18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Michael Rundager: Tips til Conference-finalerne i MLS d. 3. december 2023

Den står på Eastern og Western Conference finaler i weekenden, hvor en plads i MLS Cup er på spil, og vi har danskere med i begge. Michael Rundager tager dig med på taktikbrættet og giver sit bud på vinderne.

IMAGO / ZUMA Wire

FC Cincinnati – Columbus Crew 1 (2-1)

Søndag d. 3. december kl. 00:00

Vi får os et opgør med smæk i, når Cincinnati og Columbus Crew skal kæmpe og sølvtøj i Eastern Conference. Cincinnati sendte Philadelphia Union ud med en 1:0 sejr, som langt fra blev en walk in the park. De var klart dominerende i kampens første 60 minutter, hvor deres høje preslinje, power og ekstremt skarpe genpres skinnede igennem. Specielt deres evne til bare at mose igennem, har båret dem langt i denne sæson, men netop den kommende modstander har budt dem op til dans både ude og hjemme. 

Columbus er ekstremt boldsikre i deres fase 1, hvilket vi så i begge kampe (3:2 Cincy og 3:0 Crew). Cincinnati har ikke noget imod at være mindst på bolden, og de skaber mange af deres chancer via bolderobringer på modstanderens banehalvdel. Derfor har de det som oftest svært mod Columbus, da de typisk spiller sig let og elegant forbi presset, og samtidig er ekstremt dygtige til at vende spillet og dermed punktere værternes power.

Cincinnati er uden tvivl favoritter, da de er svære at score mod, spiller på TQL stadium og samtidig er uhyre giftige på omstillinger. Gæsterne er bare voldsomt målfarlige og boldsikre samtidig med at de har masser af playoff erfaring. Deres midtbanegeneral, Darlington Nagbe bliver altafgørende for deres succes, da bolden skal gå igennem ham, men Aidan Morris skal også have en god dag. Cincinnati får det for let, hvis de bare skal lukke ned for Nagbe via mandsopdækning, men det kan Columbus udnytte ved at spille i de rum, han kan åbne. 

Begge hold har topspillere, som rammer deres højeste niveau for tiden, så det er et spørgsmål om at stå solidt defensivt og håbe på at det er deres stjerne, der rammer dagen. De to hold udligner hinandens styrker relativt godt, så det bliver en tæt kamp, hvor jeg tror hjemmeholdet trækker det længste strå grundet fordelen ved at spille på eget græs.

Rundager tror på: 1-tallet til odds 2,25 – SPIL HER >>*

LAFC – Houston Dynamo 1 (2-1)

Søndag d. 3. december kl. 03:30

Spoler vi tilbage til juni måned, stod de to hold i en noget spøjs situation, da de i løbet af fem dage fik afviklet kampene på henholdsvis BMO Stadium og Shell Energy Stadium. Her stod LA som den helt store taber, da de i sydstatsvarmen blev slagtet 4:0 og hjemme tabte 0:1 efter at have set bolden i mere end 70 procent af tiden. Nu får de mulighed for at rette op på denne blamage, men det bliver ikke nogen let opgave, da de grundet deres spillestil er yderst sårbare over for gæsterne. 

Deres omhyggelige boldomgang og velvilje til at sende mange spillere med i angrebene, åbner op for omstillinger den anden vej. Netop omstillinger var deres svage punkt mod Houston i begge opgør, som desuden også bød på store chancer i forbindelse med standarder. Omvendt spillede de sig frem til store chancer i den anden ende, bare uden at være i stand til at afslutte inden for rammen. 

Specielt duellerne på siderne voldte Houston store udfordringer, men kan de isolere situationerne til indlæg, står de relativt stærkt i feltet, hvor blandt andet Erik Sviatchenko står parat. De skal ikke op og presse højt, da de dermed risikere at åbne et for stort bagrum, samtidig med at deres midtbane ikke kan følge med, hvis de skal forsvare for store områder. Derfor tror jeg de vil stå dybt og stole på deres standarder og omstillinger kan være tilstrækkeligt. 

Jeg forventer en kamp med LAFC primært på bolden, men med stor respekt for modstanderens spidskompetencer. Derfor tror jeg, det bliver en noget mere dæmpet affære sammenlignet med finalen i Eastern Conference. I sidste ende tror jeg LA spiller sig i deres anden MLS Cup finale i streg.  

Rundager tror på: 1-tallet til odds 1,61 – SPIL HER >>*

Tips fra MLS

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar