18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Tips til finalen i den spanske Supercup d. 14. januar 2024

Barcelona og Real Madrid dyster akkurat som sidste år om Super Cup trofæet. Bliver det Bellingham og Vinicius, der løber med overskrifterne, eller kan Barcelona og Andreas Christensen sikre sejren? Nicolai Lisberg varmer op til weekendens helt store højdepunkt, El Clásico.

Odds og optakt til FC Barcelona - Real Madrid i Spansk Super Cup 2024.

Den spanske Super Cup afgøres i et møde mellem Real Madrid og FC Barcelona. (Foto: IMAGO / AFLOSPORT)

Real Madrid – FC Barcelona 1 (3-2)

Søndag d. 14. januar kl. 20.00

Det endte som forventet, men mest af alt som ønsket. Med et El Clásico i finalen i den spanske Super Cup. Til stor begejstring for Barcelona, Real Madrid og i særdeleshed det spanske fodboldforbund, der har slået så mange knuder på sig selv for at opnå lige netop det resultat, at der efterhånden ikke er mere snor at slå knuder af.

Men nok om hele arrangementet i Saudi-Arabien, fordelingen af præmiepenge og favorable forudsætninger for de to store. Nu skal det handle om kampen, som vi har i vente.

Lad os begynde med at se nærmere på Real Madrid, der var i aktion onsdag mod Atlético Madrid i en hæsblæsende forestilling, der endte 5-3 efter forlænget spilletid. En kamp, hvor det næsten udelukkende var forsvarsspillere, der leverede.

Det var et meget bølgende opgør, hvor vi så nogle af deres defensive mangler, men hvor de rent offensivt også var i stand til at skabe flere store chancer, og hvor Vinicius Junior lignede en mand på vej tilbage i storform, selvom det altså endte lidt uforløst med et par brændte tilbud. I det opgør gik Atlético med på Real Madrids galej om en tempofyldt og offensiv affære, og det bekom Ancelottis hold ganske fint, fordi der blev mere plads at spille på, og fordi netop en Vinicius blev sat i nogle gunstige scener i en-mod-en dueller mod Hermoso.

Mod Barcelona bliver opgaven dog en anden for Vinicius Junior. For selvom det var Koundé, der indtog positionen som højre back mod Osasuna, vil jeg godt vove pelsen og sige, at der bliver roteret en smule denne gang. For i øverst i Xavis taktiske værktøjskasse ligger det greb, der hedder Araujo som overfrakke til Vinicius. Et matchup, der næsten alle gang er endt i uruguayernes favør.

Mere interessant for mig at se bliver derfor slaget på midtbanen. Da de to hold mødtes tilbage i oktober måned, vandt Real Madrid med 2-1 på to scoringer af Jude Bellingham i anden halvleg, men det var et opgør, hvor Barcelona især i første halvleg var bedst. Blandt andet ved at være ekstremt aggressive i presset med Gavi som første presspiller. Han er som bekendt langtidsskadet, og hvem er det så på det nuværende hold, der kan udføre den rolle? I kampen mod Osasuna havde de Sergi Roberto, Ilkay Gündogan og Frankie De Jong liggende på en tre mands midtbane, og ingen af de tre besidder den aggressivitet, som Gavi gør, eller for dens sags skyld Fermin Lopez, der var valgt til startopstillingen tilbage i oktober måned. Med et mindre aggressivt pres mister Barcelona en af de allerstørste våben i forsøget på at besejre rivalerne.

Et andet problem for Barcelona i forhold til at få kontrol over kampen kan blive deres lidt statiske tilgang i et opbyggende spil. Mod Osasuna var det især i første halvleg tydeligt, at der manglede løb for boldholderne, da kun Ferran Torres og til dels Raphinha tilbød sig i dybden, mens Lewandowski, der godt nok kom på måltavlen, ikke havde mange løb hverken dybt eller ned i banen. Raphinha, der i øvrigt måtte udgå med en skade (og er ude af denne kamp), hvilket dog viste sig som held i uheld, da Lamine Yamal gjorde et godt indhop fra bænken og en sen scoring til slutresultatet 2-0. Det var i øvrigt første gang i 21 opgør, at Barcleona vandt med flere end to mål, og dermed kunne Xavi om ikke andet sætte X ud for en af de ting, der virkelig har fyldt meget i den spanske presse i de seneste par uger.

Også Joao Felix var et positivt bekendtskab fra bænken, og han kan sagtens være i spil til kampen mod Real Madrid, da jeg formoder, at de ikke forsvarer sig så dybt med deres forsvars blok, som Osasuna til tider gjorde i den kamp.

Generelt kan det siges om de to semifinaler, at indskifterne fik en afgørende rolle. Yamal og Felix for Barcelona, mens Joselu og Brahim Diaz var mændene med scoringerne for Real Madrid i den forlængede spilletid mod Atlético, ligesom Camavinga var god til at skabe overtal og tempo på midten.

Brahim Diaz presser virkelig på for en startplads, men det vil i givet fald være på bekostning af Rodrygo, at spanieren skal ind, og er Ancelotti klar til at ofre brasilianeren, der i efterårets sidste kampe var noget nær bedste mand? Jeg tror det ikke, og derfor er det mere sandsynligt, at eneste reelle ændring i forhold til kampen onsdag kan blive Toni Kroos, der kommer ind for at afløse Modric. Kroos indledte på bænken i midtugen grundet en mindre skade, men kom ind og var meget iøjnefaldende. Ikke mindst da hele stadion buhede ved samtlige hans boldberøringer, efter nogle kommentarer om sit syn på de mange klubskifter til Saudi-Arabien i sommers, som de lokale fans bestemt ikke havde glemt.

Hos Barcelona er der mulighed for at både Cancelo og Pedri kommer i spil, men jeg tror i givet fald, det bliver fra bænken af.

Xavi skal have ros for, at han ofte har ramt den rigtige taktik til kampene mod Real Madrid, men kan han virkelig gøre det blandt de spillere, der starter og slutter på banen? Og hvor meget har Barcelona at skyde med rent offensivt i forhold til de forrestes individuelles færdigheder?

For ligesom vi så i semifinalerne, kan bænken meget vel blive afgørende for denne kamp, og her har Real Madrid væsentligt flere muligheder at gøre med. Derfor bliver mit langskud til denne kamp et yderst velbetalt spil på, at Barcelona, akkurat som i oktober måned, fører ved pausen, men Real Madrids tempo og højrere individuelle klasse sikrer dem sejren i de sidste 45 minutter.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 2,33 – SPIL HER >>*

Lisbergs bud: HT/FT Barcelona/Real Madrid til odds 25,00 – SPIL HER >>*

Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet
18 + | Regler og vilkår gælder | Spil for 500 kr. og få et 500 kr. freebet | Kun det første væddemål på mindst 100 kr.tæIler med i kampagnen. | Spilkuponen skal være på samlet min. odds 1,80 for at tælle med i kampagnen.Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet er kun tilgængelig på kundekontoen inden for 24 timer, efter den tilsvarende kupon, der udløser freebet, er blevet afgjort. Man kan maksimalt modtage ét freebet á op til 500 kr. | Freebet skal bruges inden for 30 dage. | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS.nu | StopSpillet.dk (tlf. 70 22 28 25). Alle regler og vilkår

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af La Liga sponsoreres af Cashpoint.

Tips fra La Liga

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar