18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Interview med Emmanuel Petit: Frankrig – Danmark i Nations League

SpilXperten har lavet et interview med Emmanuel Petit forud for Nations League-opgøret mellem Frankrig og Danmark d. 3. juni 2022.


Frankrig møder Danmark i Nations League på fredag. Hvad forventer du dig af kampen?

Vi er kun fem måneder væk fra starten af VM i Qatar, og denne udgave af Nations League er en vigtig turnering for at se, hvor holdene står. En form for målestok.

Med Kroatien, Østrig og Danmark har L’Equipe Tricolore fået en homogen gruppe. Nu er det tiden for allerede fra start at sende et signal mod Danmark, særligt foran hjemmepublikummet med det bedst mulige hold.


Danmark blev en af fanfavoritterne ved EM sidste år. Hvad anser du for at være Danmarks styrke?

Det er kampånden, fighterviljen og attituden. De giver aldrig op, før dommeren har fløjtet af; de giver sig 100 %, og de er ikke rare at spille mod, fordi de kæmper fair – men hårdt – uden at lade noget være op til tilfældigheder.


Hvad er Danmarks svagheder?

Der er nogle begrænsninger, f.eks. i forhold til det rent tekniske spil – men holdet tæller også mange spillere, der indtager vigtige roller i europæiske topligaer som eksempelvis Pierre-Emile Højbjerg i Tottenham, Simon Kjær i AC Milan og Kasper Schmeichel i Leicester.


Med så få træningspas før Qatar, tror du så, at det franske hold, der møder Danmark på fredag, vil være det samme franske hold, som vi får at se til VM?

Didier Deschamps har været den franske landstræner i præcis 10 år nu, og DD er ekstremt pragmatisk. Jeg husker ham stadig fra dagene, hvor vi begge var på landsholdet sammen – og selv dengang var han en slags træner, der fokuserede på kontinuitet og stabilitet. Derfor tror jeg klart på, med undtagelsen af en 2-3 spillere, at vi får det samme hold at se i Nations League, som vi gør i Qatar.


Der har været meget fokus på Mbappe og hans nye konkrakt. Tror du, at det kommer til at påvirke landsholdet?

Ikke på nogen måde. Hvorfor skulle det gøre det? Det er godt, at der er kommet en afklaring, så roen kan vende tilbage. Nu er alle parter opdaterede, og herfra kan Frankrig koncentreret forberede sig til VM uden unødvendige forstyrrelser.


Kasper Dolberg har fået meget kritik for sine præstationer og attitude hos Nice. Synes du, at kritikken er berettiget?

Kasper havde en god sæson under Patrick Vieira i 2020-2021, men i 2021-2022 sæsonen kæmpede han med coronavirus – og i tillæg hertil blev det offentligt kendt, at han slås med diabetes. I anden halvdel af sæsonen blev han nogenlunde fit for fight igen, og derfor smed træner Christophe Galtier ham tilbage i startelleveren på regelmæssig basis. Ikke desto mindre greb Kasper Dolberg sine muligheder for sjældent – og i den sidste tredjedel af sæsonen skuffede han generelt, og hans kropssprog var heller ikke videre positivt. Det førte til, at Galtier valgte at se bort fra ham.


Østrig debuterer i en svær Nations League A-gruppe med Frankrig, Danmark og Kroatien. Tror du, at de har nogen som helst chance for at overleve?

Selvfølgelig. Frankrig er favoritter, men herefter ser jeg alle de tre øvrige hold med lige muligheder. Østrig har lige fået en ny manager, og der er snak om en optimistisk holdånd. Hvem ved; måske ÖFB-holdet kan bringe en overraskelse eller to.

Skriv et svar