18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Peru – odds på peruvianernes VM

Peru var seedet i andet lag, men de er ikke favoritter til at gå videre i gruppen med Frankrig, Danmark og Australien. Peruvianerne, som har AaB-spilleren Edison Flores i truppen, bliver sandsynligvis dem, Danmark skal slå for at kunne spille sig videre fra gruppen, og det bør da også kunne lade sig gøre. Du finder odds, trup og kampe til Peru VM på denne side.

Odds på Peru til VM

Peru vinder VM: 151 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Paolo Guerrero: 151 – SPIL HER >>*
Jefferson Farfan: 501 – SPIL HER >>*

Peru vinder gruppe C: 11,00 – SPIL HER >>*

Vi har samlet de bedste odds på Perus gruppekampe, så du med ét klik bliver dirigeret videre til den bookmaker, der har højeste odds på det udfald, du tror på.

16. juni 2018
18:00 Peru – Danmark: 3,05 – 3,30 – 2,45*
21. juni 2018
17:00 Frankrig – Peru: 1,43 – 4,50 – 8,00*
26. juni 2018
16:00 Australien – Peru: 3,60 – 3,40 – 2,22*

Den første gruppekamp mod Danmark er en nøglekamp for begge nationer, da den efter al sandsynlighed kommer til at være afgørende for, hvem der går videre fra gruppen sammen med Frankrig.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).

Peru trup og startopstilling

Pedro Gallese (Veracruz)
Carlos Caceda (Deportivo Municipal)
Jose Carvallo (UTC)

Aldo Corzo (Universitario)
Luis Advincula (Lobos Buap)
Christian Ramos (Veracruz)
Miguel Araujo (Alianza Lima)
Alberto Rodriguez (Atletico Junior)
Anderson Santamaria (Puebla)
Miguel Trauco (Flamengo)
Nilson Loyola (Melgar)

Renato Tapia (Feyenoord)
Pedro Aquino (Leon)
Yoshimar Yotun (Orlando City)
Paolo Hurtado (Vitoria Guimaraes)
Christian Cueva (Sao Paulo)
Edison Flores (Aalborg)
Andy Polo (Portland Timbers)
Wilder Cartagena (Veracruz)

Andre Carrillo (Benfica)
Raul Ruidiaz (Morelia)
Jefferson Farfan (Lokomotiv Moscow)
Paolo Guerrero (Flamengo)

Forventet startopstilling: Gallese – Advincula, Rodriguezz, Ramos, Trauco – Yotun, Tapia – Carillo, Cueva, Flores – Guerrero

Profiler: Karantænetruet anfører og topscorer er VM-klar

Paolo Guerrero
Perus anfører og topscorer så længe ud til at misse VM på grund af en dopingkarantæne, men efter at have appelleret den oprindelige dom, har FIFA nu nedsat karantænen, så Guerrero alligevel kan spille i Rusland. Angriberen er på kontrakt i brasilianske Flamengo, men har masser af Bundesliga-kampe under bæltet fra sin tid i Hamburger SV og Bayern München.

Jefferson Farfan
Ligesom Guerrero har Farfan haft en flot karriere i tysk fodbold, hvor han nåede 170 kampe for Schalke 04. Han tørner enten ud på kanten eller i angrebet, og med sine 33 år er han blandt de mest rutinerede spillere hos Peru. Farfan kan både fungere som målscorer og i oplæggerens rolle, og han skal ramme et højt niveau, hvis peruvianerne skal have succes ved denne VM-slutrunde.

Andre Carillo
Den letbenede kantspiller blev hentet til Premier League på en lejeaftale, da hans tidligere træner Marco Silva blev ansat i Watford, og her har han flere gange vist sit værd på højeste niveau. Han bliver som den eneste på Perus landshold matchet mod nogle af verdens bedste spillere på daglig basis, og det betyder formentlig, at han holder AaB-manden Edison Flores ude af startopstillingen, når Paolo Guerrero er tilbage efter karantæne, og Jefferson Farfan derfor formentlig flyttes ud på kanten.

Analyse: Peru kommer (forhåbentlig) ikke videre fra gruppespillet

Peru kommer efter alt at dømme til at kæmpe med Danmark om andenpladsen i gruppe C, hvor franskmændene må forventes at snuppe førstepladsen. Edison Flores og co. kom med på sidste mandat i den sydamerikanske kvalifikationspulje og ligner det svageste hold fra andet seedningslag. Danskerne kunne derfor være ganske godt tilfredse med trækningen af Peru som gruppemodstander, og Danmarks mulighed for avancement ser bedre ud end Perus ditto. Nationens to største stjerner, Paolo Guerrero og Jefferson Farfan, er godt oppe i alderen, og det er kun Andre Carillo (Watford) og Renato Tapia (Feyenoord), der har deres daglige gang på nævneværdige europæiske adresser. Peruvianerne falder formentlig ikke helt igennem, for der er flere udmærkede spillere på holdet, men de bør ikke kunne klare sig bedre end Frankrig og Danmark, som da også er bookmakernes favoritter til første- og andenpladsen. Vi både håber og tror, at Peru glipper avancementet fra gruppen, så Danmark i stedet kan snuppe en billet videre til de rigtig sjove kampe.

Historien om Peru ved VM i fodbold

Peru er i 2018 for første gang med ved VM siden 1982.

Peru var med i første udgave af VM i 1930 i Uruguay. Her tabte nationen til Rumænien og Uruguay, og derfor måtte de rejse tidligt hjem.

40 år senere kvalificerede den sydamerikanske nation sig igen, og Peru var endt i gruppe med Bulgarien, Marokko og Tyskland. Det blev til to sejre ud af tre mulige i gruppespillet, og derfor sikrede nationen sig videre avancement. I kvartfinalerne var de senere verdensmestre fra Brasilien med blandt andet Pelé på holdet for stærke for Peru.

Otte år senere var Peru igen med ved VM. Her blev det til sejre over Skotland og Iran i gruppespillet samt et uafgjort resultat mod Holland. Det var nok til at sikre videre deltagelse. I anden runde gik det dog helt galt for Peru, da nationen tabte til både Brasilien, Polen og Argentina. Nederlaget til Argentina lød på hele 0-6.

I 1982 havde Peru en skidt slutrunde. To afgjorte resultater mod Cameroun og Italien var ganske godkendt, men et 1-5 nederlag til Polen var udslagsgivende for landets videre færd i turneringen. Siden 1982 har Peru kæmpet for at komme med til endnu en slutrunde, men det har ikke båret frugt.

I 2018 er de dog med igen ved VM, men det var ikke uden dramatik, at VM-pladsen blev sikret. Indtil sidste kamp i den sydamerikanske VM-kvalifikation var der spænding. Peru mødte i sidste runde Colombia på hjemmebane, der heller ikke var sikre på en plads ved VM. Kampen sluttede 1-1, og derfor var Peru afhængig af andre resultater for minimum at få femtepladsen, der gav adgang til playoff-kampene. Chile snublede mod Brasilien, der allerede var kvalificeret, og derfor måtte Chile tage til takke med sjettepladsen og en lang næse.

I playoffrunden skulle Peru duellere mod New Zealand over to kampe. Første kamp fandt sted på Westpac Stadium i Wellington, New Zealand. Her fik Peru et godt resultat med hjem, da kampen endte 0-0. Derfor kunne Peru afgøre festlighederne hjemme i Lima, og det startede godt, da hurtige Jefferson Farfán scorede til 1-0. I anden halvveg sikrede Christian Ramos sejren for Peru, og derfor var den sydamerikanske nation klar til første VM-slutrunde i 36 år.

På trods af kvalifikationen til VM, så havde nationen store problemer i forsvaret undervejs i kvalen. Peru lukkede hele 26 mål ind i 19 kampe, og det var eksempelvis hele syv mål mere end Colombia på pladsen over.

Heldigvis viste Perus angreb at have den fornødne kvalitet til at sikre mange mål. De to farligste spillere var AaB-spilleren Edison Flores og Paolo Guerrero (tidligere Bayern München) med fem mål hver.

Der har været meget polemik omkring Paolo Guerrero i månederne efter Perus kvalifikation til VM. Guerrero blev nemlig testet positiv for brug af kokain efter den næstsidste kamp mod Argentina i kvalifikationen. Første udmelding var karantæne, der holdte stjernen ude af VM. Den næste besked var, at han havde fået reduceret sin karantæne, så han alligevel kan deltage ved VM.

I øjeblikket ledes Perus fodboldlandshold af argentinske Ricardo Gareca, der tidligere har trænet en række argentinske klubber. Han har været på posten siden 2015.

Peru er havnet i gruppe med Frankrig, Australien og ingen ringere end Danmark. Her vil landet kæmpe med næb og klør for at sikre sig videre avancement.