18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Ligue 1 topscorer

Den franske Ligue 1 er en liga, der har oplevet mange kæmpe stjerner; Zlatan Ibrahimovic, Neymar, Kylian Mbappe, Nicolas Anelka og Jean-Pierre Papin er nogle af de største. Nu har ligaen hentet den største stjerne nogensinde til i form af Lionel Messi, der skal tørne ud for Paris Saint-Germain i den kommende sæson. Vi bringer her vores bud på en Ligue 1 topscorer, odds på topscorer muligheder og hvem, der fører topscorerræset i Ligue 1.


Ligue 1 topscorer i 2021/2022: Hvem er favorit?

Ligue 1 har i de seneste år været domineret af Paris Saint-Germain og deres notorisk stærke hold. Sidste år blev det dog Lille, der tog titlen og dermed slog PSG af tronen. På trods af det var det Kylian Mbappe, der meget overlegent tog topscorertitlen med hele 27 mål.

Det har været meget svingende hvor mange mål, der har skulle til at blive Ligue 1 topscorer. I sæsonen 2019/2020 delte Wissam Ben Yedder og Kylian Mbappe titlen med kun 18 mål, mens vi har set Zlatan Ibrahimovic lave hele 38 mål på en sæson for PSG.

Det er meget tydeligt hvem bookmakeren tror har størst chance for at lave mål, da de tre største favoritter bliver indtaget af PSG spillere nemlig Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar.

Hvordan ser oddsene ud for Ligue 1 topscorerne 2021/2022? (Odds opdateres løbende)

Spiller (Klub)Odds
Kylian Mbappe-Lottin (PSG)1,80 – SPIL HER >>*
Wissam Ben Yedder (Monaco)8,00 – SPIL HER >>*
Neymar (PSG)8,00 – SPIL HER >>*
Moussa Dembélé (Lyon)12,00 – SPIL HER >>*
Arkadiusz Milik (Marseille)15,00 – SPIL HER >>*
Martin Terrier (Rennes)15,00 – SPIL HER >>*
Gaetan Laborde (Rennes)18,00 – SPIL HER >>*
Andy Delort (Nice)21,00 – SPIL HER >>*
Ludovic Ajorque (Strasbourg)151,00 – SPIL HER >>*
Adam Buksa (Lens)151,00 – SPIL HER >>*
Dimitri Payet (Marseille)151,00 – SPIL HER >>*
Du kan finde mange flere odds på Ligue 1 topscorer HER >>*
Odds er senest opdateret d. 27. juni 2022 kl. 11:47.Hvordan ser topscorerlisten ud for Ligue 1 2021/2022?Bliver Lionel Messi topscorer i Ligue 1 2021/2022?

Når dette spiltip bliver skrevet så står Lionel Messi foran sin ilddåb i PSG mod Reims, når vi træder ind i fjerde runde af Ligue 1. Den vævre argentiner har ikke været i spil siden han vandt Copa America med Argentina tilbage i juli, og spørgsmålet er hvor han står rent formmæssigt.

Messi er blevet gjort til stor topscorerfavorit og det er på trods af, at han altså har siddet over de første tre runder af Ligue 1. Det er dog med rigtig god grund, at Messi er så stor favorit på trods af dette. I 778 kampe for Barcelona nåede han at score helt utrolige 672 mål, hvilket næsten har været umenneskeligt. På trods af sine 34 år nåede han alligevel at lave 30 mål for Barcelona sidste sæson, et år hvor Barcelona ikke engang præsterede synderligt godt i ligaen.

Er Ligue 1 nemmere end La Liga? Det korte svar, ja. PSG er økonomisk og kvalitetsmæssigt milevidt foran deres andre konkurrenter i Frankrig, hvor Barcelona i Spanien kæmper med Real Madrid, Atletico Madrid og Sevilla.

Med det nuværende hold PSG har sat sammen, er det ikke urealistisk at tro de når de +100 mål i sæsonen, og så er det næsten utopisk at tro topscoreren ikke skulle komme fra PSG.

Men hvem bliver hans konkurrenter så? I skrivende stund florerer rygterne omkring Mbappe til Real Madrid og utilfredsheden ser kun voksende ud. Neymar har scoret mange af hans mål på frispark og straffespark, men de to roller overgår nok til Messi, mens Neymar også har lidt af mange skader i PSG. Mauro Icardi må kigge langt efter spilletid med den nuværende trup, og ligner slet ikke en trussel til sin landsmand.

For at der er værdi i Messi til odds 1,90 skal man finde over 50% chance for at han bliver topscorer. Kan vi finde det i år? Ja, det kan vi godt.

SpilXperten.com anbefaler: Lionel Messi bliver topscorer af Ligue 1 2021/2022 til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Spilforslaget blev skrevet d. 26. august kl. 12:00. Odds kan ændre sig.

Hvem er blevet Ligue 1 topscorer de sidste 10 sæsoner?

De seneste 10 års topscorere er stærkt domineret af PSG spillere, men vi finder da også ind i mellem spillere, der overgår de løntunge PSG stjerner. Den mest scorende spiller i en enkeltstående Ligue 1 sæson nogensiden, skal vi langt tid tilbage for at finde. Her er der tale om Josip Skoblar, der i sæsonen 1970/1971 lavede 44 mål. I nyere tid har Zlatan Ibrahimovic været den tætteste til at nærme sig med sine 38 mål, mens Edinson Cavani også var deroppe af med 35.

SæsonSpiller (Hold)Antal mål
2021/2022Kylian Mbappe (PSG)28 mål
2020/2021Kylian Mbappe (PSG)27 mål
2019/2020Kylian Mbappe (PSG), Wissam Ben Yedder (Monaco)18 mål
2018/2019Kylian Mbappe (PSG)33 mål
2017/2018Edinson Cavani (PSG)28 mål
2016/2017Edinson Cavani (PSG)35 mål
2015/2016Zlatan Ibrahimovic (PSG)38 mål
2014/2015Alexandre Lacazette (Lyon)27 mål
2013/2014Zlatan Ibrahimovic (PSG)26 mål
2012/2013Zlatan Ibrahimovic (PSG)30 mål

Hvem er de bedste offensive spillere i Ligue 1 2021/2022?

Lionel Messi:
Den aldrene argentiner, der op til denne sæson skiftede til PSG, er naturligvis på listen over de bedste offensive spillere i PSG. Efter at have vundet Ballon D’or adskillige gange, og hamret langt over 500 mål ind for FC Barcelona, så er det også forventet at Messi kommer til at bidrage med store ting til offensiven i PSG. Hvorvidt argentineren bliver Ligue 1 topscorer, eller om han i stedet kommer til at assistere må tiden vise, men det skulle være overraskende, hvis det ikke blev til +15 mål for ham.

Neymar:
Siden Neymar tilbage i 17/18 sæsonen kom til PSG, har han været en kæmpe stjerne for klubben. På trods af at spille blandt de forreste tre i PSG, så er det dog stadig ikke lykkes ham at blive Ligue 1 topscorer, hvor hans bedste sæson var 19 mål. Det har meget at gøre med, at Neymar har været hyppigt skadet i PSG. Ikke en sæson har han spillet over 20 kampe i Ligue 1, og det er helt sikkert en af grundende til, at Neymar fortsat ikke har været Ligue 1 topscorer.

Kylian Mbappe:
Blot 22 år og allerede tre Ligue 1 topscorertitler på CV’et. Vi må sige at PSG så rigtigt, da de i 17/18 hentede den hurtige franskmand for et svimlende beløb i Monaco. Med sin ekstreme fart og store koldblodighed, er det ofte Mbappe, der finder vej til de største chancer for PSG og der er ikke meget, der ser ud til at kunne stoppe ham. Med Lionel Messi ved sin side nu, skal det blive spændende om han kan sætte endnu vildere rekorder i Ligue 1.

Dimitri Payet
På trods af at være 34 år, så må vi alligevel udpege den tidligere West Ham spiller som profil for Marseille. Efter Sampaoli er kommet til som træner, har den sparkestærke kant fået en mere udpræget offensiv rolle. Samtidig har Marseille også investeret stort i de resterende pladser på holdet, hvilket medfører at Payet bliver sat bedre op af sine kollegaer. Han har startet sæsonen ud med 5 mål i 5 kampe, og selvom det nok er usandsynligt at blive topscore, så skal han alligevel nævnes.

Moussa Dembele
En angriber der var yderst ombejlet da han spillede i Celtic, og i 18/19 sæsonen landede han i Lyon, hvor han fik pæn succes fra start. 15 mål den første sæson og 16 mål den efterfølgende. Den seneste sæson var dog plaget af skader, og et aber dabei i Atl. Madrid, som aldrig blev til en stor succes. Lyon har oprustet godt forud for denne sæson, og kan Dembele holde sig skadesfri er det ikke urealistisk med 20 mål.

Wissam Ben Yedder
Delt topscorer med Kylian Mbappe i 19/20 og i alt 38 mål i hans to første Ligue 1 sæsoner for Monaco. Ben Yedder er muligvis en angriber, der er gået lidt under radaren, men man må give den vævre franskmand, at han ved hvor målet står. Det er ikke nemt for Ben Yedder at hamle op med PSG trioen, der i gennemsnit kommer til en del flere chancer, men hvis der er en mand, som skal kunne hamle op med MNM, så er et Wissam Ben Yedder fra Monaco.

Jonathan David
For mange er den canadiske angriber en lidt ukendt spiller, men efter hans første år i Lille, hvor han vandt mesterskabet, der fortjener han at blive nævnt på denne liste. Med sine blot 21 år, har Jonathan David vist sig som en yderst spændende angriber. Der er enorm fart i støvlerne på den unge angriber, og 13 mål i sin første sæson som 20-årig må siges at være mere end godkendt. Bestemt en spiller, der med lidt tur i den godt kunne nå omkring de 20 mål.

Se eksperterne snakke Messi og PSG

Hvem er favorit til at blive Ligue 1 topscorer?

Kylian Mbappe (PSG) er lige nu favorit til at blive topscore, mens hans kollega Lionel Messi (PSG) stadig følger tæt efter. Lionel Messi (PSG) er den helt store favorit, mens Kylian Mbappe (PSG) følger tæt efter.

Hvem blev Ligue 1 topscorer i sæsonen 20/21?

Kylian Mbappe blev Ligue 1 topscorer med 27 mål i alt.