18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 36. runde i Ligue 1 d. 21. maj 2023

Efter en runde præget af homofobi er vi nået til tredjesidste omgang i den bedste franske fodboldrække. Det indebærer to storklubsbrag, Lyon-Monaco (fredag) og Lille-Marseille (lørdag). Der er desuden danskermøde i Sydfrankrig mellem Nice og Toulouse (søndag). Tjek alle 10 kampanalyser (med spilforslag) i denne optakt. Opsummering? Det lugter af få mål…

20230514 204147 L 5533x3688ma skaleret, mænd spiller konkurrencedygtig fodbold udendørs.

Foto: Bilbyrån

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: Seneste rundeoptakt gav et overskud på 0,32 units. Det giver en samlet balance på 2,46 og en tilbagebetaling på 100,7% for 352 tip (flatbetting). Bemærk: Fra 10/2 hentes alle optaktsodds fra sponsoren Bet365 (121 tip, balance -0,73). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der 0 af i seneste L1-runde. I alt i denne sæson: 49 franske eksperttip med balance på 13,99 units. Samlet indsats 228 units: Tilbagebetaling 106,1%. Hold også øje med Dagens Spil som jeg leverer fre-man; ofte med franske kampe😊. L1 i DS: 50 tip, balance -1,37. Tilbagebetaling (flatbetting): 97,3%.

Lyon – Monaco X (1-1)

Fredag d. 19. maj. Kl. 21:00

I seneste fire runder har Monaco kun scoret mod agterlanterne Angers. Topscorer Ben Yedder er tilbage efter to kampes fravær, men har ikke scoret siden marts og virker ikke synderligt motiveret. Lyon ønsker nok en sejr efter ydmygelsen mod lillebror Clermont, men oversatser næppe. Forsvaret har været usikkert i seneste runder, og forsvarsstyrmand Lovren er nyt fravær; dvs der skal være omtanke i det fremadrettede spil for at undgå farlige monegaskerkontraer.

Lyon (nr 7) tabte 2-1 hos lillebror Clermont i seneste rundes lokalderby. Temmelig uheldigt, for Les Gones havde chancerne til uafgjort, inkl et straffespark i 96. minut som Lacazette brændte.

Men endnu en dårlig indsats af defensiven, om end knapt så elendig som i forrige rundes vanvidssejr på 5-4 hjemme mod Montpellier.

Der er nu fire point op til en Europa-plads. Ser svært ud.

Lyon må undvære forsvarsstyrmand Lovren der udgik med skade mod Clermont.

Monaco (nr 4) spillede 0-0 hjemme mod Lille i seneste runde og har dermed fået point i to runder i træk, inkl 1-2-gevinsten i Angers, efter to elendige indsatser og tunge nederlag: 3-0 i Lens og 0-4 hjemme mod Montpellier.

Og Monaco indtager stadig fjerdepladsen. Der er otte point op til nr 3, men stadig fem ned til Lille på femtepladsen.

Men en tung sky hænger stadig over træner Clément. Sejren over agterlanterne Angers? Uimponerende. Pointet mod Lille? Heldigt. Monegaskerne var tandløse. Ikke godt for en storklub, og næppe noget der huer ledelsen.

Det skal i øvrigt med at banen var i dårlig stand; tør og humplet. Pga tørke i området undlod klubben at vande græsset før kampen. Til Lille-træner Fonsecas store utilfredshed.

Nu er midterforsvarer Maripan og angriber Ben Yedder klar efter karantæne. Før karantænen for gul-akkumulation blev sidstnævnte holdtopscorer sat af fordi han udeblev fra et taktikmøde, så han er gået glip af seneste to runder, men han skulle være tilbage nu. Fortsat skadestvivl om midtbaneoprydder Camara der missede Lille.

Bøyes bud: Under 3 mål (asian) til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Nantes – Montpellier X (0-0)

Lørdag d. 20. maj. Kl. 17:00

Nantes ligger lige under stregen, men hvis Auxerre som ventet taber mod PSG, kan bretonerne overhale Bourgogne-klubben med uafgjort mod Montpellier. Heldigt nok for Nantes, for holdet er gået målløst fra banen i seneste tre kampe. Montpellier spillede hypermålrigt i seneste udekamp, men midterforsvarer Kouyaté havde karantæne i det opgør. Det blev 1-1 mod Lorient senest, og nu må den brandvarme angriber Wahi se til fra sidelinjen.

Nantes (nr 17) spillede 0-0 i Toulouse i seneste runde. 13. runde i træk uden sejr, men trods alt et point efter tre nederlag i træk (inkl pokalfinalen mod selvsamme Toulouse), herunder 0-2 mod Strasbourg i seneste hjemmekamp.

Pointet til trods spillede Nantes igen dårligt og skabte meget lidt. Fik uafgjort via held og fordi Toulouse ikke var 100% motiveret. Med andre ord gav sidste midtuges fyring af træner Kombouaré ingen umiddelbar positiv effekt. Ingen mirakler fra den nye cheftræner, klubbens tidligere U19-træner Aristouy.

Bretonerne ligger stadig lige under stregen, men har dog kun eet point op til Auxerre.

Nantes må fortsat undvære den skadede defmidtbanemand Chirivella. Stadig skadestvivl om angriber Ganago der missede Toulouse. Spørgsmålet er også om angrebsafløser Mohamed er tilbage: Egypteren nægtede at deltage i den anti-homofobi-kampagne Ligue 1 afviklede i seneste runde, hvor alle spillere skulle bære regnbue-farver, og var derfor ikke med mod Toulouse. Det ser dog ud til at han slipper med en bøde og dermed kan være med mod Montpellier.

Montpellier (nr 12) spillede 1-1 mod Lorient i seneste rundes hjemmekamp. Havde chancerne til at vinde, men er nok pænt tilfreds alligevel, for Lorient kom foran i 68., og kantspiller Maouassas udligning faldt først i 94.

Mens offensiven skabte pænt med chancer, var forsvaret solidt (og uheldigt med at indkassere). Langt mere solidt end i forrige rundes vanvids-nederlag på 5-4 i Lyon (hvor Montpellier var foran 1-4). Solidt a la de forrige runder: 1-0 hjemme mod Rennes og choksejr på 0-4 i Monaco.

Oplagt forskel: Den stærke midterforsvarer Kouyaté missede Lyon pga karantæne. Han var tilbage, og det kunne ses, mod Lorient.

Men offensiven er markant svækket: angriber/topscorer Wahi (stærkt forår, inkl fire mål mod Lyon) har karantæne. Kreatør Savanier er fri efter tre kampdages karantæne, men mangler nok stadig; er skadet. Afløser Khazri er også stadig skadestvivlsom efter at have misset de seneste to kampe. I stedet har unge Fayad spillet fra start uden at overbevise. Også stadig tvivl om defmidtbane-afløser Leroy.

Bøyes bud: Under 2,5 mål (asian) til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Lille – Marseille 2 (1-2)

Lørdag d. 20. maj. Kl. 21:00

Subtopkamp mellem to hold med noget at spille for. Ligafemmer Lille er stærk hjemme, men kommer fra to tynde ude-indsatser og er meget svækket i midterforsvaret. God chance for presstærke Marseille selv om ligatreeren må undvære formstærke Payet i offensiven.

Lille (nr 5) spillede 0-0 i Monaco i seneste runde. Anden runde i træk uden scoring fra den ellers så stærke offensiv, inkl det fortjente 1-0-tab i Reims.

Dermed er Lille stadig fem point efter Monaco og bør nok fokusere på at holde Rennes (1 point efter) bag sig for at holde fast i femtepladsen.

Indsatsen i Monaco var bedre end i Reims, og ret beset havde Lille fortjent sejren mod et tandløst hjemmehold, men det kneb med at producere chancer. Bl.a. fordi græsset var i dårlig stand – meget tørt.

Fjerde sejrsløse udekamp i træk, hvorimod Lille har vundet de seneste tre hjemmekampe og er ubesejret på eget græs siden august.

Midterforsvarerne Fonte og Alexsandro har karantæne i denne kamp. Et markant problem, for kollega Djalo er stadig ukampdygtig. Det efterlader truppen med een decideret midterforsvarer, 17-årige Yoro, og så er der den 22-årige højreback Diakité der KAN agere central-vikar.

Fortsat skadestvivl om højrefløj Zhegrova der missede Monaco, men kollega Ounas – også hurtig, driblestærk og målfarlig – kan meget vel være startklar efter indskiftning i seneste runde (efter skadespause).

Marseille (nr 3) vandt 3-1 over agterlanterne Angers i seneste rundes hjemmekamp. Kom bagud, men fik sat sig på kampen og vandt fortjent.

Dermed er Marseille otte point foran nr 4, men stadig to point efter ligatoer Lens der slog den sydfranske storklub 2-1 hjemme i forrige runde hvor Marseille fik to tidlige skader.

Een af de to angriber/topscorer Sanchez, men han blev klar til kamp mod Angers og leverede en stærk indsats med assist og mål. Det samme gjorde venstre-kreatør Payet der scorede for anden runde i træk. Men Payet går nok glip af Lille (en af hans ex-klubber). I aften skal han stå skoleret i disciplinærkomitéen pga en lussing han uddelte under Lens-Marseille. Det koster ham nok 4-5 kampdages karantæne.

Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Gigot der missede Angers (men der er diverse midterforsvarere at tage af). Stadig ukampdygtige er venstre-kreatør Harit og kreatør-afløser Ounahi, så med Payet sandsynligvis i karantæne, er kreatør-sektoren markant svækket. Træner Tudor vælger nok de løbestærke Malinovskyi og Guendouzi bagved angriber Sanchez, men han kan også vælge hurtige Ünder og Sanchez som kreatører, med angrebsafløser Vitinha som frontmand.

Bøyes bud: Marseille +0 asian handicap til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Se også eksperttippet

Ajaccio – Rennes 2 (0-3)

Søndag d. 21. maj. Kl. 13:00

Rennes har tabt sine seneste tre udekampe, men vandt stort i seneste rundes hjemmekamp og har noget at spille for i modsætning til nedrykningsdømte Ajaccio. De formsvage korsikanere er desuden fortsat markant fraværsramt.

Ajaccio (nr 18) tabte 5-0 i Paris i seneste runde. Elendig indsats og fortjente prygl.

Fjerde runde i træk uden Ajaccio-mål (ottende gang i seneste 10 runder), og 10. runde uden sejr (otte nederlag).

Nederlaget i Paris betyder at korsikanerne er sikre på nedrykning, og spørgsmålet er om ærekærhed kan få holdet til at kæmpe som i de seneste to hjemmekampe der begge har givet point via 0-0, mod Brest og Toulouse. Begge gange dog på særdeles heldig vis: Ajaccio var impotent fremme, heldig i forsvaret.

Angrebsindskifter Touzghar er tilbage efter tre kampdages karantæne, men midtbaneveteran Mangani er ny mand i skammekrogen. Ajaccio er nok stadig uden venstrekreatør Belaili – holdets klart bedste oplægger (og straffeskytte) – der uden tilladelse drog hjem til Algeriet i slutapril. Samtidig er der fortsat skadestvivl om den erfarne angrebsræv Hamouma der er gået glip af seneste tre runder.

Rennes (nr 6) vandt 4-0 hjemme mod Troyes i seneste runde. Suveræn indsats (dog mod en svag modstander) hvormed bretonerne fortsatte mønstret fra seneste halvanden måneds tid: Seneste seks runder har givet henholdsvis nederlag ude og sejr hjemme. Seneste udekamp blev således tabt (fortjent) med 2-1 i Nice.

Men nu er Rennes kun eet point efter Lille der sidder på femtepladsens Conference League-billet.

Angriber Kalimuendo er nok klar efter at have misset Troyes pga en mindre skade, men afløser Ekambi scorede såmænd to mål, så man så sige der er konkurrence om pladsen som frontløber. Bretonerne må fortsat undvære venstrefløj/angriber Terrier – holdets topscorer (ude siden startjanuar) – og venstreback Truffert. Venstreback-afløser Meling gjorde det flot i april, men har misset de seneste to runder. Den 18-årige reserve Belocian gjorde det offensivt nydeligt mod Nice, men så placeringsmæssigt skidt ud ved eet af mod-målene. Men han fik også chancen mod Troyes og leverede en bedre indsats.

Bøyes bud: Rennes -1 asian handicap til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Brest – Clermont X (1-1)

Søndag d. 21. maj. Kl. 15:00

Formstærke Brest har mest at spille for, men kan sagtens bruge eet point, og Clermont er uden tab i seneste syv runder.

Brest (nr 15) vandt 1-0 over Auxerre i seneste rundes bundbrag på hjemmebane. Vigtige tre point der betyder at bretonerne nu har fem point ned til stregen.

Fortjent sejr efter en god indsats. En belønning efter forrige rundes uheldige 2-1-nederlag i Lorient. Et nederlag der er Brests eneste i seneste otte runder.

Veteranangriber Rémy (ex-Chelsea og -Marseille; klubløs siden sommeren 2022; i Brest siden februar) er nok stadig ikke kampklar.

Clermont (nr 8) vandt 2-1 over lokalrival (storebror) Lyon i seneste rundes hjemmekamp. Heldig sejr – Lyon havde chancerne til uafgjort, inkl et brændt straffe i 96. – men godt kæmpet. Stærkt comeback efter tidlig Lyon-føring.

Sjette sejr i seneste syv runder, inkl 1-1 hos Auxerre i seneste udekamp. Det point var temmelig heldigt, men man må sige at lille Clermont gør det godt.

Clermont har kun æren at spille for med en lun midterplacering, men æren betyder en del for den lille klub.

Midterforsvarer Wieteska er tilbage efter to kampdages karantæne.

Bøyes bud: X til odds 3,50 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Nye kunder hos bet365 kan modtage et matchet beløb i væddemålskreditter på op til 1.000 kr., når du opretter en konto og foretager en kvalificerende indbetaling på 50 kr. eller mere. Opret en konto, foretag en kvalificerende indbetaling på 50 kr.\ *eller mere, og gør krav på tilbuddet for at få et matchet beløb i væddemålskreditter, op til et maksimum på 1.000 kr.*. Væddemålskreditter tilgængelige for brug efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling. Kun tilgængeligt for nye kunder. Oprettelse kræves. Krav om min. indbetaling. Returbeløb er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Regler, tidsbegrænsninger og undtagelser gælder.* Alle regler og vilkår

Nice – Toulouse X (0-0)

Søndag d. 21. maj. Kl. 15:00

To hold uden andet end æren at spille for. Nice var tandløs i seneste runde og må nok undvære den vigtige midtbanefremdriver Thuram. Pokalvinder og Toulouse har spillet to nullerter i træk og synes at være gået på sommerferie. Det lugter af få mål mellem de to danskerklubber (Schmeichel versus Desler & Nicolaisen).

Nice (nr 10) tabte 2-0 i Strasbourg i seneste runde. Fortjent tab og en bemærkelsesværdigt dårlig indsats – tandløs fremme, usikker i forsvaret (undtagen styrmand Dante; målmand Kasper Schmeichel var også ok; uden skyld i målene) – efter forrige rundes stærke 2-1-hjemmesejr over Rennes.

Det skal dog med at den i forvejen svækkede midtbane (uden Ramsey) mistede den vigtige fremdriver Thuram kort før pausen. Han er tvivlsom nu.

Også fortsat skadestvivl om midtbanemand Ramsey der missede Strasbourg (Rosario gjorde det ok), højrefløj Pepe (misset de seneste fem runder; afløser Bouanani gør det godt) samt defensivafløser Ndayishimiye.

Toulouse (nr 13) spillede 0-0 mod Nantes i seneste rundes hjemmekamp. En kamp præget af at hjemmeholdet ikke rigtigt gad, mens udeholdet ikke rigtigt kunne.

Det er kun 2-3 uger siden Toulouse tævede selvsamme Nantes med 5-1 i pokalfinalen, men forholdene er anderledes nu: Nantes kæmper mod nedrykning (men er stadig i dårlig form). Toulouse har sit på det tørre, og selv om det sydfranske danskerhold var bedst i kampen mod bretonerne fra Nantes og kunne have vundet, manglede der noget sult. Samme i seneste udekamp hvor det trods diverse gode chancer blev 0-0 hos Ajaccio.

Toulouse-offensiven var dog mindre chanceskabende mod Nantes. Nok fordi midtbanefolk Dejaegere og van den Boomen startede ude, og fordi den målfarlige fløjspiller Aboukhlal slet ikke var med.

Marokkaneren nægtede nemlig at deltage i den anti-homofobi-kampagne Ligue 1 afviklede i seneste runde hvor alle spillere skulle bære regnbue-farver.

Spørgsmålet er nu om Aboukhlal er med nu, for hans tåbe-adfærd faldt mildt sagt ikke i god jord. Toulouse var ikke begejstret. Det hjælper heller ikke just marokkanerens sag at han fornærmede en kvindelig vice-borgmester under byens fejring af pokaltitlen. Homofob og misogyn? Et allround-fæ, med andre ord.

OPDATERING: Apropos fæ: Den danske midterforsvarer Rasmus Nicolaisen har åbenbart dummet sig fælt med spillegæld og sen tilbagebetaling til holdkammerater. Det skriver den franske sportsavis L’Equipe. Holdkammeraterne klagede til klubben, og Nicolaisen blev sat af før runde 31-kampen mod Lyon 14. april. Han har dog spillet siden, så de værste problemer synes at være løst.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Reims – Angers 1 (3-1)

Søndag d. 21. maj. Kl. 15:00

Reims er ikke i samme form som for to måneder siden, men så godt ud i seneste hjemmekamp og bør være overlegen mod rækkens nedrykningsdømte agterlanterne der har tabt fem i træk og er markant fraværsramt.

Reims (nr 11) tabte 2-1 i Lens i seneste runde. Umiddelbart ikke et skandaløst resultat mod ligaens nr 2, men efter en god start kom Reims foran i 19. minut på et straffe der samtidig kostede Lens et rødt kort. På den baggrund vældigt skuffende at velorganiserede Reims ikke kunne hive sejren eller i det mindste et point i hus.

Dette efter forrige rundes fine 1-0-hjemmesejr over en anden stærk modstander, Lille. En sejr der kom efter tre nederlag i træk, og som syntes at signalere at Reims havde genfundet formen (der var så god fra oktober til april). Nu stilles der igen spørgsmål i Champagnedistrikts-byen.

Mod Lille og Lens stillede Reims, der normalt spiller 4-2-3-1, med tre defensivmidtbanefolk. Mon ikke træner Still mod svage Angers går tilbage til den mere offensive formation?

Fortsat skadestvivl om venstreback De Smet, offensivmand Doumbia samt offensiv-indskifter Maolida og van Bergen der alle gik glip af Lens.

Angers (nr 20) tabte 3-1 i Marseille i seneste runde. Kom foran, men blev overmandet og tabte fortjent.

Femte nederlag i træk, og nedrykningen er for længst et faktum, men angevinerne skal have kredit for at blive ved med at kæmpe bravt.

Midterforsvarer Hountondji er klar efter karantæne. Sandsynligvis nyt fravær: def-midtbanemand (og dybtliggende spilfordeler) Bentaleb (holdets bedste i dette forår). Han undergik fuld narkose ved tandoperation tirsdag. Fortsat skadestvivl om venstrebacks Ghoulam og Doumbia, samt højrefløj/-wingback El Melali. Stadig ude: midtbanemand/kantspiller Capelle og offensivafløser Salama.

Bemærk at den 18-årige fløjreserve Kalumba der på nydelig vis udfyldte en venstre wingback-plads mod Marseille, nu mangler (skal spille for U19-holdet). Dvs at Angers – medmindre fx Doumbia bliver klar – skal finde en anden vikar til posten.

Bøyes bud: Reims -1 asian handicap til odds 1,63 – SPIL HER >>*

Troyes – Strasbourg 2 (0-1)

Søndag d. 21. maj. Kl. 15:00

Nedrykningsdømte Troyes – i forvejen ringe offensivt – må undvære topscorer Mama Baldé. Defensiven er også svag, men Strasbourg kan reelt sikre sig mod nedrykning med uafgjort, så de ellers formstærke alsacianere blæser næppe bare derudad.

Troyes (nr 19) tabte 4-0 i Rennes i seneste runde. Endnu en skidt indsats og 17. runde i træk uden sejr (inkl 1-3 mod PSG i seneste hjemmekamp).

Nederlaget i Rennes betyder at Troyes er matematisk sikker på at rykke ned.

Champagne-klubben har nyt fravær i angriber/topscorer Mama Baldé og må stadig undvære angrebsafløser Ripart og midterforsvarer Azamoum (sidstnævnte været ude hele sæsonen). Fortsat tvivl om defmidtbanemand Tardieu og kreatørafløser Adelaide. Tardieu (skadet i januar) er tilbage i træning og er muligvis med i truppen nu.

Strasbourg (nr 14) vandt 2-0 over Nice i seneste rundes hjemmekamp. Stærk indsats både defensivt og offensivt.

Det var anden sejr i træk, inkl 0-2-gevinsten i Nantes i forrige runde, og fjerde sejr i seneste fem runder (inkl et uheldigt 1-2-tab hjemme mod Lyon). Jep, formen er fin, og der er nu fem point ned til nedrykningsstregen.

Midterforsvarsjernmand Djiku er klar efter karantæne. Fortsat skadestvivl om venstre-wingback Sobol og afløser Delaine. Det kan betyde endnu en venstre-startplads til højre-wingback Guilbert, solid mod Nice. Desuden skadestvivl om offensivmand Bellegarde der udgik fra onsdagens træning.

Bøyes bud: Under 2,5 mål til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Lorient – Lens 2 (0-1)

Søndag d. 21. maj. Kl. 17:05

Lorient skabte meget lidt i seneste runde og bør også få det svært mod Lens der har ligaens bedste defensiv (der dog må undvære Danso). Udeholdet spiller for CL-billetter og er formstærkt, men har ikke så meget oomph på ude- som på hjemmebane.

Lorient (nr 9) spillede 1-1 i Montpellier i seneste runde. Hjemmeholdets udligning faldt først i 94., men var fortjent – for Lorient skabte meget lidt og tillod en del chancer.

Uanset: Tredje runde i træk med point til Lorient, inkl 1-3-sejren i Paris og 2-1 hjemme mod lokalrival Brest. Sidstnævnte var dog også meget heldig.

Forsvarsstyrmand Laporte (skadet 1/2) var tilbage i kamptruppen mod Montpellier, men kom ikke på banen. Spørgsmålet er om en ekstra uges træning gør ham startklar eller blot klar til nogle minutter til sidst. Fortsat skadestvivl om angriber Dieng (starter/indskifter) der missede Montpellier. Defmidtbanemand Makengo klar efter karantæne.

Lens (nr 2) vandt 2-1 over Reims i seneste rundes hjemmekamp. Imponerende præstation, for Lens så rødt i 19. i en situation der samtidig gav straffe og mål til Reims. Det afholdt imidlertid ikke dynamiske Lens fra at presse på og vinde. Med lidt held, bevares (udligningen faldt på et straffespark som Reims slet ikke behøvede at begå), men huleme godt kæmpet. Med midtbanedynamo Fofana som fremragende foregangsmand og sejrsmålsskytte.

Det var fjerde Lens-sejr i træk, og dermed er den nordfranske klub stadig to point foran Marseille i kampen om andenpladsen.

På udebane er Lens 3-0-1 i seneste fire kampe inkl et uheldigt 3-1-tab i Paris. Senest 0-1-gevinst i Toulouse.

Midterforsvarsklippe Danso har karantæne nu. Højre wingback Cabot er fortsat langtidsskadet, men der er en vældig god erstatning i formstærke Frankowski. Fortsat tvivl om angrebsindskifter Said.

Bøyes bud: Under 2,75 mål (asian) til odds 1,92 – SPIL HER >>*

Auxerre – PSG 2 (0-2)

Søndag d. 21. maj. Kl. 20:45

Hvis Messi, Mbappé & Co er i hopla, bliver det svært for Auxerre, men det nedrykningstruede hjemmehold er pænt solidt (samtidig: offensivt bleg) og kan meget vel gøre kampen målfattig.

Auxerre (nr 16) tabte 1-0 i Brest i seneste rundes bundbrag. Fortjent nederlag efter en forkølet offensiv-indsats. Tydeligt forsøg på at snige en nullert hjem, men bretonerne ville – og kunne – det anderledes.

En sur streg i regningen for Auxerre der nu har fire point op til Brest, men der er trods alt eet point ned til Nantes der ligger lige under stregen. Desværre er de resterende kampe ret svære: efter PSG venter en udekamp mod Toulouse og en hjemmekamp mod ligatoer Lens.

På hjemmebane spillede Auxerre senest 1-1 mod Clermont (og havde fortjent bedre). Faktisk er Auxerre ubesejret i seneste syv hjemmekampe (tre sejre). Solidt.

Fortsat skadestvivl om angriber Niang der missede Brest (og var savnet).

PSG (nr 1) vandt 5-0 over bundhold Ajaccio i seneste rundes hjemmekamp og sonede dermed lidt af skammen efter forrige hjemmekamps skandaløse 1-3-nederlag mod Lorient.

Det var anden sejr i træk, inkl 1-3-gevinsten hos bundhold Troyes i seneste udekamp, og PSG er snublende tæt på mesterskabet. En sejr i Auxerre gør det ikke matematisk – medmindre ligatoer Lens (seks point efter) samtidig taber point – men parisermålscoren er så meget bedre at så er titlen reelt i hus.

Messi var med mod Ajaccio efter en kamps suspension og leverede en stærk indsats, kun overgået af angrebskollega Mbappé. Midtbanen bag dem gjorde det også godt, forsvaret lige så. Også højre wingback Hakimi – selv om han blev udvist for anden gang i seneste tre runder.

Marokkaneren har karantæne nu, og da afløser Mukiele stadig er ukampdygtig, ligner det en start til pourunge Zaire-Emery. Knøsen var dog god mod Troyes.

Ude er fortsat langtidsskadede Neymar; lige som midterforsvarer Kimpembé (afløser Danilo gør det dog godt) og venstreback Mendes (erfaren afløser i Bernat). Alle ude for resten af sæsonen.

Bøyes bud: Under 3 mål (asian) til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af bet365.

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Tips fra Ligue 1

Skriv første kommentar

Skriv et svar