18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Tjekkiet – Schweiz: Odds og optakt den 2. juni 2022

Yann Sommer i det schweiziske mål kan få en travl aften i Prag. (Foto: Bildbyrån)

Det er tredje udgave af Nations League, vi skal i gang med. Tjekkerne er nye i League A på øverste hylde, mens Schweiz efter deres Final4 i den første version senest måtte nøjes med en tredjeplads i deres gruppe. Schweiz er VM-klar, mens Tjekkiet røg ud af playoffspillet. Sidste sommer nåede de begge EM-kvartfinalerne, men er der en lille overhånd til Granit Xhaka og de schweiziske venner i aktuel styrke? Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Tjekkiet – Schweiz. Der er kampstart torsdag d. 2. juni 2022 kl. 20:45. Se kampen på TV2 Play. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout


Tjekkiet – Schweiz: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Daniel Siebert, Tyskland
Stadion: Sinobo Stadium, Prag, Tjekkiet
Vejret: 18° og let vind


Optakt til Tjekkiet – Schweiz: Skader, karantæner og startopstillinger

Tjekkiet havde en imponerende EM-slutrunde sidste sommer. Og det har de faktisk ofte. Siden landet blev selvstændigt i begyndelsen af 1990’erne, har de været med ved alle EM-slutrunder. Fire gange er det blevet til kvartfinaler. To gange til semifinaler. Og en enkelt gang endda en finale. Senest var de altså i kvartfinalen, hvor de jo tabte til Danmark. Det er ingen skam. 

Det var til gengæld ikke imponerende, hvad tjekkerne leverede i den efterfølgende VM-kval, hvor de sluttede som nummer tre i gruppen og kun gik videre til playoff-kampene på yderste mandat takket være deres gruppesejr i Nations League 20/21. Så Tjekkiet ved godt, hvad det kan være værd at levere en brugbar indsats i Nations League. De må dog undvære topscorer Schick, ligesom hans naturlige afløser Matej Vydra også er ude med en skade. 

Schweiz leverede en godkendt EM-slutrunde, hvor de både i ottendedelsfinalerne og kvartfinalerne måtte ud i straffespark. De slog først Frankrig ud, og så tabte de efterfølgende til Spanien. Som de så møder i Nations League nu med oplagt mulighed for revanche. Efterårets VM-kvalifikation var helt uden vaklen fra Schweiz, som sluttede foran de nykårede europamestre fra Italien, og dermed kunne schweizerne se måbende til, da Italien kiksede playoffkampene og ikke kommer med til VM.

Portugal er sammen med Spanien gruppens to øvrige hold, og tilbage i 18/19-versionen af Nations League tabte Schweiz i Final4 til netop Portugal med 3:1. Men der skulle to sene træffere til af Ronaldo for at afgøre kampen. Tilbage i 2008 mødtes Schweiz og Tjekkiet i hver deres første kamp ved EM-slutrunden, og dengang vandt tjekkerne 1:0.

Tjekkiet:

  • Tomas Holes (Forsvar, Fast) – Skadet
  • Tomas Kalas (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
  • Lukas Masopust (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
  • Antonin Barak (Midtbane, Fast/Reserve) – Skadet
  • Patrik Schick (Angreb, Fast) – Skadet
  • Matej Vydra (Angreb, Fast/Reserve) – Skadet

Schweiz:

  • Denis Zakaria (Midtbane, Fast) – Skadet
  • Christian Fassnacht (Angreb, Reserve) – Skadet

Tjekkiet forventet startopstilling: Vaclík; Zima, Brabec, Jemelka; Coufal, Lingr, Souček, Kalvach, Černý; Vlkanova, Kuchta.

Schweiz forventet startopstilling: Sommer; Widmer, Elvedi, Akanji, Rodriguez; Freuler, Xhaka; Zuber, Shaqiri, Steffen; Embolo.


Odds på Tjekkiet – Schweiz

Oddsene peger på, at gæsterne fra Schweiz er knebne favoritter.  


Odds-forslag: Der kommer mål i begge ender, men Schweiz taber ikke

Tjekkerne har endnu ikke spillet uafgjort i 10 kampe i Nations League. De har vundet seks og tabt fire. Pudsigt nok fordeler de sig med tre sejre og to nederlag på hjemmebane og det samme på udebane. Værd at skrive sig bag øret for det kunne jo ellers godt ligne et kryds her. Tjekkerne ser lige nu ud til at være en my svagere end Schweiz, men det kunne hjemmebane vel godt udligne.

Ingen af holdene har vundet deres foreløbige landskampe siden nytår. Tjekkiet har tabt efter forlængelse til Sverige og delt med Wales. Schweiz har tabt på Wembley mod England. Så de har sådan set begge brug for en sejr. Tjekkiet for at få boostet moralen efter den mislykkede VM-kvalifikation og Schweiz som tænding af VM-forberedelserne frem mod Qatar til november. 

Anbefalingen tror på en lige kamp her. En lille fordel styrkemæssigt til Schweiz gør, vi går med X2-spillet og kombinerer det med mindst én scoring fra begge hold. Tjekkerne må godt nok undvære både Schick og Vydra i front, men de har trods alt været på tavlen i seks af deres seneste syv kampe. Schweiz har været tilsvarende skarpe og scoret seks af deres seneste syv kampe på fremmed græs.

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Marathonbet
2,59
Begge hold scorer OG X2
Gå til Marathonbet *


Tjekkiet – Schweiz: Statistik, topscorer og H2H

  • Tjekkiet blev nummer 3 i deres kvalifikationsgruppe til VM, hvor de hentede 14 point i 8 runder. 

  • Tjekkiets statistik lød på 4-2-2 og 14:9.

  • De var med i VM-playoff i marts, hvor de tabte 1:0 til Sverige og altså ingen VM til tjekkerne senere på året. 

  • Tjekkerne er nye i League A efter gruppesejr i B foran Skotland, Israel og Slovakiet.

  • Schweiz vandt deres VM-kvalifikation ganske suverænt med 18 point i 8 kampe.

  • Tallene for Schweiz lød 5-3-0 med en målscore på 15:2.

  • I Nations League 20/21 sluttede Schweiz på 3. pladsen efter Spanien og Tyskland men dog foran Ukraine. 

  • Tomas Soucek scorede 3 gange for Tjekkiet i kvalifikationsgruppen til VM, og dermed blev han holdets flittigste målskytte. 

  • Topscorer for Schweiz i VM-kvalen blev Breel Embolo med 3 træffere. 


Expected Goals: Tjekkiet – Schweiz – de seneste tre kampe

TjekkietResultatxGSchweizResultatxG
Wales – Tjekkiet (1-1) 0,85 – 1,08Schweiz – Kosovo (1-1)0,95 – 0,82 
Sverige – Tjekkiet(1-0) 1,28 – 1,04England – Schweiz (2-1) 1,57 – 1,39 
Tjekkiet – Estland  (2-0) 2,09 – 0,80Schweiz – Bulgarien (4-0) 2,54 – 0,01 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Tjekkiet – Schweiz?

Tjekkiet – Schweiz spilles torsdag den 2. juni 2022 klokken 20:45.

Hvor spilles Tjekkiet – Schweiz?

Tjekkiet – Schweiz spilles på Sinobo Stadium i Prag i Tjekkiet.

Skriv første kommentar

Skriv et svar