til at gå til 26-årige Duarte fra spanske Granada. 22-årige Leite kunne være et bud – han er talentfuld og venstrebenet lige som Dias – men han er ikke fast starter som Pepes makker i Porto og har endnu ikke været med A-landsholdet. Det har derimod 27-årige og fysisk stærke Ruben Semedo fra Olympiakos, men han missede VM-kvalkampene pga en marts-skade. 32-årige Luis Neto fra Sporting var med, men forblev på bænken i alle kampene.


Backs:

Idealstarter til højre må være den hurtige og angrebsstærke Cancelo (26) fra Man City (om end han også kan bruges til venstre hvor han ofte ligger på Etihad). Sufflør er normalt Soares, men han har svært ved at komme på hold i Arsenal. Et alternativ kunne være Nelson Semedo der gør det flot i Wolverhampton.

Til venstre er der først og fremmest 27-årige Rafael Guerreiro – som Cancelo er han hurtig og angrebsstærk. Dygtig tekniker. Han gik glip af landskampene i marts pga en skade, men var tilbage for Dortmund i startapril. Hans landsholds-aflaster er normalt Mario Rui fra Napoli, men i marts-kampene fik 18-årige Nuno Mendes fra Sporting chancen og gjorde det flot. Det kan give ham en EM-billet.


Defensiv midtbane:

På Portugals defensive midtbane har nr 1 i et stykke tid været fysisk intimiderende og samtidig intelligente Danilo, med ditto Carvalho som nr 2. Men d’herrer har problemer med at erobre en startplads i henholdsvis PSG og Betis. Det kunne give chancen til Ruben Neves fra Wolverhampton og Renato Sanches fra Lille. Sidstnævnte er dog lidt udisciplineret defensivt; tager en del chancer med frække afleveringer (han er til gengæld kvik på fødderne og god både som bolderobrer og som fremdriver), så han spiller nok kun hvis der stilles med to defensiv-midtbanefolk. At spille med ham som eneste oprydder, er for satset.


Playmaker:

Spilles der med een oprydder, kan der være boks til boks-plads til enten Moutinho fra Wolverhampton (endnu en ulv); 34 år, men stadig brugbar pga stor intelligent og fin teknik, eller den snu Sergio Oliveira fra Porto. Boks til boks-spillere der også er dygtige playmakere.

Den primære offensive playmaker på midtbanen er dog nok Manchester Uniteds 26-årige Bruno Fernandes der spiller med stor autoritet, fantasi og passion.


Fløje:

Den diminutive Manchester City-tekniker Bernardo Silva er også en mulighed som central kreatør, men han er nok bedst på højrekanten hvorfra han slår lækre indlæg eller slår ind i banen og afslutter med sin giftige venstrefod.

Til venstre ser Liverpools 24-årige angriber Diogo Jota ud til at have landsholds-overhalet det 21-årige Atlético-stortalent Joao Felix – også selv om det kniber med spilletiden på Anfield. Jota scorede tre mål i martskampene. Både han og Felix kan også bruges som frontløber eller som 10’er.

En afløser til begge kanter er 21-årige Pedro Neto. ENDNU en Wolverhampton-mand…


Centreforward: Ronaldo…

Førsteangriber er naturligvis Cristiano Ronaldo. 36 år, men stadig super-ambitiøs og målfarlig (fem mål i sine seneste 10 landskampe; 103 i alt i 173). Han kan dog som bekendt også ligge på venstrekanten, og Portugal har flere andre skarpe frontløbere. Blandt andet André Silva der bomber løs for Eintracht Frankfurt i Bundesligaen og er uhyggeligt god (nærmeste Ronaldo-agtig) på låget.


Historien om Portugal ved EM i fodbold

Efter en række kiksede kvalifikationer EM-debuterede Portugal i 1984 hvor A Selecao nåede semifinalen. Nederlag mod værterne og de senere guldvindere fra Frankrig. Platini.

Efter en kvartfinale i 1996, blev det påny til en semifinale i 2000 hvor Luis Figo holdt hof, men hvor Frankrig igen var for stærk. Zidane.

I 2004, på hjemmebane i Portugal, var Figo også med, men nu havde han fået fløjselskab af stortalentet Cristiano Ronaldo, og det udløste en finaleplads. Her løb portugiserne dog panden mod en græsk mur og tabte 0-1.

Efter en kvartfinale i 2008 og semifinale i 2012, nåede Portugal igen finalen i 2016. Og denne gang var det portugiserne der var i grækernes rolle: Med Ronaldo på bænken (skadet kort efter kampstart) sørgede Pepe & Co for at grave sig ned og frustrere de franske værter – før portugiserne slog til med et kontramål i den forlængede spilletid. Målet sat ind af Eder.


Læs om andre deltagere ved EM i fodbold