18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til topkampe i MLS d. 26. oktober 2023

Det er tid til at krone MLS Cup-vinderen, men før vi når så langt skal en spændende wildcard-runde afvikles. Michael Rundager tager dig igennem de to kampe og giver samtidig et kort historisk overblik over netop denne type kampe fra et MLS-perspektiv.

IMAGO / Icon Sportswire

MLS Playoffs

Vi er nået til den del af sæsonen, som alle klubber lever og ånder for i MLS. Nemlig playoffs, som er altafgørende at være en del af, med mindre du er et decideret bundhold på grund af et lavt budget og nogle fraværende ejere.

Mange trænere er røget i svinget, fordi de ikke formåede at kvalificere sig, og trænerstaben har også en seriøs hovedpine, da sæsonen slutter godt og vel fem måneder, før den næste starter. 

Vi har i 2023 det procentuelt største antal hold i playoffs siden 2006 med undtagelse af 2020, som blev ændret på grund af Corona. Dette skyldes blandt andet Wildcard-runden, hvor 8.- og 9. pladsen fra East og West skal duellere internt om en plads i deres respektive Conference-semifinaler.

Vi skal tilbage til 2011 for at finde den første Wildcard-runde i MLS playoffs, og så har den været fraværende indtil 2020. Men tæller vi Play-in rounds med – altså en enkeltstående kamp i hver conference, som lukker et hold ind i det varme selskab – har fænomenet fundet sted fem gange. 

Udover denne tilføjelse har MLS selvfølgelig lavet flere justeringer i deres playoff system – ja sågar noget helt nyt. Det vil jeg beskrive i den næste optakt, hvor det bliver yderst relevant. 

Men har vinderne af Wildcard-runden så en levende chance fremadrettet? Historien siger ja. Tilbage i 2012 endte begge hold i MLS Cup-finalen (Houston Dynamo – LA Galaxy 1:3) og tre gange lykkedes det for et af holdene, at spille sig til en Conference-finale.

Kun i 2011 blev begge hold sendt ud i den efterfølgende runde, så der er absolut noget at komme efter.

Ser vi på udfaldet af de 10 kampe fra tidligere, ser det til gengæld sort ud for Charlotte og San Jose. Otte hjemmesejre og blot to til gæsterne tegner et tydeligt billede af en kæmpe hjemmebanefordel. 

New York Red Bulls – Charlotte FC 2 (1-2)

Torsdag d. 26. oktober kl. 01:30

På trods af den noget favoriserende tendens tidligere Wildcard-runder har givet hjemmeholdet, tror jeg, lige netop denne kamp står åben.

Begge hold kommer med en lille slutspurt, som præcis var nok, men de har på ingen måde strålet. 

Det, der taler for en sejr til RBNY, udover at den skal spilles på Red Bull Arena, er også, at de for 14. sæson i streg er en del af playoffs, hvilket er MLS-rekord. Der er altså rutine i et halvt ungt mandskab, som kommer med fire sejre i de sidste fem kampe.

Det, som taler imod deres videre deltagelse, er deres dårlige hjemmebanestatistik på 1,5 point/kamp (lavt/middel i MLS).

Desuden må værterne undvære både Cory Burke, Dante Vanzeir og Lewis Morgan, som måske ikke har spillet mange minutter, men som optimalt set er i eller omkring start-11.  

De to hold har stået overfor hinanden et par gange tidligere i sæsonen, og her er det også endt uafgjort, hvilket indikerer en vis form for lighed i styrke.

Det var to enormt rodede kampe, hvor begge hold havde svært ved at finde et godt flow på grund af mange tekniske fejl, og det samme tror jeg vil gøre sig gældende natten til torsdag.

Skal RBNY vinde, tror jeg, det bliver på omstillinger, som der vil være mange af, men Charlotte har det på præcis samme måde, så de kommer til at udligne hinanden på den konto. 

Charlotte har modsat værternes hjemmebanestatistik en acceptabel en af slagsen på udebane, hvor de har hentet 1 point/kamp.

Deres kæmpe udfordring finder vi i bagkæden og deres generelt lave tekniske færdigheder. De taber for mange bolde og dårlige førsteberøringer og forsvarer ikke godt nok på omstillinger.

Det er en kamp, som er svær at spå om, da begge er halvdårlige og lever af netop omstillinger.

En ting er sikkert i min optik, og det er, at begge hold scorer, og jeg tror, vi får gæsterne videre.  

Rundager tror på: 2-tallet + begge hold scorer til odds 8,00 – SPIL HER >>*

Sporting Kansas City – San Jose Earthquakes 1 (2-1)

Torsdag d. 26. oktober kl. 03:30

SKC står med gode muligheder i hånden, da den kommende modstander ikke er et hold, der er værd at råbe hurra for – tværtimod.

Efter Leagues Cup har værterne haft en fremragende sæson med seks sejre i ni kampe, hvilket er det samme antal, som de hentede i sæsonens første 25 forsøg. Udover denne opblomstring har de den mest rutinerede træner i Peter Vermes, som ved, hvordan en kamp som denne skal drejes. 

De kommer til at møde et hold, som går efter en kompakt struktur, hvilket vil give dem masser af plads at bygge op fra. Jo mere SKC kan komme på modstanderens sidste tredjedel, desto bedre.

Derudover vil der primært være mulighed for gennembrud i side- og halvrum, hvilket er deres specialitet, og derfor er det ikke så overraskende, at deres seneste møde endte med en 3:0-sejr til Kansas. 

Når det så er sagt, løb San Jose med en 3:0-sejr i det omvendte opgør, men det var blot en af de 10 første runder af regular season, hvor SKC ikke formåede at vinde en fodboldkamp.

Nu står gæsterne selv i en lignende situation, da de kun står med en sejr i de seneste 10 ligakampe. Godt nok har de spillet uafgjort i seks af dem, og cheftræner Luchi Gonzalez har sandelig fået forvandlet Earthquakes til en light version af Dallas FC på rekordtid.

Det kan derfor gå hen at blive en større udfordring for Vermes og hans mandskab, da de ofte bliver presset af dygtige defensive mandskaber, som rammer hårdt på kontra.

Jeg tror dog ikke, de vil være i stand til at holde Johnny Russel og Alan Pulido nede, og derfor forventer jeg en sejr til hjemmeholdet.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,65 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Tips fra MLS

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar