18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Kommercielt indhold

Marokko – odds på marokkanernes VM

Slutrunden i Rusland bliver Marokkos femte, og selvom den nordafrikanske nation absolut ikke er berømt for sit fodboldlandshold, vil du nok alligevel kunne genkende flere af navnene, når du ser truppen. Størstedelen af de marokkanske landsholdsspillere er nemlig på kontrakt i gode europæiske ligaer, og de er skam slet ikke uden evner. Desværre for marokkanerne er de endt i en uhyggelig svær gruppe, hvor chancerne for avancement er nærmest ikke-eksisterende. Du finder odds, trup og kampe til Marokkos VM på denne side.

Marokko vinder VM: 501 – SPIL HER >>*

Topscorer ved VM
Hakim Ziyech: 401 – SPIL HER >>*

Marokko vinder gruppe B: 15,00 – SPIL HER >>*

Vil du spille på Marokkos kampe ved VM-slutrunden i Rusland? Så har vi her samlet de bedste odds, så du ved, hvilken bookmaker der giver det bedste odds på det udfald, du forventer.

15. juni 2018
17:00 Marokko – Iran: 2,30 – 2,95 – 3,60*
20. juni 2018
14:00 Portugal – Marokko: 1,65 – 3,70 – 5,75*
25. juni 2018
20:00 Spanien – Marokko: 1,38 – 5,10 – 10,00*

Marokko er tvunget til at skulle vinde den første gruppekamp mod Iran, hvis der skal være den mindste mulighed for at gå videre fra den stærke gruppe B. Marokko er store underdogs i kampene mod Portugal og Spanien, så det vil være lidt af en sensation, hvis afrikanerne kan få point her. Omvendt kan spanierne måske finde på at spare nogle spillere i den sidste kamp, hvis de har vundet begge de første kampe, og det kan måske give Marokko en forbedret chance for at levere overraskelsen.

Odds ændrer sig løbende. Sidst opdateret d. 8. juni kl. 14:46 (kampodds), d. 12. juni kl. 07:55 (gruppevinder) og d. 12. juni kl. 08:45 (vinder + topscorer).


Marokkos trup og startopstilling

Munir Mohamedi (Numancia)
Yassine Bono (Girona)
Ahmad Reda Tagnaouti (Ittihad Tanger)

Mehdi Benatia (Juventus)
Romain Saiss (Wolves)
Manuel da Costa (Istanbul Basaksehir)
Nabil Dirar (Fenerbahce)
Achraf Hakimi (Real Madrid)
Hamza Mendyl (Lille)

Moubarak Boussoufa (Al Jazira)
Karim El Ahmadi (Feyenoord)
Youssef Ait Bennasser (Caen)
Sofyan Amrabat (Feyenoord)
Younes Belhanda (Galatasaray)
Faycal Fajr (Getafe)
Amine Harit (Schalke)

Khalid Boutaib (Malatyaspor)
Aziz Bouhaddouz (St Pauli)
Ayoub El Kaabi (Renaissance Berkane)
Nordin Amrabat (Leganes)
Mehdi Carcela (Standard Liege)
Hakim Ziyech (Ajax)
Youssef En Nesyri (Malaga)

Forventet startopstilling: Munir – Dirar, Benatia, Saiss, Hakimi – Boussafa, Al Ahmadi – Belhanda, Ziyech, Amrabat – Boutaib


Profiler: Benatia skal lukke af bagtil, og Boutaïb skal bombe i front

Medhi Benatia
Den marokkanske anfører har et rigtig flot CV, da han har tørnet ud for både Roma, Bayern München og nu Juventus. Midtstopperen er manden, der skal sørge for, at defensiven står som den skal, og det gjorde den så absolut i VM-kvalifikationen. Sammen med det øvrige forsvar sørgede Benatia nemlig for, at der ikke blev indkasseret et eneste mål i de seks kampe, Marokko spillede i tredje og sidste etape af den afrikanske kvalifikationsturnering.

Hakim Ziyech
Ajax-kreatøren har masser af godter i posen, når han træder ud på grønsværen, og han kan både drible, score og strø om sig med fremragende afleveringer. Ziyech spillede alle de sidste seks afgørende kampe i kvalifikationen, og han kvitterede med to scoringer og to assists. Han vil være 25 år, når VM løber af stablen, og slutrunden vil være et godt udstillingsvindue for den lille midtbanemand, der flere gange har været rygtet væk fra det hollandske.

Khalid Boutaïb
Når det kommer til at putte boldene i kassen, vil Marokko sætte deres lid til Boutaïb. Han var holdets topscorer i kvalifikationen, og han har også scoret masser af mål i Yeni Malatyaspor, som hentede ham til den bedste tyrkiske liga i sommeren 2017. Før det havde han scoret 20 mål i 34 kampe for Strasbourg, og han har således i flere omgange bevist, at han ved, hvor målet står.


Analyse: Svære betingelser for marokkanerne i gruppe B

Marokko kan egentlig mønstre et udmærket hold med en række spillere fra gode europæiske klubber, men de er havnet i den måske sværeste gruppe overhovedet. Mod et stjernespækket spansk mandskab og europamestrene fra Portugal ser det umådeligt svært ud for Marokko, som formentlig kun vil kunne hente point mod Iran. Marokkanerne gjorde det ellers godt i kvalifikationen, hvor de holdte buret rent i samtlige seks kampe i den afgørende pulje, hvor de var oppe imod Elfenbenskysten, Gabon og Mali. Den solide defensiv bliver dog sat under et helt andet pres, når de pludselig står overfor de spanske og portugisiske stjerner. Og mens Benatia er vant til at stå over for store navne, så er de øvrige defensive spillere ikke i nærheden af at ramme samme niveau.

Historien om Marokko ved VM i fodbold

Marokko har tidligere deltaget ved VM fire gange.

I 1970 spillede den afrikanske nation sig til VM for første gang. Ved den lejlighed var Marokko i pulje med Vesttyskland, Peru og Bulgarien. Her havde Marokko ikke mange chancer, da det blot blev til et point mod Bulgarien i sidste spillerunde (1-1). I de to første kampe blev det til nederlag mod Peru og Vesttyskland.

Marokkos næste VM-deltagelse fandt sted ved VM i Mexico i 1986, hvor afrikanerne leverede deres flotteste VM-resultat til dato. Den afrikanske nation var endt i en svær pulje ved VM, da England, Polen og Portugal ventede. Marokko fik to point i de første to kampe mod Polen og England (0-0 og 0-0), og derfor var en sejr over Portugal påkrævet, hvis det skulle blive til videre deltagelse for Marokko. Her leverede afrikanerne en fremragende præstation og vandt med 3-1. Det flaskede sig således, at nationen sluttede som etter i puljen. Derefter ventede Vesttyskland i 1/16-finalerne, hvor det blev til et nederlag på 1-0.

I midten af 1990’erne var Marokko fast inventar ved VM, da nationen både var med ved VM i 1994 og 1998.

Slutrunden i 1994 vil afrikanerne nok ikke huske tilbage på med stor glæde, da det blev til nul point efter tre kampe og et exit i gruppespillet.

I 1998 gik det en anelse bedre for nationen, men igen røg Marokko ud i gruppespillet, da Brasilien og Norge var for stærke.

Siden 1998 har nationen forsøgt at kvalificere sig til VM men uden held indtil 2017. Marokkos kvalifikation til VM i 2018 forløb også ganske smertefrit. Her var nationen oppe imod Elfenbenskysten, Gabon og Mali. Der var lagt op til en kamp mellem Marokko og Elfenbenskysten om pladsen til VM inden kvalifikationen. Marokko startede lidt svagt ud med to uafgjorte resultater mod Gabon på udebane og Elfenbenskysten på hjemmebane. Derefter leverede Marokko dog drømmepræstationer, da det blev til tre sejre ud af de sidste fire kampe og en målscore, der var på 11-0. I sidste spillerunde slog de endda Elfenbenskysten i egen hule med 0-2. Ganske imponerende lukkede Marokko ikke et eneste mål ind i VM-kvalifikationen som det eneste hold i CAF-kvalifikationen. En af grundene til at Marokko leverede så godt i VM-kvalifikationen var på grund af Khalid Boutaïb (Yeni Malatyaspor). Han bombede fire mål i kassen. Boutaïb lavede endda et hattrick i sejren over Gabon i næstsidste runde af VM-kvalifikationen, og han bliver meget vigtig for landsholdet. I sin tyrkiske klub bomber han også mål ind efter behag.

I denne VM-slutrunde står Marokko over for Iran, Spanien og Portugal, og her skal både offensiven og defensiven levere på et topniveau, for at det ikke skal blive et exit i gruppespillet.

Manden bag Marokkos landshold er den garvede franskmand Hervé Renard, der tidligere har stået i spidsen for Lille, Angola og Zambia. Det er hans første slutrunde med Marokko.