18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til MLS Cup d. 9. december 2023

Vi er fremme ved endestationen, MLS Cup venter i weekenden og Michael Rundager har skrevet en grundig og eftertænksom gennemgang af de to holds muligheder for at vinde den.

IMAGO / USA Today Network

MLS Cup finalen venter lørdag aften kl. 22 (ish), og LAFC står i den imponerende situation, at de kan vinde den for andet år i træk. Kun DC United, Houston Dynamo og senest LA Galaxy (2011 og 2012), kan bryste sig af den bedrift. Men før de kan skrive sig ind i historiebøgerne, skal de besejre Columbus Crew, som for tredje gang i deres levetid står i en MLS Cup, og for anden gang kan løfte det smukke Philip F. Anschutz trofæ. Tilbage i 2020 vandt Crew med hele 3:0 over Seattle Sounders foran 1.500 tilskuere (Corona times), og nu står de igen på hjemmebane, når “Lower.com Field” lægger græs til.

Columbus Crew – LAFC 1 (2-1)

Lørdag d. 9. december kl. 22:00

Det krævede forlænget spilletid og hårdt arbejde i “Hell is real” derbyet mellem FC Cincinnati og Columbus Crew, før vi kunne kåre en Eastern Conference vinder og deltager i MLS Cup. Columbus var ovenpå i store dele af opgøret, men viste tidligt i opgøret, at de for tiden lider når de møder et højt pres med power. Desuden så de tunge uden defensivt på midtbanen, som kan blive et problem imod et kontrahold. Men med viljestyrke formåede de at kæmpe sig tilbage efter at gå til pause bagud 2:0.  

Både Orlando og Cincinnati skabte store chancer via et aggressivt pres mod Columbus, hvor sidstnævnte sågar kommer foran efter en bolderobringer højt på banen. Det kan blive noget LAFC vil udnytte, specifikt under værternes målspark, men LA har ikke været specielt skræmmende i presset, så det er ikke noget de kan praktisere konstant. Men de kan måske fange Columbus med skægget i postkassen et par gange i løbet af finalen.  

Crew har til gengæld et fremragende modsvar til det høje pres, da de besidder ekstremt meget fart og offensive 1v1 kvaliteter hos de tre forreste – specielt Alexandru Matan og Diego Rossi. Derudover må man bare tage hatten af for deres topscorer, Cucho Hernandez evner foran mål. Rudy Camacho sparker en fornem diagonal, og har været god til at sætte den modsatte kant op med en “befrier” mod det høje pres, og det kan hurtigt blive et modsvar. 

Når først Columbus får etableret deres spil på LA’s banehalvdel, forventer jeg at se bolden gå igennem Darlington Nagbe eller Aidan Morris, og her skal gæsterne tage en beslutning. Vil de forsøge, at forhindre dette ved at skubbe midtbanen længere væk fra deres bagkæde, eller satse på at stå i skyttegraven? Skyttegraven vil føre til en masse overload på siderne, hvor specielt Diego Rossi og til dels Matan vil bevæge sig med bolden, så de kan skabe overtal i side og halvrum. 

Det værste LA kan begynde at gøre, er at dække mand-mand, da Columbus er ekstremt bevægelige i deres spil på bolden. Et mandsorienteret forsvar vil blot kaste dem ud i kaos, og så vil de ikke kunne udnytte rutinerede Giorgio Chiellinis færdigheder. Han skal ikke jagte nogen, men heller stå kompakt og afvise sammen med Jesus Murillo, da Rossi specielt flyver rundt i mellemrummet. 

LA har spillet en noget nær perfekt play off sæson med tre clean sheets, fire sejre, en uafgjort og en samlet målscore på 10:3. De har været kliniske på standarder og formidable til at forsvare en føring. Specielt de to seneste sejre har vist deres solide defensive struktur, men det er også altafgørende for deres overlevelse, da de ikke har den hurtigste bagkæde. Derudover vender en stor del af sidste års vinder hold tilbage, da gæsterne formentlig vil stille med 8 gengangere fra sejren over Mikael Uhre og Philadelphia Union.

Hvis jeg skal hænge min hat på LA, så bliver det på baggrund af deres evner til at score på standarder, rutinen og deres evne til at forsvare en føring. Det helt store issue er historien, som på ingen måde er på gæsternes side – vi ser sjældent gæsterne vinde MLS Cup, men NYCFC og Malte Amundsen gjorde det forrige år efter straffesparkskonkurrence på Providence Park i Portland. Det lugter altså af et tæt opgør, hvor begge hold kommer til at presse hinanden på hver deres måde. Columbus har slået markant stærkere modstandere end LA, og det har de sågar gjort på udebane, så hvad kan det ikke blive til foran sit eget publikum. Jeg tror på en sejr til The Black and Gold.

Rundager tror på: 1-tallet + begge hold scorer til odds 4,33 – SPIL HER >>*

Tips fra MLS

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar