18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Spiltips til Basel – Brøndby d. 11. august 2022

FC Midtjylland fik ørerne i maskinen i Portugal, mens Viborg allerede nu kan se frem til et par store kampe mod West Ham. Men hvad med Brøndby? Rejser de sig oven på derby-nederlaget mod FCK, når de skal forsvare en 1-0-føring i Basel? Nicolai Lisberg fælder dom over de tre danske hold.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

FC Midtjylland –  Benfica 2 (1-3)

Jeg skrev i sidste uges optakt, at jeg var spændt på at se, hvor langt Roger Schmidt var i sit arbejde med Benfica. Bedømt ud fra kampen mod FC Midtjylland må svaret være meget langt. Omtrent lige så langt har FC Midtjylland igen i forhold til at finde sine ben at stå på efter fyringen af Bo Henriksen. De var fra første fløjt i menneskehænder i Portugal, og det kunne snildt være endt være, end det gjorde. 4-1 skal de hente i returen, og det kan jeg forholdsvis kålhøgent allerede nu konstatere, at det ikke kommer til at ske.

Men kan FC Midtjylland så lukrere på, at Benfica muligvis tager lidt afslappet på det i returen, tænker du? Nej. Lad mig forklare. Jeg har mødt Roger Schmidt ved et par lejligheder i forbindelse med mit arbejde hos UEFA. Her skal de to trænere 90 minutter inden en kamp oplyse deres holdopstillinger. Det er kutyme, at de også servicerer formationen for UEFA’s udsendte, og det har alle trænere i mine godt syv år hos det europæiske fodboldforbund også gjort. På nær tre. Den ene af dem er Roger Schmidt.  Han vil ikke give modstanderen selv den mindste flig af en taktisk fordel, og han er ultimativ i sine krav til sine spillere. Benfica er stadig i en læringsproces, og kampen mod FC Midtjylland er endnu en mulighed for at bygge på.

Nogle vil måske huske Leverkusens og Schmidts kampe mod FCK tilbage i 2014. Her var Schmitt lige tiltrådt i den tyske klub. Første opgør blev vundet i Parken med 3-2, hvorefter de smadrede københavnerne med 4-0 hjemme. Benfica tager til Herning for at vinde. Værd ikke i tvivl om det. For at bygge videre på den fine sæsonstart, der i weekenden så dem vinde 4-0 mod Arouca.

Der var dog lys i mørket i Portugal for FCM, da Pione Sisto foruden sin scoring var gæsternes farligste mand i den kamp, og på den lange bane vil det klæde midtjyderne at have ham tilbage i fuldt vigør efter nogle problematiske uger. Lys så der også ud til at være rigeligt at lørdag aften i Lyngby, da FCM kom foran 3-0 og skabte et væld af chancer, men meget symptomatisk for deres situation netop nu kunne de ikke holde ved, og så endte det i stedet 3-3 på et flot comeback fra hjemmeholdet. Der er med andre ord masser af grund til bekymring, hvis man holder med ulvene, og den bekymring bliver ikke mindre tirsdag, hvor det igen kan ende med en mindre fodboldopvisning.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,71 – SPIL HER >>*


Torshavn – Viborg 2 (0-1)

Forskellen var præcis lige så stor som forventet, og håbet, mellem færøsk og dansk klubfodbold. Viborg tog en 3-0-sejr, og selvom der fortsat spilles med runde bolde, så er ingen bolde så runde, at alt kan ske i returen. Viborg er videre. Det ved de også godt i Domkirkebyen, så kan det får cheftræner Jacob Friis til at rotere et par spillere?

Det er for så vidt det eneste set fra denne stol, der kan betyde, at Viborg ikke tager en ny sejr på Færøerne. I weekenden tabte de godt nok til topholdet fra FC Nordsjælland, men det var et meget lige opgør, hvorfor der da også var skuffelse at spore i Viborg-lejren efterfølgende, da de følte, de faktisk havde godt styr på kampen i Farum. De skabte flere gode tilbud, men manglede skarpheden, så finder de bare en smule af den frem på Færøerne, så venter der en ny sejr og et møde med West Ham i næste runde.

Færingerne har ikke været i aktion siden kampen i Danmark for en uge siden, og ligesom dengang bør der ikke være grund til at lede efter yderligere argumenter for, at det bliver en ny dansk sejr. Klasseforskellen mellem de to er ganske enkelt for stor.

Lisbergs bud: 2-tallet til odds 1,40 – SPIL HER >>*


Basel – Brøndby 1 (1-0)

Jeg skylder måske Brøndbys-fans en undskyldning. Jeg havde set et mere lige opgør mod Pogoń Szczecin i den første runde, og jeg havde også schweizerne som nogenlunde klar favorit i dobbeltopgøret her. Det ændrer 1-0 på Brøndby Stadion muligvis ikke på, men de blå-gule har vist en europæisk modenhed, som jeg ikke havde forventet fra deres side. Det skal Niels Frederiksen og holdt have stor ros for.

Og ja, så var der da nogle marginaler, der gik deres vej. Som eksempelvis et straffe der ikke blev dømt til gæsterne, men heldet følger som bekendt den dygtige. Marginaler skal de givetvis også bruge nogle af, når de tager turen til Basel, hvor der faktisk kommer til at være en god flok gul og blåklædte fans på stadion, da det er lykkedes at stable en fantur på benene. 

De medrejsende tilskuere skal forsøge at animere deres helte til sejr og give dem moral, efter det i weekenden endte med et nederlag til FC København i derbyet. Strammer vi den lidt, så endte det ret beset med en mindre ydmygelse. For det var en kamp, hvor Brøndby var sine rivaler underlegne i stort set alle 90 minutter. Mads Hermansen kaldte efter opgøret indsatsen for pinlig og skamfuld og stillede spørgsmål ved holdets indstilling. Præstationen er bekymrende få dage før en vigtig europæisk kamp, men jeg noterer mig også, at Brøndby trods svingende resultater i Superligaen har vist en helt anden indstilling i Europa, og de er bestemt ikke uden chance i Schweiz.

Basel fik i weekenden uafgjort mod topholdet fra Young Boys med 0-0 på hjemmebane. Det var i og for sig et glimrende resultat, men det var tredje uafgjorte kamp i træk i ligaen, og schweizerne har uendeligt svært ved at score. Derfor var det heller ikke just gode nyheder, at angriber Andi Zeqiri måtte udgå med en skade i weekendens opgør. 

To hold der ikke scorer alverdens mål lugter lidt af en lukket kamp, der sagtens kan gå hele vejen til forlænget spilletid og straffe.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,83 – SPIL HER >>*


Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar