18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 32. runde i Ligue 1 d. 3. – 6. maj 2024

Vi nøjes med syv kampe (i stedet for de normale ni) i denne runde hvor Europa-deltagerne PSG og Marseille spares. Men de syv kampe (bemærk: fredag, lørdag og mandag) indebærer en række spændende spilobjekter, inkl Olympique-derbyet mellem Lille og Lyon og Bretagne-derbyet Brest-Nantes. Så tjek denne optakt med analyser af og spilforslag til alle syv kampe.

Alamy


Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et underskud på 2,85 units. Samlet for 31 optakter: 276 tip, balance -7,05, tilbagebetaling 97,5% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 29 franske tip, indsats 135 units, balance +35,89, tilbagebetaling 126,6%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 44 tip. Balance -6,75.

Toulouse – Montpellier 2 (1-2)

Fredag d. 3. maj. Kl. 19:00

Syd-derby mellem to pænt formstærke mandskaber. Toulouse vandt i seneste runde, men er uden sejr i seneste tre hjemmekampe og kan stadig være markant svækket på højrekanten. Montpellier er 3-1-0 i seneste fire udekampe.

Toulouse (10) vandt 1-2 i Lorient i seneste runde. Fortjent gevinst om end affæren var ret tæt, og dermed er Toulouse 2-3-0 i seneste fem kampe – inkl 2-2 mod storklubben Marseille i seneste hjemmekamp.

Fortsat tvivl om fløjspiller Gboho der missede Lorient efter at have leveret et flot forår (men reserven Cissoko, der i stedet fik en plads i truppen, scorede som indskifter). Også stadig tvivl om angrebsindskifter Magri og højreback/-wingback Kamanzi der missede Lorient, samt om wingback-afløser Mawissa, ude de seneste to kampe. I stedet startede en tredje ungersvend, Keben, som højre wingback – mens danske Desler, efterårets faste starter på højre back, var indskifter. Danskeren er solid defensivt, men har primært løbearbejde at byde ind med offensivt, så når Toulouse – som i seneste runder – spiller med wingbacks, tyr træner Martinez gerne til de yngre kræfter.

Men det kan godt være at Martinez nu går tilbage til tomands-midterforsvar (og backs), for det gjorde han i pausen mod Lorient hvor højre wingback Suazo blev udskiftet til fordel for offensiv-midtbanemand Schmidt der gjorde det flot og førte Toulouse fra at være bagud 1-0 til 1-2-sejr.

Montpellier (12) spillede 1-1 mod Nantes i seneste rundes hjemmekamp. Begge mål scoret inden for de første syv minutter; derefter var begge offensiver stadig i hopla, men ind ville bolden ikke. God første halvleg af Montpellier, mens det kneb mere i anden. Især efter to røde kort til sidst.

I seneste otte runder har Montpellier kun tabt til ligaetter PSG. Inkl 1-2-sejren i Reims i seneste udekamp.

Tvivl om fløjspiller Coulibaly der missede Nantes. Her var pladskonkurrent Tamari god, men mod Toulouse kunne det være godt med begge, for kollega Nordin er nyt fravær sammen med venstreback Mincarelli. Montpellier har dog fx erfarne Khazri til en fløj og ditto Syllat til venstre back.

Bøyes bud: Montpellier +0,25 asian handicap til odds 1,98 – SPIL HER >>*

Lens – Lorient 1 (2-0)

Fredag d. 3. maj. Kl. 21:00

Lens har lidt mange nederlag på det seneste, men vandt seneste hjemmekamp med en dominerende indsats og bør også kunne slå formsvage og mandefaldsramte Lorient.

Lens (6) tabte 2-1 i Marseille i seneste runde og fortsatte dermed den deroute der i seneste seks runder (dårligt spil i flere af kampene) har givet fire nederlag og kun uafgjort og sejr mod bundholdene Le Havre og Clermont.

Men det skal med at Lens trods en spinkel 1-0-sejr var vældigt dominerende mod Clermont i seneste hjemmekamp, og at nederlaget i Marseille var uheldigt. Lens havde flest afslutninger, inkl en række klare chancer. Desværre førte en stor forsvarsfejl kort før tid til Marseilles sejrsmål.

Midterforsvarer Gradit er tilbage efter karantæne og kan erstatte afløser Haidara der kostede et mål mod Marseille. Fortsat skadestvivl om defmidtbane-afløser Samed, og nu også tvivl om kollega El Aynaoui der blev skadet mod Marseille og nok må stå over nu. Talentfulde Diouf (to starter i april) kan dog tage pladsen.

Lorient (17) tabte 1-2 til Toulouse i seneste rundes hjemmekamp. Ret tæt affære, men skulle der findes en vinder, var det fair nok at udeholdet trak det længste strå. Tilspillede sig flere klare chancer end Lorient.

Det var bretonernes femte nederlag i træk, inkl 3-0-lussingen i Nice i seneste udekamp og 1-4 mod PSG i midtugen før Toulouse-kampen.

Bretonerne er næstsidst og ligger til direkte nedrykning; med to point op til en playoff-plads, tre op til direkte redning.

Tvivl om venstre wingback B. Mendy, højre wingback Katseris og angriber (holdets forårstopscorer) Bamba der alle pådrog sig skader mod Toulouse. Fortsat skadesvivl om offensivmand Kari der blev skadet mod PSG, og angrebsindskifter Dieng.

Bøyes bud: Lens -1,25 asian handicap til odds 1,83 – SPIL HER >>*

Le Havre – Strasbourg 2 (1-2)

Lørdag d. 4. maj. Kl. 15:00

Le Havre var ultratæt på at slå PSG, men pariserne stillede reservepræget, og normannerne er uden sejr  seneste seks runder. Strasbourg har tabt to i træk efter en stærk periode, men spillede nydeligt i begge nederlag (mod stærke modstandere. Nedrykningstruede Le Havre har mest at spille for, men Patrick Vieira lader næppe sit Strasbourg-hold gå på tidlig sommerferie.

I seneste runde udnyttede Le Havre (15) på næsten perfekt vis at ligaetter PSG (CL-fokus) stillede med en del reserver i Paris. Men kun næsten perfekt. Der stod 1-3 til Le Havre indtil 78. og 2-3 indtil 95., men det endte 3-3.

Normannerne ærgrer sig, og de indtager stadig tredjesidstepladsen der medfører playoff-kampe mod en L2-klub. Eet point efter oprykkerkollega Metz der i forrige runde (ret heldigt) vandt 0-1 i Le Havre, men så tabte seneste runde.

Le Havre er uden sejr i seneste seks runder (fire nederlag) og har kun en enkelt sejr i seneste 14. Velorganiseret mandskab, men ofte kniber det med effektiviteten.

Nye fravær i højreback/højre midterforsvarer (og anfører) Sangante og højre wingback/højrekant Nego. Skadestvivl om venstreback Operi, angriber Bayo og målmand Desmas.

Strasbourg (13) tabte 1-3 til Nice i seneste rundes hjemmekamp. Ret så uheldigt, for alsacianerne spillede nydeligt og havde flere afslutninger end den sydfranske klub. Flot kamp af fløjspiller Bakwa, bl.a. Til gengæld ret dårligt af målmand Bellaarouch og venstre wingback Delaine.

Det var andet nederlag i træk, inkl 1-0 hos formstærke Lille (også dér spillede Strasbourg ok), for alsacianerne der ellers var 3-1-0 i fire runder op til Lille-kampen.

Nyt fravær i offensivmand Diarra; karantæne. Ukampdygtig er fortsat angrebsindskifter Mothiba og nok også fløjafløser Angelo.

Bøyes bud: Strasbourg +0 asian handicap til odds 2,25 – SPIL HER >>*

Monaco – Clermont 1 (4-1)

Lørdag d. 4. maj. Kl. 17:00

Clermont kæmper mod nedrykning, men er fraværsramt, og den går næppe mod Monaco der kan sikre sølvet med sejr her.

Monaco (2) tabte 3-2 i Lyon i seneste rundes storklubsbrag. Tæt og spændende affære, men ikke ufortjent at Les Gones snuppede en sen sejr mod monegaskerne der ellers viste formstyrke med fire sejre i træk (inkl – dog ret heldigt – 1-0 over Lille i seneste hjemmekamp) og otte runder i streg uden tab.

Nederlaget til trods ligger Monaco lunt mhp sølv med fem point ned til Brest. Sejr over Clermont kan cementere.

Midterforsvarer Singu er tilbage i truppen efter to kampdages karantæne, mens offensiv-afløser Ben Seghir fortsat er at finde i skammekrogen. Kreatør Golovin, der blev skadet til træning 21. april, går glip af resten af sæsonen. Tvivl om venstreback Jakobs der er gået glip af seneste tre runder.

Agterlanterne Clermont (nr 18) vandt 4-1 over Reims i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent sejr selv om den var større end den lille Central Massif-klub egentlig havde chancer til. Reims så rødt i 78., men da stod der allerede 2-1 til Clermont.

Det var Clermonts første sejr i seneste fem runder (inkl det fortjente 1-0-tab i Lens i seneste udekamp), og det giver lidt håb om at løbet endnu ikke er kørt for agterlanternen. Der er seks point op til en playoff-plads.

Desværre må Clermont nu undvære fløjspiller Rashani der scorede to mål mod Reims: karantæne. Fortsat skadestvivl om fløjkollega Allevinah der missede Reims og defmidtbanemand Gonalons (ude siden midtmarts), mens højreback Konaté (ude siden midtmarts) nok er ude til sæsonslut.

Bøyes bud: Monaco -1,5 asian handicap til odds 1,85 – SPIL HER >>*

Spil dig til 1.000kr. freebet nu!
18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Metz – Rennes 2 (1-2)

Lørdag d. 4. maj. Kl. 19:00

Rennes får svært ved at nå en Europa-billet, men er nok opsat på at rejse sig efter det vanvittige (og uheldige) 4-5-tab mod lokalrival Brest. Metz kæmper mod nedrykning, men det kniber spillemæssigt; messinerne synes afhængige af held og angriber Mikautadze.

Metz (16) tabte 1-2 til Lille i seneste rundes hjemmekamp. Fortjent nederlag mod en stærk modstander. Metz kom foran – stik mod spil og chancer – på et heldigt straffespark, men kunne ikke holde fast.

Messinerne indtager dog stadig fjerdesidstepladsen, nu eet point foran oprykkerkollega Le Havre – som Metz (heldigt) vandt 0-1 hos i forrige runde. Og angriber Mikautadze der scorede på straffe mod Lille, har nu nettet i seneste fire runder: seks mål.

Tvivl om midterforsvarer Hérelle der missede Lille.

Rennes (9) tabte 4-5 til lokalrival Brest i seneste rundes hjemmekamp. Vanvids-cifre og vanvids-forløb. Rennes foran 2-0 efter de første ni minutter, bagud 2-4 efter 66. 4-4 indtil 96. minut hvor Brest snuppede sejren. En heldig sejr, for ret beset havde Rennes flest klare chancer. Men skidt indsats af forsvaret (undtagen Theate der var god) og den erfarne keeper Mandanda.

Positivt: At Rennes-offensiven scorede fire mål og dermed fik fulgt op på forrige rundes 0-3-sejr i Nantes.

Venstreback Truffert var tilbage i truppen mod Brest efter to kampes skadespause, men blev startsparet (indskiftet efter en time). I stedet fik Belocian chancen, men han greb den ikke. Truffert nok med fra start nu.

Bøyes bud: Rennes vinder til odds 1,96 – SPIL HER >>*

Brest – Nantes X (2-2)

Lørdag d. 4. maj. Kl. 21:00

Bretagne-derby. Ellers så solide Brest ser ud til have åbnet for sluserne; masser af mål imod – men også med mange mål af Brest selv. Nedrykningstruede Nantes vil nok være tilfreds med et point, men kan kontratrue. Stærk offensivindsats i seneste runde.

Brest (3) vandt 4-5 i Rennes i seneste runde. En rutsjebane af en kamp med Rennes foran 2-0 efter ni minutter, 2-4 til Brest i 66. minut, 4-4 i 79. og så Brest-sejrsmål i 96. Ved midterforsvarer Brassier der vendte tilbage efter skadespause.

Rent vanvid og ret heldigt, for Brest havde færre klare chancer end Rennes. Men velkomment efter to nederlag i træk (i en ellers flot sæson): 4-3 i Lyon og 0-2 hjemme mod Monaco. Dette efter at have slået bundholdet Metz 4-3.

Brest har generelt haft en solid defensiv, så 13 mål imod i seneste fire runder er bemærkelsesværdigt. Men det lever holdet nok med efter selv at have nettet fem gange mod en bretonsk lokalrival. Og nu møder Brest så en anden af slagsen.

Her må Brest undvære træner Roy og højreback-afløser Le Cardinal; begge har karantæne. Desuden tvivl om midtbanefolk Lees-Melou og Camara der begge pådrog sig skader mod Rennes. Vigtige fravær, i givet fald, for Lees-Melou er nok sæsonens bedste Brest-spiller, og Camara var banens bedste mod Rennes.

Nantes (14) spillede 1-1 i Montpellier i seneste runde. Ret skidt første halvleg (bortset fra det mål Abline i 7. minut udlignede hjemmeholdets tredjeminuts-føring med), men i anden halvleg var bretonerne bedst, både før og efter to røde kort til Montpellier i overtiden.

Klare fremskridt i forhold til forrige rundes elendige 0-3 hjemme mod lokalrival Nantes. En offday der kom efter tre glimrende kampe i træk (heraf to sejre) efter Kombouaré overtog trænerpinden i marts.

Især offensiven gjorde det godt mod Montpellier (men stødte ind i en stærk målmand i Lecomte); dvs angriberne Abline og Mohamed samt kreatør Mollet. Så godt at det er svært at forstå hvorfor den erfarne træner Kombouaré i 75. minut udskiftede Mohamed (banens bedste) med forsvarer Cömert. I en fase hvor Nantes var klart bedst…

Tvivl om midtbanemand Chirivella der blev skadet mod Nantes, og om kollega Augusto der missede kampen. Ukampdygtig er stadig venstrefløj Simon, ude siden slutmarts.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 2,04 – SPIL HER >>*

Lille – Lyon X (2-2)

Søndag d. 6. maj. Kl. 21:00

Oympique-derby. Begge hold har brug for sejr i fighten om Europa-billetter, og det tegner underholdende i dette møde mellem to gode offensiver.

Lille (4) vandt 1-2 hos bundholdet Metz i seneste weekend. Fortjent gevinst selv om Les Dogues var trætte efter midtugens uheldige 1-0-nederlag i Monaco.

Dermed er Lille 5-2-1 i seneste otte runder; formen er glimrende trods sideløbende eliminering i Europa League hvor Aston Villa var en my bedre (straffesparkskonkurrence 18. april). Programmet har været hårdt, men truppen er pænt bred – illustreret af at der er tre virkelig gode spillere til kreatørpladsen: Cabella, Gomes og islandske Haraldsson (ex-FCK). Yazici kan også udfylde rollen.

Defmidtbanemand og anfører André manglede mod Metz og er tvivlsom nu.

Lyon (8) vandt 3-2 over Monaco i seneste runde. Stærk gevinst mod en formstærk modstander (og storklubskollega). Tæt affære, men synderligt ufortjent var det ikke at Les Gones snuppede sejren via et mål i 84.

God reaktion på forrige rundes 4-1-tab i Paris, og Lyon er nu 9-1-2 siden januar.

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,76 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar