18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Mexico – odds på mexicanernes VM

El Tri har et teknisk dygtigt hold, og træner Martino vil gerne spille offensivt, men det kniber med kreativiteten på midtbanen. Argentina bør være for stærk, Saudi-Arabien for svag, og det ligner en fifty-fifty om Polen eller Mexico tager andenpladsen i Gruppe D. Derefter venter sandsynligvis Frankrigs verdensmestre. Find odds, trup og kampe til Mexicos VM på denne side.


Odds på Mexico

Mexico vinder VM101,00 – SPIL HER >>*
Mexico vinder Gruppe D5,00 – SPIL HER >>*
Mexico går videre fra Gruppe D1,90 – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 22. april 2022 kl. 12:25. Odds kan ændre sig.

VM gruppe C
K
1
Argentina
0000000000
2
Mexico
0000000000
3
Polen
0000000000
4
Saudi Arabien
0000000000


Mexicos trup og startopstilling

Den endelige trup er endnu ikke udtaget.

Målmænd: TBA

Forsvarsspillere: TBA

Midtbanespillere: TBA

Angribere: TBA

Formation: 4-3-3

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Ochoa
Forsvar:Sanchez, Montes, Araujo, Gallardo
Midtbane:Herrera, Alvarez, Rodriguez
Angreb:Corona, Jimenez, Lozano

Nøglespillere: Guillermo Ochoa, Edson Alvarez, Raul Jimenez

Stjerneskud: Johan Vasquez, Diego Lainez, Santiago Gimenez

Straffeskytte: Raul Jimenez, Hirving Lozano

Frisparksskytte:
Direkte: Hirving Lozano
Indlæg: Hirving Lozano, Jesus Gallardo

Skader/tvivl: Opdateres

Karantæner: Opdateres

Ude af VM: Opdateres


Mexicos VM chancer: El Tri er teknisk gode men ukreative

Mexicoer som regel VM-slagkraftig med avancement fra gruppespillet de seneste syv slutrunder. Men det er også blevet til farvel i 1/8-finalen de seneste syv gange.

Det nuværende landshold styres siden 2019 af Gerard ”Tata” Martino. Ud over en række klubhold i især Paraguay (hvor han også har været landstræner), har den argentinske træner et par prominente ex-arbejdsgivere i Barcelona og Argentina, men han vandt ingenting med disse to (ud over en supercup med Barca).

Som mexicansk landstræner lagde han ud med guld ved Gold Cup-2019, men har siden måttet nøjes med sølv ved Nations League-2020 og Gold Cup-2021. Mexicanerne blev også kun nr to i VM-kvalifikationen, efter Canada (dog a point), men i det mindste foran arvefjenden USA.

Moreno står for højpres og angrebsfodbold med hurtige pasninger. Noget der passer de løbestærke og teknisk dygtige mexicanere godt, og i offensiven huserer stærke Europa-legionærer. Men det vrimler ikke med begavede midtbanekreatører i denne landsholdsgeneration, så El Tri skaber ikke lige så mange oplagte chancer som Moreno gerne ville have.


Holdanalyse af Mexico

Herunder følger en komplet gennemgang af det mexicanske herrelandshold.


Målmænd:
Førstekeeper er fortsat Guillermo Ochoa der spiller i América i den hjemlige liga efter næsten 10 år i Europa fra 2011 til 2019. Han er 36 år, men stadig reaktionsstærk. Som en relativt lille målmand (1,83) kan han have problemer i luftspillet, men den store rutine hjælper ham.

Afløserne er også små, med Talavera som relativ undtagelse (1,88). Talavera er i øvrigt 39, og alternativet Cota er 34, så man må sige at mexicanerne værdsætter erfarne målmænd. Acevedo, en årsunge på blot 26 år, kan dog evt tilsnige sig en plads i truppen. Som Ochoa spiller afløserne alle i den mexicanske liga.

Midterforsvar:
Ankermand er som udgangspunkt Celta Vigos solide Nestor Araujo, 30 år og 1,88 meter høj. Han er højrebenet, men  kan spille til venstre.

De seneste år har makkeren typisk været den endnu mere erfarne Hector Moreno (1,83), men den 34-årige venstrefod (spiller nu i Monterey efter mange år i Europa og så et par sæsoner i Qatar) har tabt sin startplads på landsholdet til den 25-årige klubkammerat Cesar Montes, høj for en mexicaner med 1,91.

Montes er højrebenet, og det er så nok fleksible Araujo der indtager venstrepladsen.

Moreno ser også ud til være overhalet af den 23-årige Genoa-forsvarer Johan Vasquez, 1,82 meter høj og højrebenet. Aggressiv bolderobrer og komfortabel boldfremfører. Og i øvrigt glimrende i luften trods sin lave statur. Han skiftede i sommeren 2021 fra mexicanske Pumas til Genoa i Italien hvor han er fast starter. Han kan måske slå Montes eller endda Araujo af.

Andre muligheder: 34-årige Dominguez og 28-årige Carlos Salcedo. Sidstnævnte spiller dog ”kun” i Toronto i MLS (efter Europa-ophold og så hjem til Mexico) og har ikke været med landsholdet siden sommeren 2021.

Højreback:
24-årige Jorge Sanchez ser ud til at have taget startpladsen fra 31-årige og mere erfarne Luis Rodriguez der var nr 1 ved Gold Cup-2021. Begge spiller i den hjemlige liga, og begge er små og kvikfodede – men bedre defensivt end offensivt. Sanchez kan i øvrigt placeres i venstre side.

Miguel Layun er mere offensiv og har stor landsholdsrutine med 76 kampe på bagen, men den 33-årige har ikke været med El Tri siden en enkelt kamp i 2020.

Venstreback:
En kamp mellem 27-årige Jesus Gallardo fra Monterrey og 23-årige Gerardo Arteaga fra belgiske Genk, begge små og kvikke. Med 71 landskampe mod 15 har Gallardo meget mere erfaring, og han er stærkere fremad og har god sparketeknik (kan også agere fløj), men i opgør hvor Mexico skal være særligt opmærksom på modstandernes højre-offensiv, kan Arteaga få startpladsen.

Aguirre (25) og Angulo (24) er alternativer fra den hjemlige liga. Aguirre midtbanebrugbar, Angulo defensiv og midterforsvarsmulig. Aguirre spiller i øvrigt i Monterrey lige som Gallardo, og her indtager Gallardo ofte fløjen, Aguirre backen.

Midtbane:
Tremandsmidtbanen er teknisk stærk, men først og fremmest hårdarbejdende og defensivt solid. Som udgangspunkt Hector Herrera, Edson Alvarez og Carlos Rodriguez, med den 24-årige Ajax-nøglespiller Alvarez som naturligt midtpunkt. Han er 1,85 meter høj og kan også spille i midterforsvaret.

32-årige Herrera er mest på bænken i Atlético, men hans basale klasse og store landsholdsrutine taler for en startplads ved VM. 25-årige Rodriguez fra Cruz Azul er den mest fremadrettede af de tre.

Men en startplads KAN gå til 26-årige Erick Gutierrez. God boks til boks-mand der er venstrebenet, dvs giver en anden dimension end de tre ovennævnte (alle højrebenede). Desuden har han, efter tre år på bænken i PSV erobret en startplads i den hollandske klub her i foråret.

Ligeledes venstrebenede Orbelin Pineda, 26 år og fra Celta (hvor han dog mest på bænken), og 24-årige Sebastian Cordova fra Tigres er også muligheder; fleksible folk der kan spille hvor som helst på midtbanen. Pineda er desuden en glimrende straffeskytte. Et mere defensivt alternativ er 26-årige Luis Barron fra Monterrey.

Hvad med gode, gamle Andres Guardado? Den 35-årige venstrebensspiller (defensiv midtbane eller venstreback) er der skam endnu. Spiller for Betis i Spanien og er stadig del af landsholdet. Dog næppe længere som idealstarter. Jonathan dos Santos er en anden erfaren herre, men den 31-årige sidder mest på bænken i América.

Midtbanekreativiteten er ikke det mest slående ved dette mexicanske hold. Hvad skete der med driblestærke spilfordelere som Carlos Vela og Giovani dos Santos? De er såmænd ”kun” 33 og 32 og spiller stadig, men stoppede landsholdskarrieren i 2018.

Derfor kunne det være interessant at se fx det 18-årige Arsenal-stortalent Marcelo Flores. Men med blot en enkelt PL-bænkplads i Nordlondon i 21/22 og en enkelt landsholdsindskiftning i december er der nok langt til en VM-trupbillet for playmaker-ynglingen.

Fløje:
De to foretrukne fløje er som udgangspunkt 26-årige Hirving Lozano fra Napoli og 29-årige Jesus Corona fra Sevilla. Hurtige og målfarlige, men kan også tage del i det defensive arbejde. Især Corona der har spillet wingback.

Begge er som udgangspunkt højrekantsfolk, men kan også sagtens ligge til venstre. Corona er tofodet, og højrebenede Lozano kan også slå afleveringer med venstre; er desuden nok mere målfarlig til venstre hvor han kan gå ind i banen og afslutte med højrepoten.

Corona og Lozano skal dog ikke føle sig sikre på en startplads, for der er konkurrence fra 24-årige Erneste Vega fra Gudalajara. Den højrefodede fløj startede inde i seks VM-kvalkampe og scorede to.

Længere tilbage i fløjkøen, men også interessante: 24-årige Antuna fra Cruz Azul samt de venstrebenede talenter Carlos Alvarado (23) fra Gudalajara og Diego Lainez (21) fra Betis. Han får dog ikke meget spilletid i den spanske klub.

Centreforwards:
Førsteangriber er naturligvis Raul Jimenez, den 30-årige og 1,87 meter høje Wolves-frontløber der har nettet 30 gange i 95 landskampe. Han spiller med hovedbind efter et alvorligt kraniebrud holdt ham ude i et halvt år fra 2020 ind i 2021, og det reducerer hans hovedstødsevner, men han kan nu stadig heade i mål ligesom han er en kompetent afslutter med begge ben. Og en god boldspiller med den fornødne kølighed til at sætte en forsvarer på halen med en finte før der sparkes.

Lozano kan også ligge i front, men ellers kniber det med gode afløsere for Jimenez. 31-årige Funes Mori fra Monterrey er nok førstevikar efter sine tre mål ved Gold Cup-2021, men han scorede kun eet mål i otte VM-kvalkampe, seks fra start. 29-årige Henry Martin fra América scorede to mål i syv indskiftninger.

Den gamle målæder Javier Hernandez (52 mål/109 landskampe) scorer stadig, nu i La Galaxy i MLS, men 33-årige Chicharito har ikke været med landsholdet siden 2019 hvor han gik på bar få timer før en landskamp.

19-årige Santiago Muñoz er et stort talent, men når næppe at tage skridtet for alvor fra Newcastles ungdomshold til Premier League før VM-truppen udtages. Så har 21-årige Santiago Gimenez fra Cruz Azul nok bedre chancer for at komme med på et talentmandat.Historien om Mexico ved VM i fodbold

Mexico har været med i 16 VM-slutrunder. Tallet ville have været 17 hvis FIFA ikke havde stanget en diskvalifikation ud i 1990 for mexicansk brug af for gamle spillere ved et ungdoms-VM i 1989.

De 16 deltagelser har givet syv gruppespils-elimineringer, syv gange farvel i 1/8-finalen (de seneste syv slutrunder) samt to kvartfinaler.

Kvartfinalerne kom begge i hus på hjemmebane i Mexico. 1970 og 1986.

I 1970 (med kun 16 hold gik man direkte fra gruppespil til kvartfinalen) blev Mexico slået ud af de senere sølvvindere fra Italien. I 1986, hvor der var 24 deltagere, vandt El Tri over Bulgarien i 1/8-finalen, men blev så igen elimineret af de senere sølvvindere, denne gang Vesttyskland. Angrebslegenden Hugo Sanchez & Co kæmpede dog bravt og tvang tyskerne ud i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

I 2018 i Rusland fik mexicanerne hævn over Tyskland ved at vinde 1-0. Det blev desuden 2-1 over Sydkorea og dermed avancement fra gruppespillet (mens de tyske verdensmestre og sydkoreanerne måtte drage hjem), men kun som 2’er, for i sidste gruppekamp tabte Mexico 3-0 mod Sverige.

Det betød en svær modstander for El Tri i 1/8-finalen, nemlig Brasilien som vandt 2-0. Og dermed farvel til et ellers glimrende mexicanerhold med Edson Alvarez i midterforsvaret, Herrera og Guardado som midtbaneopryddere, Carlos Vela som kreatør samt Lozano og Chicharito i angrebet. De tre sidstnævnte stod for Mexicos tre scoringer. På bænken mod Brasilien sad folk som Raul Jimenez, Giovani dos Santos, Jesus Corona og såmænd også gode, gamle Rafael Marquez, defensivlegenden der på det tidspunkt var 39 år.


Læs om andre deltagere ved VM i fodbold