18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Sverige – Serbien: Odds og optakt den 9. juni 2022

Det var en alt andet end jublende Emil Forsberg, der blev skiftet ud af Sveriges nederlag til Norge. (Foto: Bildbyrån)

Det er bare ikke rigtig fedt at være svensk fodboldfan i disse år. Først glippede VM-kvalifikationen, da de tabte til Polen i en tam affære, og nu har de lige fået stryg af Norge. Er vi dér, hvor Sverige er tredjebedst i Skandinavien? Det ser sådan ud. Torsdag får de besøg af Serbien med bomstærke Mitrovic i front. Begge mandskaber har brug for alle tre point, hvis de skal hænge på Norge i Nations League-gruppen. Vi bringer her odds, stream, optakt og spilforslag til Sverige – Serbien. Der er kampstart torsdag d. 9. juni 2022 kl. 20:45. Se kampen på TV2 Play. 

GÅ TIL

Skader og karantænerForventede startopstillingerOdds, 1-X-2, O/U, HCP
Odds-forslag fra SpilXpertenDetaljeret statistikExpected Goals – WyScout


Sverige – Serbien: Dommer, stadion og vejr

Dommer: Lawrence Visser, Belgien
Stadion: Friends Arena, Stockholm, Sverige
Vejret:  20° og let vind


Optakt til Sverige – Serbien: Skader, karantæner og startopstillinger

Fy F** det var en grim oplevelse at være svensk på Friends Arena i søndags. Norge kom. Så. Og sejrede. Erling Haaland scorede begge de norske mål, og så hjalp det intet rent pointmæssigt, at Elanga reducerede til 1:2 i kampens overtid. Det blev til svensk nederlag. Og dermed er Sverige på tredjepladsen i gruppen, hvor de jo egentlig som nedrykker fra League A burde være gruppens stærkeste hold. 

De må undvære Zlatan, som er skadet, og mod Norge så det ærlig talt en kende ufarligt ud i front. Isak blev aldrig rigtig sat i spil, og så kunne Claesson og Forsberg ellers vimse omkring med nok så fine boldberøringer, for farligt blev det ikke. Det lugtede af generationsskifte, da Kulusevski og Elanga afløste netop de to førstnævnte, og det var da også Elanga, der stod for reduceringen, men helt skjule indtrykket af et svensk hold uden løsninger, kunne de to unge stjerner altså ikke. 

Serbien kvalificerede sig i efteråret til VM-slutrunden senere i år med sejr på 2:1 i Portugal. I en direkte gruppefinale lykkedes det serberne at holde Portugal ud i strakt arm, og da de gik ind i overtiden, stod der stadig 1:1. Så scorede Aleksandar Mitrovic – selvfølgelig ham! – til 2:1, og dermed hapsede serberne den direkte billet til VM-slutrunden. I øvrige for tredje gang i fire forsøg som Serbien. 

De åbnede Nations League med nederlag til Norge og Haaland, men deres 4:1-sejr i søndags mod Slovenien, betyder, at de allerede nu har lige så mange sejre i denne sæsons Nations League som i den seneste. Nemlig én. De to nationer her spiller i første omgang om andenpladsen, men da de også begge har endnu et møde med Norge, kan de vel godt stadig håbe på at kravle helt til tops. Men så kræver det nok sejr her.

UEFA Nations League B Grp. 4
K
1
Norge
43106338010
2
Serbien
4211743817
3
Sverige
410356-11303
4
Slovenien
402238-51012

Sverige:

 • Zlatan Ibrahimovic (Angreb, Fast/Reserve) – Skadet

Serbien:

 • Uros Spajic (Forsvar, Fast/Reserve) – Skadet
 • Dusan Vlahovic (Angreb, Fast) – Skadet

Sverige forventet startopstilling: Olsen; Krafth, Milosevic, Nilsson, Augustinsson; Svanberg, Cajuste, Forsberg; Kulusevski, Isak, Claesson.

Serbien forventet startopstilling: Rajkovic; Milenkovic, Masovic, Mitrovic; Zivkovic, Maksimovic, Ilic, Ristic; Milinkovic; Jovanovic, Mitrovic.


Odds på Sverige – Serbien

Ifølge kampens odds er Sverige kneben favorit.


Odds-forslag: En venskabelig åbning på Friends Arena

Mon ikke begge nationer er glade for, at Haaland ikke er på modstanderholdet? 3 mål af den kommende Man City-spiller var nok til at besejre dem begge. De mangler selv hver deres ikoniske frontløber, for Sverige er uden Zlatan, og Serbien mangler Vlahovic, som så godt nok også har været noget mat i koderne i foråret hos Juventus. De har til gengæld Mitrovic, der hamrede kasser ind efter behag hos Fulham i Championship og sikrede dem oprykning. 

Så kan vi forvente to hold, der kommer bragende her? Det vil være besynderligt, for det er ikke rigtigt den svenske stil, og vi så jo ved selvsyn tilbage i marts, at serberne ikke nødvendigvis er i maksimalt tempo konstant, men at de kan skabe chancer løbende med nydeligt pasningsspil og stor spilforståelse. De er ikke sådan at løbe om hjørner med. 

Derfor forventer vi, at det bliver en noget forsigtig åbning på opgøret, og hvis man tager Nations League alvorligt, er det en vigtig kamp for at holde liv i muligheden for oprykning til fineste række. Derfor går anbefalingen med en første halvleg helt uden scoringer. Sverige har tidligere vist, de kan nulstille kampe som i de to VM-playoffkampe i marts, der begge stod 0:0 ved pausen. Vi går med en målløs første halvleg. 

*Reklamelink

SpilXperten.com anbefaler:
Unibet
2,65
1. halvleg Under 0,5 mål
Gå til Unibet *


Sverige – Serbien: Statistik, topscorer og H2H

 • Sverige er lige nu nummer 3 i Nations League-gruppe 4 i League B. De har 3 point efter 2 kampe. 

 • Sveriges statistik er 1-0-1 og 3:2.

 • Svenskerne tabte i marts til Polen i kampen om VM-billetter, og dermed må de blive hjemme fra slutrunden i Qatar. 

 • Serbien er et bette nøk bedre end svenskerne i gruppestillingen, for de er nummer 2 med 3 point efter 2 runder. 

 • Tallene for Serbien siger 1-0-1, mens deres målforskel er 4:2.

 • Hos Sverige har 3 forskellige spillere været på måltavlen, og det drejer sig om Dejan Kulusevski, Anthony Elanga og Emil Forsberg.

 • Serbiens foreløbig 4 scoringer i Nations League fordeler sig lige så retfærdige som svenskernes, for det er 4 forskellige spillere, der har været på måltavlen: Luka Jovic, Sergej Milinkovic-Savic, Aleksandar Mitrovic og Nemanja Radonjic.


Expected Goals: Sverige – Serbien – de seneste tre kampe

SverigeResultatxGSerbienResultatxG
Sverige – Norge(1-2) 0,60 – 2,69Serbien – Slovenien(4-1)2,91 – 0,52 
Slovenien – Sverige (0-2) 1,02 – 1,25Serbien – Norge(0-1)
1,52 – 0,96 
Polen – Sverige (2-0)1,67 – 1,05Danmark – Serbien (3-0)1,85 – 1,43 
Expected Goal-statistikker i dette preview er fra WyScout.com.
Hvornår spilles Sverige – Serbien?

Sverige – Serbien spilles torsdag den 9. juni 2022 klokken 20:45.

Hvor spilles Sverige – Serbien?

Sverige – Serbien spilles på Friends Arena i Stockholm i Sverige.

1 kommentar

 1. Hos Sverige er Lindelöf og Milosevic begge skadet mens Krafth og Kulusevski afsoner karantæne.

Skriv et svar