18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

EM 2024 Polen – odds på polakkernes EM

Polen skulle igennem playoff for at kvalificere sig til sommerens slutrunde, og Lewandowski & Co ventes at blive nr sjok i Gruppe D, efter Frankrig, Nederlandene og Østrig.

Vi analyserer Polens chancer ved EM i fodbold, og så får du også en trup-gennemgang med Polens forventede startopstilling, skader/karantæner og forventede straffesparksskytte.

Odds på Polen

Går videre? Udbyder Odds
Polen går videre fra Gruppe D Betinia
2.25
Polen vinder Gruppe D Expekt
11.00
Robert Lewandowski bliver polsk topscorer Nordicbet
TBA
Polen vinder EM CampoBet
140.00
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 16. jun. 19:06.

Se flere spilvarianter på vores side med EM odds.

Polens gruppe

Polens kampprogram

Polens trup

Polens forventede startopstilling mod Østrig

Bud på startopstilling mod Østrig tilgår.

Polens seneste startopstilling (mod Nederlandene)

(3-4-1-2) Szczesny – Bednarek, Salamon, Kiwior – Frankowski, Szymanski, Romanczuk, Zalewski – Zielinski – Buksa, Urbanski

Nøglespillere: Robert Lewandowski, Piotr Zielinski, Wojciech Szczesny

Stjerneskud: Bartosz Slisz, Jakub Piotrowski, Adam Buksa, Marcin Bulka

Straffeskytte: Robert Lewandowski

Seneste nyt om Polen

Angrebslegenden Robert Lewandowski går glip af første gruppekamp pga en skade.

Skader og karantæner

Af: Jens Bøye

Polens EM chancer: Middelmådigt playoff-hold med aldrende Lewandowski i front

Fem landstrænere i løbet af de seneste tre år, skiftevist polske og udenlandske. Polen er lidt af et galehus, men håber at have fundet den rette i 51-årige Michal Probierz selv om dennes CV ikke just glitrer med titler. Han fik posten i oktober sidste år efter farvel til Fernando Santos der blev fyret efter ni måneder hvor de polske Orly (Ørne) tabte tre af fem kvalifikationskampe. Santos var kommet til efter et sløvt VM hvor Polen kun slog Saudi Arabien.

Probierz’ tilkomst nyttede ikke så meget i kvalifikationen der blev rundet af på uprangende vis med udesejr over Færøerne plus uafgjort hjemme mod Moldova og medførte en gruppe-tredjeplads efter Albanien og Tjekkiet. Men polakkerne fik en playoff-plads via Nations League-rangeringen og kvitterede med 5-1-semifinalesejr over Estland og en dødkedelig finalegevinst mod Wales (0-0 og straffespark).

Jep. Probierz ligner ikke just en Messias, men faktum er at Polen skal spille EM-slutrunde til sommer.

Sandsynligvis i en 3-4-1-2-formation med den gamle målræv Lewandowski i front. Og så ved man at alt kan ske. Men polakkerne har ikke slået en topmodstander i en gældende kamp i mange år (verdensmester Tyskland i i EM-kvalifikationen i 2014) og også haft det svært mod hold fra næstøverste lag. Dertil kommer 2023-sejren over Tyskland, men det var i en træningskamp mod en modstander under genopbygning.

Holdanalyse af Polen

Bliv klogere på det polske landshold her.

Målmænd

Førstekeeper er Wojciech Szczesny, den lange Juventus-mand. Den 34-årige er stadig en fremragende målmand. Han kan miste koncentrationen og begå tåbelige drops, men er generelt en fortrinlig sidste skanse.

Bejlere til rollen som andenkeeper er umiddelbart en anden Serie A-mand i 33-årige Lukasz Skorupski fra Bologna samt talentfulde Marcin Bulka, den 24-årige der gør det godt i franske Nice.

Radoslaw Majecki erobrede en startplads i Monaco i foråret med flotte præstationer, men kom ikke med i EM-truppen. Den 25-årige FC København-målmand Kamil Grabara kommer ikke med. Han har ikke været udtaget til landsholdet siden 2022, og den danske Superliga er trods alt ikke hverken Serie A eller Ligue 1.

Polen

Gruppe D


Polens EM Kampe

Polen
Østrig
21. jun. 18:00
Frankrig
Polen
25. jun. 18:00

Hold øje med

Robert Lewandowski

Angriber

(Foto: Independent Photo Agency Srl / Alamy)


Forsvar

28-årige Jan Bednarek fra Southampton er den mest rutinerede midterforsvarer i den polske trup (56 landskampe) og er da også fast starter. Hurtig og forudseende. Knapt så god i luftspillet.

De to andre forventede startere i tremands-midterforsvaret er så at sige landstræner Probierz’ opfindelser. 29-årige Pawel Davidowicz fra Serie A-klubben Verona er kun noteret for 10 landskampe og var ikke fast starter under Santos, men han startede inde i begge playoff-opgør i marts og er stærkere i hovedspillet end Bednarek. Og så er der 24-årige og fleksible Jakub Kiwior der mest spiller venstre back for Arsenal (når han spiller; sidder en del på bænken), hvad han også mest gjorde for Polen i begyndelsen af EM-kvalifikationen. Men han rundede gruppespillet af som venstremand-starter i midterforsvaret og indtog også den rolle i playoff-kampene.

Tomasz Kedziora fra græske PAOK fik fem starter i kval-gruppespillet, men var ikke med i martskampene i år og fik ikke en slutrunde-billet. Med er derimod Sebastian Walukiewicz fra Empoli og Bartosz Salamon fra Lech Poznan.

Venstre wingback: Den diminutive Roma-spiller Nicola Zalewski er lige god med begge fødder og kan såmænd også indtage en højrekants-plads, men på Probierz’ hold er der mest brug for ham til venstre. Kiwior kan naturligvis vikariere, og det kan højre wingback Frankowski også. Ellers er der Puchaecz fra BL2-klubben Kaiserslautern.

Højre wingback: Er nok som udgangspunkt offensivt stærke og målfarlige Przemyslaw Frankowski fra Lens. Erfaren og kvik på fødderne. Med erfarne Bereszynski fra Empoli som solid afløser. Skal det være mere offensivt, er der den 24-årige fløj/wingback Michal Skoras fra Club Brügge. Hårdtspillende Matty Cash fra Aston Villa kom ikke med i EM-truppen trods fire kvalkampe. Cash har været polsk statsborger siden 2021 (bedstemor er polsk) og er noteret for 15 kampe.

Midtbane

Gode, gamle Krychowiak sluttede sin landsholdskarriere i september sidste år efter 100 kampe for Polen. Hvem skal så være ankermand og oprydder på den polske midtbane?

Karol Linetty (47 landskampe) kunne være et bud, men Probierz undlod at udtage Torino-manden i kvalifikationen og holdt fast i sin beslutning i EM-truppen. Jakub Moder (21 landskampe) fra Brighton er derimod med, men fik kun en indskiftnng i marts, og han har døjet med at få spilletid i den engelske Premier League-klub.

I stedet ser den defensive midtbane ud til at bestå af to nytilkommere fra halvsvage ligaer: Jakub Piotrowski (26 år, fem landskampe), anfører i bulgarske Ludogorets, og Bartosz Slisz (25 år, otte landskampe) fra MLS-klubben Atlanta United. Med Moder, Damian Szymanski fra AEK Athen og Taras Romanczuk fra Bialystok som afløsere.

Rollen som offensiv midtbane, 10’eren, sidder Napoli-kreatør Piotr Zielinski på. 88 landskampe, 11 mål og 14 assists. Med Sebastian Szymanski fra Fenerbahce som glimrende vikar.

Angreb

Han har rundet de 35, og hans mål kommer ikke i lige så lind en strøm som i hans Bayern München-dage, men Robert Lewandowski er stadig en hyperfarlig angriber – ikke synderligt hurtig, men fysisk stærk og giftig. Barcelona-centreforwarden scorede tre gange i EM-kvalifikationen og er Barcelonas La Liga-topscorer.

Makker i det polske tomandsangreb var i playoff-kampene i marts Karol Swiderski fra MLS-klubben Charlotte; pt udlejet til Serie A-klubben Verona. Hvor han dog mest sidder på bænken og sjældent scorer. Det gjorde han heller ikke i marts-landskampene, så hans EM-startplads kunne måske gå til Adam Buksa fra Antalaspor eller den landsholdserfarne Basaksehir-frontløber Piatek. Begge med en nydelig klubsæson. Derimod misser en anden rutineret angriber, Juventus-indskifter Milik, EM pga en skade.

For Swiderski taler at han er venstrebenet og komplementerer Lewandowski på nydelig vis.

Deciderede fløje spiller Polen som udgangspunkt ikke med, men de kan komme i spil undervejs. 38-årige Jakub Blaszczykowki trak sig tilbage sidste sommer, men 36-årige Kamil Grosicki er stadig en mulighed, selv om han efter mange år i diverse udenlandske ligaer i dag er hjemme i Polens Ekstraklasa. I den anden ende af aldersskalaen kunne det 21-årige Wolfsburg-talentet Jakub Kaminski have pyntet, men han er ikke med i truppen.

1️⃣ Hvilken opstilling spiller Polen?

Under Michal Probierz spiller Polen som regel 3-4-1-2 med aktive wingbacks.

2️⃣ Hvem er udtaget til Polens EM-trup?

Du kan se hele holdet og en analyse her på siden om det polske landshold.

Polens gruppe

Polens kampprogram

Polens trup

Skader og karantæner

Skriv første kommentar

Skriv et svar