18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 4. runde i Ligue 1 d. 1. – 3. september 2023

Marianne giver og tager. Efter stort overskud i 2. runde løb vi ind i et grumt underskud med tippene i 3. rundes optakt. Men vi ruller med slagene fra den franske madamme og kaster os over den nye runde der åbner fredag med svage Nantes mod stærke Marseille. Lørdag er der Bretagne-derby, og søndag fodres vi med storklubs-brag mellem Lyon og PSG. Læs alle ni kampanalyser her.

Foto: IMAGO / Norbert Scanella

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 22/23: 38 optakter gav en tilbagebetaling på 100,9% for 382 tip (flatbetting). 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 6,85 units. Samlet for tre optakter: 27 tip, balance -0,25. Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip i 22/23: 51 franske; indsats 237 units (unitbetting); overskud 4,99; tilbagebetaling 102,1%. Denne sæson: 2 tip, begge i odds 1. Hold også øje med Dagens Spil som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 22/23: 52 tip, balance -1,37. Tilbagebetaling (flatbetting): 97,3%. Denne sæson: 6 franske tip. Balance -0,38.

Nantes – Marseille 2 (0-2)

Fredag d. 1. september. Kl. 21:00

Svage Nantes var heldig med point mod Monaco – burde have tabt klart – og kommer her igen op mod en klart bedre modstander.

Efter to fortjente nederlag i træk kom Nantes på pointtavlen i seneste runde med 3-3 hjemme mod Monaco. Men selv om der var lyspunkter i forhold til de første runder – fx angriber Mohameds pludselige effektivitet og fløjspiller Simons form-tilbagevenden – stod det stadig skidt til med spillet.

Nantes var heldig med at få point. Burde have tabt klart; 1-5, sådan cirka.

Klassekeeper Lafont er fortsat ukampdygtig (afløser Descamps gjorde det dog godt mod Monaco). Det samme er højre-wingback Centonze og midterforsvarer Zeze. Midterforsvarer Castelletto gjorde dog comeback mod Monaco og scorede. Endnu uvist om de fire nytilkomne når med i truppen: midterforsvarer Cömert, angriber Abline, offensiv-midtbanemand Adson og midterforsvarer/venstreback Duverne.

Marseille vandt 2-0 over Brest i seneste runde og står nu med syv point for tre runder.

Efter den pinlige 2-2-bommert i Metz (oprykkeren scorede to trods 10 mand mod 11) havde Marseille mere styr på tingene mod Brest. Der burde have scoret, men hjemmesejren var særdeles fortjent. Skal nogen kritiseres, skal det være offensiven for ikke at være mere effektiv.

Fortsat tvivl om defmidtbanemand Kondogbia der udgik mod Metz pga knæproblemer. To nye har sluttet sig til Marseille i denne uge, og spørgsmålet er om de når med i truppen: Inter-angriber Correa og Anderlecht-højreback Murillo. Begge nok tiltænkt en sufflør-rolle i denne sæson.

Bøyes bud: Marseille -1 asian handicap til odds 2,15 – SPIL HER >>*

Brest – Rennes X (1-1)

Lørdag d. 2. september. Kl. 17:00

Bretagne-derby. Storebror Rennes har den bedste trup, men har kun vundet een af tre runder, og lillebror – der har slået Lens hjemme – kan måske godt drille.

Brest kom ned på jorden i 3. runde i Marseille efter 3-2-hjemmesejren over Lens (hjulpet af Lens-rødt) og 1-2-gevinsten i Le Havre. Marseille var alt for stærk og tog en fortjent 2-0-sejr. Brest burde have scoret et par gange, men Marseille havde chancer til 3-4 mål.

Efter to dårlige indsatser af angriber Satriano fik kollega Mounié startchancen som centreforward, men heller ikke han formåede at være effektiv foran målet. Men endnu en god kamp af offensivmand Del Castillo.

Midtbane-indskifter Pereira misser derbyet.

Rennes spillede 2-2 hjemme mod oprykker Le Havre i seneste runde og står nu med fem point for tre runder, inkl 1-1 mod sølvvinder Lens i seneste udekamp.

Pointet mod Le Havre var en grum skuffelse mod en begrænset modstander, især fordi Rennes (der havde tævet Metz med 5-1 i første hjemmekamp) var 11 mod 10 fra 62. ved stillingen 2-1.

Skidt, med andre ord. Men også grumt uheldigt. Rennes havde chancene til at vinde 4-0 eller 4-1. Dårlig dag på kontoret for centreforward Kalimuendo, for han kunne bestemt ikke brokke sig over oplægsmangel. Defensivt havde Rennes også godt styr på kampen – fraset en målkostende fejl af venstreback Truffert.

Rennes har netop hentet offensiv-midtbanemand Rieder i Young Boys og midterforsvarer Yildirim i Hatayspor. To 21-årige talenter. Endnu uvist om de når med i kamptruppen mod Brest.

Bøyes bud: X til odds 3,60 – SPIL HER >>*

Monaco – Lens 1 (2-1)

Lørdag d. 2. september. Kl. 21:00

To stærke hold, men Monaco virker mere sammenspillet i denne sæsonstart end sølvvinder Lens der blev udspillet af PSG og stadig er sejrssløs.

Monaco fik kun uafgjort i Nantes i seneste runde. Dette efter to fortjente sejre i træk. Men 3-3 var himmelråbende uretfærdigt; monegaskerne var klart bedst og burde have vundet sådan cirka 1-5 i Nantes.

Men ok, monegaskerforsvaret er stadig nyt og usammenspillet, så fem mål imod i tre runder er ikke så sært. Offensiven er stadig i hopla – inkl nyfødte Minamino der har givet mere valuta i den nye sæsons tre runder end han gjorde i hele 22/23.

Nu har offensiven så også fået angriber Balogun (21 mål for Reims i 22/23). Endnu uvist om han når med i truppen mod Lens.

Stadig skadestvivl om midterforsvarer Salisu (sommertilgang) og offensiv-indskifter Ben Seghir. Angrebsafløser Embolo er fortsat ukampdygtig.

Sølvvinder Lens har kun eet point efter de tre første runder; inkl 3-1-nederlaget i Paris i seneste weekend.

Mens nederlaget i Brest var uheldigt, og 1-1 hjemme mod Rennes var fornuftigt, var der ikke noget at komme efter mod PSG der sad tungt på opgøret. Lens forsøgte sig med en kompakt defensiv, men kunne ikke holde tæt og formåede aldrig at være farlig på kontra. Skuffende i betragtning af hvor godt Lens spillede mod pariserne i 22/23.

Nu lugter det af en startplads i front til den hurtige Montpellier-topscorer Wahi der debuterede for Lens med indskiftning mod PSG. Lens har desuden netop hentet den erfarne højreback/-wingback Aguilar i Monaco (hvor han har siddet på bænken i sæsonstarten); spørgsmålet er om han når med mod sin ex-klub. Han kunne ellers godt bruges; der er skadestvivl om defmidtbanemand Samed og højre wingback Frankowski.

Bøyes bud: Monaco vinder til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Toulouse – Clermont 1 (2-1)

Søndag d. 3. september. Kl. 13:00

Toulouse så skidt ud i Strasbourg, men har ellers fået en god sæsonstart og bør vinde hjemme mod svage Clermont.

Efter en god sæsonstart kom Toulouse ned på jorden i seneste runde hvor den sydfranske klub tabte 2-0 i Strasbourg. Skidt indsats i begge ender – og noget af en omvæltning efter den fortjente sejr i Nantes og 1-1 hjemme mod PSG.

Men fair nok: Efter mange sommerændringer i truppen er det et hold der ser meget anderledes ud i forhold til 22/23, så lidt ustabilitet er vel at forvente.

Offensivmand Chaibi er solgt til Eintracht Frankfurt, men havde alligevel ikke spillet en rolle i denne sæsonstart.

Clermont tabte 0-1 til Metz i 3. runde: 0-1 efter en chancefattig affære.

Det var Clermonts tredje nederlag i træk, og efter den indledende 2-4-knallert mod Monaco har det knebet med at kreere chancer. I det mindste tillod forsvaret færre chancer mod Metz end i de første to runder, men modstanderen var også af en helt anden kaliber end Monaco og Reims.

Nu har midterforsvarer Wieteska forladt Clermont (spillede ikke mod Metz hvor den gamle afløser Oghier fik chancen), og der er stadig skadestvivl om kollega Caufriez samt om venstrefløj Rashani.

Bøyes bud: Toulouse vinder til odds 1,91 – SPIL HER >>*

Le Havre – Lorient 2 (1-2)

Søndag d. 3. september. Kl. 15:00

Le Havre har drillet Montpellier og Rennes, men er her oppe mod et hold der i højere grad spiller på kontra. Formstærke Lorient kan meget vel sætte oprykkerne på plads.

Le Havre fik 2-2 i Rennes i seneste runde. Flot kæmpet; Le Havre fik endda scoret til 2-2 efter rødt kort. Men det var også superheldigt. Reelt burde normannerne have tabt 4-1 eller 4-0 i Bretagne.

Begge Le Havre-mål sat ind af angriber Alioui, sidste sæsons holdtopscorer (i L2) med blot otte kasser. Generelt er oprykker Le Havre meget mere målrig i denne sæsonstart end forventet; i begge ender. Træner Luca Elsner har som udgangspunkt fokus på defensiv organisation. Ikke desto mindre har holdet nu lukket seks mål ind i tre runder, inkl seneste hjemmekamps fortjente 1-2-tab mod Brest.

Nu må Le Havre undvære offensivmand Grandsir der har karantæne efter sin udvisning mod Rennes.

Lorient vandt 4-1 hjemme over Lille i 3. runde og står nu med fem point efter 0-0 hos PSG og 1-1 hjemme mod Nice. Stærk sæsonstart.

Sejren over Lille var for stor, men resultatet var fair nok. Lorient lod Lille have bolden, men var giftigere og mere effektiv.

Skader: Fortsat tvivl om angriberne Dieng og Tosin (sommertilgang). Samme med Benjamin Mendy, købt i Manchester City. Venstrebacken skal nok bruge noget tid før han er oppe i omdrejninger.

Lorient har netop hentet defmidtbane-kapacitet Bakayoko (ex-Chelsea, bl.a.), men endnu uvist om han når med i truppen.

Bøyes bud: Lorient +0 asian handicap til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Spil dig til 1.000kr. freebet nu!
18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Lille – Montpellier X (1-1)

Søndag d. 3. september. Kl. 15:00

Montpellier fik en lektion mod Reims, men kæmper godt og kan meget vel få point med hjem fra Lille der kan være præget af træthed efter torsdagskamp.

Lille tabte 4-1 i Lorient i 3. runde. En lussing der gør ondt i den nordfranske klub der havde åbnet L1-sæsonen med 1-1 i Nice og 2-0 over Nantes. Nederlaget var større end det burde have været, men et tab var fair nok, for selv om Lille havde bolden mest, var det Lorient der var farligst.

Det skal med at Lille havde en torsdagskamp i benene: Conference League-kvalifikation mod kroatiske Rijeka. En kamp der blev vundet, men kun med 2-1, så returkampen denne torsdag ligner ikke en walk-over. Der kan altså også være træthed når Lille når frem til søndagens opgør.

Lille råder dog – i modsætning til Lorient-kampen hvor han havde karantæne – over midterforsvarer Alexsandro. Kollega Umtiti kan også komme i spil; efter skadespause sad den erfarne sommertilgang på bænken uden at spille mod Lorient. Endnu en kollega, Djalo, er derimod stadig ukampdygtig. Det samme er højrefløj Ounas (pladskonkurrent Zhegrova gør det dog godt).

Mulig debut til den dygtige def-midtbanemand Bentaleb, hentet i Angers. Han når ikke med mod Rijeka, men måske mod Montpellier.

Montpellier tabte 1-3 mod Reims i 3. runde og kunne såmænd have tabt 1-4, for Reims brændte straffespark. Men selv om nederlaget var fortjent nok, spillede Montpellier faktisk også en god kamp mod en stærk modstander – der blot lige havde lidt ekstra magi; inkl et flot frisparksmål og en langskuds-halvflugter signeret af Reims-midtbanemand Teuma.

Må have været surt at se på for midtbanegeneral Savanier, for normalt er det ham der leverer den slags lækkerbidskener på Stade de la Mosson. Kender man ham og Montpellier ret, får det dem nok bare til at bide tænderne endnu mere sammen (og gå dødboldssituationerne efter i sømmene). Inkl offensiv-sommertilgangene Adams og Tamari der har fået en flot sæsonstart.

Der er dog skadestvivl om selvsamme Tamari (målscorer i seneste to runder) samt om def-midtbanemand Chotard.

Bøyes bud: X til odds 4,10 – SPIL HER >>*

Metz – Reims 2 (0-2)

Søndag d. 3. september. Kl. 15:00

Metz har drillet Marseille og slået Clermont, men velorganiserede Reims kan de primitive messinere næppe hamle op med, nu hvor den fremragende angriber Mikautadze er smuttet til Ajax.

Oprykker Metz vandt 0-1 i Clermont (chancefattig affære) i 3. runde og står nu med fire point efter den indledende 5-1-lussing i Rennes samt den heldige 2-2 hjemme mod Marseille.

Målet i Clermont blev naturligvis sat ind af angriber Mikautadze der dermed er oppe på to mål plus een assist i denne sæsonstart. Flere bliver det dog ikke til – i hvert fald ikke i Ligue 1 – for han nu solgt til Ajax.

Kæmpe svækkelse af Metz, for hans speed, teknik og giftighed i front har været uvurderlig for et hold der typisk spiller meget primitivt med lange bolde frem til en enlig angriber. Væk – skete før Clermont-kampen – er også venstrefløj Maziz (målscorer i Rennes).


Fortsat skadestvivl om højrefløj Jallow der har misset de første tre runder, og midterforsvarer Lo har karantæne for anden kamp i træk. Mulig debut til højrefløj Asoro, hentet i Djurgården.

Reims vandt 1-3 i Montpellier i 3. runde, og det velorganiserede og målsøgende hold, der trænes af det 30-årige stortalent Still, står nu med seks point efter et tæt 2-1-tab hos stærke Marseille og 2-0 hjemme mod Clermont.

Gevinsten i Montpellier var imponerende, for det er et ganske svært stadion at besøge; en gejstfuld modstander. Kampen var da også tæt og intens, men skulle nogen vinde, var det rimeligt nok at det blev Reims. Der tillod sig at brænde et straffespark.

To fabelagtige mål af midtbanemand Teuma, hentet denne sommer i belgisk fodbold, i dennes første Reims-start. Et smukt frispark og siden et langhug af en halvflugter. Utagelig for klassekeeper Lecomte. Teuma leverede i øvrigt også en assist.

Midtbanemand Richardson er klar efter karantæne, men kan få svært ved at erobre en startplads. Teuma slår han næppe af.

Bøyes bud: Reims vinder til odds 1,90 – SPIL HER >>*

Nice – Strasbourg X (1-1)

Søndag d. 3. september. Kl. 17:05

Nice har spillet bedre end tre uafgjorte antyder, men Strasbourg så virkelig stærk ud i seneste runde.

Den nye Nice-træner Farioli har kun tre point efter de første tre runder; 1-1 mod Lille, 1-1 i Lorient og senest 0-0 mod Lyon. Men spillet har været nydeligt. Jævnbyrdig kamp mod stærke Lille, og i Lorient burde Riviera-drengene have vundet klart. Uheldigt.

Uheldigt var det også mod Lyon der skabte meget lidt, samtidig med at Nice kreerede en del fine chancer. 2-0 havde været rimeligt.

Midterforsvarer Todibo, der blev holdt ude i anden runde pga salgsplaner, var pludselig tilbage mod Lyon og leverede såmænd banens bedste indsats. Langt fra sikkert at han er med mod Strasbourg, for et salg lurer stadig.

Tvivl om venstrefløj Boga der har misset de seneste to runder (alternativ Diop var god mod Lyon). Mulig trupdeltagelse af den dygtige venstreback Perraud, der er vendt tilbage til Nice efter fem sæsoner i andre klubber, senest Southampton. Stærk tilgang.

Strasbourg vandt 2-0 over Toulouse i tredje runde. Flot indsats i begge ender, og en særdeles fortjent sejr. Velkomment efter den heldige sejr over Lyon i 1. runde og det tunge 3-0-tab i Monaco. Fortsat skadestvivl om venstre-wingback Sobol, men alternativ Delaine har gjort det godt. Offensivtalent Diarra sælges muligvis (Wolves har budt 25 mio), men Strasbourg-truppen er bred.

Bøyes bud: X til odds 3,70 – SPIL HER >>*

Lyon – PSG 2 (0-3)

Søndag d. 3. september. Kl. 20:45

Krise- og fraværsramte Lyon var heldig med point i Nice, og den går næppe mod PSG der åbnede sæsonen på forsigtig vis, men senest var overlegen mod sølvvinder Lens.

Lyon spillede 0-0 i Nice i seneste runde. Fremskridt efter 2-1-tabet i Strasbourg og den pinlige 1-4-lussing hjemme mod Montpellier. Men spillet var stadig skidt. Lyon skabte stort set intet og tillod samtidig diverse chancer.

Superheldigt point, med andre ord. Og næppe noget der med eet får alle problemer til at forsvinde i en klub hvor den tidligere ejer Aulas er i krig med de nuværende ejere.

Centreforward Lacazette er stadig i karantæne (efter mål og rødt mod Montpellier), og nu er offensiven yderligere svækket: talentfulde Barcola er draget til PSG. Hvem er tilbage? Driblekongen Cherki. Det er næppe nok. Lyon har dog netop hentet den fysisk stærke angriber Baldé samt fløjtalent Nuamah, men endnu uvist om de når med i truppen mod PSG.

Fortsat tvivl om klassekeeper der har misset de første tre runder pga en hovedskade. Afløser Riou forærede et mål væk mod Montpellier og så heller ikke godt ud mod Nice. Styrmand Lovren, der også er gået glip af de tre første runder, er nok stadig ukampdygtig.

Så fik mesterhold PSG gang i den nye sæson. Efter to forkølede uafgjorte vandt pariserne 3-1 hjemme over sølvvinder Lens der stort set intet skabte, samtidig med at Mbappé (to mål) & Co var i hopla i den anden ende. Inkl sommertilgang Asensio der ellers havde set skidt ud i sæsonstarten, og Dembélé der fik debut som PSG-spiller.

Fortsat tvivl om spilfordeler Verratti der er gået glip af de første runder; nok fordi han er på vej væk. Nok stadig ude: venstrebacks Mendes og Bernat (sommertilgang Lucas Hernandes gør det glimrende på pladsen), offensivafløser Kang, samt forsvarsafløsere Kimpembé og Mukiele.

PSG jagter angriber Kolo Muani i Frankfurt, men det når næppe at komme på plads før denne kamp. Større chance for at den unge angriber/fløj Barcola, netop hentet i Lyon, når med i truppen.

Bøyes bud: PSG -1 asian handicap til odds 1,81 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar