18+ | Spil ansvarligt! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold | Alle links der indeholder symbolet * er reklamelinks.

Norge – Holland: Odds og optakt den 1. september 2021

Foto: Bildbyrån

I den meget interessante gruppe G i VM-kvalifikationen tager Norge onsdag aften hjemme på Ullevaal mod Holland. Det er gruppens nummer fire mod nummer to efter de første tre kampe, men de har begge seks point, mens nummer et, Tyrkiet, er noteret for syv point. Det er en tæt pulje, så alle kampe er vigtige. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Norge – Holland. Der er kampstart onsdag d. 1. september 2021 kl. 20:45. Se kampen på Eurosport 2 eller på Discovery+. 

GÅ TIL


Norge – Holland: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Szymon Marciniak, Polen
Stadion: Ullevaal Stadion, Oslo
Vejret: 19° og svag vind

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds er desværre ikke tilgængelige.
Odds kan ændre sig. Senest opdateret 25. november 2021 12:23.


Optakt til Norge – Holland: Skader, karantæner og startopstillinger

Det ser efterhånden ret flot ud på papiret, det Norge kan byde ind med. Martin Ødegaard, Erling Haaland, Jens Hauge, Sander Berge – som så testede positiv for corona ved ankomsten til Norge og er i karantæne i dette opgør – og en defensiv med spillere fra større klubber rundt om i Europa. Nu skal det så udmønte sig på banen også, og det er jo blandt andet træner Ståle Solbakkens opgave at få tingene til at hænge sammen. Vi ved jo fra flere perioder i FC København, at Solbakkens ideer skal have lov at fæstne sig i spillerne, men så kan det også blive virkelig godt. 

Der er i hvert fald enormt potentiale i holdet, og hvis de forstår at forløse Haaland, har de jo en notorisk målscorer på niveau med danske Elkjær fra firserne. Får de så sat Martin Ødegaard i scene, så han kan kreere mulighederne for Haaland, så ligger der virkelig mange scoringer og venter for Norge. I de første tre kampe i kvalifikationen er det dog kun blevet til fire mål, og det er Alexander Sørloth, der har stået for halvdelen af dem, men han er ikke med til denne duel, så nu er det tiden, at Haaland finder formen fra Bundesligaen frem og hamrer landsholdskasser i rusen også 

Men det bliver ikke let. Holland har van Dijk tilbage i forsvaret, og alene de to mano a mano bliver en interessant duel. Men van Dijk har støtte af De Vrij og formentlig unge Jurrien Timber i den modsatte side, og hvis de er 3:1, bør det være til at tumle for hollænderne. De må dog undvære Mathijs De Ligt, som er i karantæne her. Holland åbnede kvalifikationen i marts med et overrumplende nederlag på 4:2 i Tyrkiet, og selv om de efterfølgende slog Letland 2:0 og Gibraltar 7:0, må det stadig sidde i dem som en slem bét. 

Og sommerens EM-slutrunde gjorde ikke meget for at fjerne den irriterende fornemmelse af, at Holland måske alligevel ikke er helt oppe blandt de store lande, hvor de mener, de hører til. De gjorde godt nok rent bord i en pulje med Ukraine, Østrig og Nordmakedonien, men allerede i ottendedelsfinalerne røg de ud mod Tjekkiet, og så var det selvsagt tid for et trænerskifte. Frank de Boer trådte tilbage i skam, mens Louis van Gaal har overtaget, og med ham får hollænderne i hvert fald en masse rutine. Om det så er nok til at få holdet på sporet og ligefrem vinde opgøret på Ullevaal, ved vi mere om onsdag aften. 

Norge:

 • Rune Jarstein (Mål, Fast) – Skadet
 • Kristian Thorstvedt (Midtbane, Fast) – Karantæne
 • Sander Berge (Midtbane, Fast) – COVID-19
 • Markus Henriksen (Midtbane, Fast) – Skadet
 • Alexander Sørloth (Angreb, Fast/Reserve) – Karantæne

Holland:

 • Mathijs De Ligt (Forsvar, Fast) – Karantæne
 • Owen Wijndal (Back, Fast/Reserve) – Tvivlsom

Norge forventet startopstilling: Nyland; Ryerson, Gregersen, Ajer, Meling; Ødegaard, Thorsby, Normann, Hauge; Haaland, King.

Holland forventet startopstilling: Krul; Timber, De Vrij, Van Dijk; Dumfries, De Roon, De Jong, Wijnaldum, Blind; Weghorst; Depay.


Odds på Norge – Holland

Gæsterne er favoritter her ifølge bookmakernes odds.

Bemærk: Alle odds er reklamelinks til den givne bookmaker.

Odds-forslag: Hvem kan stå for Haaland og Depay? Nej vel …

Det er ikke to nationer, som render hinanden på dørene med indbyrdes møder. Det er blevet til tre kampe siden årtusindeskiftet. En testkampe tilbage i 2002 endte med sejr til Holland på 1:0. Og så var de i VM-kvalifikationspulje i 2008/2009, hvor Holland vandt begge kampe med henholdsvis 1:0 og 2:0. 

Men der er grøde i norsk fodbold. De får flere og flere spillere i store ligaer og store klubber, og deres seneste Nations League-forsøg gav en 2. plads på niveau B – de er altså lige på nippet til at træde ind på den store scene blandt de allerbedste mandskaber. Men så skal man ikke tabe sådan et opgør her, og det er da også tvivlsomt, om træner Solbakken lader det ske. 

Du ved, hvad du får med skotsk modstand. Kilt, haggis og sækkepiber blandet med fight hele vejen frem til slutfløjtet. Det er ærligt og med åben pande. Anbefalingen tror dog, at skotterne løber ind i et dask på pandebrasken i opgøret, hvor Danmark har flere spændende strenge at spille på.

Anbefalingen forventer et opgør med stor respekt mellem de to nationer. Holland på bolden med masser af pasninger i forsøget på at skabe en chance, mens nordmændene vil lure på muligheden for at sætte kontraangreb op, der kan skabe en eller to store muligheder for Haaland, som så kan sikre sejren.

Det skal nok lykkes for begge mandskaber at skabe chancer, og de skal også nok begge komme på tavlen. Selv om begge nationer har stærke forsvarere, har de endnu bedre offensivspillere. Buddet her bliver, at begge hold kommer på tavlen. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
bwin
1,83
Begge hold scorer
Gå til Bwin *


Norge – Holland: Statistik, topscorer og H2H

 • Norge er aktuelt på 4. pladsen i VM-kvalifikationspulje G med 6 point efter 3 kampe. 

 • Norges statistik er 2-0-1 med scoren 4:3.

 • Holland har også 6 point efter 3 runder, men de er placerede på 2. pladsen netop nu. 

 • Tallene for Holland er 2-0-1 men med en målscore på 11:4.

 • Alexander Sørloth har scoret 2 af Norges foreløbige 4 mål i kvalifikationen, og dermed er han holdets topscorer. 

 • Hollands topscorer efter de første tre kampe i kvalifikationen er Luuk de Jong, som har scoret 3 mål indtil videre. 


Expected Goals: Norge vs. Holland – de seneste tre kampe

NorgeResultatxGHollandResultatxG
Norge – Grækenland(1-2)0,89 – 0,68Holland – Tjekkiet(0-2)0,63 – 0,99 
Norge – Luxembourg(1-0)1,11 – 0,42Nordmakedonien – Holland(0-3)0,86 – 3,33 
Montenegro – Norge(0-1)0,83 – 1,53 Holland – Østrig(2-0)3,14 – 0,45 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.

Skriv et svar