18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Lisberg: Spiltips til de danske holds europæiske kampe d. 28. juli 2022

FC Midtjylland, Viborg og Brøndby fik alle en dårlig optakt til returkampene i Europa med nederlag i Superligaen. Alligevel er Nicolai Lisberg optimist på de danske klubbers vegne, hvor særligt et hold ser ud til at kunne gå sikkert videre.

Nicolai Lisberg

Nicolai Lisberg CL, EL, BL & La Liga

Nicolai Lisberg

AEK Larnaca – FC Midtjylland 2 (0-1)

Det går ikke FC Midtjyllands vej i øjeblikket. Først var der det uafgjorte resultat mod Randers i åbningskampen, så blev det skuffende kun til 1-1 mod AEK Larnaca i den første kamp i Champions League kvalifikationen, og fredag tabte de med 3-1 til Silkeborg på hjemmebane. Man skal passe på med at bruge ordet krise i flæng, men Bo Henriksen har ikke tidligere været lige så presset, som han er det nu, og pilen peger på ham. Det medgav han også selv efter kampen mod Silkeborg, hvor han særligt var bekymret over indstillingen hos spillerne.

Skal jeg komme ham og resten af truppen lidt til undsætning, så kan en del af forklaringen på de pauvre resultater findes i de berømte marginaler, som vi så det fredag. Silkeborgs første scoring var lige akkurat onside, mens Anders Dreyer havde en tå eller to placeret på den gale linje, da han ellers havde bolden i nettet i første halvleg. Men FC Midtjylland udnytter ikke de chancer, der opstår i kampene, som vi også så i det første opgør mod AEK Larnaca, hvor de havde klart spil- og chanceovertag, men hvor det var Erik Sviatchenko, der kort før tid måtte redde det ene point hjem til Heden.

Tre kampe og fortsat ingen sejre er alarmerende, men det ændrer ikke på, at FC Midtjylland stadig er kæmpe favoritter til at gå videre her, og at jeg ikke kan forestille mig et Bo Henriksen-hold vise samme sløsede indstilling i to kampe i træk. 

AEK Larnaca har ikke spillet nogen kampe siden det første opgør, da den cypriotiske liga først begynder et stykke henne i august, men de fik bevist mod FCM, at den gode defensiv fra sidste sæson fortsat er intakt, og de kommer til at kæmpe deres chance. 

Med danskernes scoringsproblemer in mente og cyprioternes gode defensiv, så ligner det et målfattigt opgør, men hvor FC Midtjylland trods alt stadig bør kunne spille sig videre. Også selvom det muligvis først bliver efter 120 minutters spil.

Lisbergs bud: 0-0 ved pausen til odds 2,75 – SPIL HER >>*


Viborg – Suduva 1 (2-1)

Mens både Brøndby og FC Midtjylland kommer på en svær opgave, så bør Viborg have mere end en enkelt fod i næste runde. Godt nok blev det ’kun’ til 1-0 ude mod Suduva i den første kamp, men danskerne var deres modstandere klart overlegne og burde nok også have vundet større. 

De kæmpede måske lidt med at skabe de helt store chancer, indtil indskiftede Sofus Berger forløste dem godt ti minutter før tid, men de var spildominerende fra start til slut, og Suduva havde tæt på ingenting at byde ind med rent offensivt. I hvert fald ikke før Viborg scorede, hvorefter det trods alt lykkes dem at få etableret et form for pres.

Jeg var imponeret over den modenhed, Viborg greb sin første europæiske kamp an på, og det lover godt for returen, hvor kampbilledet må forventes at blive meget lig det første opgør. I weekenden tabte Viborg godt nok til AGF med 3-1, og det har muligvis skabt lidt ridser i lakken i en ellers flot sæsonstart, men heller ikke mere, end at det ikke bør få betydning for kampen her. Suduva har ikke været i aktion i den litauiske liga, hvor de aktuelt indtager en femteplads, siden de mødte Viborg for en uge siden, og selvom der ikke er nok penselstrøg i 90 minutters fodbold til at male et stort billede, så er vurderingen herfra, at vi i den første kamp så den forskel, der også retteligt bør være på den danske Superliga og den bedste litauiske række.

Viborg kommer til at sætte sig på kampen fra start, og jeg har svært ved at se Suduva, på baggrund af det de viste i den første kamp, skulle kunne mønstre en offensiv, der kan skabe tvivl om udfaldet her.

Lisbergs bud: 1-tallet til odds 1,33 – SPIL HER >>*


Brøndby – Pogon Szczecin X (1-1)

Søndag middag havde jeg egentlig tænkt mig at være udbredt optimist på Brøndbys vegne. For præstationen i Polen var god og også bedre end forventet herfra. I hvert fald i første halvleg. Her bragte Blas Riveros dem foran 1-0, og de var i tæt på total kontrol, hvor deres rivaler havde svært ved at komme ind i kampen. Men i anden halvleg var kampbilledet et helt andet. Her var det Pogon Szczecin, der dominerede. Måske fordi Brøndby frivilligt trak sig tilbage, måske fordi hjemmeholdet fandt formen. I hvert fald endte det 1-1, og dermed er alt  åbent til returen.

Så langt, så godt. For når der trods et ganske fint udgangspunkt er lidt pessimisme at spore, så skyldes det søndagens 3-1-nederlag hjemme mod FC Nordsjælland. Der har været meget fokus på de manglende mål fra Brøndbys offensiv i gennem længere tid, men søndag var det forsvarsspillet , der skabte grund til bekymring. FC Nordsjælland kunne med forholdsvis simple midler spille sig frem til flere fine tilbud, og havde det ikke været for Mads Hermansen, der i øjeblikket ikke sætter mange fingre og hænder forkert, så kunne det faktisk være endt værre. Han bør være en kandidat til en plads i den endelige danske VM-trup, men det er en helt anden historie.

Så hvor står Brøndby forud for returen? Det er vi nok mange, inklusiv Niels Frederiksen, der er i tvivl om. Polakkerne vil ganske givet også forsøge sig med omstillinger torsdag, men de har ikke samme fart som Nordsjælland, så det kan godt blive en mere låst kamp, vi bliver vidne til. Pogon Szczecin tabte i weekenden 2-1 mod Slask Wroclaw, og de har bestemt heller ikke fået nogen perfekt start på den nye sæson. 

Jeg forventer at se Brøndby komme med en helt anden indstilling end i søndags, og de skal også kunne sikre sig videre avancement bedømt ud fra den første kamp i Polen, men det kan sagtens gå hen og blive tæt.

Lisbergs bud: BTS til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.


Skriv et svar