18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 17. runde i Ligue 1 d. 1. – 2. januar 2023

Nytårsrunde i Frankrig en lille håndfuld dage efter seneste runde. Seks kampe spilles søndag, bl.a. topopgøret Lens-PSG, fire kampe mandag, inkl det sydfranske lokalderby Montpellier-Marseille. Læs de 10 kampanalyser herunder – og bemærk at Ligue 1, men ikke klubberne, holder en lille pause. Der er nemlig pokalrunde 6., 7. og 8. januar.

Foto: Bildbyrån

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Seneste rundeoptakt i denne sæson gav et overskud på 4,7 enheder. Det giver en samlet balance på 5,91 og en tilbagebetaling på 103,7% for i alt 161 tip (flatbetting). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der fire af i seneste runde, og de gav et overskud på 10,35 units. I alt i denne sæson: 32 eksperttip med balance på +19,89 units (samlet indsats 147 units). Tilbagebetaling 113,5%.

Søndag: Angers – Lorient X (1-1)

Det ligner en målfattig  kamp mellem to vestfranske hold. Bundholdet Angers forstærkes defensivt og er nok stadig uden de to offensivpersonligheder Ounahi, og Lorient viser dårlig form.

Angers (nr 20) tabte 1-0 hos Ajaccio onsdag. Ret uheldigt, for kampen var tæt og burde være endt 1-1 eller 2-2. Men altså endnu et nederlag til angevinerne; ottende i træk.

Det var første kamp med Bouhazama (akademichef der er caretaker efter fyringen af Baticles), og han må være pænt tilfreds med chanceproduktionen – især i betragtning af de markante fravær – men ikke med afslutnings-effektiviteten. Ej heller med defensivens indsats.

Kantspiller/midtbanemand Capelle er klar efter karantæne, og der er begrundet håb om at defmidtbanemand Bentaleb og målmand Fofana kan spille efter at have misset Ajaccio. Markante forstærkninger. Derimod mangler defmidtbanemand/midterforsvarer Amadou nok stadig.

Og det gør de to offensivstjerner, kreatør Ounahi og venstrefløjsdribler Boufal, nok også. De sælges nok i januar-transfervinduet efter et flot VM for Marokko.

Lorient (nr 7) tabte 0-2 mod Montpellier. Fortjent nederlag, og dermed fortsatte bretonerne tendensen de viste op til VM-pausen (efter et ellers flot efterår) hvor det blev til seks runder i træk uden sejr.

Noget tyder på at modstanderne har læst på lektien og fundet ud af hvordan de hurtige bretonere bremses, og deres kontraangreb inddæmmes.

Mod Montpellier var Lorient bagud med 0-2 efter 22 minutter, og det fik træner Le Bris til, i 37. minut, at ændre sin 4-1-4-1-formation til en 4-4-2. Det hjalp ikke ret meget offensivt (fløjspiller Ouattara var den eneste der gjorde væsen af sig), men gjorde dog defensiven mere solid.

Førstekeeper Mvogo, der blev skadet 6/11, mangler stadig. Afløser Mannone er dog en erfaren og god keeper. Tvivl om kanttalent Le Bris (trænerens nevø, men er der bestemt ikke af nepotistiske årsager; dejlig tekniker) der missede Montpellier.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Monaco – Brest 1 (3-1)

Målrigt i Monaco: Hjemmeholdet vil fremad banen og skaber typisk mange chancer – samtidig med at modstanderen også får en del. Det bør defensivt svage, men offensivt forbedrede Brest kunne udnytte.

Monaco (nr 5) vandt 2-3 i Auxerre onsdag og kom dermed tilbage på sejrskurs efter 2-3-nederlaget mod lokalrival Marseille lige før VM-pausen.

Men det holdt faktisk hårdt mod oprykkerklubben Auxerre der holdt monegaskerne nede på få chancer. Det blev dog bedre i anden halvleg efter et tre tidlige indskiftninger af midtbanemand Fofana, venstrekreatør Golovin og ikke mindst det 17-årige angrebstalent Ben Segir der greb chancen og nettede to flotte mål.

Betyder det en startplads mod Brest? Næppe. Træner Clément melder at der skal passes på talentet. Angriber Volland er tvivlsom efter at have misset Auxerre, men det er nok igen topscorerne Ben Yedder (trods bleg mod Auxerre) og Embolo der starter inde i front.

Brest (nr 17) tabte 2-4 mod Lyon onsdag. Fuldt fortjent i en kamp hvor bretonerne slet ikke kunne leve op til soliditeten i de fire sidste runder før VM-pausen hvor de vandt to kampe, spillede en uafgjort og uheldigt tabte i Nice.

Til gengæld kreerede offensiven (Honorar og Del Castillo især) en del, og angriber Mounié var effektiv i hovedspillet.

Det er stadig en caretaker-trio med andetholdstræner Grougi i spidsen der har ansvaret (siden 16/10). Stadig uvist hvem der bliver den nye chef.

Offensivafløser Cardona har stadig karantæne. Midterforsvarer Dari er vendt tilbage efter VM (Marokko), men er tvivlsom pga influenza. Til gengæld meldes midtbanemand Lees-Melou og angrebsafløser Le Douaron klar efter at have misset Lyon pga samme. Den nytilkomne højreback Lala er ikke kvalificeret endnu.

Bøyes bud: Over 3 mål (asian) til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Nantes – Auxerre X (1-1)

Nantes er uden sejr i seneste fem runder. Bør sådan set være stærkere end oprykker Auxerre, men har tvivl om tre vigtige folk.

Nantes (nr 16) spillede 0-0 i Troyes. Femte runde i træk uden sejr (fire uafgjorte), men indsatsen var glimrende, og bretonerne havde chancerne; scorede bare ikke på dem.

Tre vigtige spillere fik skrub: venstreback Merlin samt midtbanefolk Girotto og Chirivella. Især sidstnævnte har måske behov for en puster her.

Auxerre (nr 18) tabte 2-3 mod Monaco onsdag. Men oprykkerholdet gjorde det faktisk solidt i forsvaret; holdt monegaskerne nede på få chancer. Til gengæld kneb det i offensiven – nok fordi træner Pellisier stillede i 4-2-3-1 uden ordentlig støtte til centreforward Niang (der kæmpede godt). Nu er det måske tilbage til en 4-4-1-1 med en ekstra decideret offensivmand, nok kvikke Da Costa, bagved Niang.

Ude med skade er fortsat midterforsvarer Pellenard (siden sommer) der savnes; afløser Jeanvier er ofte det svage led (var dog god mod Monaco). Angrebstalent Abline er hentet i Rennes; endnu uvist om han når at være kvalificeret til denne kamp.

Bøyes bud: X’et til odds 3,40 – SPIL HER >>*

Toulouse – Ajaccio 2 (1-2)

Toulouse er nok meget opsat på at rejse sig efter 6-1-lussingen i Marseille, men er stadig svækket på højre back, og medoprykker Ajaccio forstærkes markant i forsvaret og viser fin form. Mest hjemme på Korsika, men Ajaccio kan også bide fra sig på udebane – og så langt væk er sydfranske Toulouse såmænd ikke fra Middelhavsøen.

Toulouse (nr 13) tabte 6-1 i Marseille torsdag. Danskerklubbens fjerde nederlag i træk (efter fire tabsløse kampe i streg), alle fortjente tab. Men modstanden har været stærk: Før Marseille, Lens, Monaco og Rennes. I øvrigt lyver tenniscifrene: Marseille var overeffektiv i front og samtidig lidt heldig defensivt. 3-2 havde været mere passende.

Men stadig: Skidt af Toulouse, især forsvarsmæssigt.

Den danske højreback Desler mangler fortsat, og der er tvivl om afløser Keben der missede Marseille. Hvor træner Montanier forsøgte sig med den 17-årige andetholdsspiler Mawissa på posten. Mildt sagt uden succes. Men knøsen var bestemt ikke den ringeste på dagen; det var snarere den danske midterforsvarer Nicolaisen. Han har i det hele taget haft et skidt efterår.

Den målfarlige fløjspiller Aboukhlal starter nok inde; var indskifter mod Marseille efter sen tilbagekomst fra VM (Marokko).

Ajaccio (nr 15) vandt 1-0 over bundhold Angers onsdag og tog et godt skridt væk fra nedrykningszonen. Er nu kun eet point efter medoprykker Toulouse.

Det var korsikanernes fjerde ligakamp i træk med point (tre sejre, alle hjemme), og de viste igen en god offensiv. Men forsvaret havde problemer mod en svækket Angers-offensiv; heldigvis havde målmand Leroy en stærk dag på kontoret.

Nu får forsvaret dog et markant boost med tre midterforsvarere (Avinel, Vidal og Gonzalez) samt venstreback Koné tilbage fra karantæne.

Bøyes bud: Ajaccio +0,5 asian handicap til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Lyon – Clermont 1 (3-1)

Lyon sprudlede onsdag, mens Clermont tabte fortjent mod Lille. Les Gones har forsvarsproblemer, men får her besøg af ligaens ringeste hold. Det bør give klar hjemmesejr.

Lyon (nr 8) vandt 2-4 i Brest onsdag. Stærk offensiv indsats af Les Gones. Træner Blanc må have udnyttet VM-pausen vel, for hans hold var offensivt blegt i de sidste tre kampe før pausen.

Med til at sætte fut i spillet var kreatørstortalent Cherki i en sjældent start. Han fortjener een mere. Ved siden af ham var fløjene Ekambi og Tete også gode, og angriber Lacazette var ligeledes i hopla.

God var også boks til boks-midtbanemand Tolisso. Han fik desværre et skrub og spares nok nu. Afløser er nok unge Lepenant. God defensivt, knapt så god fremad. Et alternativ kunne være kreative Aouar, men han er skadestvivlsom. Der er også ditto Adelaide der forblev på bænken i hele kampen mod Brest efter skadespause.

Venstreback Tagliafico spares fortsat efter Argentinas VM-triumf. Da afløser Henrique missede Brest pga en skade (der gør ham tvivlsom nu) var træner Blanc nødt til at være opfindsom. Han trak den erfarne midterforsvarsafløser Da Silva op af hatten, og den gamle ræv gjorde det godt på den uvante plads. Der var også et ny mand på højreback hvor normalstarter Gusto manglede (og det gør han også nu): den blot 17-årige Kumbedi. Også han gjorde det fortrinligt.

Midterforsvarer Boateng er nok fortsat ukampdygtig, så det ligner en ny startplads til Diomandé (ved siden af stærke Lukeba). Fysisk stærk og pænt hurtig, men begår mange fejl. Da Silva er også en mulighed hvis Henrique er tilbage.

Clermont (nr 11) tabte 0-2 mod Lille onsdag. Fuldt fortjent. Andet nederlag i træk og sjette runde i træk uden sejr til rækkens dårligste hold (målt på xG; klubben har fået mange heldige point).

Midterforsvarer Caufriez blev udvist kort før tid og har karantæne nu.

Bøyes bud: Lyon -1 asian handicap til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

Lens – PSG X (1-1)

PSG er langt fra idealopstillingen og (bortset fra fremragende Mbappé) topformen. God chance for point til dynamiske Lens i denne topkamp. Hjemmesejr, ligefrem? Mjah. Lens har også et par fravær og blev bremset af Nice torsdag.

Lens (nr 2) spillede 0-0 i Nice torsdag og blev dermed bremset efter fem sejre i træk. Nice mødte dog med seks runder i træk uden nederlag, så helt uventet var det ikke. Tæt kamp og fair resultat. Det burde dog være endt 1-1 snarere end 0-0, men Lens-offensiven manglede effektivitet, og i den anden ende stod målmand Samba i vejen for en række Nice-forsøg.

Den hurtige højre-wingback Cabot er fortsat skadet (ligesom reservekeeper Farinez), men har en glimrende pladskonkurrent i Frankowski. Han havde det dog svært mod den hurtige Nice-offensivmand Pepe.

Ude for anden kamp i træk er kreatør Da Costa, men afløser Claude-Maurice er tilbage efter at have misset Nice (hans ejerklub; dvs han måtte ikke spille). Det vil sige at dynamiske Fofana kan rykkes tilbage på midtbanen hvor han gør det bedst. I front bør Openda banke på til en start, for konkurrent Said bevægede sig ganske godt mod Nice, men var ikke skarp nok i feltet.

Skadestvivl om midterforsvarer Medina.

PSG (nr 1) vandt 2-1 over Strasbourg onsdag. Syvende ligasejr i træk, og pariserne er fortsat ubesejrede i denne sæson (som føres med syv point ned til Lens). Men det holdt faktisk hårdt mod alsacianerne som gjorde det svært for den parisiske midtbane og for målmand Donnarumma der var usikker i luftspillet.

Kreatør Neymar viste gode ting, men blev udvist for at filme. Karantæne nu. Ude er nok fortsat kollega Messi der stadig spares efter Argentinas VM-triumf. Ventes tilbage i træning 2. eller 3. januar.

Det levner Mbappé, men han er til gengæld i hopla. Var banens bedste mod Strasbourg. Spørgsmålet er hvem han skal spille med, for unge Ekitike, der fik en sjælden start mod Strasbourg (uden for alvor at gribe chancen), er skadestvivlsom.

Også tvivl på venstre back hvor Mendes fortsat er ukampdygtig, og afløser Bernat blev skadet kort før onsdagens kamp og nok også mangler nu. Ny start til den tårnhøje og purunge midterforsvarsreserve Bitshiabu? Nej, han havde det svært på den uvante plads. Mere sandsynligt – det tyder parisertræningen på – er det at forsvars-altmuligmand Mukiele (normalt højreback eller midterforsvarer) spiller venstreback. Han var højreback mod Strasbourg hvor Hakimi blev startsparet, men nu er den lynhurtige marokkaner nok med fra start.

Nok fortsat ude: midterforsvarer Kimpembé og def-midtbanemand/midterforsvarer Danilo (afløser).

Bøyes bud: X’et til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Mandag: Strasbourg – Troyes 1 (2-0)

Strasbourg er uden sejr i seneste seks runder, men leverede en opmuntrende indsats i Paris onsdag og bør vinde over defensivt svage Troyes der igen må undvære sin klart bedste angriber.

Strasbourg (nr 19) tabte 2-1 i Paris onsdag. Sjette runde i træk uden sejr, men faktisk en god indsats – a la den alsacianerne ydede lige før VM-pausen hvor det uheldigt kun blev 1-1 mod Lorient.

Selvfølgelig kom Mbappé & Co frem til chancer, men relativt få klare. Offensivt var Strasbourg især farlig i hovedspillet, og kreatør Thomasson støbte diverse gode kugler. Godt tegn, for netop Thomassons dårlige form var en stor del af årsagen til alsacianernes dårlige efterår.

Højreback/wingback Pierre-Gabriel er klar efter karantæne, venstre-kollega Lienard efter skade. Midterforsvarer Perrin havde det mildt sagt svært på en uvant plads som venstreback mod PSG. Til højre (hvor Dagba nok stadig mangler) gjorde unge Doukouré det glimrende mod pariserne, så træner Stéphan skal vælge mellem ham og Pierre-Gabriel.

Midterforsvarer Le Marchand mangler nok stadig, men med Djiku, Nyamsi og Perrin kan Strasbourg – med Pierre-Gabriel og Lienard tilbage – spille med tremandsmidterforsvar hvis træner Stéphan ønsker det efter (pga fraværene) at have brugt tomands mod PSG.

Troyes (nr 14) spillede 0-0 mod Nantes onsdag. Ottende runde i træk uden sejr, men dog et point i første kamp med nytilkomne Kisnorbo ved trænerroret.

Ret heldigt point, for forsvaret tillod (typisk Troyes-problem i denne sæson) mange chancer, og trods to træværksafslutninger og god indsats af kreatør Lopes og den danske højrekantsmand Bruus (normalt back, men fløj mod Nantes) kneb det for Troyes med at komme frem til klare muligheder.

Hvilket nok hang sammen med at angriber/topscorer Mama Baldé havde karantæne. Han er fortsat i skammekrogen.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Lille – Reims X (1-1)

Lille er en klart større klub og naturlig favorit på eget græs. Formen er desuden fin. Men det er den altså også hos Reims. Jeg kunne godt se udeholdet drille her.

Lille (nr 6) vandt 0-2 i Clermont onsdag. Anden sejr i træk og tredje runde i træk uden nederlag. Og indsatsen var vældigt god; sold defensiv og farlig offensiv.

Og det selv om angriber/topscorer David blev startsparet. Han blev skiftet ind og assisterede et mål kort før tid. Starter nok inde nu. Målet blev i øvrigt sat ind af angrebskollega Bayo. Hans første scoring for Lille siden sommerskifte fra netop Clermont. Han må dog nok fortsat finde sig i rollen som indskifter.

Venstrefløj Bamba er klar efter karantæne, og højrefløj Ounas er nok klar efter at have misset Clermont pga influenza. Det giver god konkurrence til den kreationskæde der gjorde det godt onsdag: Zhegrova, Angel Gomes og Cabella.

Reims (nr 10) vandt 3-1 over Rennes torsdag. Lidt overeffektivt, men fortjent sejr mod en stærk modstander. Reims kom ud af startblokken med gejst og mod og bragte sig foran i 6. Derefter gav Les Rouges et Blancs bretonerne en lektion i kontrabold.

Flot indsats over helt linjen. Det var i øvrigt champagneklubbens ottende runde i træk uden nederlag. Kun tre sejr, men de faldet i de seneste fem runder.

Midtbanemand Cajuste (ex-FCM) og offensivmand Mbuku (begge mest afløsere) mangler muligvis fortsat, men ville nok alligevel have svært ved at få en startplads på dette hold.

Bøyes bud: Reims +0,5 asian handicap til odds 2,30 – SPIL HER >>*

Montpellier – Marseille 2 (2-3)

Det ligner en underholdende kamp mellem to sydfranske klubber (170 km mellem byerne, så et semi-lokalderby) der begge viser fin form.

Montpellier (nr 12) vandt 0-2 i Lorient torsdag. Fortjent. Endelig en sejr efter syv kampe i træk, men La Paillade leverede nydelige indsatser i to uafgjorte lige før VM-pausen, så egentlig en logisk udvikling.

Forsvaret var solidt – bortset fra venstreback Sacko. Det kunne godt være træner Piteau skulle bruge unge Tchato i stedet.

Offensiven var stærk, anført af kreatør Savanier. Han fik et skrub, men spiller med al sandsynlighed mod Marseille. En kamp han næppe vil gå glip af.

Angriber/kantspiller Khazri (afløser) mangler fortsat, det samme (siden august) gør venstreback Sainte-Luce, men på den plads er der dels Maouassa, dels Cozza. Sidstnævnte er klar efter karantæne; det samme er offensivmidtbane-indskifter Delaye.

Marseille (nr 3) vandt 6-1 over Toulouse torsdag. Det var Marseilles tredje sejr i træk, inkl gevinster mod Lyon og Monaco, og klubben indtager nu tredjepladsen.

Defensiven var lidt problematisk, for Toulouse burde have scoret et par gange. Så måske får hurtige og dygtige Bailly lov at starte inde nu. Efter skadespause var han indskifter torsdag. På venstre wingback er Tavares nok tilbage som starter, efter startpuster mod Toulouse. Afløser Kolasinac scorede et flot mål, men spillede ellers ret ringe, og Tavares leverede såmænd også et godt mål da han kom ind.

Seks mål var i øvrigt overeffektivt, for SÅ mange store chancer havde Sydens Galehus ikke, men immervæk en flot offensiv indsats. Orkestreret, selvfølgelig, af den erfarne klassespiller Payet der startede inde som venstrekreatør pga Harits alvorlige skade. Ingen svækkelse, tværtimod. Det var det heller ikke at hurtige Ünder startede inde til højre i stedet for arbejdsomme Guendouzi (der også er tvivlsom til denne kamp).

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Rennes – Nice X (1-1)

Rennes’ lange stime af tabsløse kampe sluttede torsdag, og formen ser dårlig ud. Nice spiller ujævnt, men har undgået tab i de sidste mange kampe. Det kunne godt blive tæt her.

Rennes (nr 4) tabte 3-1 i Reims torsdag. Der var lidt overeffektiv, men resultatet var fortjent. Skidt af bretonerne der dermed tabte for første gang siden august. Det kombinationsstærke mandskab havde bolden meget, men skabte for lidt (i offensiven var det kun venstrekantsmand Terrier der spillede godt), og samtidig havde de det svært mod Reims’ hurtige kontraer.

Defmidtbanemand Santamaria, skadet 11/9, er nok stadig ukampdygtig. I hans fravær kæmper erfarne Xeka og unge Ugochukwu om startpladsen, og ingen af dem formår for alvor at overbevise. Kreatør Majer blev sparet mod Reims efter VM (i modsætning til målmand Mandanda); uvist om han er med nu.

Nice (nr 9) spillede 0-0 mod Lens torsdag. Tæt kamp med et fair resultat, om end det snarere burde have været 1-1, for offensiverne gjorde det glimrende og skabte chancer.

Og det selv om Nice, normalt 4-3-3 eller 4-4-2, i respekt for ligatoer Lens valgte at spille med tre midterforsvarere foran Kasper Schmeichel. Danskeren havde i øvrigt en dårlig dag med flere kiksede indgreb (leverede dog også nogle gode redninger til sidst). Efter en skidt sæsonstart var han ellers god op til VM-pausen.

Nice er nu oppe på syv runder i træk uden nederlag. Kun uafgjort i seneste to runder, men modstanden har været god: Lyon og Lens. Men der er masser af plads til forbedring. Fx var offensivmand Barkley elendig mod Lens og bør udskiftes med kreative Diop. Der bør også gøres noget på venstre back hvor Bard ikke er meget bevendt; konkurrent Bryan bør få flere startchancer. Det bliver desuden spændende når angriber/topscorer Delort – indskifter mod Lens efter skades- og sygdomspause – genfinder formen.

Endelig bliver Nice klart bedre hvis den angrebsivrige højreback Atal er klar efter at have misset Lens.

Bøyes bud: X’et til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Ligue 1

Skriv et svar