18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Norge – Letland: Odds og optakt den 13. november 2021

Foto: Bildbyrån

Norge jagter stadig VM-billetter for første gang siden 1998, og lørdag aften tager de mod Letland i deres sidste hjemmekamp i gruppen. Sejr til Norge sender dem direkte i favnen på en gruppefinale mod Holland på tirsdag. Selv om træner Solbakken skal tackle en del afbud, bør det blive til tre sikre norske point her. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Norge – Letland. Der er kampstart lørdag d. 13. november 2021 kl. 18:00. Se kampen på 6’eren eller på Discovery+. 

GÅ TIL

Bonus op til 500 kr. / extrabet op til 1.000 kr.

Vælg mellem to velkomsttilbud: 100 % indbetalingsbonus (bonuskode = MAXSPORT) eller 100 % extrabet (bonuskode = MAX1000). Indbetalingsbonus – min. 100 kr., max. 500 kr. – krediteres straks, og skal omsættes 10x til min. odds 1,50 inden for 60 dage. Extrabet – min. 50 kr., max. 1.000 kr. – krediteres efter omsætning af indbetaling x10 på akkumulatorer (3 el. 4 valg) til min. odds 3,50 inden for 90 dage. Extrabet gælder i 7 dage. 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25).


Norge – Letland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Lawrence Visser, Belgien
Stadion: Ullevaal Stadion, Oslo, Norge
Vejret: 3° og svag vind

Optakt til Norge – Letland: Skader, karantæner og startopstillinger

Som rigtig mange andre nationer i den her landskampsrunde er Norge også ramt af afbud fra tunge profiler, for de mangler både Kristoffer Ajer i forsvaret, Sander Berge på midten og Erling Haaland i front. Tre spillere, der sædvanligvis ville være dominerende på det norske landshold. Det bliver ikke nødvendigvis et enormt problem lørdag mod Letland, men på tirsdag ude mod Holland, hvor Norge har brug for alle tre point for at snuppe de direkte VM-billetter for næsen af hollænderne, ville det nok have været brugbart med stærkeste opstilling. 

En lille form for håndsrækning har Norge dog allerede fået, for kampen i Rotterdam skal sandsynligvis spilles helt uden tilskuere af hensyn til coronavirus. Nå men lige præcis dette her, at tankerne glider mod den forestående kamp mod Holland, kan gå hen at blive det største norske problem lørdag. For de skal bruge alle tre point mod Letland, og vi så torsdag i Georgien, hvor galt det gik for Sverige. Der skal fokus på den aktuelle opgave, for Norge kan sådan set stadig nå at ryge helt ned på gruppens tredjeplads, og så er det helt overstået med drømmen om VM-billetter. 

Letland har godt nok kun været i stand til at besejre Gibraltar i gruppen indtil videre, men de har dog gjort det ganske godkendt i deres tre udekampe, hvor det er blevet til nederlag på 2:0 i Holland, og to uafgjorte i henholdsvis Tyrkiet og Montenegro via 3:3 og 0:0. Der var ikke de store forventninger på forhånd til mandskabet, som kun én gang siden løsrivelsen fra Sovjetunionen i 1992 har været med ved en slutrunde, da de i 2004 nåede EM-slutrunden i Portugal.

Når Letland i sidste runde på tirsdag med overvejende sandsynlighed slår Gibraltar, vil det være tredje VM-kvalifikation på stribe, at de vinder præcis to kampe. De slår de aller-allerringeste mandskaber, men så snart niveauet hæver sig en anelse over det, kan de ikke være med. De kan dog glæde sig over, at eneste afbud indtil videre er fra Daniels Ontuzans, som til daglig spiller på Freiburgs reservehold. Det fravær bliver næppe kampafgørende på Ullevaal i Oslo. 

Norge:

  • Kristoffer Ajer (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Stian Gregersen (Forsvar, Fast) – Karantæne
  • Frederik Bjørkan (Back, Reserve) – Skadet
  • Sander Berge (Midtbane, Fast) – Skadet
  • Veton Berisha (Angreb, Reserve) – Skadet
  • Erling Haaland (Angreb, Fast) – Skadet

Letland:

  • Daniels Ontuzans (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet

Norge forventet startopstilling: Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Ødegaard, Berg, Thorsby; Hauge, Thorstvedt, Elyounoussi.

Letland forventet startopstilling: Ozols; Savalnieks, Cernomordijs, Dubra, Jurkovskis; Zjusins, Emsis; Jaunzems, Uldrikis, Ciganiks; Gutkovskis.


Odds på Norge – Letland

Skæver vi til oddsene, ser vi, at de peger entydigt Norges vej.

Odds-forslag: Stille og rolig norsk sejr og videre til gruppefinalen

Det var umanerligt ringe, da Norge tilbage i marts indledte VM-kvalifikationen med en kindhest af et nederlag på 3:0 på hjemmebane mod Tyrkiet. Siden har nordmændene ikke tabt en eneste kamp, og i de følgende syv opgør har de blot indkasseret tre scoringer. De laver ikke mål på samlebånd – endnu! For på et tidspunkt knækker træner Solbakken koden til Haaland, og så bliver det ekstra spændende at følge Norge – men de er til gengæld svære at besejre. 

Selv uden Haaland er offensiven ikke helt tandløs, og uanset om det er unge Kristian Thorstvedt, eller en af de mere rutinerede som Sørloth eller King, vil der være krudt nok i en norsk offensiv til at nedbryde Letland. Men letterne har trods alt blot indkasseret 13 scoringer i deres otte kampe, så de falder ikke bare sammen og ruller rundt. Deres største nederlag i kvalifikationen er faldet ude mod Holland og hjemme mod Norge, hvor det er endt 2:0 begge gange. 

Norge kan ikke bruge målscore til noget, med mindre de tror på, de ligefrem kan vinde med 15 overskydende mål, og det kan de næppe, så de skal bare bruge de tre point og så ellers slippe fra kampen uden skader, karantæner og andet skrammel. Anbefalingen tror, det bliver til en norsk sejr på to overskydende scoringer lige som sidste indbyrdes duel, og så vender vi alle blikket mod Rotterdam på tirsdag. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
1,49
Norge -1,5
Gå til Marathonbet *


Norge – Letland: Statistik, topscorer og H2H

  • Norge er på 2. pladsen i VM-kvalifikationens gruppe G med 17 point efter 8 kampe. 

  • Tallene for Norge er 5-2-1 med en målforskel på 15:6.

  • Gæsterne fra Letland er aktuelt på gruppens 5. plads efter 5 point i 8 forsøg.

  • Letlands statistik siger 1-2-5, mens deres måldifference er på 8:13.

  • Norsk topscorer er Erling Haaland med 5 mål.

  • Hos Letland er Vladislavs Gutkovskis ivrigste mand på måltavlen med 2 træffere.


Expected Goals: Norge vs. Letland de seneste tre kampe:

NorgeResultatxGLetlandResultatxG
Norge – Montenegro (2-0) 0,90 – 0,27Letland – Tyrkiet (1-2) 0,41 – 2,56 
Tyrkiet – Norge(1-1) 0,91 – 1,20Letland – Holland(0-1) 1,47 – 2,32 
Norge – Gibraltar(5-1) 8,12 – 0,39 Montenegro – Letland (0-0) 1,37 – 0,65 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv første kommentar

Skriv et svar