18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Joakim Brandt: Sæsonoptakt til 1. division 2021/2022

Den danske 1. division sparkes i gang fredag d. 23. juli 2021, og hold som Lyngby, Horsens og Esbjerg har alle ambitioner om at sikre en billet til Superligaen. I denne artikel klæder Joakim Brandt, ekspert på dansk fodbold, dig på til strabadserne i den næstbedste danske række – med spiltips på vinder, oprykning og nedrykning.

Foto: Bildbyrån


Joakim Brandts sæsonoptakt til 1. division

En utroligt spændende sæson venter forude i landets næstbedste fodboldrække! Ned fra Superligaen er kommet Lyngby og AC Horsens, som begge må have ambitioner om at rykke hurtigst muligt op igen. Fra 2. division skal vi byde velkommen til Nykøbing FC og Jammerbugt FC, som vandt deres respektive række i rimeligt sikker stil. Vest for Storebælt er der et par klubber, som har spillet Superliga inden for de sidste par år, der ser ud til at have det svært. Der er sket ting og sager i Esbjerg i løbet af sommeren, mest med negativt fortegn, og det samme kan siges om Vendsyssel, hvor der heller ikke ser ud til at være styr på tingene. Hobro ser også ud til at have det svært – i hvert fald sportsligt – efter deres niendeplads i sidste sæson. Mere spændende ser det ud øst for Storebælt, og særligt i HB Køge, hvor Daniel Agger og Lars Jacobsen skal styre slagets gang.

Der venter en sæson, hvor der både bliver spænding om de to oprykningspladser, men også i bunden af rækken, hvor de to dårligste må en tur i 2. division.


Sådan ender holdene i den danske 1. division

Læs om alle hold i rækken, og se Joakim Brandts bud på slutplacering.


Lyngby – 1

Nedrykkerne fra Lyngby fik nogenlunde styr på det i foråret, men var for langt efter til, at de kunne redde sig i Superligaen. Alligevel må forårssæsonen give forhåbninger om en hurtig returbillet til landets bedste fodboldrække. Og det er endda på trods af, at Lyngby sagt farvel til Carit Falch, som Vejle har købt fri. Store profiler fra sidste sæson i Mathias Hebo og Magnus Warming er også væk, men derudover har Lyngby formået at holde på resten af truppen, og derudover fået Andreas Bjelland og en ghanesisk midtbanespiller ind. Lyngby er også kendt for deres talentafdeling, hvor der sæson efter sæson dukker nye spændende spillere op, senest Emil Kornvig i sidste sæson. Lyngby ser ud til at være godt stillet forud for den nye sæson i 1. division.

Nordicbet
2,85
Lyngby vinder 1. division


HB Køge – 2

HB Køge har været særdeles aktive i sommerens transfervinduet. Udover at have hevet Daniel Agger og Lars Jacobsen ind som trænerduo, har sjællænderne også hentet markante spillere ind, både fra udlandet, men også fra andre danske klubber. Blandt de udenlandske spillere kan nævnes den tidligere FC Nordsjælland-bomber Bruninho, forsvarsklippen Nemanja Cavnic og den tidligere Liverpool-back Jon Flanagan. Af danske spillere er den tidligere Randers-forsvarsspiller Mathias Nielsen, Hvidovre-profilen Oscar Buch, det tidligere AGF-talent Daniel Thøgersen og den tidligere Fremad Amager-anfører Pierre Larsen blandt de navne, der er hentet til. Derudover har de også fået talentet Marius Elvius hjem fra lejeaftalen i Verona. Udskiftningen i spillertruppen har været stor over sommeren, men formår de to tidligere landsholdsspillere at få styr på tropperne, så har HB Køge en af de mest spændende og stærke trupper i 1. division.

Nordicbet
5,50


FC Fredericia – 3

I efterhånden en del år, har FC Fredericia været med i subtoppen af den danske 1. division, uden at det er blevet til mere eller mindre. I sidste sæson blev FC Fredericia nummer fem, efter de gik i stå i slutningen af sæsonen. FC Fredericia har et samarbejde med FC Midtjylland, og af dette har klubben forlænget lejeaftalerne med Tobias Anker og Christian Tue, som begge var store aktiver for FC Fredericia i sidste sæson. Derudover er Mathias Kristensen hentet i Esbjerg fB, og målmand Sebastian John er kommet til fra Kolding. Hovedsponsor Monjasa har også lige forlænget aftalen med FC Fredericia grundt ambitionerne om Superliga-fodbold. Trods ambitionerne om Superliga, må FC Fredericia endnu engang nøjes med at være en del af subtoppen i 1. division, uden at det kaster en oprykning af sig.


AC Horsens – 4

AC Horsens havde det rigtigt svært i sidste sæson af Superligaen, som var den første uden Bo Henriksen på trænerbænken. Undervejs blev Jonas Dal byttet ud med Jens Berthel Askou, og nu er det ham, der skal forsøge at få AC Horsens tilbage i det fineste selskab. Umiddelbart kan det godt vise sig at være en svær opgave. Selvom den tidligere Superliga-profil Janus Drachmann er kommet til, og de har hentet Casper Tengstedt på en permanent aftale, så har AC Horsens også sagt farvel til en række af deres største profiler. Backen Jacob Buus er røget til belgisk fodbold, midtbaneslideren Bjarke Jacobsen skal spille 3. Bundesliga, og Louka Prip er stadig at finde i Superligaen, hvor han nu tørner ud for AaB. Derudover er der kraftige rygter om, at sidste års anfører Hallur Hansson også er på vej videre i karrieren. Umiddelbart bør AC Horsens i første omgang bestræbe sig efter at blive en del af toppen i 1. division.


Esbjerg – 5

Der hersker kaostilstande i Esbjerg, som ellers umiddelbart er den klub i 1. division, der er mest gearet til Superligaen, hvis man kigger på rammerne. Den nye tyske cheftræner Peter Hyballa er kommet i modvind fra start, hvor flere af truppens etablerede spillere har udtrykt deres utilfredshed. Det har resulteret i, at profiler som Jakob Ankersen, Kevin Conboy og Yuri Yakovenko er sendt ned på U19-holdet, og det er tvivlsomt, om de får lov til at være med, når det går løs i 1. division. Esbjerg var med i oprykningsræset i sidste sæson, men kunne ikke holde trit med Viborg og Silkeborg i løbet af forårssæsonen. Der er dog blevet ændret markant i både ledelsen, staben og spillertruppen, og det er virkelig svært at forestille sig, at den tyske træner formår at få tingene under kontrol, inden det er for sent. Esbjerg har bl.a. lejet fem spillere i Championship-klubben Barnsley, og så har de hentet Nicklas Strunck på en permanent aftale. Ud er gået Joni Kauko, som ellers har været en profil i mange år for Esbjerg.


FC Helsingør – 6

FC Helsingør bliver rigtigt spændende at følge i denne sæson. I sidste sæson leverede nordsjællænderne en absolut godkendt sæson i 1. division, hvor de endte på en flot fjerdeplads som oprykkere. Nu venter så den svære 2. sæson. FC Helsingør har dog hentet en række prominente navne, som skal sikre dem en plads i den øverste halvdel af 1. division. Særligt Kasper Enghardt, som de har hentet i Lyngby, ser ud til at være en god signing. Derudover har FC Helsingør fundet alternativer til aldrende Jeppe Kjær, som mistede størstedelen af sidste sæson pga. skader. Oliver Drost er kommet på en fri transfer, og Peter Buch Christiansen er lejet i SønderjyskE. På afgangssiden er David Boysen og rekordholder Anders Holst de mest markante navne. Det ligner en sæson, hvor FC Helsingør for alvor etablerer sig i 1. division, men heller ikke mere end det.


Hobro – 7

Også i Hobro, har der været gang i den i løbet af sommeren. Både cheftræner og sportschef er blevet udskiftet efter en skuffende sæson i fjord, hvor Hobro sluttede på en niendeplads på trods af deres status som Superliga-nedrykkere. Og denne sæson bliver ikke meget bedre. I løbet af sommeren er den tidligere Hobro-spiller Martin Thomsen blevet cheftræner i sin hjerteklub, efter de købte ham fri fra Skive. Martin Thomsen skal først og fremmest forsøge at få styr på defensiven, som i sidste sæson var blandt de dårligste i 1. division. Han har taget et par spillere med fra Skive, og derudover er Avanzini fra Hvidovre og unge Villads Rasmussen fra Vejle hentet ind. Væk er Jonas Brix-Damborg, som har indstillet karrieren, Christian Cappis, som er taget til Brøndby samt en håndfuld lejespillere fra sidste sæson, heriblandt Louati. Umiddelbart et par store profiler, der skal erstattes, men med Martin Thomsens ved roret, er der et lille håb om, at Hobro kan klare sig bedre end i sidste sæson.


Hvidovre IF – 8

I tre sæsoner i træk, har Per Frandsen formået at holde Hvidovre IF i 1. division, selvom de er en af de klubber med det laveste budget. Ganske imponerende. Og det tyder på, at konceptet virker på den københavnske vestegn. Sidste sæson var den bedste af de tre, hvor holdet endte på en imponerende syvendeplads. Umiddelbart går Hvidovre IF styrket ind til den kommende sæson, hvor de har lavet kontraktforlængelse med bl.a. anfører Christopher Østberg, offensivprofilen Mikkel Nøhr og veteranen Kim Aabech. Derudover er to velkendte navne i dansk fodbold hentet til klubben i form af Matti Lund og Martin Spelmann, hvilket er to rigtig fine tilføjelser. I de seneste sæsoner har Hvidovre IFs største udfordring været bredden af truppen, men det ser også ud til at være et område, som klubben fokuserer på. Mohamed Al-Naser er hentet i HIK og flere spillere er til prøvetræning i øjeblikket. Hvidovre IF bør endnu engang klare frisag fra nedrykningsdramaet.


Nykøbing FC – 9

Oprykkerne fra Nykøbing FC havde store ambitioner for år tilbage, hvor målet var Superliga i 2020. I stedet for Superliga stod den pludselig på 2. division. Nykøbing FC formåede dog at holde sammen på størstedelen af truppen i sidste sæson, hvor de var ganske suveræne og blot tabte to kampe, hvilket førte til, at de vandt med en margin på ni point til HIK. Fra vinter smutter offensiv-profilen Sebastian Koch til Lyngby, men indtil da kan han blive et stort aktiv i offensiven sammen med Mathias Gehrt og Mathias Kristensen. Defensiven er blevet styrket med lokale Elias Gärtig, som er hentet hjem efter et par år i Brøndbys ungdomsafdeling, og Mathias ‘Malte’ Johannsen, som kommer fra FC Fredericia. Mon ikke Claus Jensen og Claus Meyer har flere esser i ærmet, hvis det skulle blive nødvendigt i forhold til at redde sig i 1. division.


Fremad Amager – 10

Også et prominent navn har overtaget tøjlerne i Fremad Amager, nemlig Peter Løvenkrands. Og det ser ikke ud til, at den tidligere landsholdsspiller får lette arbejdsbetingelser hos Øens hold. Nærmest halvdelen af sidste års trup er væk, heriblandt profiler som Nemanja Cavnic, Pierre Larsen og Felix Winther. Ind er kommet et par reservespillere fra andre 1. divisionshold i Lucas Haren og David Boysen, som begge var i perifirien af FC Helsingørs hold, og det samme med Jakob Johansson i HB Køge. Spillere med en masse fart, og spillere som helt sikkert har niveau til 1. division, men også spillere, som endnu ikke har bevist det store i de seneste par sæsoner. Kristoffer Munksgaard og Olusegun er også stadig i klubben, så offensiven burde egentlig være fint besat. Defensiven ser dog noget mere tvivlsom ud, og jeg ville have mine bekymringer, hvis jeg sad i Peter Løvenkrands sæde. Med til den historie skal også, at de har lukket 11 mål ind i tre træningskampe. Fremad Amager overlever, men det bliver på et hængende hår.


Vendsyssel FF – 11

Endnu en tidligere Superliga-klub, hvor der hersker uro i kulisserne. Ejerskifte og manglende lønninger er blandt de overskrifter, der har været fremme om den nordjyske klub. Og så har der også lige været et trænerskifte oveni. Henrik Pedersen skal forsøge at få klubben på rette køl igen. Et par af spillernes kontrakter er udløbet, og de ved ikke, hvor de står, når den nye sæson sparkes i gang. Spillertruppens bredde ser ikke særligt lovende ud, og det gør selve spillermaterialet heller ikke. Sammenlignet med sidste sæson, er det ikke fordi, der er sket synderligt meget på spillerfronten. Midterforsvaren Jakob Hjorth er væk, og Diego Montiel og Rune Frantsen er kommet ind, og ellers er der ikke det vilde at berette om. Mon ikke også, at Vendsyssel FF venter med at opruste til de har styr på organisationen og det bagvedliggende. Spørgsmålet er dog, om det er for sent? I sidste sæson blev Vendsyssel FF reddet på antal scorede mål, men i denne sæson er det ikke usandsynligt, at de må tage turen ned i 2. division.

Nordicbet
3,10
Vendsyssel FF rykker ned


Jammerbugt FC – 12

Til syvende og sidst så Jammerbugt FCs oprykning fra 2. division Vest rimelig sikker ud med syv point ned til B93, men ikke desto mindre skulle man rimelig langt hen i turneringen, før at oprykningen var på plads. Jammerbugt FC må have det laveste budget af samtlige klubber i 1. division, hvilket nok også ligger til grund for, at de har lejet tre spillere i Malmö FF, og at flere skulle være på vej. I det hele taget har Jammerbugt FC været særdeles aktive henover sommeren, hvor de har hentet et par spillere fra 2. division og forlænget med størstedelen af sidste års trup. Spejler man henover truppen, så ser den dog stadig en anelse tynd ud, og umiddelbart virker spillematerialet heller ikke til at være på niveau med de andre trupper i 1. division. Jammerbugt FC bliver et spændende bekendskab i rækken, men de kommer til at få det svært.

Nordicbet
1,57
Jammerbugt FC rykker ned


Spil på vinderen af 1. division 2021/2022

HoldVinderodds
LyngbyOdds 2,85 – SPIL HER ->>*
AC HorsensOdds 3,60 – SPIL HER ->>*
EsbjergOdds 5,50 – SPIL HER ->>*
FC HelsingørOdds 13,00 – SPIL HER ->>*
FC FredericiaOdds 13,00 – SPIL HER ->>*
HB KøgeOdds 13,00 – SPIL HER ->>*
Fremad AmagerOdds 28,00 – SPIL HER ->>*
HobroOdds 28,00 – SPIL HER ->>*
Vendsyssel FFOdds 85,00 – SPIL HER ->>*
Hvidovre IFOdds 125,00 – SPIL HER ->>*
Nykøbing FCOdds 125,00 – SPIL HER ->>*
Jammerbugt FCOdds 125,00 – SPIL HER ->>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

*Reklamelink

 1. OMSÆT FOR 500 KR. OG MODTAG ET 500 KR. FREEBET MED VORES BETTING BONUS
  Gælder kun nye spillere | Omsæt for 500 kr. til minimum odds 1.80 for at få dit freebet | Gevinst af freebet udbetales uden omsætningskrav | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | stopspillet.dk | rofus.nu | 18+ Alle regler og vilkår
  • Mange indbetalingsmuligheder
  • Ingen gebyr på ind-eller udbetaling
  • Stort spiludbud

3 kommentarer

 1. Sæsonoptakten til 1. division er klar. 🙂

  God fornøjelse!

  /SpilXperten.com

 2. Det er en rigtig god gennemgang.

  Godt overblik, kort og relevant beskrivelse af holdene og et par gode sæson væddemål at gå med på 🙂

  Tak!

  1. Tak for de rosende ord, Toffe!

   Jeg forventer en rigtig spændende 1. division – og særligt glæder jeg mig til at følge med i HB Køge og deres projekt!

Skriv et svar