18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til semifinalerne i den spanske Super Cup d. 12. – 13. januar 2022

Der er El Clásico på menuen, når Barcelona og Real Madrid mødes i den ene semifinale i den spanske Super Cup, mens Athletic og Atlético Madrid dyster om den anden finalebillet. Nicolai Lisberg er klar med sin dom over begge kampe.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

Barcelona – Real Madrid 2 (1-2)

EL Clásico. I Saudi Arabien. Der er noget i denne sætning, der ikke lyder rigtigt, men sådan er moderne fodbold nu engang. Og med tanke på, at Barcelona heller ikke er, hvor de skal være, eller hvor de i hvert fald var en gang, så er det måske meget passende. For op til denne kamp har de tabt de seneste fire indbyrdes kampe mod Real Madrid. Det højeste antal sejre til Real Madrid i træk siden de gyldne 60’ere, hvor Puskas of Di Stefano huserede hos de hvidklædte.

Forskellen mellem de to hold i tabellen er hele 17 point (Real Madrid med en kamp mere), og det er måske ikke helt misvisende, i forhold til hvor stor forskel der er på de to mandskaber netop nu. Senest fik Real Madrid en overbevisende 4-1-sejr mod Valencia , hvor de også havde en del dommerhjælp, mens Barcelona indkasserede en sen scoring mod Granada, der kostede dem to point.

Da de to mandskaber mødtes i ligaen, var Real Madrid klart bedst, uden at være sprudlende, men siden er Xavi kommet til, og optimismen er vendt tilbage hos catalanerne. Det skal nok blive godt med tiden, men her og nu er det svært at se, at hans insisteren på at tage kontrol over kampene ikke skulle bekomme Real Madrid vel, da de vil få rigeligt med muligheder til at løbe omstillinger via Vinicius og Benzema, der nok engang var de store profiler i sejren mod Valencia. De to er nu oppe  29 scoringer tilsammen i La Liga i denne sæson.

Hos Barcelona lysner det endelig på skadesfronten, og det er lige før, de efterhånden er ved at have alle klar. Ansu Fati er med ombord på flyet til Saudi Arabien, men skal nok ikke kastes for løverne med det samme, mens det er godt nyt, at både Pedri og Ferran Torres har testet negativ og kan komme i spil. Torres i givet fald til sin første kamp, efter han tirsdag også blev registreret til La Liga kampe.

Barcelona kan i perioder godt gøre ondt på rivalerne, men Real Madrids erfaring og kvalitet i omstillingerne bliver afgørende og giver den femte sejr i træk mod ærkerivalerne.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Atlético Madrid – Athletic 1 (2-1)

Savic og Giménez. Det er ikke mange kampe, Atléticos stopperpar har spillet sammen i de seneste par måneder, hvor de enten begge har været ude eller på skift har måtte pausere. Til dette opgør er Giménez klar igen, efter han sad over med karantæne i weekendens kamp mod Villarreal, mens Savic er tvivlsom. Bliver begge de spillere klar, så er det en klar forstærkning for et Atlético-hold, der har haft det ukarakteristisk svært i denne sæson i defensiven, hvor de har lukket flere mål ind, end hvad Simeone bryder sig om.

Måske derfor er det meget heldigt, at de nu møder et af La Ligas mest ufarlige hold. Baskerne fra Bilbao har kun nettet 20 gange i sæsonen, og i weekenden blev det igen til en nulløsning, da de ikke kunne score i derbyet mod Alavés.

Athletic vandt faktisk trofæet sidste år i en af Marcelinos første kampe, da de, i en finale hvor Lionel Messi blev sendt ud, vandt 3-2 over FC Barcelona. På det tidspunkt havde baskerne let ved at score mål, men det har sidenhen ændret sig, og således er de gået fra banen i seks af de seneste 11 kampe uden at score.

Da de to mandskaber mødtes tilbage i september måned endte det også 0-0, og ellers er det værd at hæfte sig ved, at det generelt er et par lige opgør, som de to hold leverer.

Atlético Madrid har Luis Suárez tilbage i forhold til seneste La Liga kamp, mens Antoine Griezmann er blevet skadet på ny. La Liga er kørt for Simeones hold, der måske i stedet kan søge lidt oprejsning i et trofæ i Super Cuppen.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Skriv et svar