18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Paul Parker: Christian Eriksen gør Man Utd til et fantastisk hold

Vi fangede vores engelske fodboldekspert, Paul Parker, til en snak om tilstanden af udenlandske spillere i Skotland, Rasmus Nissen Kristensen og Manchester Uniteds Christian Eriksen.

Paul Parker og Aston Villas Tommy Johnson i luftduel, 1995 – Foto: Bildbyrån

Den australske midtbanespiller, Aaron Mooy, der tidligere gjorde sig i Brighton, blev hentet retur til Europa og Skotland, efter en kort tur til kinesisk fodbold. Den tidligere engelske landsholdsback, Paul Parker, er umiddelbart ret imponeret af den 32-årige midtbaneslider.

“Aaron Mooy var utrolig i Huddersfield. Hans fodbolduddannelse er rigtig god, fordi han har spillet i Europa i så mange år. Jeg tror, at han lærte meget i Manchester City, på trods af at være et PR-køb, lidt ligesom når de køber spillere fra USA”.

“Nu har han været fantastisk i Celtic, hvilket er en storklub. Jeg har stor respekt for den klub. Jeg elsker fansne og atmosfæren, og mange spillere ville gøre alt for at spille der”.

“På baggrund af det, kunne jeg godt se ham spille resten af sin karriere i Celtic. Han må virkelig nyde at være der og præstere så godt”.

Når Parker bliver spurgt, om han kunne se Mooy gøre retur til den bedste liga i verden, forklarer han:

“Han har helt sikkert evnerne til at spille i Premier League. Måske ikke for en af de helt store top seks klubber, men han kunne sagtens gøre sig til på et hold, der kæmper med i den øverste del af ligaen.”

“Men for Celtic kan han vinde mesterskaber, spille i Champions League og udleve en masse ting, som andre kun drømmer om, men jeg ville nyde at se ham tilbage i Premier League”.

Aaron Mooy i direkte duel med danske Christian Eriksen under VM 2022 – Foto: Bildbyrån

Parkers landsmand, engelske Joe Hart, er også på lønningslisten i den skotske storklub. Her er forventningerne dog ikke ligeså store.

“Joe Hart blev sparket ud af Manchester City og han håndterede det ikke specielt godt. Derfra røg han på lån i flere forskellige klubber, inden han endte i Tottenham, hvor han kun var andetvalg”.

“Hans karriere har været i en nedadgående spiral, men han har genopfundet sin karriere i den største klub i Skotland. Han må elske at være her, og jeg kunne godt se ham gå hen og blive en kulthelt i Celtic”.

Spørger man den tidligere Manchester United-back om Hart kunne gøre comeback i Premier League er svaret klart:

“Har han niveauet til at spille i Premier League? Det tror jeg ikke, men hvorfor skulle han dog også tage tilbage? Han har etableret sig selv som en nøglespiller i Celtic og de elsker ham her”.

“Han er gammel og han burde nyde det sidste kapitel af sin karriere, i Celtic. Og hvad mere kan man ønske sig end at være elsket i en fantastisk klub? Jeg er sikker på, at han er glad og tilfreds”, runder Paul Parker af med.

Joe Hart kigger efter kuglen – Foto: Bildbyrån

Vi vender næsen sydpå og er tilbage i Premier League. Danske Rasmus Nissen Kristensen ser ikke meget spilletid i Leeds, efter hans direkte konkurrent, Luke Ayling, er vendt tilbage fra en skadespause.

“Jeg tror ikke, at Rasmus Nissen har en chance for at spille i stedet for Ayling. Overhovedet. Luke Ayling er en fanfavorit, de elsker ham virkelig på Elland Road. Han er deres anfører, og efter en skade og tid på bænken, er han nu tilbage og har præsteret formidabelt”.

“Jeg mener ikke, at Nissen er en dårlig spiller. Faktisk mener jeg, at han er ret god, men han er ikke bedre end Ayling. Jeg prøver ikke at være respektløs, men han kommer ikke til at presse Luke Ayling ud på bænken. Aldrig i livet”.

“Ayling er kult i Leeds, og på baggrund af det kommer Nissen til at kæmpe en kamp, så længe han er i Yorkshire. Medmindre Ayling dummer sig, kommer Rasmus Nissen ikke til at spille. Han kommer virkelig til at kæmpe”.

Rasmus Nissen Kristensen må kigge langt efter spilletid, mener Paul Parker – Foto: Bildbyrån

58-årige Parkers gamle klub, Manchester United har været foruden vores danske landsholds-es, Christian Eriksen. Det er noget, der virkelig går den tidligere engelske landsholdsspiller på.

“Slaget af at miste Christian Eriksen har været større end forventet. Og det, at ingen taler om det, gør at jeg føler han bliver behandlet respektløst”.

“Han er en utrolig vigtig spiller, men ingen bemærker det. Han styrer kampens tempo. Det er ham, der bestemmer om United skal angribe eller hvile, med bolden i egne rækker”.

Fortsættes under billedet

Eriksen leder efter en åben medspiller, under VM-kampen mod Australien – Foto: Bildbyrån

“Jeg vil sige, at Manchester United står dårligere, i forhold til at kontrollere kampen, når Eriksen ikke er med. Fred og Sabitzer er fremragende spillere, men de har ikke Eriksens hjerne”.

Helt dårligt går det, selvfølgelig, ikke for de røde djævle, hvilket Parker da også anerkender.

“Naturligvis har Manchester United leveret nogle gode resultater uden Christian Eriksen, hvilket måske er grunden til, at ingen taler om ham. Jeg vil dog sige, at Christian Eriksen gør et godt Manchester United hold, til et fantastisk Manchester United hold”.

Skriv første kommentar

Skriv et svar