18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.16
1/10
Tyskland
Skotland
Tipped at 2.16
Dagens BetBuilder-avatar
14. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

5.30
1/10
Tyskland
Skotland
Tipped at 5.30
Dagens Spil-avatar
14. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

3.40
2/10
Ungarn
Schweiz
Tipped at 3.40
BettingGuru-avatar
15. jun.
17:00
sport-icon

Anbefalet til

2.22
3/10
Belgien
Slovakiet
Tipped at 2.22
BettingGuru-avatar
17. jun.
20:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
2/10
Tyrkiet
Georgien
Tipped at 1.80
BettingGuru-avatar
18. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.71
3/10
USA
Bolivia
Tipped at 1.71
BettingGuru-avatar
24. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.75
3/10
Albanien
Spanien
Tipped at 1.75
MJN1999-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00

Mexico – odds på mexicanernes VM

El Tri har et teknisk dygtigt hold, og træner Martino vil gerne spille offensivt, men midtbanen er ukreativ, og angrebet skadesramt. Argentina bør være for stærk, Saudi-Arabien for svag, og det ligner en fifty-fifty om Polen eller Mexico tager andenpladsen i Gruppe D. Derefter venter sandsynligvis Frankrigs verdensmestre. Find odds, trup og kampe til Mexicos VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Mexico

Mexico vinder VM/ – SPIL HER >>*
Mexico vinder Gruppe C/ – SPIL HER >>*
Mexico går videre fra Gruppe C/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 9. december 2022 kl. 15:00. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Mexicos trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-3-3

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Ochoa
Forsvar:Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo
Midtbane:Herrera, E. Alvarez, Chavez
Angreb:Vega, Jimenez, Lozano

Seneste opstilling (3. runde mod Saudi-Arabien): 4-2-3-1: Ochoa – Sanches, Montes, Moreno, Gallardo – Alvarez, Chavez – Lozano, Pineda, Vega – Martin

Nøglespillere: Guillermo Ochoa, Edson Alvarez, Raul Jimenez

Stjerneskud: Kevin Alvarez

Straffeskytte: Raul Jimenez, Hirving Lozano

Frisparksskytte:
Direkte: Hirving Lozano
Indlæg: Hirving Lozano, Jesus Gallardo

Skader/tvivl: Raul Jimenez, Guardado (skadet mod Argentina)

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Jesus Corona

Mexico startopstilling

Mexicos VM chancer: El Tri er teknisk gode men ukreative og skadesramte

Mexico er som regel VM-slagkraftig med avancement fra gruppespillet de seneste syv slutrunder. Men det er også blevet til farvel i 1/8-finalen de seneste syv gange. Det går næppe bedre denne gang. Lige nu holder Mexico dog en 13. plads på verdensranglisten.

Det nuværende landshold styres siden 2019 af Gerard ”Tata” Martino. Ud over en række klubhold i især Paraguay (hvor han også har været landstræner), har den argentinske træner et par prominente ex-arbejdsgivere i Barcelona og Argentina, men han vandt ingenting med disse to (ud over en supercup med Barca).

Som mexicansk landstræner lagde han ud med guld ved Gold Cup-2019, men har siden måttet nøjes med sølv ved Nations League-2020 og Gold Cup-2021. Mexicanerne blev også kun nr to i VM-kvalifikationen, efter Canada (dog a point), men i det mindste foran arvefjenden USA.

Mexico landshold

Moreno står for højpres og angrebsfodbold med hurtige pasninger. Noget der passer de løbestærke og teknisk dygtige mexicanere godt, og i offensiven huserer stærke Europa-legionærer. Men det vrimler ikke med begavede midtbanekreatører i denne landsholdsgeneration, så El Tri skaber ikke lige så mange oplagte chancer som Moreno gerne ville have. Der er desuden skader hos markante offensivfolk.

Spillet har været så tung, inkl to nederlag i tre september-kampe, og kritikken så heftig at Martino truer med at forlade sin post før VM. Lad os se hvad der sker.

9. november vandt Mexico 4-0 over Irak. En uge senere blev det 1-2 mod Sverige.

Holdanalyse af Mexico

Herunder følger en komplet gennemgang af det mexicanske herrelandshold.

Målmænd:
Førstekeeper kan fortsat være Guillermo Ochoa der spiller i América i den hjemlige liga efter næsten 10 år i Europa fra 2011 til 2019. Han er 37 år, men stadig reaktionsstærk. Som en relativt lille målmand (1,83) kan han have problemer i luftspillet, men den store rutine hjælper ham.

Alfredo Talavera er højere (1,88). Han er i øvrigt 40, og den tredje keeper Guillermo Cota (1,83) er 35, så man må sige at mexicanerne værdsætter erfarne målmænd. Som Ochoa spiller afløserne i den mexicanske liga.

Midterforsvar:
Ankermand har typisk været erfarne og solide Nestor Araujo, 31 år og 1,88 meter høj. Han er højrebenet, men  kan spille til venstre. Efter fire sæsoner som fast mand i Celta Vigo i Spanien skiftede han i sommer til América i hjemlandet.

De seneste år har makkeren typisk været den endnu mere erfarne Hector Moreno (1,83), men den 34-årige venstrefod (kan også agere venstre back), der spiller i Monterey efter mange år i Europa og så et par sæsoner i Qatar), udfordres på landsholdet til den 25-årige klubkammerat Cesar Montes, høj for en mexicaner med 1,91.

Montes er højrebenet, og det er så nok fleksible Araujo der indtager venstrepladsen. Moreno og Montes er dog også en mulighed; for taler at de kender hinanden indgående fra klubholdet. OPDATERING: Testkampene op til VM tyder på Moreno og Montes fra start.

Der er også 23-årige Johan Vasquez, 1,82 meter høj og højrebenet. Aggressiv bolderobrer og komfortabel boldfremfører. Og i øvrigt glimrende i luften trods sin lave statur. Men efter stamspillerstatus i Genoa i 21/22, er han kun reserve i Cremonese (ligeledes Serie A i Italien) i dette efterår.

To erfarne midterforsvarere kom ikke med i VM-truppen: 34-årige Dominguez og 28-årige Carlos Salcedo.

Højreback:
24-årige Jorge Sanchez så ud til at have taget startpladsen fra 31-årige og mere erfarne Luis Rodriguez der var nr 1 ved Gold Cup-2021. Begge er små og kvikfodede – men bedre defensivt end offensivt. Sanchez kan i øvrigt placeres i venstre side.

Men hverken Rodriguez eller Sanchez var med i Mexicos trup til de tre september-træningskampe. Starter i de tre september-kampe var i stedet den 23-årige og landsholdsuprøvede Kevin Alvarez fra Pachuca.

Men træningen op til VM tyder på at VM-startbilletten går til Sanchez selv om han har haft svært ved at få spilletid i Holland i efteråret efter sommerskifte Santos Laguna.

Bemærk at den erfarne forsvarer Araujo (mest midterforsvar) også kan spille højre back.

Rodriguez kom ikke med i VM-truppen. Det samme med erfarne Miguel Layun samt 20-årige og talentfulde Julian Araujo fra LA Galaxy.

Venstreback:
En kamp mellem 28-årige Jesus Gallardo fra Monterrey og 24-årige Gerardo Arteaga fra belgiske Genk, begge små og kvikke. Med 76 landskampe mod 17 har Gallardo meget mere erfaring, og han er stærkere fremad og har god sparketeknik (kan også agere fløj), men i opgør hvor Mexico skal være særligt opmærksom på modstandernes højre-offensiv, kan Arteaga få startpladsen.

I Monterrey indtager Gallardo ofte fløjen.

Midtbane:
Tremandsmidtbanen er teknisk stærk, men først og fremmest hårdarbejdende og defensivt solid. med den 25-årige Ajax-nøglespiller Edson Alvarez som naturligt midtpunkt. Han er 1,85 meter høj og kan også spille i midterforsvaret. Overblik, fysisk styrke, men også teknik.

En anden plads kan gå til 25-årige Carlos Rodriguez fra Cruz Azul; mere fremadrettet og en god boks til boks-mand. Hyppig kvalstarter. Men der er skarp konkurrence fra den venstrebenede og mere defensive Luis Chavez (26) fra Pachuca; ret landsholdsgrøn, men to starter i september-kampene.

Den tredje midtbaneplads blev i kvalifikationen udfyldt af 32-årige Hector Herrera selv om han mest sad på bænken i Atlético. Men nu er han i MLS-klubben Toronto hvor han har vist dårligt spil i efteråret, og han missede september-landskampene pga en skade. Han vendte tilbage for Toronto i oktober og er med i VM-truppen og er vel også sandsynlig starter, men uomgængelig er han nok ikke længere.

En startplads KAN gå til 27-årige Erick Gutierrez. God boks til boks-mand der er venstrebenet. Desværre har han her i efteråret mistet den startplads i hollandske PSV som han erobrede i foråret.

Ligeledes venstrebenede Orbelin Pineda, 26 år og fra AEK Athen, er også en mulighed; fleksibel herre der kan spille hvor som helst på midtbanen. Pineda er desuden en glimrende straffeskytte. Der er også defensivmand Luis Romo fra Monterrey.

Hvad med gode, gamle Andres Guardado? Den 36-årige venstrebensspiller (defensiv midtbane eller venstreback) er der skam endnu. Spiller for Betis (indskifter) i Spanien og er stadig del af landsholdet. Dog næppe længere som idealstarter.

Jonathan dos Santos er en anden erfaren herre, men den 31-årige sidder mest på bænken i América, og han har ikke fået en VM-billet.

Midtbanekreativiteten er ikke det mest slående ved dette mexicanske hold. Hvad skete der med driblestærke spilfordelere som Carlos Vela og Giovani dos Santos? De er såmænd ”kun” 33 og spiller stadig, men stoppede landsholdskarrieren i 2018.

Derfor kunne det være interessant at se fx det 19-årige Arsenal-stortalent Marcelo Flores. Men han fik blot en enkelt PL-bænkplads i Nordlondon i 21/22, og nu er han i den spanske Segunda-klub Oviedo. Playmaker-ynglingen blev udtaget til Mexicos juni-kampe, men ikke til september-truppen, og en VM-billet blev det ikke til.

Fløje:
De to foretrukne fløje er ideelt 26-årige Hirving Lozano fra Napoli og 29-årige Jesus Corona fra Sevilla. Hurtige og målfarlige, men kan også tage del i det defensive arbejde. Især Corona der har spillet wingback.

Begge er som udgangspunkt højrekantsfolk, men kan også sagtens ligge til venstre. Corona er tofodet, og højrebenede Lozano kan også slå afleveringer med venstre; er desuden nok mere målfarlig til venstre hvor han kan gå ind i banen og afslutte med højrepoten.

Desværre for Corona har han været ude med en skade siden august, og han går glip af VM. Det kan give en startplads til 24-årige Alexis Vega fra Gudalajara. Den højrefodede fløj startede inde i seks VM-kvalkampe og scorede to.

Længere tilbage i fløjkøen, men også interessante: 25-årige Uriel Antuna fra Cruz Azul samt venstrebenede Roberto Alvarado (24) fra Gudalajara.

Centreforwards:
Førsteangriber – hvis kampklar – er naturligvis Raul Jimenez, den 31-årige og 1,87 meter høje Wolves-frontløber der har nettet 29 gange i 94 landskampe. Han spiller med hovedbind efter et alvorligt kraniebrud holdt ham ude i et halvt år fra 2020 ind i 2021, og det reducerer hans hovedstødsevner, men han kan nu stadig heade i mål ligesom han er en kompetent afslutter med begge ben. Og en god boldspiller med den fornødne kølighed til at sætte en forsvarer på halen med en finte før der sparkes.

Desværre for Mexico blev Jimenz lyskenskadet i august, og han har ikke spillet for Wolves siden. Han er ikke desto mindre med i VM-truppen, men kom ikke på banen i 9/11-træningskampen mod Irak. Han er næppe klar til at starte inde når VM går i gang.

Lozano og Alvarado kan også ligge i front, men ellers kniber det med gode afløsere for Jimenez. 31-årige Funes Mori fra Monterrey nettede tre gange ved Gold Cup-2021, men han scorede kun eet mål i otte VM-kvalkampe, seks fra start. 30-årige Henry Martin fra América scorede to mål i syv indskiftninger. Martin fik to september-starter og startede også inde mod Irak, så det ser ud som om landstræneren hænger hatten på ham. Funes Mori scorede da han blev skiftet ind mod Irak, men i betragtning af den relativt svage modstand, er det næppe dét der gør udslaget.

Den gamle målæder Javier Hernandez (52 mål/109 landskampe) scorer stadig, nu i La Galaxy i MLS, men 34-årige Chicharito har ikke været med landsholdet siden 2019 hvor han gik på bar få timer før en landskamp.

20-årige Santiago Muñoz er et stort talent, men nåede ikke for alvor at tage skridtet fra Newcastles ungdomshold til Premier League før VM-truppen blev udtaget. Den 21-årige Feyenoord-indskifter Santiago Gimenez kom heller ikke med.

Historien om Mexico ved VM i fodbold

Mexico har været med i 16 VM-slutrunder. Tallet ville have været 17 hvis FIFA ikke havde stanget en diskvalifikation ud i 1990 for mexicansk brug af for gamle spillere ved et ungdoms-VM i 1989.

De 16 deltagelser har givet syv gruppespils-elimineringer, syv gange farvel i 1/8-finalen (de seneste syv slutrunder) samt to kvartfinaler.

Kvartfinalerne kom begge i hus på hjemmebane i Mexico. 1970 og 1986.

I 1970 (med kun 16 hold gik man direkte fra gruppespil til kvartfinalen) blev Mexico slået ud af de senere sølvvindere fra Italien. I 1986, hvor der var 24 deltagere, vandt El Tri over Bulgarien i 1/8-finalen, men blev så igen elimineret af de senere sølvvindere, denne gang Vesttyskland. Angrebslegenden Hugo Sanchez & Co kæmpede dog bravt og tvang tyskerne ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

I 2018 i Rusland fik mexicanerne hævn over Tyskland ved at vinde 1-0. Det blev desuden 2-1 over Sydkorea og dermed avancement fra gruppespillet (mens de tyske verdensmestre og sydkoreanerne måtte drage hjem), men kun som 2’er, for i sidste gruppekamp tabte Mexico 3-0 mod Sverige.

Det betød en svær modstander for El Tri i 1/8-finalen, nemlig Brasilien som vandt 2-0. Og dermed farvel til et ellers glimrende mexicanerhold med Edson Alvarez i midterforsvaret, Herrera og Guardado som midtbaneopryddere, Carlos Vela som kreatør samt Lozano og Chicharito i angrebet. De tre sidstnævnte stod for Mexicos tre scoringer. På bænken mod Brasilien sad folk som Raul Jimenez, Giovani dos Santos, Jesus Corona og såmænd også gode, gamle Rafael Marquez, defensivlegenden der på det tidspunkt var 39 år.

1 Kommentar

Skriv et svar

  1. Jens Bøye

    Mexicos forventede opstilling mod Polen:

    4-3-3: Ochoa – Sanchez, Montes, Moreno, Gallardo – Herrera, E. Alvarez, Chavez – Vega, Martin, Lozano

    I midterforsvaret ventes det at favorisere Montes og Moreno (frem for Nestor Araujo) at de spiller i samme klub. På midtbanen kan defensivt solide Chavez få en start frem for Rodriguez. I angrebet er det nok Vega der starter inde for VM-missende Corona, og Martin for skadestvivlsomme Jimenez.