18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Panama – odds på panamanernes VM

Den lille mellemamerikanske nation står i 2018 over for deres første deltagelse ved en VM-slutrunde. Landet var tæt på at kvalificere sig allerede for fire år siden, men denne gang lykkedes det. Hvad kan miniputnationen gøre ved VM, hvor de er havnet i gruppe G med et par af de europæiske bejlere til VM-trofæet? Du finder odds, trup og kampe til Panamas VM på denne side.

Panama vinder VM: 1001 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Blas Pérez: 751 – SPIL HER >>*
Gabriel Torres: 751 – SPIL HER >>*
Roberto Nurse: 751 – SPIL HER >>*

Panama vinder gruppe G: 56,00 – SPIL HER >>*

Tror du, at Panama måske kan overraske mod Belgien eller England i gruppe G? Så får du det rigtig godt betalt, hvis du altså satser på de mellemamerikanske VM-debutanter. Her finder du markedets bedste odds på Panamas gruppekampe ved VM.

18. juni 2018
17:00 Belgien – Panama: 1,17 – 7,40 – 21,00*
24. juni 2018
14:00 England – Panama: 1,21 – 7,15 – 18,50*
28. juni 2018
20:00 Panama – Tunesien: 3,50 – 3,30 – 2,20*

Hvis Panama ikke står med nul point efter deres to første kampe, må fodboldverden simpelthen løfte på hatten for den lille VM-debutant, som dog nok skal bruge en sejr i sidste gruppekamp mod Tunesien for at komme i spil til en plads i knockoutfasen af VM.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Panamas trup og startopstilling

Jose Calderon (Chorrillo)
Jaime Penedo (Dinamo Bucharest)
Alex Rodriguez (San Francisco)

Felipe Baloy (Municipal CSD)
Harold Cummings (San Jose Earthquakes)
Erick Davis (Dunajska Streda)
Fidel Escobar (San Miguelito)
Michael Murillo (New York Red Bulls)
Adolfo Machado (Houston Dynamo)
Luis Ovalle (Olimpia)
Roman Torres (Seattle Sounders)

Jose Luis Rodriguez (Gent)
Yoel Barcenas (Cafetaleros de Tapachula)
Armando Cooper (Universidad de Chile)
Anibal Godoy (San Jose Earthquakes)
Gabriel Gomez (Bucaramanga)
Valentin Pimentel (Plaza Amador)
Alberto Quintero (Universitario)

Abdiel Arroyo (Alajuelense)
Ismael Diaz (Deportivo La Coruna)
Blas Perez (Municipal)
Luis Tejada (Sports Boys)
Gabriel Torres (CD Huachipato)

Forventet startopstilling: Penedo – Ovalle, Torres, Escobar, Machado – Quintero, Godoy, Gómez, Bercenas – Torres, Pérez


Profiler: Rutinerede kræfter skal bære Panama

Gabriel Gómez
Den største stjerne hos Panama er nok Gabriel Gómez. Han er den spiller med flest landskampe i bagagen, og han har været med på landsholdet siden 2003. Derfor er han en uhyggelig vigtig spiller for det panamanske landshold. Goméz er ikke den mest målfarlige, men han står for en stor del af kreativiteten på Panamas hold. Han er hjernen på Panamas mandskab, og derfor skal han præstere sit ypperste, hvis det ikke skal blive til et hurtigt exit i VM-debuten for Panama.

Román Torres
Panama kan i høj grad takke Román Torres for, at landet er med til deres første VM-slutrunde i Rusland. Torres har spillet over 100 landskampe for Panama, og derudover scorede han det afgørende mål i den sidste kamp mod Costa Rica i kvalifikationen. Den centrale back spiller til dagligt i Canada hos Seattle Sounders, og han er en yderst vigtig mand for Panamas forsvar grundet sin store rutine og sikkerhed. Et uprøvet landshold som Panama har brug for en stabil spiller, man kan regne med, og det får man i Román Torres.

Blas Pérez
Blas Pérez er Panamas ”Grand Old Man”, da han med sine 36 år har været med i en lang årrække for Panama. På trods af sin høje alder leverer han stadig på landsholdet. Han scorede til 1-1 i den livsvigtige sejr over Costa Rica i sidste spillerunde. Perez har en lang karriere bag sig, som startede tilbage i 1998, hvor han har været forbi diverse klubber i USA og Mellemamerika. Han er kendt for sin gode disciplin, og selvom han ikke er den hurtigste spiller, så har Pérez en god målnæse, der kan komme til at være afgørende for Panamas skæbne ved VM.


Analyse: Disciplinerede VM-debutanter kan kun overraske

Panama er en lilleputnation på den internationale fodboldscene. På sensationel vis spillede nationen sig til VM efter en dramatisk kamp mod Costa Rica, og det var der ikke mange, der havde forventet inden starten på kvalifikationen. Panama har dog overrasket alt og alle med en benhård disciplin og en unik evne til at udnytte kontraangreb til mål. Derudover står Panama sammen som få hold, og det skal præstere over hele linjen, hvis det skal blive til sejr. Forventningerne til det lille land er ikke ret store, da Panama skal kæmpe med Belgien, England og Tunesien om videre avancement, og det ser på papiret ud til at blive en hård nød at knække. Panama spiller oftest 4-4-2, og træner Hernán Darío Gómez har haft god succes med at spille bolden op til fysisk stærke Blas Pérez på toppen. Træner Hernán Jaramillo fra Colombia har massiv VM-erfaring, da han tidligere har ført Colombia (VM i 1998) og Ecuador (VM i 2002) til VM. Det er derfor en yderst rutineret herre, som har ansvaret for Panama. Han er hjernen bag Panamas gode spil, da landsholdet aldrig har præsteret på et så højt niveau som i øjeblikket. Gómez har fået skruet et godt kollektiv sammen, som har vundet mange fodboldkampe, hvor de panamanske spillere måske ikke har været de bedste enkeltvis. Hvis sammenholdet fungerer under VM kan favoritlandene få svært ved at score på Panama. Et men er dog, at kvaliteten til VM er væsentlig højere, end hvad Panama er vant til, og derfor kan det være vanskeligt for lilleputnationen at stå imod det tunge pres. Det bliver meget interessant at se, hvordan Panama kommer til at økonomisere med kræfterne, da nationen ikke har den bredeste trup i verden. Der er forskel på stjernerne og bænkevarmerne, men hvis spillerne er friske, kan de mere rutinerede spillere løfte de mindre gode spillere i de vigtige kampe.

Historien om Panama ved VM i fodbold

En af VM-historiens helt store sensationer er Panama. Panama var tæt på en VM-deltagelse i 2014, men her måtte landet se sig slået i fjerde runde af kvalifikationen. To mål i overtiden imod sig mod USA kostede landet playoff-pladsen.

I VM i Rusland 2018 er landet dog at finde efter en yderst flot kvalifikation. Største resultat for Panama historisk set er en titel ved Copa Centroamericana i 2009, hvor de undervejs til titlen slog Honduras og Costa Rica.

Panamas VM-kvalifikation var noget af en rutsjebanetur. Landet startede ud med at vinde 2-0 over Jamaica. Derefter tabte nationen til Costa Rica, mens Panama vandt opgøret mod Haiti med 1-0. To gode kampe gav dem en god ballast inden det sidste opgør mod Costa Rica i gruppen. Her kunne Panama tabe og samtidig gå videre til femte runde af kvalifikationen. Den kamp tabte Panama også med 3-1 på blandt andet to mål af den tidligere FCK-spiller Christian Bolanos.

I femte runde af kvalifikationen blev Panama parret med Mexico, Honduras, USA, Trinidad og Tobago samt Costa Rica, som landet også mødte i fjerde runde. Panama lagde godt fra land med en 1-0 sejr over Honduras på et tidligt mål. Derefter fik spillerne fra Panama et vigtigt point mod Mexico på hjemmebane.

En lille ridse i lakken kom mod Trinidad og Tobago, da panamanerne tabte med 0-1 på udebane. Næste kamp på programmet var mod USA på hjemmebane, og her blev det heller ikke til sejr for Panama. 1-1 blev resultatet af opgøret.

Endnu et uafgjort resultat sikrede Panama sig mod Costa Rica i en nulløsning. Panamanerne var tæt på at tabe til Honduras i den efterfølgende kamp, men et mål af Román Torres i overtiden sikrede Panama et point. Herefter fulgte Panama op med et nederlag til Mexico på udebane og en sikker sejr over Trinidad og Tobago på 3-0 på hjemmebane. Mod USA på udebane fik Panama til gengæld bøllebank med 4-0 i Orlando på blandt andet to mål af den tidligere Sunderland-spiller Jozy Altidore.

Efter meget svingende resultater var Panama meget presset inden den sidste kamp. Landet var placeret som nummer fire i gruppen efter Mexico, Costa Rica og USA. Mexico og Costa Rica var allerede sikre på en VM-plads, mens USA stadig kunne nå at blive sorteper i gruppen, hvis både Honduras og Panama vandt deres sidste kampe mod henholdsvis Mexico og Costa Rica, der var sikre i forvejen, og USA tabte.
USA mødte bundholdet Trinidad og Tobago, der intet havde at spille for. En sejr til USA havde sikret en VM-billet til landet. Det utrolige skete. Panama vandt med 2-1 over Costa Rica på et afgørende mål af Román Torres i det 88. minut. Honduras triumferede med 3-2 over Mexico, mens USA sensationelt tabte til bundproppen Trinidad og Tobago med 2-1 på udebane.

Disse resultater gjorde, at Panama endte på tredjepladsen foran Honduras med en bedre målscore, mens USA blev nummer fem. Panama havde dermed sikret sig sin første VM-billet nogensinde, mens Honduras røg ud i playoff-kampe, og USA blev sendt hjem med en lang næse.

Panama møder i deres gruppe til VM Belgien, England og Tunesien, og her skal der nok et mindre mirakel til, hvis det ikke skal blive til et hurtigt exit for lilleputnationen.

Landstræner for Panama er colombianske Hernán Jaramillo. Han har ført Colombia og Ecuador til VM, og i 2014 blev han ansat af Panama.