18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening
sport-icon

Anbefalet til

2.25
4/10
Rumænien
Ukraine
Tipped at 2.25
Higuain-avatar
17. jun.
15:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
1/10
Belgien
Slovakiet
Tipped at 1.80
Dagens Spil-avatar
17. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

2.22
3/10
Belgien
Slovakiet
Tipped at 2.22
BettingGuru-avatar
17. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

2.95
1/10
Østrig
Frankrig
Tipped at 2.95
Dagens BetBuilder-avatar
17. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.80
2/10
Tyrkiet
Georgien
Tipped at 1.80
BettingGuru-avatar
18. jun.
18:00
sport-icon

Anbefalet til

1.71
3/10
USA
Bolivia
Tipped at 1.71
BettingGuru-avatar
24. jun.
02:00
sport-icon

Anbefalet til

1.75
3/10
Albanien
Spanien
Tipped at 1.75
MJN1999-avatar
24. jun.
21:00
sport-icon

Anbefalet til

1.82
3/10
Colombia
Paraguay
Tipped at 1.82
BettingGuru-avatar
25. jun.
02:00

Marokko – odds på marokkanernes VM

Atlas-Løverne var svære at besejre, men døjede med kreativiteten under Halilhodzic. Trænerfyring i august betyder kort tid til den nye chef, men med Chelsea-offensivstjerne Ziyech tilbage i folden. Uanset: Marokko avancerer næppe fra Gruppe F hvor Belgien og Kroatien, trods problemer, ser stærkere ud, og Canada måske kan drille. Find odds, trup og kampe til Marokkos VM på denne side.

Af: Jens Bøye

Odds på Marokko

Marokko vinder VM/ – SPIL HER >>*
Marokko når finalen/ – SPIL HER >>*

Odds er senest opdateret d. 15. december 2022 kl. 12:13. Odds kan ændre sig.

Andre lande

Marokkos trup og startopstilling

Den seneste trup:

Formation: 4-1-4-1

Forventet startopstilling ved VM:

Målmand:Bounou
Forsvar:Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah
Defensiv midtbane:Amrabat
Offensiv midtbane:Ziyech, Ounahi, Amallah, Aboukhlal
Angreb:Hamdallah


Seneste opstilling (bronzekamp mod Kroatien): 4-3-3: Bounou – Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah – Sabiri, Amrabat, EL Khannouss – Ziyech, En-Nesyri, Boufal


Nøglespillere: Achraf Hakimi, Hakim Ziyech, Yassine Bounou, Romain Saïss, Nayef Aguerd

Stjerneskud: Azzedine Ounahi, Adbe Ezzalzouli, Bilal El Khannous, Zakaria Aboukhlal

Straffeskytte: Hakim Ziyech, Soufiane Boufal

Frisparksskytte: Hakim Ziyech, Achraf Hakimi

Skader/tvivl: En-Nesyri (før finale), Saïss (skadet mod Spanien, båret fra banen mod Portugal, udgik mod Frankrig), Aguerd (skadet mod Spanien)

Karantæner: Cheddira

Ude af VM:
Amine Harit, Tarik Tissoudali, Adam Masina

Marokko startopstilling

Marokkos VM chancer: Ny træner i kamp mod tiden for at forbedre offensiv

Marokko har mange dygtige spillere, på verdensranglisten ligger holdet på plads 22. En del af dem trak sig fra landsholdet pga uenighed med træner Vahid Halilhodzic, men han blev fyret i august, og den nye træner Walid Regragui har lokket bl.a. Chelsea-offensivstjernen Hakim Ziyech tilbage i folden.

I Halilhodzic’ regeringstid – 2019-2022 – tabte de nordafrikanske Atlas-Løver kun to kampe i ordinær spilletid (træningskampe). Men hans defensive taktik og autoritære trænerstil blev kritiseret.

I januar i år nåede marokkanerne kvartfinalen ved De Afrikanske Mesterskaber (CAN). De vandt indledende gruppe foran Gabon, Comorerne og Ghana før de i ottendedelsfinalen slog Malawi. Men så stod Egypten i vejen med 2-1-sejr via forlænget spilletid efter 1-1. Atlas-Løverne kom foran i 7. minut, men overlod så alt initiativ til Salah & Co.

Marokko landshold

I VM-kvalifikationen var marokkanerne suveræne i indledende pulje i 2021 (alle kampe blev dog spillet i Marokko) og spillede så 1-1 ude og 4-1 hjemme mod DR Congo i marts i år.

Marokko var generelt svær at slå under Halilhodzic – også uden Ziyech og Mazraoui der missede både VM-kval og CAN. Men CAN-kampen mod Egypten var, sagde fans, et illustrativt eksempel på Halilhodzic-taktikkens begræsninger, og på at holdet har brug for de fraværende stjerner. Mazraoui blev dog udtaget til juni-kampene, men meldte afbud pga skade. Marokko tabte 0-3 mod USA; vandt over Sydafrika og Liberia.

Men nu er Halilhodzic altså fyret, og Regragui skal prøve at forbedre offensiven – bl.a. ved at gøre stjernerne, inkl tilbagevendte Ziyech, glade – samtidig med at den defensive soliditet helst skal fastholdes. Bliver næppe nemt. Men han fik en nydelig start i septembers to træningskampe der gav 2-0-sejr over Chile og 0-0 mod Paraguay. I begge kampe stillede Regragui med en 4-1-4-1, dvs en ændring af Halilhodzic’ tremands-midterforsvar.

Holdanalyse af Marokko

Herunder følger en komplet gennemgang af det marokkanske herrelandshold.

Målmænd:
Marokkanske førstemand er 31-årige Yassine Buonou fra spanske Sevilla hvor han har været fast starter siden en bænk-sæson i 19/20. I 33-årige Munir El Kajoui fra saudiske Al-Wehda er der en erfaren og habil afløser, men Bounou er klart bedst.

Midterforsvar:
Hovedstødsstærke, teknisk glimrende og venstrebenede Aguerd ligger som udgangspunkt til venstre. Men han blev skadet i juli, kort efter skifte fra franske Rennes til West Ham, og var først tilbage i træning i oktober. Har været med i en håndfuld kamptrupper siden, men først 12/11 fik han spilletid. Når han at komme i VM-startform? Det håber marokkanerne på, for der mangler en god afløser.

I Aguerds fravær startede Achraf Dari fra Brest inde på venstrepladsen i begge Marokkos septemberkampe. Men efter usikre indsatser for det franske bundhold mistede han sin startplads i Bretagne i oktober. Er med i VM-truppen, men ligner ikke længere en habil afløser.

Sikker starter er nok opspils- og hovedspilsstærke Roman Saïss fra Besiktas. Den erfarne defensivmand kan ligge til højre i et tomandsmidterforsvar eller centralt i et tremandsmidterforsvar. Han kan også sagtens agere defensiv-midtbanemand.

Spilles der med tre midterforsvarere, kan højrepladsen gå til fysisk stærke Jawad El Yamiq fra spanske Valladolid. Samy Mmaee fra ungarske Ferencvaros kom ikke med i VM-truppen. Det gjorde derimod den landsholdsuerfarne Badr Benoun (højrebenet) der spiller i Qatar. 29 år, men kun tre landskampe.

Dygtige Abdelhamid fra Reims kunne have været en mulighed, men den 35-årige har ikke været med landsholdet siden 2020.

Højre back/wingback:
Achraf Hakimi fra PSG er blandt verdens allerbedste højrebacks, måske den allerbedste. Er angrebsivrig (dygtig både som oplægger og afslutter) og efterlader af og til et stort hul bag sig, men selv om modstanderen har stort forspring, når lynhurtige Hakimi typisk tilbage og tackler.

Pudsigt nok har Marokko endnu en fremragende højreback, nemlig Noussair Mazraoui. Han blev frosset ud af Halilhodzic, men er tilbage nu. Spørgsmålet er hvor han skal spille. Som højreback med Hakimi længere fremme? Næppe – især ikke hvis der spilles med wingbacks. På den defensive midtbane? Ville være ærgerligt, for selv om Mazraoui ikke er så hurtig som Hakimi, er han også stærk fremad; teknisk dygtig og god sparketeknik. Men det er faktisk med begge fødder – om end højrebenet er det foretrukne – så han kan også ligge som venstreback. Mazraoui skiftede i øvrigt denne sommer fra Ajax til Bayern München og er ikke fast starter i den sydtyske storklub, men får en del spilletid. Mest som højreback.

Venstre back/wingback:
Det kan meget vel blive Mazraoui. Han og Hakimi kan dog også bytte plads, dvs så PSG-backen ligger til venstre.

Den foretrukne venstreback i VM-kvalen og ved CAN, Adam Masina, skal ikke til VM. Han havde svært ved at få spilletid i Watford i foråret (hvor London-klubben rykkede ned fra Premier League); fik til gengæld en god start på 22/23-sæsonen efter skifte til italienske Udinese, men løb så ind i skader.

Med i VM-truppen er derimod venstreback Yahia Allah fra Wydad i den hjemlige liga. 27 år, men kun een landskamp.

Midtbane:
Den gode bolderobrer Sofyan Amrabat var mest indskifter i Fiorentina i 21/22, men det ser bedre ud i 22/23, og han er Marokkos bedste defensiv-midtbanemand og fast starter hos Løverne.

Boks til boks: Teknisk dygtige Imran Louza fra Watford (Championship) lignede en oplagt starter til venstre. Men han blev knæopereret i maj. Vendte tilbage i startoktober – med mål i støvlerne endda – men det var ikke nok til at overbevise landstræner Regragui.

I septembers to træningskampe stillede Regragui i en 4-1-4-1 med fem offensivfolk. Heraf er den kreative højre-midtbanemand Ounahi dog også hårdt arbejdende defensivt. På den anden boks til boks-plads (til venstre) fik først Semi Amallah fra Standard Liège og så Marseille-kreatør Harit chancen. Harit var i øvrigt også blandt dem der blev sortlistet i lang tid af Halilhodzic. Både Harit og Amallah er offensive, men de kan også arbejde defensivt.

Harit blev desværre alvorligt knæskadet 13. november, i sidste kamp for Marseille før VM-slutrunden, og er nok ude indtil næste sommer. Trist for den dygtige tekniker og for Marokko (samt naturligvis for Marseille).

Reserver: Yahta Jabrane (31 år, men kun fire landskampe) fra Wydad samt – hvis det skal være mere offensivt – 25-årige Ilias Chair fra QPR (The Championship), jævnaldrende Abdelhamid Sabiri fra Sampdoria og det 18-årige stortalent Bilal El Khannous fra Genk.

Højre-midtbanemand i VM-kvalifikationen var primært Aymen Barkok – også teknisk stærk, men med lavt bundniveau – men Halilhodzic mistede tålmodigheden med Barkok der fik meget lidt spilletid i Eintracht Frankfurt. Han tabte sin landsholdsstartplads undervejs i CAN og blev ikke udtaget til VM-kvalkampene i marts. Han var med i juni-truppen, men fik kun een start. Sommerskifte til Mainz, men det har ikke kastet ret meget Bundesliga-spilletid af sig. Regragui har da også undladt at udtage ham til VM.

Med er heller ikke de erfarne teknikere Belhanda og Taarabt. Begge kom op at toppes med Halilhodzic og forsvor at spille for Løverne igen så længe bosnieren var ved trænerroret. Regragui gav dem chancen igen i september, men VM-billetter blev det trods alt ikke til for de to veteraner.

Fløje:
Tilbage efter uenighed med Halilhodzic er Chelsea-stjernen Hakim Ziyech, og han er selvskreven starter, nok på højrekanten hvorfra han skrår ind og afslutter med venstrepoten.

Til venstre ligger nok driblestærke Soufiane Boufal fra franske Angers (ex-Southampton). Han var kun indskifter i VM-kvalifikationen i 2021, men efter et godt efterår i Frankrig markerede han sig som Marokkos bedste offensivmand under CAN i januar og scorede tre mål, heraf to på straffe.

Det 20-årige fløjtalent Abde Ezzalzouli rører på sig i Spanien (sommerskifte fra Barcelona til Osasuna) og har fået en plads i VM-truppen; nok som joker. Samme med 22-årige Zakaria Aboukhlal der gør det glimrende i franske Toulouse. Han er hurtig og kropsstærk og kan også ligge i front. Han risikerer dog at misse VM; blev skadet i seneste L1-runde.

Angribere:
Boufal kan agere falsk nier. Men Marokko har andre dygtige venstrefødder der kan gøre sig i front, inkl Sevillas Youssef En-Nesyri. Decideret centreforward. Er dog kun indskifter i den spanske klub.

VM-truppen kunne såmænd have haft endnu flere venstrefodede offensivfolk, men Getafes Munir El-Haddidi samt Ayoub El Kaabi der scorer mange mål for tyrkiske Hatayspor og blev marokkansk kvaltopscorer med fem mål, er begge overraskende blevet skilt fra.

Samme med Løvernes kval-næsttopscorer, højrebenede Ryan Mmaee, 21/22-topscorer i ungarske Ferencvaros hvor han spiller med storebror Samy. De to brødre lider samme skæbne, de må se VM via TV. Det samme med Tarik Tissoudali, 21/22-topscorer i belgiske Gent; skadet siden juli.

Med i truppen er derimod 31-årige Abderrazak Hamdallah – med tilnavnet “The Executioner” – der spiller i den saudiske liga. Seks mål i 17 landskampe. Og så har 24-årige Walid Cheddira fået VM-chancen trods blot to landskampe på sit CV. Han er topscorer i Serie B-klubben Bari med ni kasser i 11 kampe dette efterår.

Historien om Marokko ved VM i fodbold

Marokko har deltaget i fem VM-slutrunder siden det nordafrikanske land i 1956 løsrev sig fra Frankrig: 1970, 1986, 1994, 1998 og 2018.

Bedste resultat hentede Atlas-Løverne i 1986 i Mexico hvor de imponerede ved at vinde indledende gruppe foran England, Polen og Portugal via 0-0 mod polakkerne og englænderne, 3-1-sejr mod portugiserne. To mål sat ind af Abderrazak Khari der undlod at omsætte VM-opmærksomheden til en europæisk klubkontrakt; han forblev i FAR Rabat i den hjemlige liga. I ottendedelsfinalen kunne modstanderen have været Danmark, men Olsen-Banden havde i sin gruppe henvist Vesttyskland til andenpladsen, så det var tyskerne (de senere finalister) der dystede mod Marokko og vandt 1-0.

Fire gange er det kun blevet til gruppespil for Løverne – inkl i 1970 med alle tiders marokkanske landsholdstopscorer Ahmed Faras i front; hans hold fik kun eet point. Samme ydmyge pointsum fik Marokko i 2018 i Rusland hvor de åbnede med 0-1-nederlag mod Iran (via selvmål i 95.) og Portugal (Cristiano Ronaldo). 2-2 mod den gamle kolonimagt Spanien i sidste gruppekamp forhindrede ikke sidstepladsen, men var dog et lille plaster på såret. De marokkanske mål blev sat ind af Boutaïb og En-Nesyri. Med var også bl.a. Hakim Ziyech og en ung Achraf Hakimi.

3 Kommentarer

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Hvordan stiller Marokko i bronzekampen mod Kroatien?

  Der er skadestvivl om midterforsvarerne Saïss og Aguerd, venstreback Mazraoui og angriber En-Nesyri.

  Landstræneren taler desuden om turnover – om at give spilletid til nogle der ikke har spillet endnu. Det sker dog nok først i form af indskiftninger, men der kan også ske lidt turnover fra start. Fx i form af en plads til den målfarlige fløjspiller Aboukhlal der kom ind og scorede mod Belgien. Han deltog i gårsdagens pressemøde sammen med landstræner Regragui. Det betyder ikke nødvendigvis at han starter inde, men det taler bestemt ikke imod. Spørgsmålet er hvem han i givet fald erstatter – Ziyech eller Boufal.

  Mit startbud:
  4-1-4-1: Bounou – Hakimi, El-Yamiq, Dari, Attiyat-Allah – Amrabat – Ziyech, Ounahi, Amallah, Aboukhlal – Hamdallah

 2. Jens Bøye

  Marokko har skadestvivl om Mazraoui (egl højreback, men venstreback mod Kroatien) før andenrundekampen mod Belgien.

 3. Jens Bøye

  De marokkanske aviser (fx lionsdelatlas.ma) jeg har tjekket, forventer denne startellever mod Kroatien i dag:

  4-3-3: Bounou – Hakimi, Saïss, Aguerd, Mazraoui – Ounahi, Amrabat, Amallah – Ziyech, En-Nesyri, Boufal

  Dvs det samme som jeg forventer (se ovenstående optakt) – om end jeg kalder det 4-1-4-1 :-).

  Bemærk dog at der er lidt skadestvivl om midtbanemand Amallah.