18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 38. runde i Ligue 1 d. 3. juni 2023

C’est fini! Lørdag aften slutter den franske sæson (der har set 13 trænerfyringer, og flere er på vej). Kun fem hold ud af 20 har noget på spil ud over æren, nemlig Europa-billetter (Lille, Rennes, Monaco) eller nedrykning (Nantes, Auxerre). Men der er også tre lokalderbies. Læs de 10 kampanalyser og de medfølgende spilforslag i denne optakt.

Imago1030405702h skaleret, muskuløse mænd joggende i konkurrencepræget sportsrace udendørs

Foto: Imago / PanoramiC

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: Seneste rundeoptakt gav et overskud på 1,43 units. Det giver en samlet balance på +1,06 og en tilbagebetaling på 100,3% for 372 tip (flatbetting). Bemærk: Fra 10/2 hentes alle optaktsodds fra sponsoren Bet365 (131 tip, balance -2,13). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der 0 af i seneste L1-runde. I alt i denne sæson: 51 franske eksperttip med balance på 4,99 units. Samlet indsats 237 units: Tilbagebetaling 102,1%. Hold også øje med Dagens Spil som jeg leverer fre-man; ofte med franske kampe😊. L1 i DS: 51 tip, balance -2,37. Tilbagebetaling (flatbetting): 95,4%.

Ajaccio – Marseille 2 (0-2)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Middelhavsderby mellem to klubber der kun har æren at spille for; Ajaccio rykker ned, Marseille tager bronze. Begge viser dårlig form, men Marseille har naturligvis et meget bedre hold (og færre fravær), og der kan ligge noget motivation i at levere et værdigt farvel til træner Tudor der drager videre efter sæsonen.

Nedrykningsdømte Ajaccio (nr 19) tabte 3-0 i Lens i seneste runde. Tredje runde i træk med en lussing (to 5-0-nederlag, inkl hjemme mod Rennes) og sjette runde i streg uden Ajaccio-mål (10. gang i seneste 12 runder). Ah ja, og 12. runde i træk uden sejr (10 nederlag).

Midtbaneveteran Mangani er klar efter karantæne, men Ajaccio er stadig uden venstrekreatør Belaili – holdets klart bedste oplægger (og straffeskytte) – der uden tilladelse drog hjem til Algeriet i slutapril. Fortsat skadestvivl om den hurtige angriber El Idrissy, den erfarne angrebsræv Hamouma, angrebsindskifter Touzghar, samt venstrebacks Diallo og Koné der alle missede Lens.

Marseille (nr 3) tabte 1-2 til Brest i seneste runde. Fortjent nederlag. Skidt indsats, især, af midterforsvaret samt angriberne Sanchez og Vitinha.

Det var Marseilles andet nederlag i træk, inkl 2-1 hos Lille (det var til gengæld uheldigt), og nu er sølvchancen forspildt. Bronzen sidder den sydfranske storklub på, men ambitionerne var til mere.

Træner Tudor melder at han stopper i Marseille efter sidste runde, dvs efter blot een sæson.

MIdterforsvarer Gigot manglede mod Brest og er tvivlsom nu. Stadig ukampdygtige er venstre-kreatør Harit og centralkreatør-afløser Ounahi, og venstre-kreatør Payet er også stadig ude.

Bøyes bud: Marseille -1,5 asian handicap til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Auxerre – Lens 2 (1-2)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Auxerre skal vinde for at være sikker på at forblive i L1, men den offensivt spage oprykker bør få det svært mod formstærke Lens der er sikker på sølv, men ønsker at runde en flot sæson af på passende vis.

Auxerre (nr 16) spillede 1-1 i Toulouse i seneste runde og er nu to point foran Nantes der ligger lige under stregen. Nantes har dog en bedre måldifference, så Auxerre er stadig i fare.

Eet point mod Lens er således ikke nok hvis Nantes samtidig vinder over agterlanterne Angers.

Seneste hjemmekamp, mod ligaetter PSG, endte 1-2 efter en hæderlig Auxerre-indsats. Før det var oprykkerklubben ubesejret i syv hjemmekampe i streg.

Fortsat skadestvivl om angriber Niang der er gået glip af seneste tre runder.

Lens (nr 2) vandt 3-0 over Ajaccio i seneste rundes hjemmekamp og sikrede sig dermed rækkens andenplads samt den medfølgende billet til CL-gruppespillet.

Det var sjette Lens-sejr i træk, inkl 1-3 i Lorient i seneste udekamp.

Højre Frankowski er klar efter karantæne.

Bøyes bud: Lens +0 asian handicap til odds 1,79 – SPIL HER >>*

Brest – Rennes X (2-2)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Bretagne-derby mellem to formstærke mandskaber. Midterholdet Brest kan spille frit, mens Rennes nok skal vinde for at holde fast i en Europa-billet. Udeholdet må undvære den erfarne klassekeeper Mandanda.

Brest (nr 14) vandt 1-2 hos Marseille i seneste runde. En flot og fortjent sejr over ligaens nr 3.

Tredje sejr i træk til bretonerne, inkl 2-1 over Clermont i seneste hjemmekamp (en sejr der sikrede overlevelsen i L1), og de har kun tabt een af seneste 10 runder.

Veteranangriber Rémy (ex-Chelsea og -Marseille; klubløs siden sommeren 2022; i Brest siden februar) er nok stadig ikke kampklar.

Rennes (nr 5) vandt 2-0 over Monaco i seneste rundes hjemmekamp og indtager nu femtepladsen der giver adgang til Conference League-kvalifikationen. A point med (men en bedre målscore end) monegaskerne; eet point efter Lille der lige nu sidder på en billet til Europa League.

Det var Rennes’ tredje storsejr i træk, inkl 0-5-gevinsten i Ajaccio i seneste udekamp. Dén sejr på Korsika var i øvrigt et brud på mønstret der i halvanden måned sagde: sejr hjemme, nederlag ude.

Førstekeeper Mandanda misser denne kamp. Bretonerne må desuden fortsat undvære venstrefløj/angriber Terrier – holdets topscorer (ude siden startjanuar) – og venstreback Truffert. Venstreback-afløser Meling gjorde det flot i april, missede tre runder i maj, men var tilbage (som indskifter) mod Monaco og er nok klar til at starte nu – i stedet for den 18-årige reserve Belocian.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,67 – SPIL HER >>*

Lorient – Strasbourg X (1-1)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Kun æren på spil her. Strasbourg viser bedst form, men alsacianerne vinder klart færre kampe ude end hjemme.

Lorient (nr 10) tabte 2-0 i Clermont i seneste runde. Andet tab i træk (efter tre runder i streg med point), inkl 1-3 mod ligatoer Lens i seneste hjemmekamp. Mens dét nederlag var fortjent, havde Lorient dog fortjent bedre i Clermont, men angriber Koné brændte straffe i 43., og minuttet senere bragte hjemmeholdet sig foran 1-0.

Skadestvivl om Koné, venstre wingback Yongwé samt angrebsindskifter Doucouré. Fortsat ude: angriber Dieng (starter/afløser) der blev skadet mod Lens. Lorient risikerer med andre ord at være markant svækket i offensiven. Koné ventes dog at blive klar.

Strasbourg (nr 15) spillede 1-1 mod PSG i seneste ligarunde i træk. Anden runde i træk med 1-1, inkl 1-1 hos Troyes. Begge gange særdeles uheldigt; alsacianerne spillede bedst og burde have vundet.

Hvilket vel ikke er helt overraskende mod bundhold Troyes, men mod ligaetter PSG? En smule (selv om parisermotivationen ikke var i top). Stærk indsats af Strasbourg der dermed sikrede sig matematisk mod nedrykning. Risikoen var lille, uanset, men nu er der syv point ned til stregen.

Strasbourg har kun tabt 1 af 7 seneste runder (fire sejre); og det var uheldigt (mod Lyon).

Midterforsvarsjernmand Djiku er klar efter karantæne, og alle mand skulle være skadesfri, også venstre-wingbacks Sobol og Delaine der efter skadesperiode var med i truppen mod PSG, men uden at spille.

Bøyes bud: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Monaco – Toulouse 1 (1-0)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Monaco har nok brug for en sejr i jagten på Europa-billet, men formen er ringe. Hos Toulouse har det knebet med gejsten siden pokaltitlen blev sikret; fire målfattige uafgjorte i træk.

Monaco (nr 6) tabte 2-0 i Rennes i seneste runde og røg dermed fra fjerdepladsen ned til sjettepladsen der IKKE giver adgang til Europa. Monegaskerne er a point med Rennes (og 1 point efter Lyon), men har en klart ringere målscore.

Det var andet nederlag i træk, inkl 3-1-tabet i Lyon, og tredje dårlige indsats i streg, inkl 0-0 mod Lille i seneste hjemmekamp (der blev spillet på tørt, humplet, græs).

Fortsat skadestvivl om angrebsafløser Boadu.

Toulouse (nr 13) spillede 1-1 mod Auxerre i seneste rundes hjemmekamp. Fjerde målfattige uafgjorte i træk, inkl tre nullerter. til sæsonens pokalvinder der ser ud til at være gået på tidlig sommerferie. Væk er den dynamiske offensiv fra tidligere på sæsonen.

Bemærk: Dette bliver sidste Toulouse-kamp for tre markante spillere: spilfordeler van den Boomen, midtbanekollega Dejager og målmand Dupé. Førstnævnte er på vej til en større klub (Ajax), mens de to sidstnævnte veteraner stopper fordi de ikke kunne blive enige med Toulouse om en kontraktforlængelse.

En fjerde nøglespiller, def-midtbanemand Spierings, drager også videre efter denne sæson, men kommer ikke på banen mod Auxerre: Karantæne.

Bøyes bud: Under 3,25 mål (asian) til odds 2,01 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
 • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Startbonus: Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365. Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder. Registrering påkrævet. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Nantes – Angers X (1-1)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Det kan godt være at nedrykningstruede Nantes, der SKAL vinde, snupper sejren mod agterlanterne Angers, men bretonerformen er dårlig, og angevinerne har faktisk vist glimrende gejst (og resultater) i seneste runder. De vil desuden elske at drille en vestfransk lokalrival i dette Loire-derby. En ultratribune er i øvrigt lukket, dvs mindre fanstøtte til hjemmeholdet.

Nantes (nr 17) tabte 2-1 hos Lille i seneste runde. 15. runde i træk uden sejr til den bretonske klub, inkl 0-3 mod Montpellier i seneste hjemmekamp. Bretonerne spillede bedre end mod Montpellier, men Lille-sejren var fortjent.

Nu er der to point op til Auxerre der ligger lige over stregen. Nantes har dog en klart bedre målscore, så redning er bestemt mulig. Bretonerne skal ”bare” slå Angers, samtidig med at Auxerre ikke må vinde mod Lens.

Defmidtbanemand Chirivella var overraskende spilleklar (efter næsten to måneders skadespause) mod Lille og gjorde det nydeligt. Stadig skadestvivl om angriber Delort (starter/indskifter) der missede Lille.

Angers (nr 20) vandt 2-1 over den ligeledes nedrykningsdømte bundklub Troyes i seneste runde. Fortjent sejr og dermed point for anden runde i træk til angevinerne – inkl 2-2 i Reims. (Det var til gengæld heldigt.)

Nedrykningen er for længst et faktum for agterlanternen, men angevinerne skal have kredit for at blive ved med at kæmpe bravt.

Sandsynligvis tilbage efter to kampdages skadespause: def-midtbanemand (og dybtliggende spilfordeler) Bentaleb (holdets bedste i dette forår). Også tilbage: back-afløser Bamba og forsvarsreserve Camara. Nok stadig ude: venstrebacks Ghoulam og Doumbia. Stadig ude: venstreback-reserve Chetti (fyret for sex-overfald), midtbanemand/kantspiller Capelle og offensivafløser Salama. Tvivl om midterforsvarer Hountondji der blev skadet mod Troyes.

Bøyes bud: Angers +1,5 asian handicap til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Nice – Lyon 2 (2-3)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

To hold der viser glimrende form. Lyon kan reelt ikke nå Europa, men offensiven er i hopla. Samme med Nice-angrebet.

Nice (nr 9) vandt 2-3 i Montpellier i seneste runde. God fodboldkamp med mange chancer (uden at forsvarene gjorde det dårligt). Stærk indsats af målmand Kasper Schmeichel i første halvleg hvor Nice kom bagud 2-0 og kunne have indkasseret yderligere. Men i anden halvleg – efter pauseindskiftning af højre wingback Atal – sad Riviera-drengene på kampen, og sejren var i sidste ende fortjent.

Nice spillede også glimrende i forrige rundes uheldige 0-0 hjemme mod Toulouse, men mod Montpellier sad effektiviteten også i skabet.

Desværre blev Atal skadet (igen-igen), og han er tvivlsom til sidste runde. Hvor Nice nok fortsat må undvære midtbanefolk Thuram og Ramsey.

Lyon (nr 7) vandt 3-0 over Reims i seneste rundes hjemmekamp. Heldig start med Reims-selvmål efter to minutter (desuden: Reims-rødt i 54.), men overbevisende indsats og fortjent gevinst.

Dvs en god opfølgning på forrige rundes 3-1-sejr over storklub-kollega Monaco; også på eget græs. Men seneste udekamp blev tabt (fortjent) med 2-1 i Clermont.

Lyon har tre point op til en Europa-plads. Samt en ni mål dårligere målscore. Chancen er med andre ord MEGET lille.

Lyon må nok fortsat undvære forsvarsstyrmand Lovren der udgik med skade mod Clermont. Afløser Diomandé manglede mod Reims (efter en dårlig indsats mod Monaco) og er tvivlsom nu, men den rutinerede reserve Boateng gjorde det glimrende.

Bøyes bud: Over 3 mål (asian) til odds 1,73 – SPIL HER >>*

PSG – Clermont 1 (2-1)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

PSG vil nok gerne fejre mesterskabet med en sejr på hjemmebane samt sige farvel til Messi med manér – og det sker da nok også – men pariserformen (og -motivationen) er ikke just i top. Clermont har gjort det godt i seneste par måneder og kan måske drille lidt i Paris.

PSG (nr 1) spillede 1-1 i Strasbourg i seneste runde og sikrede sig dermed sæsonens mesterskab. Skidt så med at indsatsen var bleg; alsacianerne spillede bedst og burde have vundet.

Men mål af Messi der dermed tog revanche for en dårlig indsats i forrige rundes 1-2-sejr i Auxerre.

Nu skal pariserne slutte af på eget græs i hovedstaden – hvor det senest blev 5-0 over Ajaccio, men gangen forinden tabte de 1-3 til Lorient. Men fans har nok allermest fokus på den melding angrebsstjerne og ligatopscorer Mbappé kom med forleden: Han agter at blive i Paris i næste sæson. Derimod drager Messi bort efter to sæsoner i PSG.

Højre wingback Hakimi er klar efter to kampdages karantæne. Ude er fortsat langtidsskadede Neymar; lige som midterforsvarer Kimpembé (afløser Danilo gør det dog godt) og venstreback Mendes (erfaren afløser i Bernat). Tvivl om midterforsvarer Marquinhos og midtbanemand Ruiz der begge missede Strasbourg.

Clermont (nr 8) vandt 2-0 over Lorient i seneste runde og rejste sig dermed forrige rundes fortjente 2-1-tab i Brest; det første tab i otte runder.

Sejren var dog temmelig heldig. Lorient brændte straffe der ellers ville bragt udeholdet på 0-1 i 43.

Bøyes bud: Clermont +2 asian handicap til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Reims – Montpellier X (2-2)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Reims er gået ned i kadence efter en ellers flot sæson, men ønsker at slutte godt af foran sine fans. Montpellier er i offensivform, mens forsvaret halter.

Reims (nr 11) tabte 3-0 i Lyon i seneste runde. En del uheld (selvmål efter to minutter, rødt kort efter 54), og champagnedrengene burde nok have scoret, men nederlaget var fortjent. Skidt defensiv-indsats.

Dvs som i forrige rundes 2-2 hjemme mod agterlanterne Angers.

Dermed har Reims, der spillede så godt fra oktober til startapril, kun vundet een af seneste otte kampe der har givet fem nederlag.

Midterforsvarer Abdelhamid er klar efter karantæne, men makker Agbadou er ny mand i skammekrogen.

Efter 0-3-sejren i Nantes tabte Montpellier (nr 12) tabte 2-3 til Nice i seneste rundes hjemmekamp. Smuk fodboldkamp med flotte detaljer og mange chancer. Montpellier foran 2-0 (Savanier x2) og kunne have bragt sig foran 3-0 i første halvleg, men Nice-keeper Schmeichel reddede sit hold. I anden halvleg sad Nice derimod på tingene og vandt fortjent.

Af uransagelige årsager startede topscorer Wahi – fremragende forår – på bænken trods klar efter karantæne. Han kom først ind i anden halvleg hvor han fik meget lidt at arbejde med.

Bøyes bud: Over 3 mål (asian) til odds 1,75 – SPIL HER >>*

Troyes – Lille 2 (0-3)

Lørdag d. 3. juni. Kl. 21:00

Formstærke Lille bør være overlegen hos nedrykningsdømte og formsvage Troyes.

Troyes (nr 18) tabte 2-1 hos agterlanterne Angers i seneste rundes dyst mellem to nedrykningsdømte klubber.

Fortjent nederlag (impotent indsats) og 19. runde i træk uden sejr til Troyes. Klubben fik point i seneste hjemmekamp (1-1 mod Strasbourg), men det var vældigt heldigt; også i dén kamp spillede champagnedrengene elendigt.

Venstrefløj Odobert er tilbage efter at have misset Angers pga U20-VM. Målmand Gallon, der blev udvist mod Strasbourg, er nok klar efter karantæne. Tvivl om venstreback Conté. Ukampdygtige er stadig angrebsafløser Ripart og midterforsvarer Azamoum (sidstnævnte været ude hele sæsonen). Fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Tardieu.

Lille (nr 4) vandt 2-1 over Nantes i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent gevinst.

Femte hjemmesejr i træk, inkl (heldig) 2-1 over Marseille i forrige runde. Seneste udekamp endte 0-0 mod Monaco. Uheldigt.

Lille indtager nu fjerdepladsen der giver adgang til EL-gruppespillet; der er eet point ned til Rennes og Monaco.

Midtbanemand Angel Gomes er klar efter karantæne. Nok fortsat ukampdygtige: venstreback Ismaily og defmidtbanemand André Gomes der begge udgik mod Marseille, samt om højrefløj Zhegrova, ude de seneste tre runder.

Bøyes bud: Lille +2 asian handicap til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Ligue 1

1 Kommentar

Skriv et svar

 1. Jens Bøye

  Det bør nok nævnes at sjettepladsen – som udgangspunkt den øverste placering der IKKE giver en Europa-billet – MÅSKE udløser en Europa-billet…

  Kandidater til sjettepladsen: Lille (pt nr 4), Rennes (nr 5) og Monaco (nr 6). Der er desuden Lyon, men klubben har tre point op til Monaco og en syv mål dårligere måldifference.

  Sagen er at pokalvinder Toulouse måske ikke får lov til at udnytte den EL-billet klubben vandt med april-finalesejren over Nantes. Toulouse ejes nemlig af det samme (amerikanske) firma der ejer AC Milan, den italienske storklub der har kvalificeret sig til CL i Serie A. UEFAs regler siger at to klubber med samme ejer ikke må deltage i samme turnering. Milan skal spille CL, men kan jo ende i EL hvis det bliver til en tredjeplads i CL-gruppespillet.

  Der er umiddelbart fire muligheder:

  1)Det amerikanske firma (RedBird Capital Partners) flytter rundt på sine aktieposter, sælger ud, så firmaet ikke længere har majoritet i både Milan og Toulouse.

  2)Toulouse flyttes fra Europa League til Conference League – hvormed L1-femtepladsen får en EL-billet i stedet for en Conf-billet

  3)Toulouse smides helt ud af Europa, og L1-sjettepladsen får en Europa-billet

  4)Milan holdes ude af Europa. Denne mulighed virker meget urealistisk