18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening

Jens Bøye: Tips til 29. runde i Ligue 1 d. 12. – 14. april 2024

Kun seks kampe i denne omgang i Frankrig: PSG, Marseille og Lille har fået ligafri, så de kan fokusere på deres kvartfinaler i CL, EL og Conference League. Men der er saftig værdi i flere af de seks kampe, inkl fredagens Metz-Lens. Tjek alle kampanalyser med dertilhørende spilforslag i denne optakt.

(Foto: DPPI Media / Alamy Live News)


Disclaimer: Optaktens spilforslag, ”Bøyes bud”, er skud fra hoften. Hvis overbevist om værdien, smider jeg også bettet som eksperttip. Men statistik fører vi skam over Bøyes bud: 23/24: Seneste optakt gav et overskud på 3,07 units. Samlet for 28 optakter: 252 tip, balance -1,42, tilbagebetaling 99,4% (flatbetting). Bemærk: I denne sæson hentes alle optaktsodds fra sponsoren Expekt. Deciderede eksperttip (unitbetting) i 23/24: 28 franske tip, indsats 130 units, balance +40,89, tilbagebetaling 131,5%. Hold også øje med Dagens Spil (flatbetting) som jeg typisk leverer fre-man; ofte med franske kampe. L1 i DS i 23/24: 40 tip. Balance -6,77.

Metz – Lens 2 (1-2)

Fredag d. 12. april. Kl. 21:00

Netmaskerne blafrer for tiden for nedrykningstruede Metz – især i eget net, men Mikautadze & Co er også selv giftige. Lens har derimod, trods en stærk offensiv, haft problemer med at score i seneste kampe (har til gengæld indkasseret en del), men bør kunne gøre det mod det svagt messiner-forsvar.

Metz (17) tabte 4-3 hos ligatoer Brest i seneste runde. De tætte cifre lyver; messinerne blev udspillet i det meste af opgøret og var bagud 4-1 indtil 74. Den kvikke angriber Mikautadze scorede så to mål (det ene en stor foræring af bretonerforsvaret), men det forblev kosmetisk.

Det var tredje fortjente nederlag i træk til Metz, inkl 2-5 mod Monaco i seneste hjemmekamp. Boldene suser målmand Oukidja om ørerne…

Håbet er dog ikke ude endnu; Metz (der tog to sejre i startmarts) har tre point op til en playoff-plads (hvilket vil sige to kampe mod en L2-klub om næste sæsons L-billet).

Fortsat skadestvivl om midterforsvarer Hérelle der missede Brest og nok også går glip af Lens.

Lens (6) spillede 1-1 mod Le Havre i seneste rundes hjemmekamp. Tredje skuffende resultat i træk, inkl 1-3-tabet hjemme mod Nice (tre forsvars-foræringer) og det fortjente 2-1-nederlag hos lokalrival Lille i seneste udekamp.

Ganske som i Lille-kampen kneb det med Lens-spillet mod Le Havre der ellers generelt er et ret dårligt udehold og desuden viste dårlig form. Alligevel kunne ellers hjemmestærke Lens ikke sætte sig igennem (trods et smukt (lidt heldigt) lang-lobmål af Frankowski fra venstre wingback). Det skal med at Le Havres udligning faldt på et tvivlsomt dømt straffespark, samt at Lens-angriber Wahi, efter at have scoret som indskifter mod Lille, startede inde mod Le Havre og var ultratæt på at nette på et fremragende, halvtliggende saksespark.

Nyt fravær i defmidtbanemand Samed. Desuden tvivl om angriber Wahi (der dog har en glimrende afløser i Said).

Bøyes bud: Over 2,5 mål til odds 1,89 – SPIL HER >>*

Strasbourg – Reims 1 (2-1)

Lørdag d. 13. april. Kl. 17:00

Pointdeling virker oplagt mellem to formstærke mandskaber. Men alsacianerne kan meget vel udnytte at Reims er skades- og karantæneramt.

Strasbourg (12) spillede 0-0 i Toulouse i seneste runde. Tæt og chancefattig affære; alsacianerne var velorganiserede og solide. Og bekræftede dermed den glimrende form efter to sejre i træk, 1-3 i Nantes og 2-0 mod Rennes i seneste hjemmekamp.

Fortsat skadestvivl om angriber/topscorer Emegha der missede Toulouse, samt om nogle marginalspillere.

Reims (7) spillede 0-0 mod Nice i seneste runde. Tæt og glimrende kamp der nok burde være endt 1-1.

Det var anden pointdeling i træk til Champagne-drengene der i forrige runde spillede 1-1 i Lyon. Forsvaret solidt i begge kampe; offensiven mere veloplagt (og uheldig) mod Nice.

Dermed er Reims 2-4-1 i seneste syv kampe, og det enlige nederlag (hjemme mod Lille) var uheldigt.

Fortsat skadestvivl om den danske venstrefløj Daramy der har misset de seneste to runder. Efter begrænset offensivsucces mod Lyon med Nakamura som venstrefløj i en 4-2-3-1-formation, valgte træner Still mod Nice en 3-5-2-opstilling uden Nakamura. Det gik glimrende (bortset fra de manglende mål).

Også fortsat skadestvivl om den målfarlige og dynamiske offensiv-midtbanemand Teuma (unge Atangana gjorde det godt på pladsen mod Nice) og defmidtbamemand Stambouli (Richardson god mod Nice) der begge er gået glip af seneste tre runder.

Endelig stadig tvivl om venstreback De Smet der – efter karantæne – missede Nice pga en skade. Afløser Akieme har gjort det glimrende, men havde en del problemer mod hurtige Cho.

Dvs glimrende vikarer. Men nu er der nyt fravær i den erfarne midtbanemand Munetsi. Det kan evt løses ved at bruge teknisk dygtige Khadra på midten. Han var offensiv midtbane mod Lyon, højre wingback mod Nice. På højre wingback har Reims bl.a. erfarne Foket. Men Khadra kan være for udisciplineret/satset til en plads på midtbanen.

Bøyes bud: Strasbourg +0 asian handicap til odds 1,95 – SPIL HER >>*

Rennes – Toulouse 1 (2-1)

Lørdag d. 13. april. Kl. 21:00

Rennes har tabt tre i træk, men alle på udebane (og mod stærke/formstærke hold). På eget græs kan de velkombinerende bretonere (trods fravær af angriber Terrier) meget vel rejse sig mod Toulouse der må undvære en vigtig midtbanemand og har tvivl om danske Desler på højre back.

Rennes (9) tabte 1-0 i Monaco i seneste runde. Underholdende første halvleg hvor begge hold tilspillede sig diverse gode chancer, men Monaco bragte sig foran. Kort inde i anden halvleg så Rennes rødt, og de næste tyve minutter var præget af at Monaco ikke skulle noget, og Rennes’ 10 mand gerne ville, men ikke rigtigt kunne. Derefter så monegaskerne også rødt, og bretonerne fik mere plads, men de kunne ikke passere Monacos stærke målmand.

Det var andet liganederlag i træk, inkl 2-0 i Strasbourg, til velkombinerende Rennes der ellers har gjort det godt i år. Det skal med at Rennes fire dage inden Monaco-opgøret, spillede (og tabte) en pokalsemifinale hos PSG.

Dvs tre tab i træk. Men alle på udebane. Det hjælper nok at komme hjem til Bretagne.

Bretonerne må undvære klasseangriber Terrier pga karantæne, men har diverse andre dygtige teknikere.

Toulouse (11) spillede 0-0 mod Strasbourg i seneste hjemmekamp. Chancefattig affære mod en velorganiseret (og formstærk) modstander, og bagefter brokkede træner Martinez sig over at hans hold burde have vist mere mod. Han forsøgte sig ellers med det der gav tre sejre i marts: en relativt offensiv opstilling med en kvik og kreativ spiller (ved siden af en stor og stærk) på den bageste midtbane.

I seneste udekamp vandt Toulouse 0-3, men det var mod agterlanterne Clermont. Før det: To nederlag i træk (hvor træner Martinez spillede med to store, lidet kreative, på den bageste midtbane).

Nyt fravær i den vigtige midtbanemand Sierro (karantæne). Han kan erstattes af ligeledes store og stærke Spierings (skiftevist afløser og startmakker), men denne har ikke haft en god sæson. Fortsat skadestvivl om den danske højreback Desler der blev skadet mod Clermont. Den unge pladskonkurrent Kamanzi har generelt gjort det godt i år, men var svag mod Strasbourg.

Bøyes bud: Rennes vinder til odds 1,84 – SPIL HER >>*

Le Havre – Nantes 2 (1-2)

Søndag d. 14. april. Kl. 13:00

Le Havre er velorganiseret, men jeg ser større potentiale i Nantes der ser klart bedre ud efter trænerskifte.

Le Havre (14) spillede 1-1 i Lens i seneste runde. Glimrende disciplineret indsats og ganske fortjent point.

Ret overraskende, for normannerne viste elendig form op til den svære udekamp med seks nederlag i syv runder (herunder tab i seneste tre udekampe), inkl fortjente 0-2 mod Montpellier i seneste hjemmekamp.

Men mod Lens så Le Havre pludselig godt ud. Måske fordi træner Elsner – der mest har brugt en 4-2-3-1-formation – skiftede til en 3-4-2-1 der var både kompakt og giftig.

Nantes (15) tabte 1-3 til Lyon i seneste rundes hjemmekamp og formåede dermed ikke at følge op på forrige rundes flotte 1-2-udesejr i Nice; den første kamp med erfarne Komboaré ved trænerroret (efter fyringen af Gourvennec).

Men bretonerne spillede faktisk en glimrende kamp mod Lyon. Tabte fortjent (mod en formstærk modstander), men fulgte godt med, og 2-3 ville have været rimelige cifre. Det enlige Nantes-mål blev i øvrigt sat ind af den unge angriber/fløj Abline der også – efter mange kampe på bænken – startede inde og nettede mod Nice.

Nu må Nantes undvære midterforsvarer Comert, men unge Zeze ligner en habil afløser. Den lynhurtige venstrefløj Simon er ude for tredje kamp i træk (misser resten af sæsonen), men Abline er helt klart en fuldgod erstatning.

Bøyes bud: Nantes (indsats tilbage ved uafgjort) til odds 2,06 – SPIL HER >>*

Clermont – Montpellier 2 (1-2)

Søndag d. 14. april. Kl. 15:00

Agterlanterne Clermont fik point hos ligaetter PSG, men det var mod et reservehold. Formstærke Montpellier ligner en farligere modstander.

Agterlanterne Clermont (nr 18) spillede 1-1 hos ligaetter PSG i seneste runde. Stærkt resultat (efter 0-3 mod Toulouse i seneste hjemmekamp), men det skal med at pariserne stillede med et reservehold og alligevel burde have vundet klart.

Godt point, ikke desto mindre, og der er nu ”blot” fem point op til en playoff-plads (dvs kampe mod en L2-klub om L1-billetten). Clermont håber stadig.

Træner Gastien holdt i Paris fast i det eksperiment der for et par runder siden gav sejr (den første i ni runder) mod Le Havre: en falsk nier i form af lille & kvikke Virginus (normalt spiller Clermont med en stor centreforward). Men i modsætning til Le Havre-kampen (4-2-3-1) valgte Gastien at spille med tre midterforsvarere mod PSG.

Een af disse, Caufriez (ellers bænket i seneste kampe), har karantæne nu, men venstrefløj Rashani er tilbage efter to kampdage i skammekrogen. Fortsat skadestvivl om defmidtbanemand Gonalons, mens højreback Konaté (der har misset de seneste fire runder) nok er ude til sæsonslut.

Montpellier (13) vandt 2-0 over Lorient i seneste rundes hjemmekamp. Spillede dårligt i første halvleg (især fløjdribler Tamari der blev flået ud i pausen), men godt i anden, og sejren var fortjent – om end Lorient burde have scoret.

Det var anden sejr i træk til den sydfranske klub, inkl 0-2-gevinsten i Le Havre i seneste udekamp.

Fortsat skadestvivl om den store venstre-midterforsvarer Kouyaté der missede Lorient (hvor Omeragic og Sagnan var glimrende som makkerpar), samt om venstrebacks Sylla og Saint-Luce (unge Mincarelli fortrinlig mod Lorient). Omeragic var defmidtbane-vikar mod Le Havre, men mod Lorient var midtbane-normalstarter Chotard tilbage efter skadespause.

Bøyes bud: Montpellier vinder til odds 2,12 – SPIL HER >>*

Spil dig til 1.000kr. freebet nu!
18+ | Kun for nye spillere bosat i Danmark | Regler og vilkår gælder | Spil ansvarligt | Selvudelukkelse via ROFUS | Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk | Min. indbetaling og indsats på 100 kr til odds 1,80 for at få dit freebet. Maks freebet op til 1,000 kr. F.eks. Lav en indsats på 1,000 kr. og få et freebet på 1.000 kr. Bonus aktiveres ved indbetaling under “min tilbud” og skal bruges inden 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen. Alle regler og vilkår

Lyon – Brest X (1-1)

Søndag d. 14. april. Kl. 20:45

Formstærke Lyon mod den solide ligatoer Brest. Det kunne godt munde ud i en pointdeling.

Lyon (10) vandt 1-3 i Nantes i seneste runde (efter 1-1 hjemme mod Reims) og dermed oppe på syv sejre i seneste otte runder. Dertil kommer seneste midtuges pokalsemifinale-sejr over L2-klubben Valenciennes. (Finale mod PSG i maj.)

Midtugekampen hæmmede ikke Les Gones mod Nantes – om end de måtte vente til 75., 77. og 97. før de fik valuta for deres mange gode angreb. Inkl mål af offensiv-indskifterne Fofana (indskiftet for en på dagen svag Nuamah) og Orban.

Det hører dog med at angriber Lacazette (der scorede Lyons første, udlignende, mål) var tæt på at blive udvist for at ramme en Nantes-forsvarer i ansigtet med en albue, og målmand Lopes måtte flere gange rage kastanjerne ud af ilden. Bl.a. pga en dårlig indsats af midterforsvarer Car.

Selvsamme Car har karantæne nu, og spørgsmålet er hvem der skal afløser ham: erfarne (og over-the-hill) Lovren, den typisk elendige Diomandé eller den lidet brugte Adryelson? En mulighed er også den fleksible højreback-afløser Mata. Men uanset: Ideelt er det langt fra.

Stadig tvivl om midtbaneafløser Mangala.

Brest (2) vandt 4-3 over bundhold Metz i seneste runde. Anden sejr i træk, inkl 0-1 i Lorient i seneste udekamp.

I modsætning til den ret heldige sejr i Lorient, var bretonerne (offensiv klart mere i hopla) overlegne mod Metz, og det normalt så solide forsvar var uheldigt med at lukke tre mål ind.

Fløjindskifter Brahimi er klar efter karantæne, men to nye i skammekrogen: Defmidtbanemand Martin og højreback Lala. Der er habile afløsere, men bestemt en svækkelse, især Lala.

Bøyes bud: X til odds 3,30 – SPIL HER >>*

Odds ved udgivelsestidspunktet. Odds kan ændre sig.

SpilXpertens dækning af Ligue 1 sponsoreres af Expekt.

Tips fra Ligue 1

nyhedsbrev

Få de seneste nyheder fra os i din indbakke to gange om ugen!

Skriv første kommentar

Skriv et svar