18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 33. runde i Ligue 1 d. 10. – 12. maj 2024

Det snerper til i Frankrig med to runder igen (plus to udsatte kampe på onsdag). Særlig motivation hos fem nedrykningstruede klubber og otte Europa-jægere. Bemærk desuden to lokalderbies: Clermont-Lyon og Strasbourg-Metz. Tjek denne optakt med analyser og spilforslag til rundens ni kampe der spilles fredag (to) og søndag.

(Foto: Sipa US / Alamy Live News)


Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 2,38 units. Samlet for 32 optakter: 283 tip, balance -4,67, tilbagebetaling 98,4% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 29 franske tip, indsats 135 units, balance +35,89, tilbagebetaling 126,6%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 44 tip. Balance -6,75.

Brest – Reims X (1-1)

Fredag d. 10. maj. Kl. 21:00

Brest kæmper for medalje og CL-billet, men har haft en del gummibens-problemer på det seneste og har tvivl om vigtige folk. Reims har kun æren at spille for, og det har ikke været nok i seneste runder, men et akut trænerskifte kan evt sætte fut i Champagne-drengene.

Brest (3) spillede 0-0 hjemme mod Nantes i seneste rundes Bretagne-derby. Målfattig affære mod et femmandsforsvar. En skuffelse efter Brest flotte (og heldige) 4-5-sejr hos Rennes, en anden lokalrival. Men det skal med at Brest i første halvleg mod Nantes mistede to vigtige spillere.

Midtbanemand Lees-Melou og offensivmand Del Castillo udgik og er tvivlsomme nu (manglede stadig ved onsdagens træning). Derimod er træner Roy (og højrebacj-afløser Le Cardinal) klar efter karantæne.

Brest skal vinde for at bevare håbet om at indhente Monaco – samt for at holde Lille bag sig.

Reims (10) stod over i seneste weekend; hjemmekampen mod Marseille spilles i stedet på onsdag.

Dvs friske ben til champagnedrengene der ikke har spillet siden 28. april. Friske ben, men spørgsmålet er om pausen har hjulpet Reims der har tabt tre i træk, senest 4-1 hos agterlanterne Clermont, og er uden sejr i seneste fem opgør.

Europa-billetter er ude af syne, og nedrykning umulig. Noget tyder på at trænertalent Still (i søgelyset hos diverse større klubber, inkl i England) manglede evnen til at motivere sine (ellers dygtige) spillere her hvor sæsonen lakker mod enden, så Reims har taget konsekvensen og brugt kamppausen til at udskifte Still med assistent Diawara.

Venstreback De Smet har karantæne. Den danske venstrefløj/angriber Daramy der har misset de seneste fem runder (og savnes), mangler stadig. Det samme gør sandsynligvis midterforsvarsafløser Okumo og midtbane-afløser Atangana, men højreback-afløser Busi er tilbage efter skadespause.

Bøyes bud: X til odds 4,00 – SPIL HER >>*

Nice – Le Havre X (1-1)

Fredag d. 10. maj. Kl. 21:00

Nice kæmper for en Europa-billet, Le Havre mod nedrykning. Riviera-drengene er naturlige favoritter, men de velorganiserede normannere viser glimrende form og har vigtige folk tilbage fra karantæne.

Nice (5) stod over i seneste weekend; hjemmekampen mod PSG skal i stedet spilles på onsdag.

Riviera-drengene viste ellers nydelig form (efter en dårlig periode) med 2-2-0 i fire runder, inkl 3-0 hjemme mod Lorient, 2-2 i Marseille og 1-3-sejr i Strasbourg. Skal dog med at Nice var 11 mod 10 i de sidste 45 minutter mod lokalrival Marseille.

Højreback Lotomba sad på bænken mod Strasbourg efter skadestvivl, men skulle være helt klar nu hvor kun venstrefløj-afløser Diop fortsat er ukampdygtig.
 
Le Havre (15) vandt 3-1 over Strasbourg i seneste runde og fulgte dermed på fin vis op på forrige rundes 3-3 i Paris (hvor PSG dog stillede med en del reserver).

To mål af midtbanetekniker Kechta mod Strasbourg. Godt spil af normannerne og fortjent gevinst (Le Havres første i syv runder), og nu er der tre point ned til playoff-pladsen, seks point ned til direkte nedrykning.

Klar efter karantæne: højreback/højre midterforsvarer (og anfører) Sangante og højre wingback/højrekant Nego. Fortsat skadestvivl angriber Bayo der missede Strasbourg (men det rutinerede alternativ Ayew scorede).

Bøyes bud: X til odds 4,30 – SPIL HER >>*

Clermont – Lyon 2 (1-3)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Derby i Auvergne-Rhône-Alpes. Lyon tabte til lillebror Clermont i oktober, men er langt bedre kørende nu og bør få revanche. Kæmper desuden for en Europa-billet. Agterlanterne Clermont er tvunget til at gå efter sejren, og det koster nok.

Agterlanterne Clermont (nr 18) tabte 4-1 hos ligatoer Monaco i seneste runde og kom dermed ned på jorden igen efter 4-1-hjemmesejren over Reims (den første sejr i fem runder).

Clermont har stadig en chance, men med to runder tilbage, er der fire point op til playoff-pladsen mens direkte redning ikke længere kan nås.

Fløjspiller Rashani, der scorede to mål mod Reims, er klar efter karantæne. Fortsat skadestvivl om fløjkollega Allevinah og defmidtbanemand Gonalons, ude de seneste runder, mens højreback Konaté (ude siden midtmarts) nok er ude til sæsonslut.

Lyon (8) vandt 3-4 hos Lille i seneste runde og leverede dermed endnu en flot forårskamp. Les Gones er 10-1-2 siden januar og vandt i forrige runde fortjent 3-2 over ligatoer Monaco.

Sejren hos hjemmestærke Lille var også fortjent – selv om der stod 2-0 indtil 65., 2-1 indtil 82., 3-2 indtil 88. og 3-3 indtil 92. Flotte comebacks og effektive indskiftninger (fx angriber Baldé der kom ind i stedet for en svag Nuamah). Plus endnu en god kamp i front af topscorer Lacazette.

Men skidt af defensiven. Målmand Lopes, midterforsvarerne O’Brien og Car, defmidtbanens Matic og Caqueret. Plus venstreback Tagliafico der blev flået ud i pausen efter en skidt første halvleg; ind kom universalmand Maitland-Niles og gjorde det godt, også offensivt: to mål-involveringer.

Bøyes bud: Lyon -1 asian handicap til odds 1,97 – SPIL HER >>*

Marseille – Lorient 1 (3-1)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Marseille kan stadig nå en Europa-plads, men har paradoksalt nok samtidig en EL-semifinale i benene. Storklubben bør stadig kunne slå bundholdet Lorient, men bretonerne bør give alt hvad de har; de SKAL gå efter sejren hvis de vil undgå nedrykning.

Marseille (8) stod over i seneste weekend; udekampen mod Reims skal spilles på onsdag.

Dette pga Europa League-semifinalen mod Atalanta. Marseille spillede 1-1 mod italienerne sidste torsdag og spiller returkamp i Bergamo denne torsdag, dvs tre dage før Lorient-opgøret.

Inkl den uafgjorte kamp mod Atalanta er Marseille ubesejret i seneste fem opgør. Inkl 2-1 (dog heldigt) hjemme mod Lens i seneste L1-kamp.

Højrefløj Sarr og midterforsvarer Mbemba, der er gået glip af seneste L1-runder, var tilbage sidste torsdag mod Atalanta. Samme var venstreback Merlin, som indskifter. Midterforsvarer Balerdi mangler mod Lorient pga karantæne, men midterforsvars-afløser Meité er, efter en måneds skadespause, tilbage i kamptruppen denne torsdag. Bemærk at defmidtbanefolk Onana og Gueye (sidstnævnte i glimrende form) har friske ben mod Lorient; de er ikke EL-spilleberettigede.

Lorient (17) tabte 2-0 i Lens i seneste runde; bretonernes sjette L1-nederlag i træk, samt ottende runde i streg uden sejr.

Endnu en dårlig indsats og et fortjent nederlag. Lorient udligning til 1-1 blev annulleret for et tyndt frispark, men et point ville have været stik imod spil og chancer.

Bretonerne er næstsidst og ligger til direkte nedrykning; med tre point op til en playoff-plads, seks op til direkte redning.

Fortsat skadesvivl om offensivmand Kari, der missede Lens, og forsvarsafløser F. Mendy.

Bøyes bud: Over 3 mål (asian) til odds 1,87 – SPIL HER >>*

Montpellier – Monaco 2 (0-2)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Syddyst (ikke derby; 350 km mellem byerne) mellem to mandskaber der begge vandt i seneste runde, men ligatoer Monaco der kan sikre sølvet med sejr, bør tage gevinsten mod et mandefaldsramt hjemmehold. Monaco også med fravær, men bredere trup.

Montpellier (12) vandt 1-2 i Toulouse i seneste runde. Vanvittig kamp med gudesmukt flugtermål af kreatør Savanier der siden på idiotisk vis (klassisk Savanier) blev udvist for en hævnakt (med bolden langt væk), hvorefter hans hold ikke desto mindre – 10 mod 11 – formåede at score sejrsmålet. Efter en fremragende dribletur af defmidtbanemand Ferri der ellers ikke just er kendt for sin teknik og gennembrudsevne.

Bizart. Flot. Og heldigt. For ret beset var Montpellier underlegen mod et stærkt spillende Toulouse-mandskab der havde chancerne til at vinde klart, men blev forhindret af Montpelliers stærkt stående reserve-målmand Bertaud.

I seneste ni runder har Montpellier kun tabt til ligaetter PSG. Inkl seneste hjemmekamps 1-1 mod Nantes. Men den sydfranske klub er godt nok mandefaldsramt efterhånden…

Savanier er nyt fravær, og han slutter sig i skammekrogen til fløjspiller Nordin (stærk forår) og venstreback Mincarelli der var i karantæne mod Toulouse og stadig har en kampdag der skal afsones.

Dertil kommer skadestvivl om førstemålmand Lecomte (der dog har en stærk afløser i Bertaud) og fløjspiller Coulibaly der begge missede Toulouse.

Monaco (2) vandt 4-1 over agterlanterne Clermont i seneste rundes hjemmekamp og rejste sig dermed efter 3-2-nederlaget i Lyon (det første tab i ni runder).

Nu har monegaskerne fire point til Brest, dvs at sejr mod Montpellier vil sikre sølvet. Uafgjort (evt endda nederlag) er nok hvis Brest snubler mod Reims fredag.

Nyt fravær i kreatør Minamino; karantæne. Kollega Golovin, der blev skadet 21. april, går glip af resten af sæsonen. Det ligner derfor en start til den talentfulde offensiv-afløser Ben Seghir, tilbage i truppen efter tre kampdages karantæne. Fortsat skadestvivl om venstreback Jakobs der er gået glip af seneste fire runder, mens midtbanemand Zakaria, der missede Clermont, også mangler nu (ude resten af sæsonen).

Bøyes bud: Monaco vinder til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Spil dig til 1.000kr. freebet nu!
18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Nantes – Lille X (1-1)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Nantes kan sikre sig mod nedrykning med uafgjort, og jeg forventer en defensiv indstilling fra bretonerne. Lille fik en ellers fin periode bremset af et målrigt nederlag mod Lyon og har stadig tvivl om anfører André.

Nantes (14) spillede 0-0 hos lokalrival Brest i seneste runde, anden udebane-uafgjorte i træk inkl 1-1 i Montpellier. To jævnbyrdige kampe. Det skal dog med at ligatreer Brest pga skader mistede to vigtige spillere i første halvleg.

Uanset: Nantes er nu sikret mod direkte nedrykning (stadig en lille risiko for nedrykningsplayoff). Dvs succes for træner Kombouaré der tog over i marts og nu har snuppet hæderlige otte point i seks kampe (inkl tab mod stærke Lyon og Rennes).

Nantes stillede forsigtigt mod Brest; femmandsforsvar. Spændende at se om Kombouaré løsner op mod Lille. Men næppe.

Tvivl om defmidtbanemand kollega Augusto, ude de seneste to runder. Ukampdygtig er stadig venstrefløj Simon, ude siden slutmarts, og angrebsindskifter Ganago.

Lille (4) tabte 3-4 til Lyon i seneste rundes hjemmekamp. Første nederlag på eget græs siden september, dvs i 18 kampe (inkl pokal og Conference League). Formen var ellers glimrende med 5-2-1 i seneste otte runder (inkl et uheldigt 1-0-tab hos ligatoer Monaco). Inkl den fortjente 1-2-sejr i Metz i seneste udekamp.

Men det var et ganske fortjent nederlag; Lyon spillede bedst. Lille var foran 2-0 – samt 3-2 indtil 88. – men to mål af forsvarer Diakité var ikke nok i længden. Skidt spil af Les Dogues-defensiven, og offensiven var ikke meget bedre.

Defmidtbanemand og anfører André er gået glip af seneste to runder og er stadig tvivlsom.

Bøyes bud: X til odds 3,55 – SPIL HER >>*

PSG – Toulouse X (1-1)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Pariserne er allerede mestre og giver næppe 100% efter midtugens CL-skuffelse. Toulouse har også kun æren at spille for, men formen er glimrende, og Paris motiverer nok.

PSG (1) stod over i seneste weekend; udekampen mod Nice skal spilles på onsdag.

Dette for at give pariserne luft til at fokusere på CL-semifinalen mod Dortmund. Men det hjalp ikke; PSG blev elimineret af tyskerne via to 0-1-nederlag. Det første, i Dortmund, rimeligt nok. Det andet, i Paris denne tirsdag, stærkt uheldigt. Mbappé & Co havde chancer til 3-4 mål.

Spørgsmålet er nu om pariserne (L1-ubesejret siden september) kan motivere sig mod Toulouse. Mesterskabet er nemlig allerede i hus. Det skete med (en reservepræget) 3-3 hjemme mod Le Havre 27. april – tre tre dage efter at PSG havde tævet formstærke Lyon med 4-1.

Skadestvivl om midterforsvarer/venstreback Hernandez der missede tirsdagens opgør mod Dortmund. Men flere idealstartere kan meget vel se til fra bænken mod Toulouse. Det er sæsonens sidste hjemmekamp, dvs nok Mbappés sidste kamp på Parc des Princes, men træner Enrique tænker nok mere på at give spilletid til marginalspillere end på at give sin stjerneangriber en værdig afsked.

Toulouse (10) tabte 1-2 til Montpellier i seneste rundes hjemmekamp og led dermed det første nederlag i seks runder, inkl 1-2-sejren i Lorient i seneste udekamp.

Surt. Men det skal med at tabet mod Montpellier var hamrende uheldigt. Toulouse spillede godt og var klart bedst, men brændte igen og igen mod en stærk Montpellier-keeper. Og i den anden ende scorede Montpellier et fabelagtigt flugtermål og siden – 10 mod 11 efter rødt kort til drømme-målscorer Savanier – et aparte kontramål efter en dribletur af en defmidtbanemand der ellers ikke kan drible…

Toulouse spillede ellers virkelig godt i en 4-3-3-formation hvor den danske højreback Desler, tilbage i startopstillingen efter nogle kampe udenfor, var blandt de bedste. Desværre blev landsmand Nicolaisen udvist kort efter Montpelliers sejrsmål, og den hovedstødsstærke venstre-midterforsvarer har karantæne nu.

Fortsat skadestvivl om stadig tvivl om angrebsindskifter Magri og wingback-afløser Mawissa.

Bøyes bud: Toulouse +1 asian handicap til odds 2,40 – SPIL HER >>*

Rennes – Lens X (2-2)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Subtopkamp mellem to Europa-jagtende klubber der begge vandt i seneste runde efter uheldigt tab i forrige. Rennes SKAL vinde, men Lens er ikke et hold der bare pakker sig. Det tegner underholdende.

Rennes (9) vandt 2-3 i Metz via et sejrsmål i 93. minut efter at have været bagud 1-0 og 2-1. Fuldt fortjent gevinst (spillemæssig overlegenhed), men lidt heldigt forløb. Dvs skarp kontrast til forrige rundes uheldige 4-5-tab hjemme mod lokalrival Brest.

Mens defensiven har set skidt ud på det seneste, har offensiven gjort det flot. Men nu må Rennes undvære sin bedste angriber, tekniske Terrier, der har karantæne sammen med den fysisk stærke defmidtbanemand Matusiwa.

Lens (6) vandt 2-0 over Lorient i seneste rundes hjemmekamp og rejste sig dermed efter det uheldige 2-1-tab i Marseille i seneste udekamp.

Bevares, Lorient er et formsvagt udehold (og dommeren fløjtede for et lille frispark da Lorient troede de havde udlignet), men Lens spillede godt og vandt fortjent. I en ambitiøs formation med fire deciderede offensivfolk plus to meget offensive wingbacks.

Nu må Lens dog sandsynligvis undvære forsvarsstyrmand Danso der blev skadet mod Lorient (afløser Haidara kom ind og gjorde det glimrende, men han er ustabil). Desuden fortsat tvivl om defmidtbanemand El Aynaoui der blev skadet mod Marseille. Mod Lorient gjorde kreatør Costa det dog fortrinligt på den bageste midtbane.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,77 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Metz X (2-2)

Søndag d. 12. maj. Kl. 21:00

Derby de l’Est. Metz er nedrykningstruet, men et lokalderby bør også kunne motivere det lave midterhold Strasbourg.

Strasbourg (13) tabte 3-1 i Le Havre i seneste runde. Tredje nederlag i træk (efter en ellers god periode), inkl 1-3 mod Nice i seneste hjemmekamp, men hvor tabet mod Nice var uheldigt (spillet var også godt i 1-0-tabet hos Lille), spillede alsacianerne skidt mod Le Havre. Virkede umotiverede indtil en opblussen til sidst.

Næppe noget der huer træner Vieira der nok har råbt en del ad sine drenge efter kampen. Til alt held bør denne kamp motivere selv sommerferie-lystne alsacianere. Det er nemlig sæsonens sidste hjemmekamp, OG det er mod lokalrival Metz. Den klassiske dyst mellem Alsace og nabodistriktet Lorraine.

Offensivmand Diarra er tilbage efter karantæne. Ukampdygtig er fortsat angrebsindskifter Mothiba og nok også fløjafløser Angelo.

Metz (16) tabte 2-3 til Rennes i seneste rundes hjemmekamp. Messinerne gjorde hvad de har været dygtige til i store dele af sæsonen; scorede ud af ingenting. Men de gjorde også hvad de har været særdeles dygtige til; blev spillet ud af banen i perioder, og defensiven kunne ikke stå imod de overlegne bretonere der scorede sejrsmålet i 93.

Eneste lyspunkt: Angriber Mikautadze, der blev udvist i 95. for noget der allerhøjst var til gult, har fået det røde kort annulleret, og han kan altså være med her. Supervigtigt, for den messinske topscorer er suverænt holdets bedste spiller. Hurtig og giftig.

Metz vandt (heldigt) seneste udekamp, i Le Havre, og håber at gentage det i dette lokalderby. Messinerne indtager tredjesidstepladsen, dvs den plads der giver playoff-kampe mod en L2-klub. Der er tre point op til direkte redning, tre ned til direkte nedrykning. Hvis Lorient som ventet taber i Marseille (spilles samtidig med Strasbourg-opgøret) er uafgjort altså nok til at sikre Metz mod direkte nedrykning.

Tvivl om venstreback Udol der missede Rennes.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar