18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Nigeria – odds på nigerianernes VM

Nigeria er det eneste af de afrikanske hold, der er genganger fra det seneste verdensmesterskab. 2018-slutrunden bliver faktisk den tredje VM-deltagelse i træk for Nigeria, der har nået ottendedelsfinalen tre gange tidligere – blandt andet i 1998, hvor Danmark besejrede nigerianerne 4-1 og indløste billetten til kvartfinalen. Skal Nigeria nå en ny milepæl i deres fodboldhistorie, kræver det avancement fra en svær gruppe D. Du finder odds, trup og kampe til Nigerias VM på denne side.

Nigeria vinder VM: 201 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Kelechi Iheanacho: 201 – SPIL HER >>*
Odion Ighalo: 401 – SPIL HER >>*
Alex Iwobi: 501 – SPIL HER >>*
Victor Moses: 501 – SPIL HER >>*
Ahmed Musa: 751 – SPIL HER >>*

Nigeria vinder gruppe D: 12,00 – SPIL HER >>*

Ligegyldigt hvordan du tror, at Nigeria klarer sig i gruppe D, har vi her samlet de bedste odds på afrikanernes gruppespilskampe, så du kan få mest for pengene, hvis du vil oddse på Nigerias indledende kampe ved VM.

16. juni 2018
21:00 Kroatien – Nigeria: 1,74 – 3,75 – 5,45*
22. juni 2018
17:00 Nigeria – Island: 2,80 – 3,10 – 2,75*
26. juni 2018
20:00 Nigeria – Argentina: 8,00 – 4,40 – 1,47*

Nigerias to første kampe er mod gruppens to europæiske nationer, som bestemt er til at tale med for Gernot Rohrs nigerianske mandskab. I den sidste kamp i gruppen får Super Eagles det svært mod de argentinske viceverdensmestre. Det kan være, at argentinerne har klaret paragrafferne inden dette opgør og allerede er kvalificeret til slutspilskampene. I så fald kan det være, at Nigeria ikke får det så vanskeligt her, men under normale omstændigheder bør et opgør mod Argentina ikke være et, hvor Nigeria kan få fuldt udbytte, selvom det lykkedes dem i en træningskamp mod Argentina tilbage i november sidste år.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Nigerias trup og startopstilling

Francis Uzoho (Deportivo La Coruna)
Ikechukwu Ezenwa (Enyimba)
Daniel Akpeyi (Chippa United)

William Troost-Ekong (Bursaspor)
Abdullahi Shehu (Bursaspor)
Tyronne Ebuehi (Benfica)
Elderson Echiejile (Cercle Brugge)
Brian Idowu (Amkar Perm)
Chidozie Awaziem (Porto)
Leon Balogun (Brighton)
Kenneth Omeruo (Chelsea)

John Mikel Obi (Tianjin Teda)
Ogenyi Onazi (Trabzonspor)
Wilfred Ndidi (Leicester)
Oghenekaro Etebo (CD Feirense)
John Ogu (Hapoel Be’er Sheva)
Joel Obi (Torino)

Ahmed Musa (Leicester)
Kelechi Iheanacho (Leicester)
Victor Moses (Chelsea)
Odion Ighalo (Changchun Yatai)
Alex Iwobi (Arsenal)
Simeon Nwankwo (Crotone)

Forventet startopstilling: Uzoho – Shehu, Troost-Ekong, Idowu, Balogun – Moses, Ndidi, Mikel, Iwobi – Iheanacho – Ighalo


Profiler: Mikel og Moses er afgørende for nigeriansk succes

John Obi Mikel
John Obi Mikel spiller til daglig i Kina, men de fleste kender ham nok bedst fra de 11 år og 249 kampe, hvor han repræsentererede Chelsea. Mikel er en ufattelig vigtig spiller for det nigerianske landshold, og han bærer også anførerbindet. Han styrer og dirigerer holdet og sørger for at servicere holdets offensive spillere. Det er ikke nogen ringere udgave af midtbanespilleren, man oplever, efter at han er skiftet til kinesisk fodbold. Det er svært at forestille sig, at Nigeria vil få succes ved VM, hvis Mikel bliver skadet eller ikke er klar til at tage et stort ansvar for nationen.

Victor Moses
Fra en tidligere Chelsea-midtbanestjerne til en nuværende. Victor Moses er gennem en stor del af sin tid i Chelsea blevet lejet ud til andre Premier League-klubber, men han har over den seneste halvanden sæson bidt sig fast på London-klubbens hold, hvor han er blevet en stor profil. Moses er en uhyre dygtig spiller fra sin position ude på højrekanten, og han bliver et vigtigt offensivt våben for Nigeria ved VM. Moses er også én af de bedste til at sende bolden i kassen for Nigeria. Han blev således også nigerianernes mest scorende spiller i VM-kvalen.

Kelechi Iheanacho
Den blot 21-årige Kelechi Iheanacho er en angriber, som nigerianerne venter sig meget af. Han skiftede i sommeren 2017 Manchester City ud med Leicester i jagten på mere spilletid. Og selvom han ikke er blevet Leicesters foretrukne forward, har han ved enkelte lejligheder fået vist sin målfarlighed. For Nigerias landshold er han en nyere opfindelse, men han har i sine hidtidige 13 optrædener på landsholdet scoret 8 mål. Iheanachos status på holdet kan langt fra måle sig med Mikels og Moses’, men det nigerianske hold har brug for mere end to spillere, der præsterer på højt niveau, og Iheanachos job bliver at sætte mål på tavlen for Nigeria, hvilket bør være ret så afgørende for Nigerias VM-succes.


Analyse: Nigeria skal ikke undervurderes ved slutrunden 2018

Det nigerianske landshold rummer stor styrke og har flere profiler fra de store europæiske ligaer, så det vil altså ikke være nogen god idé at afskrive nigerianernes chancer ved VM på forhånd. Samtidig har holdets træner Gernot Rohr fået tysk struktur og vinderinstinkt ind på holdet. Flere spillere i den nigerianske trup mangler måske lidt afgørende erfaring, og det kan derfor være svært at vide, hvad man egentlig kan forvente af Nigeria, der på banen er under kyndig ledelse af anfører John Obi Mikel, der rummer så meget international rutine og erfaring fra allerøverste hylde, at man for Nigeria skulle ønske, at han kunne dele ud af den. Og hvis det var muligt, ville man nok give det videre til de defensive geledder, hvor der ligesom på målmandsposten mangler pondus og erfaring. Men Nigeria har mod et af verdens bedste hold vist, at de slet ikke er så uefne – da de i november 2017 præsterede et fantastisk comeback i en træningskamp mod Argentina, hvor holdet var bagud 2-0 og kæmpede sig tilbage og kunne besejre det argentinske landshold (dog uden Lionel Messi) med cifrene 2-4. Det er ikke lykkes Nigeria at slå Argentina ved et VM hidtil. De får dog chancen for at rette op på dette i den sidste kamp i gruppe D den 26. juni.

Historien om Nigeria ved VM i fodbold

Nigeria har tidligere deltaget fem gange ved VM, hvor nationen har været med i fem ud af de sidste seks VM-slutrunder.

Før 1994 havde Nigeria ikke spillet VM. Ved VM i 1994 i USA startede det ganske godt for Nigeria. Nationen lagde ud med at vinde over Bulgarien med 3-0. Derefter blev det til et smalt nederlag til Argentina, inden Nigeria sluttede af med en sikker sejr over Grækenland. En førsteplads i gruppen var sikret. I ottendedelsfinalerne var modstanderen Italien, og her kæmpede afrikanerne bravt. Det blev dog til et nederlag efter forlænget spilletid.

Fire år senere i Frankrig i 1998 var Nigeria igen repræsenteret ved VM. Her spilede nigerianerne et flot gruppespil, hvor nationen formåede at vinde gruppen, selvom blandt andet et godt hold som Spanien var med. I den periode var Jay Jay Okocha en af de helt store spillere på det nigerianske landshold. Afrikanernes næste hurdle var ingen ringere end Danmark, og det blev en kamp som de danske spillere og tilskuere endnu husker. Det blev til en sikker sejr til Danmark på 4-1 på mål af Peter Møller, Brian Laudrup, Ebbe Sand og Thomas Helveg.

Efter to gode slutrunder blev VM i 2002 dog en stor skuffelse for Nigeria. Afrikanerne endte som nummer fire i puljen med blot et point efter tre kampe. Det skal dog siges, at det ikke var nogen let gruppe, som Nigeria var havnet i. Argentina, England og Sverige var de kompetente modstandere.

Fire år senere kom Nigeria noget overraskende ikke med til VM i Tyskland. I Sydafrika i 2010 var Nigeria dog igen repræsenteret ved VM. Her var Nigeria i modsætning til slutrunden otte år tidligere kommet i en nogenlunde medgørlig gruppe. Argentina var den store favorit til at vinde gruppen, mens Nigeria havde udset sig andenpladsen. Det blev dog ikke den store succes for afrikanerne, da nationen endte på en sidsteplads med et point – ligesom otte år tidligere.

I 2014 var der dog mere at juble af for Nigeria. Nigeria var sjovt nok for tredje gang i træk endt i gruppe med Argentina, hvor Bosnien og Hercegovina og Iran var de resterende modstandere. Her fik Nigeria skrabet fire point sammen, og det var nok til andenpladsen i gruppen. Det blev dog til en exit for afrikanerne i ottendedelsfinalen, da Frankrig vandt 2-0.

VM i 2018 bliver endnu en spændende slutrunde, hvor Nigeria (igen) er endt i gruppe med Argentina og så desuden Kroatien og Island. Her slutter Nigeria af mod Argentina. Det kan godt blive mere end svært for nigerianerne at komme videre, men afrikanerne er trods alt tidligere gået videre fra en VM-gruppe i tre ud af fem tilfælde.

Der var ikke meget slinger i valsen for Nigeria i kvalifikation, da nationen fik 13 point i seks kampe og sikrede en sikker førsteplads i kvalgruppen foran Zambia, Cameroun og Algeriet.

Træner for Nigeria er den bundrutinerede tysker Gernot Rohr, der har en lang trænerkarriere bag sig i blandt andet Bordeaux, Nantes, Nice og Gabons landshold. Han har været træner for nigerianerne siden 2016.