18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 5. runde i Ligue 1 d. 15. – 17. september 2023

Landskampene er slut, og vi skal tilbage til Frankrigs Ligue 1 (før næste midtuges Europa-klubkampe). Femte runde åbner fredag med et brag mellem PSG og Nice og slutter søndag aften med trænerløse Lyon mod den målrige oprykker Le Havre. Tjek alle ni grundige kampanalyser i denne optakt.

Nantes og Marseille i kamp i Ligue 1

Foto: IMAGO / Ibrahim Ezza

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 22/23: 38 optakter gav en tilbagebetaling på 100,9% for 382 tip (flatbetting). 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 1,55 units. Samlet for fire optakter: 36 tip, underskud 1,8. Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip i 22/23: 51 franske; indsats 237 units (unitbetting); overskud 4,99; tilbagebetaling 102,1%. Denne sæson: 2 tip, begge i odds 1. Hold også øje med Dagens Spil som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 22/23: 52 tip, balance -1,37. Tilbagebetaling (flatbetting): 97,3%. Denne sæson: 8 franske tip. Balance -2,38.

PSG – Nice X (1-1)

Fredag d. 15. september. Kl. 21:00

Nice har spillet godt i sæsonstarten. Det har PSG også i seneste to runder, men pariserne har haft et par nøglespillere i sydamerikansk landsholdstjeneste i midtugen, har en del skader (inkl tvivl om Mbappé), og skal spille CL på tirsdag.

PSG
har fået banket et virkelig godt hold sammen. Tøvende spil og uafgjort i de første to runder, men efter tredje rundes 3-1 hjemme over sølvvinder Lens, blev det i fjerde runde 1-4 ude over Lyon. 0-4 ved pausen før pariserne cruisede den hjem i anden halvleg.

Stærk indsats over hele linjen (med den unge midtbanemand Emery som delvis undtagelse), også af målmand Donnarumma der leverede et par klasseredninger. Lyon havde få afslutninger, men de var nærgående.

En række af sidste sæsons stjerner, såsom Messi, Neymar og Verratti, har forladt Paris, men denne sæsons hold (inkl nytilkommere som Dembélé, Asensio og Ugarte) ser faktisk endnu stærkere ude end 22/23-udgaven.

Offensivmand Asensio (flot mål plus assist mod Lyon) er dog nyt fravær efter at være blevet skadet i spansk landsholdstjeneste. Det kan betyde en start i angrebet til Goncalo Ramos, hentet denne sommer i Benfica. Ramos nettede to gange for Portugal i mandagens storsejr over Luxembourg.

Skadestvivl om angriber Muani der blev hentet kort før sommer-transfervinduet smækkede i og ikke nåede med mod Lyon. Det gjorde derimod den unge kollega Barcola, en anden sen tilgang – han blev skiftet ind. Nok stadig ude: venstreback Mendes (sommertilgang Lucas Hernandes gør det glimrende på pladsen), offensivafløser Kang, samt forsvarsafløsere Kimpembé og Mukiele.

Bemærk at midterforsvarer Marquinhos og defmidtbanemand Ugarte begge spillede landskamp i Sydamerike i midtugen (Marquinhos natten til onsdag, Ugarte natten til tirsdag). Diverse andre parisere var også i landskamp i midtugen, men i Europa. Men Mbappé stod over Frankrigs tirsdagskamp i Tyskland; dette pga et skrub. Ikke noget alvorligt, men han skal noteres som tvivlsom til Nice-kampen og til næste uges CL-dyst.

PSG skal spille mod Dortmund i første CL-gruppespilsrunde på tirsdag.

Nice
vandt 2-0 hjemme over Strasbourg i fjerde runde og fik dermed endelig noteret sig for en sejr, efter tre uafgjorte i træk.

Spillet var i øvrigt nydeligt i de tre uafgjorte, og Nice spillede også godt mod Strasbourg. Særdeles fortjent sejr. Alsacianerne producerede stort set ingenting, mens Riviera-drengene viste tænder i front. Dog ikke fra fløjspillere Laborde og Diop; de var holdets svageste i en ellers god indsats.

Den dygtige venstreback Perraud, der er vendt tilbage til Nice efter fem sæsoner i andre klubber, senest Southampton, blev skiftet ind og er startkandidat nu.

Midterforsvarer Todibo (der blev i Nice trods salgsplaner) fik debut for det franske landshold i tirsdagens 2-1-nederlag i Tyskland. Todibo var desværre skyld i et mål – men er så nok opsat på at vise hvad han kan for Nice.

Den fremragende midtbanemand Thuram missede Strasbourg-opgøret og mangler nok også nu, men teknisk dygtige Boudaoui var en glimrende erstatning mod alsacianerne.

Bøyes bud: Nice +1,25 asian handicap til odds 1,86 – SPIL HER >>*

Rennes – Lille 2 (1-2)

Lørdag d. 16. september. Kl. 17:00

Rennes har en stærk trup – nok kun PSG og Monaco der på papiret er stærkere – men bretonerne så skidt ud både i seneste runde mod lillebror Brest og i seneste hjemmekamp. De er desuden offensivt svækket. Lille dummede sig i seneste udekamp, men det mod en modstander med en helt anden strategi end boldbesiddende Rennes. Les Dogues så derimod godt ud i seneste runde.

Rennes spillede 0-0 i Brest i 4. runde og er dermed stadig ubesejret i den nye sæson. Men efter 5-0-sejren over oprykker Metz i første rundes hjemmekamp er det nu blevet til tre uafgjorte i træk, inkl 2-2 mod oprykker Le Havre i seneste hjemmekamp, og det huer ikke de ambitiøse bretonere.

Pointet hos lokalrival (og lillebror) Brest var i øvrigt heldigt. Rennes skabte meget lidt og tillod samtidig en del chancer. Det ses at Rennes-midtbanen er fuldstændigt omkalfatret i forhold til seneste sæson efter farvel til Majer og Tait, goddag til Matic, Le Fée og Blas. Den slags giver gerne noget ustabilitet. Det skal også med at Rennes savner den lynhurtige fløjspiller Doku, der drog til Chelsea efter en flot sæsonstart (væk siden runde 2).

Efter 0 mål i 4. runde er det bekymrende at Rennes nu må undvære den hurtige centreforward Kalimuendo (ude i mindst to uger efter skade pådraget med U-landsholdet). Især fordi angrebskollega Terrier (alvorligt skadet i januar) fortsat er under genoptræning. Men det åbner mulighed for start, og dermed debut, til den sene sommertilgang Yildirim der viste flot form i landskampsperioden med to mål i to kampe for Tyrkiet. Han er dog kun 21 år og ny i Rennes (var med i kamptruppen mod Brest, men spillede ikke), så bestemt ikke sikkert han bare lige kan omsætte landsholdsform til L1-præstation.

Også mulighed for startdebut til offensiv-midtbanemand Rieder, hentet i Young Boys. Han blev skiftet ind til allersidst mod Brest.

Bemærk at både Rennes og Lille skal spille Europa-kamp næste torsdag: Rennes i Europa League-gruppespillet mod Maccabi Haifa, Lille i Conference League-gruppespillet mod slovenske Olimpija.

Lille vandt 1-0 over Montpellier i 4. runde. Fortjent sejr i en chancefattig affære, og en god måde at reagere på efter 3. rundes pinlige 4-1-nederlag i Lorient.

Mod Lorient blev Lille løbet over ende på hurtige kontraløb. Noget Montpellier også kan levere, men Lille havde anderledes godt fat på kampen; stod solidt efter føring og kørte sejren sikkert i hus. Det hjalp dog nok at føringen kom allerede i andet minut. Derefter kunne Lille fokusere på at gøre det svært for modstanderen – og selv lure på kontra.

Målet i øvrigt sat ind af kreatør Yazici der har gjort det godt siden han i sommer vendte tilbage fra lejeophold i Trabzonspor.

Midterforsvarer Djalo er stadig ukampdygtig, og kollega Alexsandro er nyt fravær pga karantæne, men med sommertilgang Umtiti klar efter skade (indskifter mod Montpellier) råder Lille over diverse gode forsvarere. Fortsat tvivl om højrefløj Ounas, men pladskonkurrent Zhegrova gør det godt.

Bemærk at angriber David IKKE har været i USA-landsholdstjeneste.

Bøyes bud: Lille +0,25 asian handicap til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Lens – Metz X (1-1)

Lørdag d. 16. september. Kl. 21:00

Metz sagde farvel til sin topscorer i begyndelsen af måneden, men har fået styr på defensiven efter første rundes lussing i Rennes; er ubesejret siden. Sølvvinder Lens er naturligvis favorit, men virker langt fra sidste sæsons niveau (efter farvel til nøglespillerne Fofana og Openda); er uden sejr i denne sæson, er mandefaldsramt, og skal spille CL på onsdag.

Sølvvinder Lens har kun eet point efter de fire første runder; inkl 3-1-nederlaget i Paris og den ligeledes fortjente 3-0-lussing i Monaco i seneste to runder. Monegaskerne havde reelt ikke chancer til tre mål, men sejren var fortjent mod et Lens-hold der skabte meget lidt.

Hvilket nok hang sammen med start-fraværet af de to idealstartere på wingbacks, Frankowski til højre og Machado til venstre. Sidstnævnte (tvivlsom op til kampen) kom dog ind i pausen og leverede en god indsats, og mon ikke han starter nu. Den sene sommertilgang Maouassa byder sig også til, men Machado har gjort det flot i sæsonstarten – som en af få Lens-spillere. Men lad os se, for Machado spillede for Chile natten til onsdag og har nu den kamp samt en lang rejse i benene.

Midterforsvarer Medina har karantæne. En svækkelse selv om fx venstrewingback-afløser Haidara også er en glimrende midterforsvarsvikar.

Tvivl om midtbanemand Diouf der pga en skade missede en U-landskamp for nyligt. Det er problematisk, fordi han startede ude mod Monaco (efter skadestvivl), og afløser Spiering var elendig. Opdatering: Spiering, der sad på bænken i de første tre runder, er nu sendt tilbage til Toulouse hvor han spillede en flot 22/23-sæson før sit sommerskifte til Lens. Opdatering: Lens har i stedet hyret Ampalys Mendy som var klubløs efter fem sæsoner i Leicester.

Fortsat tvivl om højre wingback Frankowski (og pladskonkurrent Cabot er fortsat langtidsskadet), men så kan den sene sommertilgang, rutinerede Aguilar, få debut.

Debut fik den hurtige angriber Wahi (Montpellier-topscorer i 22723) mod Monaco. Uden succes, men han viste løbevillighed – så nu skal holdet bag ham bare lige finde ud af at fodre ham med de rette bolde. Kreatørerne Fulgini og Thomasson skuffede fælt mod monegaskerne (og har i det hele taget været spage i denne sæsonstart), men kan gøre det bedre.

Bemærk at Lens skal spille første CL-gruppespilsrunde på onsdag, hos Sevilla.

Oprykker Metz spillede 2-2 hjemme mod Reims og har nu fået point i tre kampe i træk, inkl 0-1-sejr i Clermont i seneste udekamp, siden 5-1-lussingen i Rennes i sæsonpremieren.

Pointet mod stærke Reims var retfærdigt, for i en kamp hvor begge hold producerede få chancer, var det messinerne der var bedst. Metz-defensiven der så skidt ud i de første to runder, har forbedret sig, og holdet formår åbenbart stadig at score mål trods farvel til topscorer Mikaudatze og offensivmand Maziz kort før Reims-opgøret.

Målene blev sat ind af venstrefløj Sabaly og højrefløj Jallow; sidstnævnte i comeback efter skadespause.

Mulig debut til angriber Estupinan, hentet i Hull kort før transfervinduet smækkede i.

Forsvarer Lo er fortsat i karantæne efter sin udvisning i 2. runde.

Bøyes bud: Metz +1 asian handicap til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Lorient – Monaco 2 (1-3)

Søndag d. 17. september. Kl. 13:00

Lorient gik målløs fra banen i seneste rundes tab i Le Havre, men kan i højere grad spille på kontra mod Monaco, og det bør kaste mål af sig. I begge ender, for monegaskerne har sprudlet.

Lorient gik fra himmel til helvede. I 3. runde blev det på flot kontra-stærk vis 4-1 hjemme over Lille, og i 4. runde tabte bretonerne så 3-0 i Le Havre. Fortjent nederlag (om end lidt for stort) i en kamp hvor Lorient skabte meget lidt.

Nøjagtigt den samme startellever i begge kampe. Men trods hjemmebane var Le Havre tilfreds med at spille afventende, og Lorient kunne derfor ikke spille samme kontraspil som mod Lille – og var ikke i stand til at kreere chancer som kampskabende hold.

Det var Lorients første nederlag i den nye sæson – inkl 0-0 hos PSG og 1-1 hjemme mod Nice – men også første gang holdet ikke var oppe mod en spildominerende modstander.

Nyt fravær: midterforsvarer F. Mendy der udgik med skade mod Le Havre. Desuden tvivl om den erfarne kollega Laporte. Temmelig skidt, for den tredje starter i tremandsmidterforsvaret mod Le Havre var Talbi, og han var involveret i alle tre mod-mål. Mulig debut til den tårnhøje midterforsvarer Touré der kom til Lorient kort før Le Havre-kampen og ikke nåede med i kamptruppen. Han er inkluderet nu.

Det samme er nok den berømte venstre-wingback Benjamin Mendy, købt i Manchester City (efter at være kendt uskyldig i voldtægtssag). Han var skadet da han ankom til Bretagne, men er altså kampklar nu. Formen er dog næppe i top efter to år uden at spille. Debut er også en mulighed for den sene sommertilgang, målmand Gomis.

En anden sommertilgang, den erfarne defmidtbanemand Bakayoko, er stadig ukampdygtig. Endelig er der skadestvivl om angriber Doucouré (starter i seneste tre kampe), og kollega Dieng er nok fortsat ukampdygtig. Det ligner en start til sommertilgang Tosun der fik sin Lorient-debut som indskifter mod Le Havre.

Monaco har sprudlet i denne sæsonstart. Åbnede med klare sejre over Clermont (ude) og Strasbourg (hjemme). Snublede så med 3-3 i Nantes, men var hamrende uheldig; burde have vundet 0-4 eller 1-4. Og i fjerde runde blev det så 3-0 hjemme mod sølvvinder Lens. Lidt for store cifre – monegasker-offensiven var ikke så chanceskabende som ellers – men fortjent gevinst.

Supersolidt af et forsvar der ellers (nykonstrueret i forhold til seneste sæson) har tilladt mange mål i denne sæson. Nok hjulpet af at erfarne Maripan var lukket tilbage i varmen efter to runder på bænken (efter skidt indsats i 1. runde).

Efter mål i runde 2 og 3 gik offensivmand Minamino fra banen uden at score, men han leverede igen en god indsats og stod for en assist. Mærkeligt at han ikke var med det japanske landshold i de nylige Europa-kampe.

Angriber Ben Yedder (mål i de første tre runder) nettede heller ikke, men Monaco-træner Hütter er nok fortrøstningsfuld. Foruden den erfarne franske klasseangriber råder han også over Balogun, kvikfodet topscorer for Reims i seneste sæson. Den amerikanske frontløber (købt i Arsenal) fik debut med indskiftning mod Lens. Balogun spillede dog (scorede i øvrigt) for USA natten til onsdag, i Minnesota. Kan godt være han er lidt træt efter den kamp, samt rejsen. Det samme gælder venstreback Caio Henrique der var med det brasilianske landshold; han sad dog på bænken i hele kampen natten til onsdag i Peru.

Defmidtbanemand Camara har karantæne, men Monaco råder bl.a. over den sene sommertilgang Zakaria – en klassespiller. Men mere offensiv end Camara. Stadig skadestvivl om midterforsvarer Salisu (sommertilgang) og offensiv-indskifter Ben Seghir. Angrebsafløser Embolo er fortsat ukampdygtig.

Bøyes bud: Over 3 mål (asian) til odds 2,00 – SPIL HER >>*

Clermont – Nantes 2 (0-1)

Søndag d. 17. september. Kl. 15:00

Det skal nok passe at Nantes, efter at have overpræsteret mod to stærke modstandere, flopper mod begrænsede Clermont, men odds for bretonsk point ser nydeligt ud. Nantes har bestemt ikke overbevist spillemæssigt (flot effektivitet, derimod), men det har Clermont heller ikke.

Clermont spillede 2-2 i Toulouse i 4. runde og kom dermed endelig på pointtavlen efter tre nederlag i træk.

Det var en chancefattig affære, og fire mål var langt flere end der burde være scoret. 0-1 ville have været et rimeligt resultat. Clermont var bedst – leverede endelig en solid defensiv – men fik først udlignet til allersidt. Godt fightet at vende 2-0 til 2-2.

Den hurtige midterforsvarer Seidu spillede landskamp i Ghana tirsdag, men er nok ok til kamp søndag. Kollega Caufriez meldes klar efter skade (men den erfarne afløser Ogier scorede mod Toulouse).

Mulig debut til angriber Nicholson, hentet i Spartak Moskva. Hvor han ikke just brændte baner af; 3 mål i 22 kampe i 22/23.

Nantes spillede 1-1 hjemme mod Marseille i seneste runde. Andet heldige point i træk, inkl 3-3 hjemme mod Monaco.

Marseille havde knapt så mange chancer som Monaco (der vadede i dem), men klart flere end Nantes. Naturligt nok, eftersom bretonerne så rødt i 9. minut. Ved stillingen 0-1 til Marseille.

Heldigt, men også knaldhamrende godt kæmpet. Som mod Monaco.

Efter to fortjente nederlag i sæsonens første to runder, har Nantes altså indsamlet to point nu. Spillet halter stadig, men gejsten ser ud til at være på plads. Angriber Mohameds effektivitet ligeså.

Klassekeeper Lafont er fortsat ukampdygtig (men afløser Descamps har gjort det godt i seneste par kampe), og højre wingback Centonze er fortsat sat af. Den unge midterforsvarer Zeze der har misset de seneste to kampe, kan være tilbage og skal i givet fald kæmpe med erfarne (men langsomme) Pallois om startpladsen som venstremand i tremandsmidterforsvaret. Den plads blev mod Marseille udfyldt af den 17-årige debutant Meupiyou, men kun i ni minutter; så blev han udvist. Han har karantæne nu.

Det er dog også muligt at den sene sommertilgang Duverne (midterforsvar/venstreback) får debut. Ligeledes mulighed for debut til angriber Abline, mens de to andre sene tilgange, midterforsvarer Cömert og offensiv-midtbanemand Adson, fik det mod Marseille.

Bøyes bud: Nantes +0,5 asian handicap til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Spil dig til 1.000kr. freebet nu!
18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Reims – Brest 1 (2-1)

Søndag d. 17. september. Kl. 15:00

Brest har generelt gjort det godt i sæsonstarten, men var underlegen i Marseille i seneste udekamp, og er her oppe mod endnu en stærk modstander. Reims skuffede i Metz senest, men spillede næsten lige op i Marseille i sæsonpremieren og fulgte op med to fortjente sejre. To formstærke japanere kan meget vel trække læsset for Reims her.

Reims spillede 2-2 i Metz i fjerde runde og har nu syv point, inkl 2-0 hjemme over Clermont og 1-3-gevinst i Montpellier; dette efter et tæt nederlag i Marseille.

Men efter gode indsatser i de første tre runder, kneb det i Metz. Reims tillod ikke ret mange chancer, men kom selv frem til endnu færre. Og det mod et oprykkerhold hvis defensiv ikke just er fantastisk.

Skidt af Reims der trænes af stortalent Still og generelt er velorganiseret og slagkraftig.

Midtbanemand Teuma der debuterede for Reims med to mål mod Montpellier, scorede igen. Stærk transfer. Men offensiven, inkl danske Daramy, bør kunne gøre det bedre. Daramy risikerer at tabe sin venstrefløj-startplads til Nakamura der scorede for Japan mod Tyrkiet (i Belgien) tirsdag. Højrefløj Ito kom også på scoringslisten.

Tvivl om marokkanerne Abdelhamid (midterforsvar) og Richardson (midtbane-afløser) efter jordskælvet i det nordafrikanske land. De kan være præget af hvad der er sket.

Brest kan både glæde og ærgre sig efter 0-0 mod lokalrival (storebror) Rennes i 4. runde. Glæde fordi Les Pirates spillede godt, både offensivt og defensivt, og burde have vundet.

Ærgrelse fordi det trods det gode spil ikke lykkedes at slå lokalrivalen. Men alligevel et godt svar på 3. rundes fortjente 2-0-nederlag i Marseille. Brest har nu leveret tre gode indsatser i fire runder (inkl en 1-2-sejr i Le Havre) og står med syv point.

Fortsat tvivl om midtbane-indskifter Pereira. Derimod skulle den dygtige venstreback Amavi, den sene sommertilgang der missede Rennes-kampen pga en skade, være klar nu (om end han næppe er i topform efter lang tid uden kampe). En anden sen sommertilgang, den fremdrivende fløjspiller Brahimi fik debut som indskifter mod Rennes. En tredje sen tilgang, offensivmand Doumbia, nåede ikke med i kamptruppen mod Rennes og kommer heller ikke med her; han er nemlig lejet i netop Reims, og en gentleman-aftale betyder at han ikke må spille mod sin ejerklub.

Bøyes bud: Reims vinder til odds 1,80 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Montpellier X (2-2)

Søndag d. 17. september. Kl. 15:00

To hold der gerne vil spille fodbold. Efter en sprudlende sæsonstart har Montpellier-offensiven virket spag i seneste to runder, men det har træner Der Zakarian nok arbejdet på i landskampspausen. Strasbourg var også målløs i seneste runde, men det var på udebane. Alsacianerne er klart farligere på eget græs.

Strasbourg tabte 2-0 i Nice i fjerde runde. Fortjent nederlag i en kamp hvor alsacianerne producerede MEGET lidt.

Bemærkelsesværdigt for i tredje runde spillede Strasbourg gode, både defensivt og offensivt, i 2-0-hjemmesejren over Toulouse. Der ser ud til at være stor forskel på Alsace-mandskabets hjemme- og ude-styrke. Denne sæson har budt på to hjemmesejre og to udebane-tab (begge særdeles forjente).

Det skal også med at Nice-kampen var den første uden den solgte offensivmand Bellegarde, Strasbourgs bedste spiller i sæsonstarten (og målscorer mod Toulouse). Men kollega Diarra, der også var på vej væk, endte med at blive i Strasbourg – og det kan meget vel være at det løfter hans spil at han nu ikke længere skal spekulere over en eventuel transfer.Fortsat skadestvivl om venstre-wingback Sobol. Alternativ Delaine gjorde det godt i de første tre runder, men var ringe mod Nice. Det var de fleste af hans holdkollegaer dog også.

Montpellier tabte 1-0 hos Lille i fjerde runde. Andet nederlag i træk, inkl 1-3 hjemme mod Reims.

Reims-tabet var fortjent, og det var Lille-tabet også. Montpellier kom bagud i 2. minut og formåede aldrig at være farlig. Skidt.

Bemærkelsesværdigt, for Montpellier åbnede sæsonen på glimrende vis med seks mål i de to første runder. Det har træner Der Zakarian nok arbejdet på i landsholdspausen. Indledningsvist måtte han undvære højrefløj Tamari der spillede landskamp 7/9. Men angriber Adams (Nigeria) blev i den franske by.

Defensivt kan Montpellier se stærkere ud end mod Lille; midterforsvarer Jullien skulle være klar efter at have misset dén kamp pga en lyskenskade. Men det er næppe nok til at tætne en defensiv der er temmelig hullet (trods gode redninger af klassekeeper Lecomte).

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Marseille – Toulouse X (1-1)

Søndag d. 17. september. Kl. 17:05

Marseille har dummet sig fælt ude, men været stærk på eget græs. Naturlig favorit i denne syd-dyst. Men Toulouse har forstærket sig med Spierings og kan måske udnytte at Marseille er offensivt svækket uden Sarr og i øvrigt har Europa-kamp på torsdag.

Marseille gjorde det kraftedme igen. Dummede sig fælt trods foran og 11 mand mod 10. Første gang det skete, var i 2. runde hos oprykker Metz hvor Marseille måtte nøjes med 2-2. I 4. runde foregik det i Nantes hvor Marseille kom foran i 4. minut og var 11 mod 10 fra 9. minut efter rødt til Nantes. Der alligevel fik udlignet mens et sterilt spillende Marseille-hold fik alt for lidt ud af et stort spilovertag. Tvivlsom debut, i øvrigt, til venstre-offensivmand Correa, hentet i Inter.

Elendigt. Temmelig overraskende at træner Marcelino stadig er der. For det er ikke holdets talent den er gal med; det må være indstillingen og taktikken (inkl evnen til at være fleksibel) – og det står træneren altså med ansvaret for.

I seneste hjemmekamp blev det dog 2-0 over Brest, og dér spillede Marseille godt. Men ok, det var 11 mod 11…

Fortsat tvivl om defmidtbanemand Kondogbia der udgik mod i 2. runde Metz pga knæproblemer, samt om venstrekreatør Harit der missede Nantes. Nyt fravær: højrefløj Sarr der har været Marseilles bedste i sæsonstarten. Bemærk i øvrigt at angriber Aubameyang møder med en stor skuffelse i bagagen. Han og Gabon blev i lørdags elimineret i kvalifikationen til De Afrikanske Mesterskaber.

Bemærk at både Marseille og Toulouse skal spille første EL-gruppespilsrunde på næste torsdag: Marseille hos Ajax, Toulouse hos Unions Saint-Gilloise.

Toulouse spillede 2-2 mod Clermont i 4. runde. Chancefattig affære – især fra Toulouse’s side – der ikke desto mindre blev målrig. Toulouse var foran 2-0, men blev hentet – sidste mål scoret i 93.

Udviklingen til trods, et ret heldigt point for Toulouse, for spillet var ikke ret godt. Som i forrige rundes fortjente 2-0-tab i Strasbourg. Toulouse havde ellers fået en god sæsonstart med glimrende spil og sejre i de to første runder. Men helt sært er det ikke at der mangler stabilitet; truppen ændrede sig markant i sommerpausen.

Offensiv-midtbanemand Skytta (spillede i OB i foråret) og venstreback Zanden er klar efter skader, men ingen af dem er nok at regne som startmateriale. Angriber Cissokho (sommertilgang) er nok stadig ukampdygtig. Bemærk at venstreback Souazo spillede landskamp i Chile natten til onsdag.

Toulouse har nu hentet defmidtbanemand Spierings tilbage fra Lens (som han skiftede til i sommerpausen). Den franske liga tillader sådan et intern liga-skifte (eet per klub) uden for transfervinduet. Spierings var elendig for Lens i 4. runde (efter bænkpladser i de første tre runder), men var fremragende for Toulouse i seneste sæson; så markant forstærkning af det sydfranske hold.

Bøyes bud: Toulouse +1,25 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Lyon – Le Havre 1 (3-2)

Søndag d. 17. september. Kl. 20:45

Trænerløse Lyon har topscorer Lacazette tilbage efter karantæne, mens forsvaret nok stadig lækker (Lovren tilbage, men næppe i topform). Oprykker Le Havre har været forbavsende målrig, i begge ender, og det kan meget vel fortsætte her.

Lyon har fået en rædderlig start på sæsonen med kun eet point (heldig 0-0 i Nice) og tre nederlag, senest 1-4 mod PSG.

Sidstnævnte lussing kostede træner Blanc jobbet, som indtil videre er givet til assistent Vulliez, en caretaker, mens Lyon-ejer Textor leder efter en ny blandt italienske navne som Gattuso og Grosso. Sidstnævnte 2006-verdensmester, der er tidligere Lyon-spiller og senest har været træner i Serie B-klubben Frosinone, ser ud til at få tjansen.

Lyon-holdet forstærkes under alle omstændigheder i forhold til PSG-kampen: Angriber Lacazette er nemlig tilbage efter to kampdages karantæne. Han starter nok inde, og det gør nok også den tidligere FCN-profil, fløjspiller Nuamah der faktisk fik en glimrende Lyon-debut mod PSG. Som erstatning for Barcola der er smuttet til netop PSG.

Mulig debut til defmidtbanemand Akouko, hentet i Betis, samt evt til den unge venstrefløj Moreira (19 år, dvs jævnaldrende med Nuamah), hentet fra Chelsea U21-hold.

Styrmand Lovren, der er gået glip af de fire første runder, er nok tilbage; i hvert fald i truppen. Opmuntrende for Lyon, for afløser Diomandé er temmelig elendig.

Le Havre vandt 3-0 over Lorient i 4. runde. Lidt for mange mål i forhold til reelle chancer, men fortjent sejr hvor normannerne trods hjemmebane valgte at lade Lorient skabe kampen og selv lurede på kontrachancer (som de skabte mange af; de fleste dog små). Smart taktik mod et kontrastærkt (og sterilt kampskabende) hold.

I seneste udekamp fik Le Havre flot (10 mod 11) 2-2 hos stærke Rennes, og det oprykkede normannerhold har nu fem point. Kun eet nederlag, hjemme mod Brest i en kamp hvor Le Havre IKKE lykkedes med at spille på kontra.

Le Havre har været meget mere målfarlig (dog også været over-effektiv; har ikke skabt SÅ mange chancer) end jeg havde regnet med efter 22/23-sæsonen i L2 hvor de energiske normannere var defensivt solide og ret spage i front.

Offensivmand Grandsir er tilbage efter karantæne.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar