18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til topkampe i MLS d. 28.-31. oktober 2023

Så skal der planlægges middagslur og forberedes en ordentlig kande koffein til første runde af MLS Playoffs. Vi har en masse stærke matchups, og Michael Rundager har nøje udvalgt fire, som bliver vejet og vurderet.

IMAGO / USA Today Network

Vi er nået til de “rigtige” playoff kampe, og det kan selvfølgelig ikke løbe af stablen uden et twist.

Derfor har MLS som noget helt nyt indført en første runde, hvor der potentielt skal spilles tre kampe, før en vinder bliver kåret. I tilfælde af total lighed efter de to ude- og hjemmekampe, vil en tredje kamp finde sted hos det hold, som sluttede højest i tabellen.

Dermed har regular season fået endnu en stor betydning for playoff-sæsonen, da en ekstra kamp i egen hule er en fordel, der er til at føle.

Skulle en kamp ende uafgjort efter ordinær spilletid, skal en vinder findes via straffesparkskonkurrence, og det hold som står med to sejre går videre.

Philadelphia Union – New England Revolution 1 (2-1)

Lørdag d. 28. oktober kl. 23:00

De to hold har netop stået overfor hinanden, og nu venter endnu en duel, hvor markant mere er på spil. Philly har den klare fordel at kunne afgøre det hele på hjemmebane i en tredje runde, skulle det blive nødvendigt. 

Det var kun målscoren, som sikrede Mikael Uhres mandskab den store fordel, da de tabte 2:1 til Revs i 34. runde. Godt nok skulle de have lidt et nederlag på yderligere to mål, før gæsterne kunne overhale dem, men det holdt hårdt til sidst.

Nu handler det bare om at få en stærk start med en sejr på hjemmebane. Deres tilhængere vil nok tabe kæben en smule, skulle det ende i et nederlag, da det kun er noget, de har været vidne til en enkelt gang i 2023, og det var tilbage i marts måned, hvor Orlando City kom på besøg (1:2).

Ellers er det blevet til 10 sejre og seks uafgjorte, og jeg tror sågar, de kan være relativt komfortable i en straffesparkskonkurrence på eget græs. Med Andre Blake imellem aluminiumsstængerne og et hjemmebanepublikum bag sin ryg ser det scenarie heller ikke så skræmmende ud.

Revs kom aldrig rigtigt igang efter Bruce Arenas afgang, men de sluttede da pænt af med den førnævnte sejr over Union. De var det første hold til at slå i ni runder, og med Gustavo Bou tilbage i start-11, ser de også noget skarpere ud.

Derfor forventer jeg også meget af denne duel, da de to holds individuelle og organisatoriske niveau ligger godt til hinanden.

Revs har til gengæld været elendige på udebane, og vi skal helt tilbage til d. 6. maj for at finde deres seneste sejr (0:2 over Toronto). Og specielt denne detalje bider jeg mærke i som en afgørende faktor.

Rent historisk er det bare altafgørende med hjemmebanefordel under playoffs, og derfor forventer jeg også en samlet sejr til Philadelphia Union – dog efter tre kampe. 

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,66 – SPIL HER >>*

Orlando City SC – Nashville SC 1 (2-0)

Tirsdag d. 31. oktober kl. 00:00

Orlando City virker som det stærkeste hold i MLS på nuværende tidspunkt, hvilket er kommet til udtryk i fire sejre og en målscore på 9:2 i de seneste fire runder.

Netop den kommende modstander er involveret i denne periode, og blev besejret 0:1 i en noget kontrolleret affære, hvor cheftræner Oscar Pareja og hans mandskab blot havde to afslutninger. De begrænsede til gengæld Nashville til ni skud, hvoraf ingen var indenfor rammen.

Det er et ekstremt omstillingsparat hold, som både kan dominere kampe på kuglen men også stå dybt og sende slangebid af sted i en giftig kontra.

Ydermere er det svært at se forskel på deres hjemme- og udebanestatistik, som begge har kastet i omegnen af 1.8 point/kamp af sig. En statistik som netop bygger på deres alsidighed. Derfor har jeg også høje forventninger til O-Towns bedste. 

Nashville har levet højt på Hany Mukhtars eminente færdigheder omkring målet, men i denne sæson har han ikke kunne holde niveauet. Derfor er han heller ikke en kandidat til at vinde årets MVP-pris.

En ting, som også spiller en stor rolle for succes i playoffs, er hvorvidt dine topspillere kan præstere, og her har Orlando unægteligt flere bud end de gulklædtes Hany Muk.

Deres nuværende formkurve ser også sløj ud med blot en enkelt sejr i de seneste seks runder, og et friskt nederlag til New York Red Bulls på 0:1 i bagagen. De kan dog glæde sig over at have slået værterne på Orlando City Stadium (0:2) tidligere i sæsonen.

Jeg har ikke meget fidus til Nashville i år, og derfor tror jeg, Orlando får revanche for nederlaget i første runde (3:1) tilbage i 2021.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

LAFC – Vancouver Whitcaps 1 (2-1)

Søndag d. 29. oktober kl. 02:00

I sidste weekend stod de to hold overfor hinanden i et tæt opgør uden en vinder (1:1). LA må dog føle sig en smule heldige, da Vancouver formåede at brænde intet mindre end to straffespark. Dette kan kan være interessant, skulle kampen ud i en afgørende straffesparkskonkurrence. 

LA har allerede spillet nogle store knockout-runder, da de tidligere på året spillede sig helt til finalen i CONCACAF Champions League, hvor de tabte samlet 1:3 til mexicanske Club Leon.

I vejen dertil formåede de til gengæld at udradere Vancouver med tenniscifrene 6:0. Deres trup består også af en god blanding kvalitet og rutine, hvor Carlos Vela, som godt nok ikke har leveret på det seneste, har det med at dukke op til de store kampe.

Derudover har LA efterhånden fået tilegnet sig en masse playoff-erfaring og en selvforståelse af, at de skal være med i MLS Cup-ræset hvert år.

De må forvente at skulle være mest på bolden i egen hule, og formår de at lægge et godt pres omkring gæsternes felt, er der en masse at komme efter mod en svingende defensiv.

Det ser svært ud for canadierne, som kan forvente et hjemmepublikum, som vil brøle dem ud af banen.

Deres bedste håb på BMO Stadium er et par mål på kontra, eller en succesfuld straffesparkskonkurrence.

Mit indtryk er, at de nok skal køre den hjem på eget græs, hvor de har vist sig ganske habile. Men de får svært ved at stoppe Carlos Vela og Denis Bouanga over tre kampe.

Derfor forventer jeg en samlet sejr til LAFC over tre kampe.

Rundager tror på: 1-tallet + begge hold scorer til odds 2,75 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Houston Dynamo – Real Salt Lake 1 (1-0)

Søndag d. 29. oktober kl. 23:00

Den står på næsten 30 grader, når RSL besøger Shell Energy Stadium. Et nærmest uindtageligt fort, hvor Erik Sviatchenko dirigerer bagkæden med stor succes.

Houston overraskede desuden stort i deres sidste udekamp, da de slog Portland Timbers på Providence Park med hele 1:3. Timbers skulle vinde for at være sikre på en playoff-plads, hvorimod Houston var sikret, så det er en bemærkelsesværdig bedrift lige at flekse med sådan en sejr.

Det er generelt bare imponerende, hvad de har haft gang i på det seneste med 13 kampe spillet og blot et enkelt nederlag i perioden. Desuden vandt de 2:1 over Inter Miami i US Open Cup-finalen for en måneds tid siden og kender derfor alt til disse knockout-kampe. 

Som et af de få hold i playoffs lider RSL under nogle ærgerlige skader, da Brayan Vera, Pablo Ruiz og Jefferson Savariono forventes ude. De tre kunne snildt have pyntet i hver deres respektive kæde.

Derudover har gæsterne været noget svingende i deres præstationer op til playoffs, hvor de har tabt en hulens masse underlige kampe.

Ydermere er det blevet til både et 0:3-nederlag i ligaen og 3:1-nederlag i US Open Cup til netop Houston tilbage i slutningen af august.

Noget tyder altså på at de får det svært, men jeg har en klar forventning om, at de holder stand på America First Field.

Derfor tror jeg på en samlet sejr til Dynamo efter tre kampe, hvor blandt andet den varme texanske sol bliver en afgørende faktor.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,72 – SPIL HER >>*

Tips fra MLS

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Skriv første kommentar

Skriv et svar