18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 16. runde i Ligue 1 d. 28. – 29. december 2022

VM er slut, men Frankrigs Ligue 1 leverer underholdning hen over Jul og Nytår med to runder før der holdes ferie indtil 11. januar. (“Ferie”… Pokalrunde 6., 7. og 8.)

Den første runde spilles onsdag/torsdag 28. og 29. december, den anden afvikles søndag/mandag 1. og 2. januar. Jeg skal nok smide en optakt til nytårsrunden fredag d. 30., men lad os først fokusere på julens 10 kampe, inkl bundbraget mellem Ajaccio og Angers. Læs kampanalyserne herunder.

Hold i øvrigt øje med vejret: Sne er ikke umiddelbart på programmet, men blæst og regn kan spille ind visse steder.

Bemærk at en håndfuld spillere har karantæne efter at være blevet taget i at sætte spil hos bookmakere. Ikke i et omfang a la Brentfords Ivan Toney, men alligevel brud på reglerne. De største navne: Midterforsvarerne Djiku og Castelletto fra Strasbourg og Nantes.

Foto: Bildbyrån

Disclaimer: Optaktens tip, “Bøyes bud” der fremgår under hver kampanalyse, er skud fra hoften der ikke nødvendigvis holder værdi. Hvis jeg er overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud (dog ikke over de medfølgende ciffertip). Seneste rundeoptakt (i november) gav et overskud på 0,24 enheder. Det giver en samlet balance på 1,21 og en tilbagebetaling på 100,8% for i alt 151 tip (flatbetting). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der to af i seneste L1-runde, og de gav et underskud på 0,25. I alt i denne sæson: 28 franske eksperttip med balance på +9,54 units (samlet indsats 129 units). Tilbagebetaling 107,4%.

Onsdag: Ajaccio – Angers 1 (1-0)

Bundkamp. Ajaccio spillede godt op til VM-pausen. Er svækket i forsvaret, men agterlanterne Angers er sandsynligvis markant svækket i offensiven og har også tvivl i defensiven. God chance for hjemmesejr.

Vejrudsigt: Cirka 17 grader, tørvejr, vindstille.


Ajaccio (nr 18) spillede 2-2 i Nantes i sidste runde før VM-pausen. Var foran 0-2, men blev indhentet i de sidste tyve minutter. Stærkt uheldigt. Korsikanerne spillede en god kamp og havde fortjent at vinde.

Det var anden flotte offensiv-indsats i træk, inkl 4-2-sejren over Strasbourg i seneste hjemmekamp. Og anden kamp i træk hvor forsvaret faktisk gjorde det godt og var uheldigt med at indkassere to mål.

Ajaccio havde generelt en opadgående formkurve i efteråret efter en tung sæsonstart, så der er håb om at de kan bevæge sig længere op i tabellen. 14. december vandt korsikanerne en træningskamp mod L2-klubben Saint-Étienne med 1-0. 21/12 blev det 4-0 over Niger.

Midterforsvarerne Avinel og Vidal er stadig i karantæne (henholdsvis tredje og anden kampdag), og de får nu selskab af kollega Gonzalez samt venstreback Koné. Midterforsvarer Mayembo, ude siden 30/10, er klar efter skade (lige som angrebsafløser Touzghar) og kan danne makkerpar i med venstreback Diallo der spillede i midterforsvaret i de sidste to kampe før VM-pausen, men stadig et svækket forsvar. Dels fordi Diallo er lille, dvs luftspilsproblemer, dels fordi der i Konés fravær mangler en venstreback. Ajaccio har pænt erfarne Aldadhur, men han har ikke spillet så meget som eet eneste minut i denne sæson og spillede kun tre minutter i 21/22. Alternativt kan en kantreserve bruges som backvikar.

Angers (nr 20) tabte 1-0 hos Lille lige før VM-pausen. Syvende nederlag i træk til agterlanternen, og det kostede træner Baticles jobbet. Uretfærdigt, synes jeg – ikke hans skyld at klubben solgte stort set hele sidste sæsons førstehold i sommerpausen. Men sådan er det altså. Indtil videre er det akademichef Bouhazama der har cheftræneransvaret – dvs indtil klubben finder nogen der har lyst til at overtage et bundhold med dårlig økonomi.

Efter en række dårlige indsatser spillede angevinerne faktisk en defensivt solid kamp mod Lille og kunne med lidt held have fået 0-0 eller 1-1. Offensiven haltede dog. Og det nok fordi dens to vigtigste, fløjspiller Boufal og kreatør Ounahi, begge manglede pga skader. De mangler nok stadig her. De spillede nemlig VM for Marokko der nåede semifinalen. Det kan betyde at de er trætte, men vigtigere: De gjorde det så godt til VM at de nok skal sælges i januar (de vil gerne væk, der er diverse potentielle købere, og Angers har næppe råd til at sige nej), og det vil ikke just være det smarteste hvis de skades.

Træningskampe i VM-pausen: 0-1-tab mod L2-klubben Niort og 2-2 mod Auxerre.

Defmidtbanemand/midterforsvarer Mendy er klar efter karantæne mod Lille. Kantspiller Capelle er ny mand i skammekrogen. Skadestvivl om defmidtbanemand/midterforsvarer Amadou og defmidtbanemand Bentaleb. Angrebsindskifter Diony mangler fortsat.

Bøyes bud: 1-tallet til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Onsdag: Troyes – Nantes 2 (0-1)

Nantes skuffede i efteråret, men har højre wingback Centonze klar efter skade og kan meget vel udnytte at Troyes må undvære sin klart bedste angriber. Efter tung periode i oktober og november har Champagneklubben fået lovende ny træner, men han skal nok bruge lidt tid på at sætte skik på holdet.

Vejrudsigt: Cirka 9 grader, tørvejr, let blæsende.


Troyes (nr 13) tabte 2-1 i Brest lige før VM-pausen. Syvende runde i træk uden sejr (fire uafgjorte).

I modsætning til seneste hjemmekamps 1-1 mod Auxerre hvor Troyes fra Champagne-distriktet nok havde fortjent at vinde, var nederlaget i Brest fuldt ud rimeligt. Forsvaret var igen usikkert, og offensiven, der ellers havde vist fin form, havde en skidt dag på kontoret, kulminerende med udvisning i 80. minut af angriber/topscorer Mama Baldé.

Brest-opgøret var Troyes’ første efter fyringen af træner Irles. Kortvarig caretaker var assistent Robin. Nu har bretonerne hyret australske Kisnorbo, hentet i Melbourne City. Interessant ansættelse. Den første australske cheftræner i een af de fem store ligaer i Europa. 41-årige Kisnorbo, der stoppede sin aktive karriere (bl.a. Leicester og Leeds) i 2016, har kun to års erfaring som herre-cheftræner, og han taler ikke fransk. Taler dog italiensk, og det hjælper en smule. I Melbourne gav han mange unge spiller chancen og fik sit hold til at arbejde stenhårdt, fighte og spille med selvtillid.

Træningskampe i VM-pausen: 0-0 mod Leicester og (21/12) 1-0-tab hos L2-klubben Paris FC.

Den danske højre-wingback Andreas Bruus, startede inde for een gangs skyld mod Brest fordi rivalen Thierno Baldé var skadet. Baldé er kampklar nu og starter nok på banen. Det gør navnebror Mama ikke; topscoreren har karantæne. Målmand Gallon er derimod tilbage fra karantæne. Troyes må stadig undvære den langtidsskadede midterforsvarer kollega Azamoum. Fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Tardieu.

Nantes (nr 15) spillede 2-2 hjemme mod Ajaccio lige før VM-pausen. Var bagud 0-2, men fik udlignet i de sidste 20 minutter. Super-heldigt, dog – korsikanerne spillede klart bedst og havde fortjent at vinde.

Det var bretonernes anden dårlige indsats i træk, inkl 1-0-tabet i Reims i seneste udekamp. Og det var fjerde L1-runde i træk uden sejr (tre uafgjorte).

Træningskampe: 16/12: 1-1 mod L2-klubben Laval. 21/12 hos Lorient: 2-1-tab (men god indsats).

Træner Kombouaré og forsvarsstyrmand Pallois er klar efter karantæne mod Ajaccio. Midterforsvarskollega Castelletto spillede VM for Cameroun og blev skadet i 2. grupperunde mod Serbien (hvor han desuden scorede et mål), men han er klar nu. Det samme, efter skadespause, er højre wingback Centonze og backafløser Fabio. Skadestvivl om angrebsindskifter Ganago og forsvarsafløser Appiah.

Bøyes bud: Nantes Draw No Bet til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Onsdag: Auxerre – Monaco 2 (1-3)

Begge defensiver var usikre op til VM-pausen, og Monaco angriber glad og gerne. Lugter af mål.

Vejrudsigt: Cirka 10 grader, tørvejr, let blæsende.


Oprykker Auxerre (nr 17) tabte 5-0 i Paris lige før VM-pausen. Tungt fald efter to pointgivende kampe i træk (1-0 over Ajaccio og 1-1 i Troyes), men pointet i Troyes var heldigt; Auxerre-defensiven var usikker selv om den nye træner Pelissier havde forsøgt at sætte skik på den. På den led var Paris-lussingen en logisk følge. Det skal selvfølgelig også med at modstanderen var ligaens klart stærkeste hold.

Træningskampe i VM-pausen: 1-5-sejr i Metz, 2-2 i Angers og (21/12) 1-0 over Hajduk Split.

Den erfarne angriber Charbonnier, der netop var blevet klar efter lang skadespause, er draget til en L2-klub. Til gengæld har Auxerre hentet den glimrende højreback Zedadka i Lille (hvor han dog spillede meget lidt).

Målmandsafløser Léon har karantæne pga bookmaker-spil. Ude med skade er fortsat midterforsvarer Pellenard (siden sommer) der savnes; afløser Jeanvier er ofte det svage led. Venstreback Mensah spillede VM, men Ghana blev slået ud i indledende gruppespil, så han vendte hurtigt tilbage til Auxerre.

Monaco (nr 6) tabte 2-3 hjemme mod lokalrival Marseille i sidste runde før VM-pausen. Fortjent nederlag selv om det afgørende mål først faldt i OTTENDE overtidsminut.

Ærgerligt for monegaskerne der ellers havde vundet tre kampe i træk (inkl et EL-opgør). Træner Clément valgte at startspare den stærke angriber Embolo, men afløser Volland kvitterede for sin chance ved at spille godt og score. Nej, problemet var snarere defensiven der havde det svært. Ikke defensivmidtbanen – Fofana var ok, Camara var stærk – men midterforsvarer Badiashile og målmand Nübel. Samt Disasi, normalt midterforsvarer, men på dagen højreback hvor han havde problemer mod Marseille-venstredribler Harit. Mærkelig disposition af træner Clément der ganske vist manglede højreback Aguilar, men rådede over kollega Vanderson.

Træningskampe i VM-pausen: 1-1 hos Sevilla, 0-1-sejr hos Empoli, 1-1 hos Fiorentina samt (21/12) 2-4-sejr hos Leeds.

Højreback Aguilar er blevet spilleklar efter at have misset Marseille-kampen. Midterforsvarer Disasi og midtbanemand Fofana spillede VM for finalist Frankrig (var afløsere, men fik spilletid) og spares muligvis mod Auxerre. De ventes dog tilbage i monegaskertræning kort efter jul og kan i princippet spille mod Auxerre. Angriber Embolo, offensivafløsere Diatta og Minamino og venstreback reserve Jakobs deltog også i slutrunden, men deres lande blev elimineret i ottendedelsfinalerne.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Onsdag: Clermont – Lille 2 (1-2)

Lille imponerede mod et stærkt Napoli-hold i en træningskamp. Clermont fik pænt mange point i efteråret, men var heldig i mange kampe. Det ligner en udesejr.

Vejrudsigt: Cirka 9 grader, tørvejr, let blæsende.


Clermont (nr 10) tabte 2-1 i Lens lige før VM-pausen og er dermed uden sejr i seneste fem runder (tre uafgjorte).

Efter lidt uheldige 1-1 hjemme mod Montpellier, var nederlaget i Lens fuldt fortjent. Clermont kom foran på et selvmål, men kreerede meget lidt og blev indhentet af det stærke hjemmehold.

Tre træningskampe i VM-pausen: 4-2-tab hos Valencia, 0-0 hos Valladolid (hvor Clermont pga skader måtte bruge en reservemålmand som midterforsvarer i de sidste seks minutter!) samt (20/12) 0-1 mod L2-klubben Sochaux.

Midterforsvarer Wieteska og midterforsvarer/højreback Seidu var med til VM, men Polen og Ghana blev elimineret i henholdsvis ottendedelsfinalen og gruppespillet, så de vendte tilbage til klubben i god tid før VM-pausen sluttede.

Skadestvivl om fløjindskifter Dossou, højre wingbacks Zeffane og Bela (afløser), midterforsvarsafløser Konaté, samt venstre wingbacks Borges og Mendy. Hvad wingbacks angår, er kantspillerne Rashani og Allevinah glimrende vikarer.

Lille (nr 7) vandt 1-0 over agterlanterne Angers i sidste spillerunde før VM-pausen. Lidt heldigt, for Lille producerede få chancer, men defensiven var solid – som i forrige rundes 1-1 mod Rennes, og som i det uheldige 1-0-nederlag i Lyon i runden forinden.

Træningskampe i VM-pausen: 2-2 mod Oostende, 2-0 over Valladolid, 2-0 over Cambuur og (21/12) 1-4-sejr i Napoli.

Før ligaen går i gang igen, melder (den i forvejen temmelig offensive) træner Fonseca at hans hold skal være mere målfarligt end det var i efteråret. Træningskampene tyder på at giftigheden er ved at være der.

Venstreback Ismaily og defmidtbanemand André Gomes har brugt pausen til at blive kampklar efter skader holdt dem ude i de sidste to kampe før VM (Gomes var med – og god – mod Napoli, mens Ismaily stod over pga sygdom; er nok klar nu). Venstreback-afløser Gudmundsson er derimod fortsat ukampdygtig. Skadestvivl om midterforsvarer Fonte (især) og defmidtbanemand André – samt midterforsvarsafløser Yoro. Venstrefløj Bamba og midtbane-afløser Baleba har karantæne. Men Bambas fravær kan betyde startplads til formstærke Virginus der har scoret flittigt i træningskampene (fem mål).

Angriberne David (topscorer) og Weah, VM-deltagere for henholdsvis Canada og USA, vendte tilbage til Lille 14/12 og var med mod Napoli.

Bøyes bud: 2-tallet til odds 1,78 – SPIL HER >>*

Onsdag: Brest – Lyon X (2-2)

Lyon har en god offensiv og en tvivlsom defensiv. Det kan blive underholdende mod kontrafarlige Brest selv om vejret deprimerer.

Vejrudsigt: Cirka 10 grader, regnbyger, blæsende med kraftige vindstød.


Brest (nr 16) vandt 2-1 over Troyes i sidste runde før VM. Bretonerne fortsatte det gode spil fra de forrige tre runder, men var mere effektive end i de uheldige 0-0 mod Reims og 1-0-tab i Nice (efter 1-3-sejr i Clermont).

Generelt har spillet set klart bedre ud siden træner Der Zakarian blev fyret i midtoktober og erstattet af en caretaker-trio med andetholdstræner Grougi i spidsen. Stadig uvist hvem der bliver den nye chef.

Træningskampe i VM-pausen: 3-0-tab hos Osasuna og (22/12) 3-1-tab hos lokalrival Rennes.

Offensivafløser Cardona har karantæne. Tvivl om midterforsvarer Dari der blev skadet i Marokkos bronzekamp ved VM (efter at have scoret).

Lyon (nr 8) spillede 1-1 mod Nice i sidste runde før VM-pausen. Kom bagud kort før pausen, men fik udlignet i 89. Heldigt på flere niveauer, for Les Gones spillede en svag kamp og kreerede mindre end modstanderen.

Det var tredje offensivt spage indsats i træk, inkl den heldige 1-0-hjemmesejr over Lille samt det fortjente 1-0-nederlag i Marseille.

Laurent Blanc, der overtog trænerpinden i oktober, er noteret for to sejre, to nederlag og een uafgjort i L1 på sit Lyon-CV.

Lyon har spillet en række træningskampe i VM-pausen, inkl målfattige uafgjorte mod Arsenal og Liverpool, samt mod L2-klubben Sochaux. 22/12 tabte Les Gones 1-2 mod italienske Monza.

Venstreback Tagliafico var med til at vinde VM for Argentina. Spillede ikke alle kampene, men bl.a. semifinale og finale. Kan meget vel blive sparet mod Brest. Afløser Henrique er nogenlunde, men bestemt ikke på samme niveau som argentineren. Han er desuden tvivlsom efter at være blevet skadet mod Monza. Ditto: højreback Gusto. Også tvivl om midterforsvarer Boateng.

Venstrefløj Ekambi spillede også VM, men Cameroun gik ikke videre fra gruppespillet, så han vendte relativt hurtigt tilbage til Lyon.

Midtbanefolk Tolisso og Adelaide, der blev skadet i henholdsvis midtoktober og startnovember, har udnyttet VM-pausen til at blive spilleklar. Tvivl om midterforsvarer Boateng, ude siden 6/11.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Den nye bonus vil være en freebet bonus, hvor spillere får et 500 kr. freebet, første gang de laver et 500 kr. sportsbet | Gælder kun nye spillere og første bet. Gyldigt i 60 dage efter oprettelse. Freebet udløses, hvis bet indsatsen er min. 500 kr. til min. odds 1.80 | Freebet indsats udbetales ikke. Potentielle gevinster udbetales uden omsætningskrav | Gældende regler og vilkår findes på kampagner.nordicbet.dk/betting-bonus | Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk | Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+ Alle regler og vilkår

Onsdag: PSG – Strasbourg 1 (3-1)

PSG mangler nok verdensmester Messi, men Mbappé og Hakimi kan meget vel være med og bør komme til chancer mod defensivt svækkede Strasbourg. Der til gengæld måske kan kontra-udnytte at PSG satser fremad, og at parisernes forsvarsstyrmand Marquinhos er deprimeret efter brasiliansk VM-fiasko.

Vejrudsigt: Cirka 12 grader, tørvejr, blæsende med kraftige vindstød.


PSG (nr 1) vandt 5-0 over Auxerre i sidste runde før VM-pausen. Sjette ligasejr i træk, og pariserne er fortsat ubesejrede i denne sæson (som føres med fem point ned til nr 2). De fik god modstand i 1-2-sejren i Lorient i forrige runde, men Auxerre blev simpelthen blæst af banen af Mbappé & Co.

Træningskampe i VM-pausen: 2-1 over Paris FC og 3-1 over Quevilly Rouen, begge fra L2.

Spørgsmålet er hvor mange af PSGs VM-spillere er klar til kamp nu – og hvor motiverede de er…

Den Qatar-ejede Pariserklub var repræsenteret i VM-finalen af Mbappé og Messi der begge spillede en fremragende kamp (og turnering). Højreback Hakimi nåede desuden semifinalen med Marokko. Messi ventes at stå over både mod Strasbourg og i den følgende runde et par dage senere. Men Mbappé og Hakimi kan meget vel spille. Selv om PSG tildelte dem 10 dages pause efter VM, mødte de allerede op til træning den 21. december, tre dage efter VM-finalen og i øvrigt dagen efter Mbappés fødselsdag (24).

Brasilianerne Neymar og Marquinhos (midterforsvar) er også vendt tilbage fra VM (torsdag 21/12), ligesom midtbanemand Vitinha, offensivafløsere Soler og Sarabia, samt målmandsafløser Navas. De bør alle kunne spille. Marquinos og Neymar er dog næppe i sprudlende spillehumør efter den brasilianske VM-skuffelse.

Tre andre VM-udtagne er skadede: den franske midterforsvarer Kimpembé (udgik af Frankrigs trup kort før slutrunden) samt portugiserne Mendes (venstreback) og def-midtbanemand/midterforsvarer Danilo (afløser).

Midtbanemand Ruiz (afløser) har brugt VM-pausen på at komme sig over sin skade.

Strasbourg (nr 19) spillede 1-1 mod Lorient lige før VM-pausen.

Femte runde i træk uden sejr (inkl 4-2-tab i Ajaccio i seneste udekamp), men faktisk en god indsats (en sjælden een af slagsen i et tungt efterår efter en flot 21/22-sæson), og alsacianerne havde fortjent bedre mod en stærk modstander som de holdt nede på meget få chancer. Desværre var Strasbourg ikke bare uheldig, men også ineffektiv foran mål. Inkl den ellers formstærke angriber Gameiro. Den indskiftede kollega Diallo sørgede dog for sen udligning.

Træningskamp i VM-pausen: Kun een af slagsen: 0-1-tab mod hollandske Feyenoord. Indsatsen var dog nydelig. I øvrigt i en 4-4-2 med midtbanediamant. Strasbourg-træner Stéphan stiller normalt med tremandsmidterforsvar, men fravær tvang ham til at ændre.

Midtbane-afløser Sissoko har brugt VM-pausen på at blive spilleklar efter en skadespause og kan meget vel komme i aktion fra start – i forsvaret (hvis Stéphan altså ønsker tremandsmidterforsvar). Her mangler nemlig nok fem mand: midterforsvarer Djiku (der i øvrigt har været til VM med Ghana) og højreback Pierre-Gabriel har karantæne, og der er markant skadestvivl om midterforsvarer Le Marchand samt højreback Dagba og venstreback Delaine.

Bøyes bud: Begge Hold Scorer til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Torsdag: Lorient – Montpellier X (1-1)

Montpelliers form pegede opad før VM-pausen, og træningskampene har set fornuftige ud. Lorient havde et flot efterår, men spillede skidt i sidste runde, og træningskampene tyder ikke på god form.

Vejrudsigt: Cirka 11 grader, regn, blæsende med kraftige vindstød.


Lorient (nr 5) spillede 1-1 i Strasbourg i sidste runde før VM-pausen. Femte runde i træk uden sejr til bretonerne der ellers havde et flot efterår.

Efter en stærk indsats i det uheldige 1-2-nederlag hjemme mod PSG, kneb det i Alsace hvor Lorient kom foran i femte minut, men blev indhentet kort før tid. Skidt indsats: Bretonerne kom fremt til meget lidt og tillod diverse chancer.

Som mod PSG holdt træner Le Bris fast i sin meget offensive 4-1-4-1-formation med kun een defensivmand på midtbanen. Men de hurtige bretonerne formåede ikke at slå kontra mod Strasbourg. Skuffende, for der burde være muligheder mod alsacianernes tunge centraldefensiv.

Træningskampe i VM-pausen: 1-1 hos Osasuna, 1-0-tab hos L2-klub Guingamp og (21/12) 2-1-sejr mod Nantes. Heldig sejr; Nantes spillede bedst.

Midterforsvarer Talbi spillede VM for Tunesien, men det blev en relativt kort slutrunde; kun gruppespillet. Førstekeeper Mvogo, der blev skadet mod PSG, mangler stadig. Afløser Mannone er dog en erfaren og god keeper; gode indsatser mod både PSG og Strasbourg. Den rutinerede defmidtbanemand Abergel, der brækkede en arm 9/10, er tilbage i kampklar stand. Tvivl om offensivfolk Le Bris og Ouattara, midtbaneafløsere Boisgaard og Meïté, samt angrebsindskifter Grbic. De ventes dog at blive klar i tide.

Montpellier (nr 14) spillede 1-1 mod Reims i sidste runde før VM-pausen. En chancerig kamp der lige så vel kunne være endt 2-2.

Det var Montpelliers andet point i træk, inkl 1-1 i Clermont – dette efter fem nederlag i træk – og som i Clermont var der tegn på offensiv forbedring, mens forsvaret stadig virkede hullet. Altså en del at arbejde på for Pitau der overtog trænerposten i oktober.

Træningskampe i VM-pausen: 2-1-tab i Lens, 5-0 over L2-klubben Rodez og (20/12) 2-1 over Toulouse. Sidstnævnte en kamp med aparte format: tre gange 45 min. Toulouse førte (ufortjent; mange chancer til Montpellier) efter de første 90 min, men Montpellier fik som fortjent i 3. periode.

I sidstnævnte træningskamp var målmand Omlin tilbage mellem Montpellier-stængerne efter schweizisk VM-deltagelse. Derimod missede angriber/kantspiller Khazri (VM for Tunesien) Toulouse, og han er tvivlsom til opgøret mod Lorient. Han har dog ikke været fast starter i Montpellier i efteråret. Fortsat skadet er venstreback Sainte-Luce, og nyt fravær er afløser Cozza pga karantæne. Maouassa kan dog også udfylde posten. Den erfarne midterforsvarer Mendes er blevet spilleklar efter lang skadespause. Offensiv-indskifter Delaye har karantæne.

Bøyes bud: X’et til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Torsdag: Reims – Rennes X (1-1)

Reims er svær at besejre. Modstanderen er stærke Rennes, men bretonerne må nok undvære førstekeeper Mandanda og kreatør Majer.

Vejrudsigt: Cirka 9 grader, regn, let blæsende med kraftige vindstød.


Reims (nr 11) spillede 1-1 i Montpellier lige før VM-pausen. Målrig affære der snarere burde være endt 2-2. Dermed fik Champagneklubben point for sjette runde i træk. To sejre inkl 1-0 over Nantes i seneste hjemmekamp.

Træningskampe i VM-pausen: 3-0 over L2-klubben Sochaux, 3-0 over belgiske Charleroi og (21/12) 1-2-tab mod Lens. Glimrende indsats trods nederlag.

Midterforsvarer Gravillon er fortsat skadet, så Reims-træner Still fortsætter nok med at spille med tomandsmidterforsvar selv om holdet er vant til at spille tremands.

Angriber/topscorer Balogun er startklar efter at have været indskifter mod Montpellier efter sygdom. Den flittigste oplægger, højrekantsmand Ito, vendte 19/12 tilbage efter VM-deltagelse med Japan (god turnering). Han blev sparet i træningskampen mod Lens, men skulle være klar mod Rennes. Tilbage fra skader er midtbanemand Lopy samt højreback Foket og Busi. Højreback/kantspiller Flips er klar efter karantæne mod Montpellier.

Rennes (nr 3) vandt 2-1 over Toulouse i sidste runde før VM-pausen. Klart bedre spil end i den heldige 1-1 hos Lille i runden forinden (hvor Rennes var træt efter EL): Fortjent sejr der betød at bretonerne holdt fast i deres status som ubesejrede siden august.

Træningskampe i VM-pausen: 4-3 over Celtic, 2-1 over Feyenoord og (22/12) 3-1 over lokalrival Brest.

Defmidtbanemand Santamaria, skadet 11/9, er nok stadig ukampdygtig; har dog en habil erstatning i Xeka. Midterforsvarer Omari, ude siden sæsonstart, har brugt VM-pausen på at blive helt klar efter sin skade og kan dermed startplads-udfordre VM-deltagerne Theate og især Rodon. Begge røg tidligt ud (Belgien og Wales), så de vendte hurtigt tilbage til Rennes. Samme med fløjindskifterne Doku og Kamaldeen, samt midterforsvarsafløser Wooh.

Det gjorde målmand Mandanda og kreatør Majer ikke; Frankrig og Kroatien nåede jo henholdsvis finalen og semifinalen. De to spares nok mod Reims. Mandanda har en talentfuld afløser i Alemdar der før har gjort det glimrende. Majer: Klassespiller. Han var ikke fast starter hos Rennes i de første måneder i denne sæson, men viste opadgående form før VM og startede inde mod Toulouse.

Venstreback-afløser Meling er klar efter karantæne mod Toulouse.

Bøyes bud: Reims +0,25 asian handicap til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Torsdag: Marseille – Toulouse (3-1)

Det ligner en underholdende sydkystkamp mellem to hold der gerne vil spille fodbold og score mål. Begge hold svækket i defensiven. Også fravær i offensiven, men der er glimrende afløsere.

Vejrudsigt: Cirka 13 grader, tørvejr, let blæsende.


Marseille (nr 4) vandt 2-3 i Monaco lige før VM-pausen. Anden sejr i træk, inkl 1-0-hjemmesejren over Lyon, efter fem kampe i træk med pointtab; fire nederlag inkl to i CL (træthed spillede nok ind i den periode).

Sejrsmålet mod Monaco faldt i ottende tillægsminut, men sejren var fortjent nok: Marseille var bedst. Det var Marseille også mod Lyon, men her manglede offensiven en del.

Træningskampe i VM-pausen: 2-3-tab mod Sassuolo og 1-1 mod L2-klubben Nîmes.

Offensivmand Harit mangler; blev skadet mod Monaco og er nok ude resten af sæsonen. Heldigvis for Marseille er der en oplagt i afløser i den erfarne kreatør Payet, og han synes at være i form; scorede i begge træningskampe. Tvivl om midterforsvarer Bailly (nok stadig ude) der har haft et skadespræget efterår og senest røg på lazarettet 1. november, dvs missede Lyon og Monaco.

Midtbanefolk Guendouzi og Veretour var i den franske VM-trup. Spillede meget lidt, men den sene hjemkomst efter slutrunden, hvor Frankrig jo nåede finalen, kan  betyde at de spares mod Toulouse. Midtbaneafløser Gueye og angrebsafløser Dieng (begge Senegal) vendte allerede tilbage 15/12.

Toulouse (nr 12) tabte 2-1 i Rennes lige før VM-pausen. Danskerklubbens tredje nederlag i træk (efter fire tabsløse kampe i streg), alle fortjente tab. Men modstanden har været stærk: Før Rennes var det Lens og Monaco.

Træningskampe i VM-pausen: 2-2 mod Istanbul og 2-1-tab mod Galatasaray i Tyrkiet, samt (20/12) 2-1-tab hos Montpellier. Fortjent nederlag selv om Montpelliers to mål først faldt i tredje periode i en kamp der bestod af tre gange 45 min.

Den danske højreback Desler, der missede de sidste to runder før pausen, er blevet opereret for brok og ventes først tilbage i det nye år (nok februar). Afløser Keben er talentfuld, men kun 18 år og uerfaren, så Toulouse jagter en højreback i januar-transfervinduet. Tvivl om angrebsindskifter Healey der har været skadet siden august.

Den målfarlige fløjspiller Aboukhlal spillede VM for Marokko der som bekendt nåede semifinalen. Han var ikke med i træningskampen mod Montpellier, og det kan ikke afvises at han også spares mod Marseille. Der er dog habile afløsere, fx Birmancevic.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Torsdag: Nice – Lens 2 (1-2)

Nice stjal i efteråret en sportschef i Lens, men det er udeholdet der virker stærkest på banen.

Vejrudsigt: Cirka 12 grader, tørvejr, let blæsende.

Nice (nr 9) spillede 1-1 i Lyon lige før VM-pausen. Sjette runde i træk uden tab (tre sejre). Dertil kom Conference League-gruppespillet hvor Nice sluttede med fire point i to kampe og tog førstepladsen og dermed avancement til forårets knald eller fald-kampe.

Pointet i Lyon – der kom efter to ligasejre i træk – var i øvrigt uheldigt. Nice var bedre end Les Gones.

Siden har Nice spillet tre træningskampe i Spanien: 4-1-sejr over Standard Liège, 0-3-tab (ret uheldigt) mod Atalanta og (21/12) 1-1 mod Tottenham (der burde have vundet).

Målmand Kasper Schmeichel var som bekendt til VM med Danmark, men var jo desværre hurtigt tilbage i klubben ved Rivieraen. Samme med midtbane-indskifter Ramsey (Wales).

Angriber/topscorer Delort missede den sidste måned op til VM pga skader og er stadig tvivlsom. Det samme er defmidtbanemand Lemina der blev skadet lige før pausen.

Lens (nr 2) vandt 2-1 over Clermont i sidste runde før VM-pausen. Kom bagud på et selvmål i første halvleg, men fik særdeles fortjent vendt kampen i anden.

Det var dynamiske Lens’ femte sejr i træk (efter et ret uheldigt tab hos Lille).

Tre træningskampe i VM-pausen: 2-1 over Montpellier, 3-0 over L2-klubben Le Havre og (21/12) 1-2-sejr hos Reims.

Forsvarsafløser Haidara er klar efter karantæne mod Clermont. Den hurtige højre-wingback Cabot er fortsat skadet (ligesom reservekeeper Farinez), men har en glimrende pladskonkurrent i Frankowski. Han var med til VM, men Polen blev elimineret i ottendedelsfinalen, og han var med fra start i træningskampen mod Reims. Lens har desuden netop hentet en god backreserve i Julien Le Cardinal fra L2-klubben Paris FC.

Defmidtbanemand Samed og angriber Openda var også med i slutrunden, men både Ghana og Belgien røg allerede ud i gruppespillet. Openda var med mod Reims. Det var Samed derimod ikke. Han og midtbanekollega Fofana (fremragende fremdriver) missede kampen pga sygdom, men de er nok klar mod Nice.

Bøyes bud: Lens +0 asian handicap til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

Tips fra Ligue 1

2 kommentarer

  1. PSG-Strasbourg: Strasbourg-midterforsvarer Djiku har fået sin karantæne gjort betinget. Han kan derfor spille i Paris.

  2. Nice-Lens: Lens må undvære kreatør Da Costa pga en skulderskade, og afløser Claude-Maurice må ikke spille mod Nice (hans ejerklub). Den kreative angriber Said kan dog også udfylde posten.

    Nice må undvære den angrebsdygtige højreback Atal. Til gengæld meldes angriber Delort klar efter skades- og sygdomspause. Tilbage er også defmidtbanemand Lemina og offensivmand Diop.

Skriv et svar