18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i den spanske Supercup d. 10 – 11. januar 2024

Det spanske fodboldforbund håber igen på et El Clásico i Super Cup finalen, men det kræver at et svagt spillende Barcelona-hold slår Osasuna, mens Real Madrid skal på en svær kamp mod lokalrivalerne fra Atlético. Nicolai Lisberg zoomer ind på de to semifinaler onsdag og torsdag aften.

(Foto: IMAGO / AFLOSPORT)

Real Madrid – Atlético Madrid X (1-1)

Onsdag d. 10. januar kl. 20.00

Atletico Madrid på hjemmebane i La Liga: Ti kampe, ni sejre og en enkelt uafgjort.

Atlético Madrid på udebane i La Liga: Ni kampe, tre sejre, en uafgjort og fem nederlag.

Havde dette været en normal optakt til La Liga, havde det været forholdsvis ligetil at give et bud på Atlétio Madrid udtryk, alt efter på hvilket stadion deres kamp skulle spilles, men hvordan ser det så ud, når det er neutral bane på et stadion i Saudi Arabien?

Det spørgsmål må Diego Simeone også være spændt på, når hans spillere gør klar til at møde Real Madrid onsdag aften. Den karismatiske argentinske træner kan om ikke andet se tilbage på en god præstation mod netop Real Madrid, da de to hold mødtes  tidligere på sæsonen (Naturligvis på Metropolitano), for her lykkedes det Atlético at presse Real Madrid i deres opspil og sikre sig en yderst fortjent sejr, da de ved den lejlighed i begyndelsen af både første og anden halvleg var dygtige til at gå højt op på Real Madrid og lægge pres og så pumpe feltet med skarpe indlæg fra de to wingbacks.

Den taktisk bør der, trods det faktum at kampen spilles på neutral bane, være gode muligheder for at gentage, for det er et Real Madrid-mandskab, der er hårdt ramt i defensiven. De holdt godt nok nullet mod Mallorca i sidste weekend, men ikke uden at give flere store tilbud væk, og selvom Tchouameni indledningsvis gør det fint som vikarmakker til Rüdiger, så er der noget i afstemningen, som endnu ikke sidder i skabet. Og med tanke på Nachos mærkværdige udfald i denne sæson, er jeg ikke nødvendigvis sikker på, at det bliver meget bedre med spanierne, hvis det er ham Ancelotti viser tillid.

Real Madrid gik sikkert videre i deres lokalopgør mod Arandina, også selvom de først fik prikket hul på bylden i anden halvleg. En kamp, hvor den store historie var, at stortalentet Arda Güler endelig debuterede.

Det er klart det mest formstærke af de to hold, men Atlético har trods pointmæssige kvaler en Morata i topform. Det viste han for halvanden uges den i en underholdende affære, hvor han scorede hattrick, men fra bænken helt til sidst måtte se Girona løbe af sted med en sejr på 4-3. I den kamp lykkedes det faktisk Simeone at vende slagets gang fra bænken  med sine justeringer i pausen blot for at tabe den til sidst med sine indskiftninger.

Real Madrid er naturligvis favorit her, men jeg synes vi mod Mallorca så, at Rodrygo, Bellingham og Vinicius ikke på samme måder får det bedste ud af hinanden, som da Brahim Diaz kom ind for Vinicius, da han sad ude med en skade. Der skal ikke herske tvivl om brasilianerens enorme kvaliteter, men de tre har endnu ikke fundet hinanden som en trio, så selvom vi skal tilbage til 2014 for at finde sidste gang, at Atlético besejrede storebror i to kampe i træk, så kunne jeg godt se dem snuppe den ene finalebillet. Også selvom det sagtens kunne blive efter eventuel omkamp og straffe.

Lisbergs bud: X’et til odds 3,55 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

FC Barcelona – Osasuna 1 (2-1)

Torsdag d. 11. januar kl. 20.00

De tre seneste kampe er blevet vundet, og så burde alt jo være i skønneste orden for FC Barcelona, men sådan forholder det sig langt fra. De tre seneste sejre har alle været med lodder og trisser mod henholdsvis Almería, Las Palmas og senest ellers upåagtede Barbastro i pokalen.

Det er nu over 20 kampe siden, at Barcelona vandt med flere end en enkelt overskydende scoring, og dermed har de overgået, eller undergået om man vil, en ellers historisk dårlig periode fra 1962/63-sæsonen.

Med nyerhvervelse Vitor Roque, sidder der nok en del Culers og håber på, at han kan være manden, der får dem ud af dødvandet, og debuten og det korte indhop mod Las Palmas var da også lovende, selvom han nok vil ærgre sig over en stor brændt chance. For Robert Lewandowski virker, og har gennem længere tid virket ukarakteristisk uskarp, og han blev noget uvant taget ud mod Las Palmas, selvom Barcelona skulle jagte et mål i slutfasen.

En der også blev taget ud i den kamp var Cancelo, der kom galt af sted allerede efter få minutter, og han slutter sig dermed til en lang skadesliste hos Barcelona, som Iñigo Martinez også igen er blevet en del af. Cancelos potentielle fravær er en bitter pille at sluge, da han rent offensivt har været en af få, der kunne skabe det uventede, når det blev lidt for stillestående. De er dog begge med ombord på flyet til Saudi-Arabien, men deres deltagelse er fortsat meget uvis. Med ombord på flyet er i øvrigt også Pedri, der ellers har siddet ude de seneste par uger, men hvor meget vil Xavi risikere allerede her i semifinalen med en spiller, der sæsonen igennem har været ramt af skader?

Og det bringer mig videre til anbefalingen denne gang. For med tanke på, at Barcelona kæmper med det rent offensivt, har et væld af skader og endnu ikke har opgivet ligaen, Champions League eller pokalen, er det så torsdag, at Xavi sætter sit stærkeste hold?

Naturligvis vil en titel lune gevaldigt, akkurat som den gjorde det sidste år, da Barcelona ved den lejlighed slog Real Madrid i finalen, men påstanden herfra er, at denne turnering først for alvor kommer til at fylde noget, skulle de nå til søndagens kamp.

For Osasuna betyder den til gengæld alt allerede torsdag. Klubben, der kom i pokalfinalen sidste år, samler ikke just på trofæer, og de befinder sig midtvejs i sæsonen lidt i ingenmandsland, hvor jeg ikke ser dem komme nær hverken Europa eller nedrykningsstregen. Kun Chimy Ávila er ukampdygtig her for Osasuna, som kommer til at spille deres chance, og som med en ganske fin defensiv nok skal gøre det besværligt og bøvler for Barcelona. Ganske fine odds på, at Barcelona nok engang ikke vinder med flere end en.

Lisbergs bud: Osasuna -2 (EH) til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar