18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 35. runde i Ligue 1 d. 14. maj 2023

Fjerdesidste runde. PSG snupper (nok) titlen, mens Lens er to point foran Marseille i sølvjagten. Ud over 2.-pladsen, er der spænding om 5.-pladsen samt om een af de fire nedrykningspladser. Denne runde åbner fredag med Lens mod farlige Reims, lørdag er PSG vært for impotente Ajaccio, og søndag er der bundbrag mellem Brest og Auxerre. Se alle 10 kampanalyser (med spilforslag) her.

Foto: Bildbyrån

Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: Seneste rundeoptakt gav et overskud på 1 enhed. Det giver en samlet balance på 2,14 og en tilbagebetaling på 100,6% for 342 tip (flatbetting). Bemærk: Fra 10/2 hentes alle optaktsodds fra sponsoren Bet365 (111 tip, balance -1,05). Deciderede eksperttip (unitbetting) var der tre af i seneste L1-runde. To gik hjem, eet gik galt (hovedstøds-målscorerspil til odds 17; han ramte stolpen i 93.!), med samlet resultat på +7,95 enheder. I alt i denne sæson: 49 franske eksperttip med balance på 13,99 units. Samlet indsats 228 units: Tilbagebetaling 106,1%. Hold også øje med Dagens Spil som jeg leverer fre-man; ofte med franske kampe😊. L1 i DS: 47 tip, balance -0,45. Tilbagebetaling (flatbetting): 99%.

Lens – Reims X (1-1)

Fredag d. 12. maj. Kl. 21:00

Selvfølgelig er Lens favorit. Ligatoer, formstærk, hjemmestærk, rækkens bedste defensiv… Men Reims har også imponeret i denne sæson og har – at dømme efter sejren over formstærke Lille – rejst sig efter april-formslump. Det kunne godt blive tæt.

Lens (nr 2) vandt 2-1 hjemme mod Marseille i seneste rundes dyst om andenpladsen. Som Lens nu indtager med et forspring på to point.

Det var en tæt kamp, og Lens var ret heldig med at hive sejren i land, men flot indsats af især topscorer Openda, midtbanedynamo Fofana, højre wingback Frankowski og målmand Samba.

I seneste 11 runder har den nordfranske klub kun tabt een kamp (stærkt uheldigt i Paris).

Def-midtbanemand Samed er tilbage efter tre kampdages karantæne. Afløser Onana har gjort det pænt solidt, men må nok afgive startpladsen. Højre wingback Cabot er fortsat langtidsskadet, men der er en vældig god erstatning i formstærke Frankowski. Fortsat tvivl om angrebsindskifter Said.

Reims (nr 10) vandt 1-0 over Lille i seneste rundes hjemmekamp. Stærk indsats og fortjent sejr (burde dog have lydt 2-1) mod en formstærk modstander. Reims stod kompakt og gjorde det svært for Lilles centralkreatører.

Den taktik virker ikke nødvendigvis lige så vel mod Lens der er bedre på kanterne end Lille (Reims var dog bedste hold på banen mod Lens i septembers hjemmekamp), men indsatsen tyder på at Reims er vågnet af sin dvale: Champagneklubben havde kun tabt EEN (stærkt uheldigt mod tophold Marseille) ud af 22 ligarunder siden oktober, men løb i april ind i et formdyk og tre nederlag i træk, heraf to på udebane.

Mod Lille lignede træner-stortalentet Still og hans velorganiserede og giftige mandskab sig selv.

Nu er midterforsvarer Agbadou klar efter karantæne og får nok sin startplads tilbage selv om den purunge afløser Keita var med til at holde målet rent mod farlige Lille.

Bøyes bud: Reims +1 asian handicap til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Nice X (2-2)

Lørdag d. 13. maj. Kl. 17:00

To ganske formstærke offensiver. Strasbourg holdt målet rent i seneste runde, men det var ret heldigt, og nu mangler midterforsvarer Djiku.

Strasbourg (nr 14) vandt 0-2 i Nantes i seneste runde. Fortjent sejr, om end det burde være endt 1-2, og dermed et godt svar på forrige rundes uheldige 1-2-hjemmetab mod Lyon. Et nederlag der kom efter to sejre i træk.

Alsacianerne var dygtige til at udnytte at Nantes pressede højt og blottede sig.

Nu har de tre point ned til stregen.

Højre-midterforsvarer Nyamsi mangler nok stadig, og central-makker Djiku er nyt fravær. Midterforsvarskontingentet i Strasbourg er bredt, men forsvaret ER svækket. Fortsat tvivl om venstre-wingback Delaine (starter/afløser) og midtbane-afløser Sissoko.

Nice (nr 8) vandt 2-1 over Rennes i seneste rundes hjemmekamp. Ret tæt kamp, men med Nice som bedste hold. God indsats.

Det var anden Nice-sejr i træk (efter tre liga-tab i streg; to af dem uheldige), inkl 0-1-gevinsten i Troyes i forrige runde (også fortjent; sejren burde have været større). Reelt har Riviera-drengene kun æren at spille for; der er otte point op til en Europa-plads.

Den angrebsstærke højreback Atal var indskifter mod både Troyes og Rennes efter skadespause og begynder at ligne et startbud; var vældigt god mod Rennes. (Det var alternativ Lotomba dog også.) Fortsat skadestvivl om venstrefløj Diop (været ude i et stykke tid) og højrefløj Pepe (misset de seneste fire runder) – samt om defensivafløser Ndayishimiye – men Laborde og unge Bouanani var fortrinlige mod Rennes.

Bøyes bud: Over 2 mål (asian) til odds 1,58 – SPIL HER >>*

PSG – Ajaccio 1 (2-0)

Lørdag d. 13. maj. Kl. 21:00

Med Messi tilbage bør Mbappé & Co nemt følge op på sejren over Troyes, og denne gang uden modscoring. Ajaccio (reelt dømt til nedrykning) har nemlig ligaens elendigste offensiv.

PSG (nr 1) vandt 1-3 i Troyes i seneste runde. Glimrende indsats (dog mod en svag modstander) efter den dårlige kamp i forrige runde hvor pariserne tabte 1-3 mod Lorient.

Der er seks point ned til nr 2, så mesterskabet er snublende nær.

For een gangs skyld gjorde PSG-midtbanen det godt; sad på Troyes og producerede chancer til Mbappé (1 mål) & Co i front.

Ikke Messi (derimod unge Ekitike der gjorde det ok) der fik to ugers suspension af PSG pga sin smuttur til Saudi Arabien efter forrige runde og derfor gik glip af Troyes. Men den suspension er blevet forkortet (efter en Messi-beklagelse); han er tilbage i træning nu og kan være med mod Ajaccio.

Ude er fortsat langtidsskadede Neymar; lige som midterforsvarer Kimpembé (afløser Danilo gør det dog godt), forsvarsafløser Mukiele og venstreback Mendes (erfaren afløser i Bernat). Alle ude for resten af sæsonen.

Højre wingback Hakimi er tilbage efter karantæne og får nok sin startplads tilbage selv om purunge Zaire-Emery var fortrinlig på pladsen mod Troyes.

Ajaccio (nr 18) spillede 0-0 hjemme mod Toulouse i seneste runde. Korsikanernes blot andet point i seneste ni runder.

Men pointet var endnu heldigere end forrige hjemmekamps 0-0 mod Brest. Toulouse var overlegen og burde have scoret et par gange. Ajaccio? xG sagde 0,22. Dvs endnu en impotent indsats. Tredje runde i træk uden Ajaccio-mål, og syvende gang i seneste ni runder.

Pointdelingen betyder at Korsika-klubben har overhalet Troyes, men der er nu 11 point op til en plads over stregen. Nedrykning er reelt et faktum.

Den hurtige angriber El Idrissy og venstreback Diallo er klar efter karantæne, men angrebsindskifter Touzghar er stadig i skammekrogen, og Ajaccio er nok også stadig uden venstrekreatør Belaili – holdets klart bedste oplægger (og straffeskytte) – der drog hjem til Algeriet før forrige runde. Samtidig er der fortsat skadestvivl om den erfarne angrebsræv Hamouma og højrefløj Barreto der begge er gået glip af seneste to runder.

Bøyes bud: PSG vinder uden modscoring til odds 1,53 – SPIL HER >>*

Clermont – Lyon 2 (1-2)

Søndag d. 14. maj. Kl. 13:00

Clermont har ”kun” æren at spille for, men det vejer nok en del mod storebror Lyon (sejrsjagende) i dette lokalderby. Hjemmeholdet viser glimrende form og kan nok være med til at gøre det underholdende når offensivt stærke, defensivt usikre, Les Gones kommer på besøg.

Clermont (nr 11) spillede 1-1 hos Auxerre i seneste runde. Ret heldigt, for i en overraskende chancerig affære var Auxerre bedst og burde nok have vundet.

Men altså et point til Clermont der mødte ind til kampen med FEM sejre i træk, senest 1-0 (fuldt fortjent) hjemme mod Reims.

Clermont har reelt kun æren at spille for med en lun midterplacering, men æren betyder en del for den lille klub.

Midterforsvarer Wieteska har karantæne for anden kampdag i træk.

Lyon (nr 7) vandt 5-4 hjemme over Montpellier i seneste rundes vanvidskamp. Fabelagtigt comeback efter at have været bagud 1-4 – og fuldt fortjent, for ifølge xG burde Lyon have vundet 3-2.

Uanset: Forsvaret var usikkert – som i forrige rundes heldige 1-2-udesejr over Strasbourg – mens offensiven boltrede sig, især angriber Lacazette der nu er delt ligatopscorer (sammen med Mbappé).

Der er nu tre point op til en Europa-plads. Ikke umuligt.

Lyon har to vigtige spillere tilbage efter karantæne: midterforsvarer Lukeba og midtbanemand Tolisso.

Kuriosum: Den mangeårige klubformand og tidligere ejer Aulas er nu stoppet i Lyon. En naturlig følge efter han tidligere på sæsonen solgte klubben til amerikanske John Textor. Han fortsatte dog som formand, men nu er det også slut. En æra er forbi. Det var Aulas der skabte fundamentet for Lyons storhedsperiode der gav syv ligamesterskaber i træk fra 2002 til 2008.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,70 – SPIL HER >>*

Brest – Auxerre X (1-1)

Søndag d. 14. maj. Kl. 15:00

Vigtig bundkamp mellem to pænt formstærke hold. En sejr vil være særdeles velkommen, men uafgjort kan sagtens bruges.

Brest (nr 15) tabte 2-1 i Lorient i seneste rundes Bretagne-derby; første nederlag i seneste syv runder. Inkl 2-0-sejr over Nantes i forrige rundes hjemmekamp.

Men faktisk spillede Brest glimrende (ud over nogle forsvarsfejl). Producerede diverse gode chancer, inkl to Le Duaron-afslutninger på træværket (herunder et hovedstød på stolpen i 93.), og burde egentlig have vundet.

Trods nederlaget er Brest stadig tre point over stregen.

Fløjspiller Honorat var indskifter mod Lorient efter at have misset Nantes-kampen; han er nok startklar nu. Veteranangriber Rémy (ex-Chelsea og -Marseille; klubløs siden sommeren 2022) er nok stadig ikke kampklar for Brest.

Auxerre (nr 16) spillede 1-1 hjemme mod Clermont i seneste runde. En overraskende chancerig affære – begge hold producerede en del chancer, især Auxerre der nok burde have vundet.

Anden runde i træk uden sejr, men i seneste seks runder har Auxerre kun lidt eet nederlag; i seneste udekamp, hos tophold Marseille.

Oprykkerklubben har en temmelig bleg offensiv, men defensiven har været ret så solid i seneste to-tre måneder. Men nedrykning er stadig et tema. Der er to point ned til stregen.

Bøyes bud: X til odds 3,20 – SPIL HER >>*

Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365.
SpilXperten anbefaler
  • 18+ | Regler og vilkår gælder | Spil Ansvarligt | Selvudelukkelse via rofus.dk|
Reklamelink | +18 år | Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder hos bet365 | Min. indbetaling 50 kr. Væddemålskreditter kan bruges efter afgørelse af væddemål til værdien af kvalificerende indbetaling | Undtagelser for min. odds/væddemål og betalingsmetode gælder | Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder* | StopSpillet | ROFUS.nu | Bonuskoden MAXSPIL kan benyttes i løbet af registrering, men beløbet ændres ikke på nogen måde. Spil ansvarligt. Alle regler og vilkår

Montpellier – Lorient X (2-2)

Søndag d. 14. maj. Kl. 15:00

Montpellier fløj højt, men endte med at crashe tungt mod Lyon, og det kan blive svært at genfinde gejsten til at slå Lorient der møder med to gode sejre i træk.

Montpellier (nr 12) tabte 5-4 i Lyon i seneste runde. Vanvitig kamp! Montpellier kom bagud efter en halv time, men via opportunisme (og en del held) bragte holdet sig foran 1-4 før en katastrofal sidste halv time.

Superkamp af den hurtige og giftige angriber Wahi der scorede alle fire mål (eet på straffe) i løbet af et kvarter. Men skidt af forsvaret. Selv klassekeeper Lecomte havde en offday.

Montpellier havde imponeret i de to forrige runder med 1-0 hjemme mod Rennes og choksejr på 0-4 i Monaco. Men mod Lyon kollapsede defensiven desværre.

Nu er den stærke midterforsvarer Kouyaté tilbage efter karantæne. En markant forstærkning. Ude er dog stadig kreatør Savanier, og afløser Khazri er stadig skadestvivlsom efter at have misset Lyon. I stedet spillede unge Fayad, og han dumpede fælt.

Lorient (nr 9) fulgte op på den flotte 1-3-sejr i PSG (pariserrødt i 20., men da stod der allerede 0-1 til Lorient) med 2-1-hjemmesejr over lokarival Brest.

To mål af angriber Koné og som i Paris en nydelig indsats af offensiven der ellers så bleg ud i de første tre-fire måneder af 2023. Men forsvaret havde det svært, og Brest havde chancerne til at vinde, inkl et par forsøg på Lorients træværk.

Forsvaret bør dog se mere solidt ud nu. Forsvarsstyrmand Laporte (skadet 1/2; tilbage i træning i sidste uge, men ikke med i trup mod Brest) er nok stadig ikke startklar, men hans unge afløser Meité, der generelt har gjort det godt som vikar, er klar efter karantæne mod Brest.

Bøyes bud: Lorient +0,5 asian handicap til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Rennes – Troyes 1 (3-1)

Søndag d. 14. maj. Kl. 15:00

Mønstret siger at Rennes taber ude, vinder hjemme, og det bør blive til sejr over det defensivt svage bundhold Troyes. Men bretonerne har haft et hullet forsvar i seneste par runder, og det kan Troyes (farlig angriber i Mama Baldé) nok udnytte til i hvert fald at komme på scoringstavlen.

Rennes (nr 6) tabte 2-1 i Nice i seneste rundes udekamp. Fortjent. Rennes var bagud 2-0 indtil et flot spark af Bourigeaud i 78. hvorefter bretonerne endelig pressede på, men det var for lidt og for sent. Skidt indsats af offensiven, bortset fra Bourigeaud og hurtigløber Doku.

Tredje udebane-tab i træk siden Rennes’ flotte 0-2-sejr i Paris i marts. Dermed er klubben stadig tre point efter Lille der indtager femtepladsen (billet til Europa), og Lyon er nu a point med bretonerne.

Men Rennes har vundet de seneste to hjemmekampe, 3-0 over Reims og, mere vaklende, 4-2 over agterlanterne Angers.

Bretonerne må fortsat undvære venstrefløj/angriber Terrier – holdets topscorer – og venstreback Truffert. Venstreback-afløser Meling gjorde det flot i april, men missede Nice-kampen og er tvivlsom nu. Den 18-årige reserve Belocian gjorde det offensivt nydeligt mod Nice, men så placeringsmæssigt skidt ud ved eet af mod-målene.

Troyes (nr 19) tabte 1-3 til PSG i seneste rundes hjemmekamp. Endnu en skidt indsats og 17. runde i træk uden sejr.

Klubben har nu 12 point op til en plads over stregen. Ligue 2 venter forude…

Champagne-klubben må stadig undvære defmidtbanemand Tardieu, angrebsafløser Ripart og midterforsvarer Azamoum (sidstnævnte været ude hele sæsonen). Tvivl om venstre-wingback Conte der er gået glip af seneste fire runder.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Toulouse – Nantes 1 (2-1)

Søndag d. 14. maj. Kl. 15:00

Nantes kæmper mod nedrykning, men spillet fungerer ikke. Toulouse har sit på det tørre – især efter pokalfinale-storsejren over netop Nantes – men søger en hjemmesejr som gave til klubbens fans.

Toulouse (nr 13) spillede 0-0 hos Ajaccio i seneste runde. Stærkt uheldigt, for danskerklubben holdt korsikanerne i en skruestik og tilspillede sig diverse chancer. Burde have vundet 0-2.

Anden ligarunde i træk uden Toulouse-scoring, inkl 0-1-tabet mod Lens i seneste hjemmekamp, men i dét opgør stillede Toulouse med mange reserver mens idealstarterne fik en puster. Få dage forinden havde de nemlig vundet pokalfinalen mod Nantes med 5-1.

Toulouse har kun æren at spille for, men det vejer også pænt tungt, for holdet vil gerne give sine fans en hjemmesejr efter fem L1-nederlag i træk på eget græs. (Pga pokalfokus og pga stærke modstandere.)

Nantes (nr 17) tabte 0-2 til Strasbourg i seneste rundes bundbrag på hjemmebane; fire dage efter at have tabt med samme cifre i Brest, og otte dage efter at have tabt pokalfinalen mod Toulouse med 1-5.

Strasbourg-tabet var 12. runde i træk uden sejr til bretonerne der ligger fjerdesidst (dvs øverste nedrykningsplads) og nu har to point op til Auxerre, tre til Strasbourg.

Det koster sandsynligvis træner Kombouaré jobbet; han ventes at få en fyreseddel før Toulouse-mødet. Jeg tvivler dog på at det giver en positiv effekt.

Nantes forsøgte skam mod Strasbourg; pressede højt og forsøgte at sætte sig på kampen. Men bretonerne var ineffektive foran modstandernes mål og var samtidig åbne i egne bageste rækker. Fortjent nederlag, om end det burde have lydt 1-2.

Fortsat ukampdygtig: defmidtbanemand Chirivella. Stadig skadestvivl om midtbanemand Sissoko der missede Strasbourg.

Bøyes bud: Toulouse vinder til odds 2,10 – SPIL HER >>*

Monaco – Lille 2 (1-2)

Søndag d. 14. maj. Kl. 17:05

Interessant subtop-opogør mellem to hold der har slingret en del i seneste runder. Højt toopniveau, lavt bundditto. Men Lille kan meget vel udnytte at Monaco er svækket i både forsvar og angreb.

Monaco (nr 4) vandt 1-2 hos Angers (agterlanterne) i seneste runde og fik sig dermed et lille plaster på såret efter to elendige indsatser og tunge nederlag: 3-0 i Lens og 0-4 hjemme mod Montpellier.

Sejren betyder at monegaskerne ligger lunt på fjerdepladsen; seks point op til nr 3, fem ned til nr 5.

Træner Clément rystede posen op til kampen mod agterlanternen og satte bl.a. angriber Ben Yedder (disciplinærstraf for at misse et taktikmøde) og defmidtbanemand Camara af. I stedet fik angrebsreserve Boadu startchancen, og han kvitterede med et mål.

Ben Yedder mangler også nu; karantæne for gul-akkumulation. Midterforsvarer Maripan er også i skammekrogen. Fortsat skadestvivl om fløjafløser Martins, forsvarsreserve Sarr samt angrebsindskifter Embolo.

Lille (nr 5) tabte 1-0 i Reims i seneste rundes udekamp. Fortjent nederlag mod en stærk modstander; den ellers så formstærke Lille-offensiv formåede ikke at producere ret mange chancer (burde dog have scoret). Reims stod kompakt og gjorde det svært for Lilles kreatører der er bedst midt på banen.

Det var tredje dårlige udebane-resultat i træk, inkl 1-0-choktab hos agterlanterne Angers og meget uheldige 1-1 hos Auxerre, men på hjemmebane blev det senest 3-0 over Ajaccio.

Lille, der indtager ligaens sidste Europa-plads, har fem point op til Monaco på fjerdepladsen; tre point ned til Rennes og Lyon.

Midterforsvarer Djalo er stadig ude (indtil sommer), men afløser Alexsandro har generelt gjort det vældigt godt i seneste runder. Fortsat tvivl om højrefløj Ounas (alternativ Zhegrova er god) og venstreback-afløser Gudmundsson.

Bøyes bud: Lille +0 asian handicap til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Marseille – Angers 1 (3-1)

Søndag d. 14. maj. Kl. 20:45

Marseille skal naturligvis vinde over rækkens agterlanterne, men har indkasseret i seneste fire runder og kan også gøre det her. Angers er dømt til nedrykning, men spiller bravt videre.

Marseille (nr 3) tabte 2-1 i Lens i seneste rundes sølvdyst. Nu er der to point op til Lens (og otte op til PSG).

Fæl skuffelse for Marseille der havde spillet godt og vundet tre kampe i træk, men i nordfranske Lens kom det sydfranske hold altså til kort. Nederlaget var ret uheldigt, men spillet var slet ikke så flydende som man normalt ser det fra Marseilles side.

Det skal dog med at Marseille fik to tidlige skader; midterforsvarer Gigot og angriber/topscorer Sanchez måtte udgå. Skaderne er dog ikke så alvorlige som først antaget, men de er tvivlsomme til Angers-kampen.

Stadig ukampdygtige er venstre-kreatør Harit og kreatør-afløser Ounahi, men træner Tudor har rigeligt med muligheder i kreativsektoren, fx erfarne Payet der blev skiftet ind og scorede mod Lens. Payet risikerer dog at gå glip af Angers-opgøret. Han uddelte en lussing til en Lens-trænerassistent, og det koster ham med al sandsynlighed diverse kampdages karantæne; spørgsmålet er bare om suspensionen når at træde i kraft før næste runde.

Angers (nr 20) tabte 1-2 hjemme mod Monaco i seneste runde. Fortjent nederlag, men angevinerindsatsen var såmænd nogenlunde. Vældigt god, faktisk, fra offensivmand Abdelli og midtbanemand Bentaleb. Angers ER rykket ned (blev et matematisk faktum i forrige runde), men kampgejsten er nydelig.

Ikke desto mindre var det fjerde nederlag i træk, inkl 4-2-tabet i Rennes i seneste udekamp.

Fortsat tvivl om venstreback Ghoulam og højrefløj/-wingback El Melali. Stadig ude: midtbanemand/kantspiller Capelle og offensivafløser Salama.

Bøyes bud: Begge hold scorer til odds 2,05 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af bet365.

spx logo

Få altid de seneste eksperttips her!

Tips fra Ligue 1

Skriv et svar